Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wontrubka

YAZ

Polecane posty

hej, nie biorę białych nieaktywnych tabletek, po prostu jeśli skończą się różowe to mam 4 dni przerwy... dziś teoretycznie powinnam zjeść 4 tabletkę (koło 22) a okresu nadal nie ma. Miałyście tak? (Przez 2 dni brałam cholineks i jedną polopirynkę.) ??????????????????????????????????? proszę o odpowiedz

hej AnaW no i jak? pojawil sie okresik? jesli to Twoje jedno z pierwszych opakowan to moze sie tak zdarzyc ze miesiączki nie bedzie. cholinex i polopiryna to nic. nie stresuj sie :)

Gość rozczarowana :(
hej dziewczynki nie czytałam całego topiku, bo nie mam na to czasu ... chciałam tylko powiedzieć, że od roku biorę YAZ, wcześniej brałam Yasminelle ( 2 lata) ostatnio nie wystąpiło u mnie krwawienie podczas tabletek "placebo" poszłam więc do lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok, było ok ale do czasu kiedy pani dr zrobiła usg... - wynik ? 7 tygodniowa ciąża ;/ zaznaczę, że tabletki brałam regularnie - codziennie o godzinie 19 :) nie wymiotowałam, nie brałam innych leków i nie zdarzyło się nic co mogło by zaburzyć "pracę Yazzków" ... póki co jestem w szoku... ciekawe jak mam o tym powiedzieć przyszłemu Tatusiowi ... ? ech...

no to widocznie jesteś tą jedną na tysiąc. trochę średnio w to wierzę, no ale niech Ci będzie. Teraz musisz o siebie dbać.

no ale przynajmniej trzy lata seksu bez dzidzi było ;) a tak serio to miałaś wielkiego pecha i byłaś tą jedną na 1000 czy tam ile kobiet... eh... no i udało Ci się zasiać niepewność we mnie... ale będę twarda i wciąż będę wierzyć w moc hormonów syntetycznych! haa :D

diabel_ek ja własnie tez miałam napisać że COŚ jednak musiało być na rzeczy... jakis antybiotyk tydzień wcześniej, witamina C brana codziennie w duzych dawkach... no cokolwiek :P ale niech juz będzie. W końcu nawet tabletka anty nie daje 100 proc pewności :;)

Hej dziewczyny tak jak wy biore Yaz. Dzis wziełam druga bialą tabletke. koncze z nimi, bo denerwuja mnie ciagle plamienia. lekarz przepisał mi mercilon. I jak ja je teraz mam brac, skonczyc do konca te biale tabletki i wziasc mercilonczy jak? Błagam pomozcie, bo malo czasu zostalo;p Problem w tym ,ze te tabletki nie maja przerw 7 dniowych dlatego nie wiem jak wziasc teraz inne tabletki ;/

Gość mysz
nie bardzo wierze w to co napisala rozczarowana ale niech jej bedzie. moim zdaniem jesli juz nie zajrzy tu do nas to prwoo, nie martwmy sie dziewyczyny:*

też pomyślałam, że to prowo, ale z drugiej strony rozczarowana jest dobrze zorientowana jak działa yaz itd... Beatakot - to zbyt poważne, żeby radzić się na forum. Trzeba zapytać gina.... ja osobiscie nie mam pojecia jak to zrobic. czy czekac 4 dni czy 7 czy jak... moze ktoś inny pomoże? :)

Beatakot będziesz mieć w ulotce Mercilonu jak zażyć. Ja z Yazu przechodzę na Novynette. Gin. mi powiedziała, żebym wzięla je wtedy kiedy bym miała brać nowe op. Yaz (teoretycznie po 4 dniach przerwy czy tam 4 placebo) a w ulotce jest napisane, że nie powinno się robić przerwy tylko od razu po skończeniu tamtych zacząć Novynette. I bądź tu mądry ale chyba zastosuję się do ulotki. Bo nie mam zamiaru wpaść.

własnie zobaczyłam, że Mercilon ma te same hormony co mój nowy Novynette i nawet w tej samej dawce, więc pewnie też będzie Ci to pisac na ulotce żeby nie robić przerwy,a Ty już jesteś na 2giej białej tabletce, to może sie zabezpieczaj przez tydzień.. bo Yaz jest mocniejszy od Mercilonu czy Novynette ma inny ten drugi hormon i jest go więcej bo 3 mg, a w tamtych tylko 0.15 mg

tym razem ja mam pytanie - czy jesli nie chce miec okresu to mam nie robic przerwy i zacząć nowe opakowanie? czy za bardzo tym nie namieszam w organizmie? (powodem jest ważna okazja:P)

Tak, nie bierzesz białych tabletek tylko od razu zaczynasz od różowych :) Ale w ulotce pisze, że jak nie robisz przerwy to możesz mieć plamienia w środku cyklu. A ja potrzebuje pocieszenia :P Jak brałam tabletki już 9 dni i spadła nam gumka, to oczywiście nie ma możliwości żebym zaszła??

Gość mysz
do aelle; nie martw sie Kochana kazda z nas sie martwi i ma schizy. ja tez sie boje a jestem przy 3 opakowaniu, z drugiej strony po co uzywac prezerwatyw skoro i tak trujemy sie tabletkami, przeciez one po cos są prawda?

No dokładnie, po to zdecydowałam sie na tabletki zeby sie nie stresować co chwilę, ale i tak nie wiem ile czasu minie, zanim zrezygnuje z prezerwatyw dodatkowo, jakoś nie czuję że te tabletki działaja...

ja dziś zakupiłam za 37,99 :) też się stresowałam. ale już coraz mniej. tyle, że mój nie kończy we mnie nigdy. pomyśleliśmy, ze moze dopiero po ślubie, taki jakby pierwszy raz ;d

No a my właśnie chcieliśmy w końcu spróbować, ale jak mam się denerwowac to nie wiem czy sie zdecyduje.

Gość mysz
ja sie zdecydowalam w w ciazy nie jestem:) do ealle; a jak chcialabys poczuc ze tabletki dzialaja? chciałabys miec jakies skutki uboczne? spokojnie :)

Wiem, wiem, masz racje :) W ogóle dzieki za pocieszenie, ja odpukać żadnych skutkow ubocznych nie mam, ale chyba codziennie będę sobie powtarzać "wyluzuj kobieto, tabletki bierzesz!" :)

to i ja się wypowiem :P jak byśmy zauważały skutki uboczne to własnie by znaczyło, że te tabletki nam nie pasują. A skoro dobrze się po nich czujesz to działają bez zarzutu i możesz się kochać na maxa ;)

Klaudia91 tabletki można kupić TYLKO na receptę ... w moim miescie ceny tych wahają się od 35 do 45 zł :/

Tabletki antykoncepcyjne nie są refundowane...Czyli MZ do nich nie dopłaca...:-(

Wiem że na recepte :) sama biore. Chce zmienić na Yaz, ale ta cena :-o a tak poza tym, to sprzedano mi kiedys bez recepty jeden blister hehe.. Zalezy od farmaceuty, mimo tego że przecież nie wolno:)

Jaki farmaceuta dał ci lek antykoncepcyjny bez recepty? Chyba po znajomości ale też wątpię :rolleyes:. Popatrz ceny w aptekach internetowych.