Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiCiaa

zniszczone włosy :( POMÓŻCIE!

Polecane posty

Gość wiCiaa

Dzień dobry:) Mam na imię Anita i mam 15 lat. Piszę na tym forum ponieważ mam duży poblem z moimi włosami... Większoćś dziewczyn w moim wieku, ma bardzo ładne włosy. Maja je rozpuszczone, różne grzywki i wogóle najprzeróżniejsze fryzury. A jaa... :( Ja niestety mam takie włosy że jak ich widzę to poprostu samo mi się płacze... Moje włosy są "kręcone" choć tego nie widać... Bo mam na głwie jedno wielkie siano! Gdy zrobiłam sobie kiedyś grzywkę, myslałam że lepiej bede wyglądać... Było jeszcze gorzej... Wyglądałam jak olbrzymia czarownica, której nawet dzieci sie bały:( Bardzo bym chciała zmienić coś w swoich włosach, żebym zaczeła wyglądać jak człowiek. Chciałabym żebym jej miała rozpuszczone bo bardzo mi się takie włosy podobają... Ale jak narazie to mam zawsze warkocza na głowie żeby choć trochę nie było widać mojego siana i żeby ludzi nie wystraszyć:( Bradzooo... A to bardzo was proszę pomóżciee! Gdyby ktoś mógł niech poradzi jakieś sposoby, żeby moje włosy nie były sianem... żeby się zmieniły... POMÓŻCIEe! Bo ja już nie wiem co mam robić:( Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Gość Anq26
Musisz sobie kupić szampon wygładzający i odżywkę nawilżającą. Ale kosmetykami z drogerii wiele nie zwojujesz. Na początek polecam serie sleek line z jedwabiem. Litrowy szampon i odżywka, starczające na kilka miesięcy kosztują po ok. 15-20zł sztuka. Polecam też rozczesać włosy z nałożoną odżywką a następnie spłukać chłodną wodą. Odcisnąć lekko ręcznikiem i nie rozczesywać. Wetrzeć w nie krople jedwabiu (kosztują ok. 5zł) i poczekać aż włosy same wyschną. Pomoże też nałożenie ciemniejszej farby (ale z wodą z kranu a nie załączoną do opakowania). Ciemna farba z przegotowaną wodą oblepiając włos ładnie go wygładzi bo wniknie w odchylone łuski ale nie utleni włosa jak farba z dodatkiem wody utlenionej dodanej do farby, a kolor będzie się wypłukiwał jak szampon koloryzujący, więc nie będzie odrostu.

Masz tak naprawdę dwa rozwiązania i możesz stosować je zamiennie. Po pierwsze zrób coś żeby Twoje kręcone włosy nie były sianem, tylko się ładnie kręciły. Jest szereg kosmetyków podkreślających skręt loków - pomyśl o nich bo wtedy włosy będą wyglądały jak kręcone (są to maseczki, pianki, fluidy do włosów). Po drugie, kup sobie również kosmetyki wygładzające włosy i prostownicę. Prostuj włosy przed wyjściem z domu i będą gładkie. Niektóre kosmetyki są na tyle mocne, że wygładzą Ci włosy bez prostownicy (oczywiście efekt nie będzie tak idealny jak po użyciu prostownicy). Jak widzisz możesz nosić włosy i proste i kręcone :) Wszystko to jest tak naprawdę kwestia odpowiedniej poielęgancji i kosmetyków