Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i znów o witaminach

witaminy czy to prwada ze po nich niepotrzebnie się tyje ?

Polecane posty

Gość i znów o witaminach

kilka razy słyszałam ,ze po witaminach niepotrzebnie sie tyje , dzieci rodza sie z wieksza waga urodzeniową Mamy, które zarzywały i te które nie stosowały jak to było u was ? Ile przytyłyscie , jaka była waga dziecka ? Czy mamy , które nie brały witamin tylko jadły warzywa i owoce tez tyły ?

Gość wedlugmnie
to bzdura poniwaz jem witaminy od poczatku ciazy i jestem obecnie w 28 tc a zgrublam 4,5kg i teraz waże 57kg, wiec jak sie nie obzerasz to nie grubniesz a nie jak nie lykasz witamin :)

Gość i znów o witaminach
no własnie tak się zastanawiam czy to prwada ? O maternie to juz dawno słyszałam,ze lekarze odradzali , ale o innych tez czytałam , ze kobiety więcej przybierają na wadze Czytałam ,ze niektórzy lekarze zalecają witaminy , jezeli kobiety mało waza lub maja nie prawidłowy przyrost wagi ( za mały )

Gość ciezarowkaa25
łykam feminatal najpierw 800 teraz 400 i w 20 tyg i narazie mam 800 g na plusie więc raczej nie tyje

Gość gryczka
Jak to w ogóle byłoby możliwe? Tyje się od tłuszczu.

Gość bobasektakimaly
zadna z was pieprzonych egoistek nie zastanowi sie czy rozwijajace sie dziecko nie potrzebuje przypadkiem wiekszej podazy witamim tylko kazda mysli o wlasnej dupie i czy za bardzo nie przytyje...o maaaaajjj gaaad:O takie durne egoistyczne krowy nie powinny miec dzieci..

Gość maxicosi babyy
kto ci odradzal materne??? ty chodzisz do lekarza czy do jakiegos znachora od siedmiu bolesci?????

Gość gryczka
Jak to żadna z nas, przecież dziewczyny piszą, że łykają. Ja też łykam, Feminatal N i w dupie mam, czy przytyję :-)

Gość i znów o witaminach
do bobasektakimały - najpierw się zastanów nim wyciągniesz wnoski :-0 Nikt nie pisze ,ze mysli o swojej dupie :-0 Zdrowie dziecka jest najwazniejsze , musiałas zle odebrać posty Teoretycznie rozmawiamy jak to się ma do wagi matek i dziecka A poza tym takie teorie wysuwają lekarze A co do tych, którzy przepisuja - no cóz maja jakies prowizje z tego tytułu Ja własnie czytałam ,ze nadmiar witamin jest niebezpieczny i dla matki i dla dziecka , nie wspominajac juz o dodatkowych substancjach znajdujacych sie w kazdej pigułce " syntetycznej " witaminy Acha dla mnie równie egoistyczne jest myslenie ,ze ktos będzie sie zle odzywiał i wystarczy łyknąć witaminki w pigułce i juz wszystko ok Zastanawiam sie jak to jest z tymi witaminami , bo coraz częsiej słysze ,ze czasami są brane bez potrzeby i lepiej jesc duzo warzyw owoców , kasz , nabiału Ale co niektóre takie jak np ty uwazają ,ze łyknięcie juz wystarczy

Gość i znów o witaminach
maxicosi babyy- a wiesz coś na temat materny ? Ja nie mam przepisanej , w pierwszej ciązy brałam Prenatal , teraz w drugiej biore kwas foliowy, mam zalecone duzo witamin , warzyw , nabiału itp , natomiast nikt nie mówił zebym przyjmowała dodatkowe witaminy ( ale druga ciaza jest prowadzona zagranicą ) Co do materny to czytałam dobre jak i niepochlebne opinie, aty masz jakies zdanie na jej temat ?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak to prawda, ale tylko wtedy jak sie przegina z witaminami, moja koleżanka jadła je bez opamietania, przytyła ponad 30 kg a jej córka wazyła ponad 5 kg po urodzeniu :o

wedlugmnie to bzdura poniwaz jem witaminy od poczatku ciazy i jestem obecnie w 28 tc a zgrublam 4,5kg i teraz waże 57kg, wiec jak sie nie obzerasz to nie grubniesz a nie jak nie lykasz witamin " grubniesz???? zgrubniesz???? Dziewczyno!!!!

Co za brednie wypisujesz autorko :D Śmiać mi się chce z niektórych postów. Jak po witaminach można tyć w ciąży? Kretynko w ciąży się nie chudnie tylko przybiera na wadze - to po pierwsze. A po drugie witaminy są po to, aby je brać, bo organizm w ciąży traci dużo witamin, które przechodzą na dziecko. Zresztą dziecko też potrzebuje wielu witamin, żeby się dobrze rozwijać. A waga dziecka nie zależy od tego ile się w ciąży przytyje.

Gość i znów o witaminach
to ja wypisuje bzdury , a lekarze je wymyslają ? :-D Bo coraz wiecej zaleca naturalne wit , przy dobrych wynikach Jasne ,ze waga matki nie ma wpływu na wage dziecka !!Ale podobno witaminy tak ,dlatego pytammmm !!!!

Gość olabogaaaa79
naturalne witaminy???? jakim cudem jak ktos wymiotuje np non stop do 20 tygodnia??????????

Tj bzdura!!! Ja bralam witaminy przez cala ciaze po porodzie zostalo mi 8kg do zrzucenia. Wiec sama widzisz , ze Twoja teoria bierze w leb. Nie wiem gdzie Ty to wyczytalas :O

Gość i znów o witaminach
olabogaaaa79 - jak ktos wymiotuje , to zarówno naturalne jak mi synetetyczne witaminki

Gość olabogaaaa79
ja musialam brac syntetyczne !!! i bralam.. nie moglam nic jesc oprócz suchego chleba..wszystko zwracalam!!!!

Gość i znów o witaminach
jezeli wymiotowałaś cały czas to i syntetyczne zwymiotowałaś nim organizm je przetworzył i przyswoił

Gość kjhkjhuihuhu
autorko dobrze wiesz jak jest a debilnie sie pytasz. walnij se baranka w sciane

Gość malieneczkaa
[zgłoś do usunięcia] Jagoda369 hmmm dziwnym trfem kto zada pytanie ty masz akurat taki probelm w ciazy jestes hahaha a na innym poscie pisals ze nie co za zenada to jestes wkoncu czy nie buahahaha

Gość i znów o witaminach
ze niby jak wiem jak jest ? :-D Sama się walnij :-D :-P

Gość hmmm hmmm hmmm hmmm
ja tez gdzieś czytałam ,ze jagoda nie jest w ciązy , atu akurat pisze ze jest i to 28 tc hmmmmm zasatanawiąjące

Gość hmmm hmmm hmmm hmmm
pomyłka , sorry jagoda

Gość malieczkaa
hmmm hmmm hmmm hmmm no dokladnie dziwnym cudem cudem ma na wszystko odpowedz ze ma 7-dmioro rdzenstwa ahaha itakie tam a o tym dziecku to tez dobre niedawno czytALAM pare dni temu i byla jaks wzmianka o dzieciach jakis byl temat to pislala o ciazy i ze nie jest a tu pisze ze niby w ciazy ahahha moim zdaniem te wszystkie tematy to jest jedna i tak sama osoba robi to po to by byc na topie moim zdaniem

Gość hmmm hmmm hmmm hmmm
ona cytowała czyjąś wypowiedz , pomyliłam się Ale co niektóre to niezle tu ściemniaja i wszystkie najmądrzejsze , nawet podyskuytować się nie da , bo pozjadały wszystkie rozumy i ich racje są najprawdziwsze :-0

Gość olabogaaaa79
co ty pierdzielisz kobieto...bralam syntetyczne na noc, zagryzajac chlebem:O i szlam spac..wiec co madralo do rana sie nie wchlaniały tak??? ja pierdziuu masz takie pojecie ze głowa boli:O

Gość i znów o witaminach
olabogaaa79 wyrazaj się patologio :-0 Mam głęboko w dupie jak brałaś witaminy , o jakiej porze i w ogóle czy brałaś :-0 Naucz sie troche kultury , bo widać ze tego ci brakuje , tak samo jak wiedzy :-0 No ,ale cóz tu dziewczyny wszystko wymyslą zeby było po ich stronie Pustak bez kultury :-0

Gość hhhhhhhhhhyhyhy
słuchaj dziewczynko,zalozylas durny topik i co teraz kłapiesz paszcza bo nikt nie napisal ze masz racje?????????????????????? wez sie odpierdol od dziewczyn bo dobrze pisza a tobie widac głupio bo walnelas z tymi witaminami jak lysy grzywka o kraweznik:D spadaj na szczaw tępa dzido:O

Gość matkaizona.............
do i znów o witaminach Twój stary to pustak, bo nie wie kogo spłodził :) Sie qrwo nędzna pytasz jak podupczona, a później napierdzielasz na każdego kto ci da odpowiedź. Weź sobie lepiej poczytaj stosowne lektury, a twojemu bachorowi współczuje takiej matki jak ty, bez względu na to czy je masz czy nie. Popierdzielona hipokrytka :)