Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domminnika

NIEREGULARNE MIESIĄCZKI PO ODSTAWIENIU TABLETEK

Polecane posty

Gość Domminnika

Witam, jak w temacie - problem z nieregularnymi miesiączkami. Nigdy nie miałam z tym kłopotu, tym bardziej przez ostatni rok, kiedy brałam tabletki antykoncepcyjne i okres mogłam przewidzieć co do godziny. Jednak kilka miesięcy temu odstawiłam i od tamtej pory nie dość, że cykl się skrócił (w stosunku do tego, co było przed rozpoczęciem przyjmowania tabletek - 28 dni, teraz 18-24), to jeszcze nie jestem w stanie przewidzieć dnia (może być nawet tydzień różnicy). Myślałam, że to się po kilku miesiącach unormuje, ale to już szósty raz po odstawieniu i nic się nie uregulowało. Martwić się tym, czy jeszcze poczekać? Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.

Gość Domminnika
up

ja po odstawienuiu na pierwszy czekalam prawie 60 dni,potem mialam w maire regularne a potem znow po 40 dni.zalezy od ogranizmu.u mnie to sie wszystko rozregulowalo,teraz biore luteine. to jest raczej normalne a skoro sie martwisz to idz do lekarza i zrob badania hormonalne

Jak się nie bierze tabletek, to prawie nigdy nie można przewidzieć okresu - zawsze może być plus, minus kilka dni. I to wcale nie jest okres nieregularny. Nieregularny to jest jak raz masz co miesiąc, a raz co 3 miesiace - tak mi kiedyś powiedział ginekolog. Różnica kilku dni jest zupełnie normlana.

Gość Domminnika
Gdybym miała okres co 20-30 dni to bym się tak nie przejmowała. Ale mam co 18-24, a to trochę zmienia. A jeszcze żeby trwał 3,4 dni - u mnie trwa tydzień. Ledwie się skończy, zaraz się następny zaczyna ;/

Gość Domminnika
Ech, te cyferki ;) Chciałam wpisać 25-30, niechcący wyszło mi 20-30 Przepraszam za pomyłkę ;)

Gość asdfg
ja na pierwszy prawdziwy okres po odstawieniu pigułek czekalam aż 90 dni.Teraz czekam na kolejny,drugi dopiero,ale to 22 dzien cyklu wiec zobaczymy jak bedzie dalej.Też sie boje że bedzie teraz wszystko pokrecone.Przed tabsami mialam krotkie cykle ok 23 dni