Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wontrubka

YAZ

Polecane posty

Gość Balm
Witam. Od zeszłego wtorku zażywam tabletki Yaz, są to to moje pierwsze tabletki anty. Jutro minie tydzień, a ja nadal mam okres ( zawsze trwał od 3 do 4 dni ), pojawiają się też brązowe plamy. Czy przy pierwszym blistrze to normalne, czy któraś z Was też tak miała? I jeśli tak to po jakim czasie minęło? Jutro wyjeżdzam z moim lubym i trochę mnie to martwi. Dzięki za odpowiedź!!

Gość forumowiczka87
nie dość,że drogie wrrr to i dla mnie nie za dobre,moj organoizm zle je tolerował,mialam huśtawki nastrojów , ciągłe plamienia -odstawiłam

Gość umbrelka 82
u mnie CZEKANIE na pierwszą tabletkę :)

hej Balm :) ja jestem przy 18 tabletce i ciągle plamię :P mój gin powiedział, że to normalne i może tak być nawet przy drugim blistrze. Trzeba być cierpliwą, tym bardziej jak nie ma innych skutków ubocznych. Wczorajszy dzień mnie trochę zmartwił bo to nie było plamienie a krwawienie.... ale dzisiaj jest juz w miarę ok ... trzeba czekać :)

Gość scared bunny
dzis bedzie 3 tabs a brzuch mnie boli okropnie ;/ zadne srodki przeciw bolowe nie pomagaja ;/ nigdy tak nie miałam .. no coz trzeba wytrzymac ;/

scared bunny ojej... :( oby szybko przestało. Ja wczoraj przeryczałam cały wieczór, byłam wredna dla mojego chłopaka i ogólnie wiążę te fakty z tym, że się od dwóch dni z niewiadomych przyczyn wykrwawiam a miałam tylko plamić :/ Kata dobo pisałaś że masz większy apetyt... no mnie własnie moj gin ostrzegał, że tak może być, w ulotce tez tak jest napisane. Ale czytałam wiele opinii innych kobiet i niektóre miały własnie to cudowne uczucie sytości po yazie :D może sobie to wmówiłam, ale mi też sie na szczescie jesc nie chce.

Gość scared bunny
wkurzyłam sie przed 13 wziełam ketonal ;D i miałam (mam? ) spokój .! :) stwierdzam ze po tabsach jestem senna i boli mnie głowa chyba ;/

Gość Balm
Hej Wontrubka, dzięki za odpowiedź. Od tygodnia biorę Yaz i nie mam żadnych skutków ubocznych, jedynie to plamienie, które czasem to po prostu intensywna miesiączka. Wydaję mi się, że jem też mniej, ale możliwe, że sobie wmawiam. :P Chroniona jestem od pierwszego dnia zażywania więc tak czy siak możemy próbować z moim lubym beż żadnego stresu, right? Wielkie dzięki. Pozdrawiam. :*

tak Balm - od pierwszego, tak jest napisane w ulotce ;P ale słyszało sie rózne opinie wiec lepiej na początku się ogumić dodatkowo ;)

Gość Balm
Ja zostaję przy tym, że tabletki chronią od zażycia pierwszej, jeśli oczywiście przyjmuje się je tak jak należy. "Ogumienie" wtedy chyba po prostu bez bezsensem, chociaż z drugiej strony ciężko się przestawić i w 100 % zaufać tabletkom. :) Btw, to Twoje pierwsze tabletki? Przytyłaś może coś?

Gość umbrelka 82
No więc dziś zaczynam swoją przygodę z yazem :)

Balm to moje pierwsze :) Nie przytyłam - wręcz przeciwnie, schudłam 2,5 kiloska do tej pory (mniej więcej 20 tabsów :D ). nooo jakoś tak głupio się nie zabezpieczać mechanicznie :O no ale trzeba zaufać tabletkom w końcu... przecież po coś się je bierze ;) umbrelka 82 :) no to pisz nam jak Ci pasują :)

Oj... coś płaczliwa jestem ostatnio, zwłaszcza wieczorami:( Nic nie schudłam, ale cycki mi urosły:D Ogólnie czuję się dobrze, tylko 1-2h po łyknięciu tabsa (rano) ostatnio boli mnie głowa. Jeżeli te moje humorki nie znikną, to mój facet nie wytrzyma:D

Gość Balm
To tak ja ja, też jem jakoś mniej i w ogóle. :P Mi też ciężko przestawić się z prezerwatyw tylko na tabsy, bo dziwnie nie czuć "zabezpieczenia". Martwią mnie tylko te plamienia bo wszystkie plany mi burzą!! :P A Ty, mimo tych plamień próbujesz i jeśli tak to z "ogumieniem" ? :) Dzia!!

Gość Balm
To tak ja ja, też jem jakoś mniej i w ogóle. :P Mi też ciężko przestawić się z prezerwatyw tylko na tabsy, bo dziwnie nie czuć "zabezpieczenia". Martwią mnie tylko te plamienia bo wszystkie plany mi burzą!! :P A Ty, mimo tych plamień próbujesz i jeśli tak to z "ogumieniem" ? :) Dzia!!

Gość Balm

heh... no to plamienie to masakra... jak miałam okres na początku brania to się nie kochałam, potem plamienie było obfite (taki mały okres) i upierdliwe więc też "nie działaliśmy" ;) ale potem było zauważalne już tylko dla mnie więc nie widziałam przeszkód. Stymże po seksie było jakby więcej tej "brudnej" krwi :/ no nie powiem, dyskomfort jest... Mam nadzieję, że przy drugim blistrze to minie i będzie wszystko ok:) cycki urosły, ale znowu maleją (o nie, nie nieeeeeeee ;) ) no i ja też miewam humorki, własnie wieczorami robi się smutno, ale to chyba dlatego, że Mój TŻ jest teraz w domu i rzadziej sie spotykamy :(

heh... no to plamienie to masakra... jak miałam okres na początku brania to się nie kochałam, potem plamienie było obfite (taki mały okres) i upierdliwe więc też "nie działaliśmy" ;) ale potem było zauważalne już tylko dla mnie więc nie widziałam przeszkód. Stymże po seksie było jakby więcej tej "brudnej" krwi :/ no nie powiem, dyskomfort jest... Mam nadzieję, że przy drugim blistrze to minie i będzie wszystko ok:) cycki urosły, ale znowu maleją (o nie, nie nieeeeeeee ;) ) no i ja też miewam humorki, własnie wieczorami robi się smutno, ale to chyba dlatego, że Mój TŻ jest teraz w domu i rzadziej sie spotykamy :(

Gość umbrelka 82
U mnie po pierwszej tabletce spokój. Brzuszek troszkę "ciągnie" no ale w końcu mam @ ;) Będę pisać na bieżąco :) I poczytywać ofc :P

Gość a jak to jest z godzinami
a ja mam takie pytanie... bo dopiero zacznę brać niedługo jaz. Przypuścmy, że okres dostanę o godzinie 15. tabletke wezme ok 18, to czy następnego dnia moge wziąc rano? i przez cały czas z tego blistra brać rano? i co z kolejnym blistrem, mogę zmienić godzinę? Wybaczcie, moze to głupie, ale to moje pierwsze tabletki no i nie wiem...

Gość oliwkaoli
hej Dziewczyny, Yaz za 35 zł jest w warszawie w patece przy koszykowej.

Wydaje mi się, że możesz, bo 12 godz jest chyba taka granica. Czyli mniej więcej jakbyś wzięła koło 11, to powinno być ok:) Ale upewnij się jeszcze.

ja też bym tam powiedziala, że mozesz sobie zmienić a potem brac stale o tej nowej porze... to tak na zdrowy rozsądek(ale jakby mnie to dotyczyło, to bym umarła ze strachu i musiałabym się poradzić moje gina najpierw ;) )

Gość yaz....
Hej dziewczyny, Biorę YAZ od ponad roku. W tym czasie przez jakiś czas były krwawienia śródcykliczne ale mój ginekolog uznał że to coś z krzepliwością i podczas tych krwawień brałam coś na krzepliwość i ustało. Tak reasumując nie przytyłam, piersi urosły a na sex ciągle mam ochotę.... Jeden minus to napięcia przedmiesiączkowe przychodzą ze zdwojoną siłą co bardzo odbija się na wszystkich a zwłaszcza na moim chłopaku. Pozdrawiam

oooo w końcu jakaś doświadczona w temacie :) możesz napisać jak długo miałaś te krwawienia? bo o ile moje na początku były zwykłymi plamieniami to teraz jest to krew i to mnie trochę martwi bo chyba powinno być odwrotnie, że coraz mniej a nie coraz więcej :( poza tym - jest super :) Napisz proszę jak długo i coś jeszcze ogólnie może :) pozdrawiam

dziewczyny a czy przy podwyzszonej bilirubinie moge zaczac brac yaz? nie wiem co robic bo wizyte mam dopiero we wrzesniu. pomocy!

Gość umbrelka 82
Dziś 4 tabletka, żadnej różnicy w samopoczuciu nie widzę, biust wciąż B :( apetyt bez zmian, tylko wciąż mam @ grr.....

umbrelka 82 to DOPIERO 4 tabletka, jeszcze wiele może się wydarzyć ;) oby to były same pozytywne skutki :) ja dzisiaj koncze 1 blister. Oprócz tych cholernych plamień raczej jestem z tabsów zadowolona. Ale nie ma co zapeszać ;)

Gość martini195
witam, mój gin też przepisał mi Yaz ale przez pomyłke wzięlam pierwszą tabletkę w połowie cyklu. Teraz chcę przerwać i zacząć tak jak trzeba (czyli w pierwszym dniu menstruacji). pytanie brzmi czy nic nie ucerpi na tym, że w pierwszym blistrze nie będzie pierwszej tabletki? czekam na podpowiedzi