Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

z czym robicie dziecku kanapki?

Polecane posty

moje dziecko ma 16 miesiecy.na sniadanie robie mu kanapeczki. nie lubi wedlin,sera zoltego.na okraglo jadlby twarozek i jajecznice.czasem zje serek topiony.lubi tez dzemy ale jest gruby i staram sie unikac slodyczy. nie mam pomyslu na dobre sniadanka dlatego napiszcie prosze co dajecie dzieciom na sniadanko?

ohh to chyba masz niejadka:) ja Ci duzo nie pomoge bo dopiero sie ucze, czytam bo czekam dopiero na 1 dzidzusia. A moze jakies ciekawe pasty na kanapki zrobic, tyle jest roznych przepisow na internecie:P

Gość Majkeleczek
z kotek

Gość gfdgdfg
Sorry że się wtrącę ale skoro on nie lubi praktycznie niczego, tu musisz ukieunkować swoje działania w stronę przekonywania go a nie szukania jakichś pokarmów z innego systemu planetarnego. Polecam zabawy z serem: na najcieńszy plasterek, wymyślne wycinanki, dziwne kolory sera (możesz poszukać np sera bardzo pomarańczowego itp). Inaczej utrwalisz w nim zachowania niejadka i sama się strasznie wymęczysz.

Gość fdsxffsfsedgedg
jak bedzie głodny to zje wszystko dziecko musi mieć urozmaiconą diete i jeśc wszystko, jak mu za bardzo dogadzasz to wybrzydza. Wiem cos na ten temat moja mama kolo mnie tak skakała i ja byłam gruba jak baleronik zaś moja kuzynka ma 7 dzieci i tam wszystkie jedza wszystko bo nie ma wybrzydzania.

no wlasnie moze zaczniesz robic z dzieckiem takie rozne smieszne kanapki i moze bedzie wtedy chetniej jadl

on je ale najchetniej to sam chlebem z maselkiem.jak widzi ze na kanapce cos lezy (nawet jesli jest to kotek lub myszka wycieta z szyneczki) to sciaga dodatki i zjada sam chlebek. wedliny i sery zolte staram sie ukryc drugim chlebkiem ale jak tylko poczuje smak dodatkow to zaraz wypluwa. jajecznica i serek bialy je ladnie.....wiem ze powinien jesc wszystko....czasami zje rybke wedzona.wolalabym zeby jadl wszystko

Gość fdsxffsfsedgedg
Sorry że się wtrącę ale skoro on nie lubi praktycznie niczego, tu musisz ukieunkować swoje działania w stronę przekonywania go a nie szukania jakichś pokarmów z innego systemu planetarnego. podpisuje sie pod tym

Gość fdsxffsfsedgedg
przegłodź go to nabierze apetytu i nie lataj za nim z jedzeniem bo jak będzie widzial że Ci zalezy to bedzie Ci robił na złośc dzieci takie sa

Gość zacznie jesc jak kanapki
beda kolorowe i ladnie przygotowane, na kolorowych talerzykach i to go zachęci. Tutaj masz linka z ciekawymi kanapkami: http://jackobs.host.sk/

Moja z kolei nie tknie jajecznicy... Za to jak oszalala wcina kanapki z wedlina, serem,pomidorem czy dzemem. Ale nr 1 jest mieso pod kazda postacia :)

Musisz się postarać żeby zaczął jeść warzywa. Jak mówisz że jest gruby to właśnie dla tego że ma mało urozmaiconą dietę. kombinuj. Wycinaj z pomidora biedronki, rób jakieś ciekawe dania, a na pewno się przekona. Ja mojemu synowi od początku dawałam wszystkie warzywa i owoce i teraz ma 20msc i wcina wszystko. nawet rabarbar prosto z ogródka, którego sama bym nie zjadła ;)

Może odpuścić kanapki, moja nie chciała długo jeść kanapek, co najwyżej suchy chleb. Potem jej przeszło i najchętniej je z serem żółtym, który wcześniej powodował u niej odruchy wymiotne.

a moze spróbuj z nim robić te kanapki niech wybiera składniki i moze zacznie co nie co jesci daj mu kiedyś samą wędlinkę i ser z w różnych kształtach w formie koreczków ...możesz użyć dziecięcych wykałaczek..no i przede wszystkim musisz dziecko nauczyć jeść wszystkiego ..i nie dawac wejść na głowe jeżeli nie zje wędliny czy sera nie dawac nic..moze, płakac, marudzic ale nie ulegać presji będzie głodny zacznie jeść też inne rzeczy...tylko wiadomo trzeba podejść ze spokojem..

z warzyw tez koreczki mozna porobić.. z warzyw można zrobić zwierzaka oczy jako groszek , język pomidor, marchew czy papryka no a łapki i nówki to już do woli...

kanapki można też wycinać foremkami do ciastek w kształcie zwierzątek

Moja raczej nie je wędliny ani sera bo ma 8 zębow (sam przód) i ciężko u niej z gryzieniem. ale wcina kanapki z: twarożkiem pasztetem serkiem topionym dżemem miodem pastą rybną pastą jajeczną pastą drobiową staram się jej od malucha dawac warzywa bo syn nie chciał... ja nie zachęcałam... a teraz ma 4 lata i walka o wszytkie warzywa i owoce. i tak już jest poprawa bo zacząl jeść: jabłka, banany, czerśnie, odrobine skubnie truskawek... z warzyw to salatę ze smietaną (kilka listków do obiadu), fasolkę szparoagową, kalafior. na resztę reaguje odruchem zwrotnym. ostatnio spróbował arbuza i się porzy...ał. muszę mu przemycać warzywa w kotletach. w sosach. w farszu nalesnikowym. :O koszmar. lepiej uczyć od niemowlaczka jeść warzywa i owoce.

Dokładnie. Dzieci uczą się nawyków żywieniowych od rodziców. jak raz nie będzie chciał jeść a ty odpuścisz, to myślisz że za drugim razem zje? nie sądzę.

Gość do dzidzi
wycinaj z pomidora biedronki hahah rozjebalas mnie tym tekstem :D

Gość jejuuuu
Gatki a gdzie indziej pisałaś że twoj syn je ser ale ty klamiesz!!!!!!!!!!!!!!

Gość Alpro soya
A może trochę urozmaicić te śniadanka? Można podać kanapki z kiełbaskami cielęcymi, kanapki ze smarowanym indykiem, a poza tym troche inne śniadania jak placuszki kukurydziane, omlet z konfiturą, ryż z jabłkami a nawet muesli czy owsianki na mleku (polecam w imieniu Alpro soya na mleku sojowym Junior)! http://www.alprosoya.pl