Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana664

Książeczka sanepidowska

Polecane posty

Gość zainteresowana664

Cześć. A ja mam takie pytanie odnośnie wyrobienia książeczki sanepidowskiej. Czy to trzeba 3 razy jeździć i dawać im ten kał? Czy nie można sobie uzbierać i raz jednorazowo pojechać i im dać? W ogóle jakie badania są potrzebne do tej książeczki jeżeli mam mieć pracę jako kelnerka? Nie znalazłam nigdzie odp na to pytanie. Czy trzeba te badania robić koniecznie w swoim rejonie?

W każdej pracy, w której masz bezpośredni kontakt z żywnością musisz mieć książeczkę. Chyba w spożywczaku nie trzeba, ale nie jestem pewna. A z kałem to jest tak, że dostajesz 3 próbki i w ciągu trzech kolejnych dni musisz pobrać po 1 próbce kału z każdego dnia. Ostatniego dnia pobrania próbki kału musisz jechać do sanepidu i oddać wszystkie 3 próbki. Czyli 3 dnia kolokwialnie mówiąc srasz, bierzesz ostatnią próbkę, zabierasz pozostałe 2 i w drogę.

Gość oczywisice ze w spozywczaku
trzeba ;/

Gość zainteresowana664
A badania trzeba robić w swoim rejonie?

Gość zainteresowana664
Bo ja nie jestem z warszawy ale szukam tu pracy na wakacje i nie mam czasu jechać do domu

Gość aaagnie
Próbki trzeba trzymac w chłodzie - lodówka...

Gość elo33322
A ja się zastanawiam bo mam znajomego lekarza czy on nie mógłby mi tam wszystkiego wypełnić bez tych głupich badań. Co o tym myślicie?

Gość musisz jechać z gówienkami
dla mnie to jest chore. Wyrabiałam taką książeczke 15 lat temu, teraz tylko mi podbijają bez żadnych badań. Przecież ,przez ten czas mogłam się zarazić jakąś chorobą. Wczoraj byłam właśnie u lekarza medycyny pracy i tylko zapytał się czy jestem zdrowa. Po czym skasował 80zł i wypisał papiery.

witam!!!! ja kupiłem książeczkę badań sanepidu za 80zł od gościa była z wszystkimi potrzebnymi badaniami i mogłem ją dać ją tego samego dnia w pracy .załatwienie tego trwało kilka godzin, to znaczy zadzwoniłem rano pod nr 517 954 069 a odebrałem po południu gotową.polecam bo oszczędziłem sobie czasu, biegania, kasy i grzebania w kupie. wiem że można to z nim załatwić wysyłkę pocztą, jest to dobra opcja dla kogoś kto potrzebuje na już albo nie chce mu się biegać po lekarzach