Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dluzniczkaaa

Jak napisac pismo o zawarcie ugody z bankiem w sprawie zadluzenia????

Polecane posty

Gość dluzniczkaaa

Witam, mam zaciagniety kredyt na kwotę 10 000. Teraz z odsetkami będzie to ponad 15 000. Sprawa trafiła do windykacji. Nie mam z czego tego spłacać bo straciłam pracę i teraz poszukuję zajęcia już od roku i nic. W dodatku mam dziecko na utrzymaniu i opłaty inne miesięczne prawie 1000zl (czynsz, prąd, gaz, woda...) a do tego jeszcze życie. Tak więc to co uda mi się zarobić gdzieś dorywczo idzie na bieżące potrzeby a na spłate kredytu nie mam. Dzwonili do mnie z windykacji żebym spłacała raty po 700zł a jesli nie jestem w stanie to mam napisac prośbę o ugodę. Jak to zrobić??? Pomoże mi ktoś? Gdybyście chcieli mnie o coś zapytać to jutro wejdę znów na kafeterię, gdyz teraz jestem u kolezanki,a w domu nie mam internetu. Bardzo prosze o pomoc w napisaniu tego pisma.

W lewym górnym rogu Twoje imię i nazwisko, adres zamieszkania. W prawym górnym rogu miejscowość i data. Niżej (tak mniej więcej o trzy linijki niżej i w 1/3 strony) do jakiego banku i w jakiej miejscowości. Pod spodem: Prośba o ugodę W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej z dnia... , zwracam się z prośbą o rozłożenie na raty mojego zadłużenia. Jestem obecnie osobą bezrobotną i nie mam możliwości spłacenia całego zadłużenia. Byłabym w stanie spłacać ... zł miesięcznie. Bardzo proszę o przychylenie się do mojej prośby lub ewentualne zaproponowanie innej możliwości rozwiązania mojego problemu. Z poważaniem. (Twój odręczny podpis)

Gdybyś miała jeszcze jakieś problemy, mogę pomóc: saruniaa5@wp.pl