Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 i chcia艂abym i bojem siem

zemsta faraona - fakty i mity

Polecane posty

prosze o rad臋: boj臋 si臋 jechac na wakacje do Egiptu bo naczyta艂am si臋 o zem艣cie: 5 dniach w pokoju , a dok艂adnie w kibelku, gor膮czce 39 st, szpitalach, itp. jak to jest naprawd臋?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 najwy偶ej b臋dzie dupa piek艂a
moich znajomych dopad艂a zemsta faraona ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶a hela
Jednego 艂apie innego nie... zasada jest taka, przed wyj艣ciem na 艣niadanie 50 g czystgo alkoholu (my akurat mielismy whiskacza z bezc艂贸wki) i nie pi膰 wody z kranu, no i tych ich napoj贸w z automat贸w bo to tez na kran贸wie pewnie.

Udost臋pnij ten post

to co pi膰, jak ma sie w hotelu opcj臋 all?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶a hela
aha przez pierwsze dwa dni na przyk艂ad z臋by mylismy w wodzie mineralnej a nie w kran贸wie, potem sie organizm przystosowa艂, no i zemsty nie by艂o, mo偶e troche bardziej sie robi艂o na rzadko niz w domu to fakt, ale standardowo raz dwa razy dziennie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶a hela
co pi膰?? hmm pilismy do posi艂k贸w kawe i herbat臋, na plazy g艂贸wnie piwo i winko , a wieczorami w贸dke, whisky, rum.. itp

Udost臋pnij ten post

to przez zmian臋 klimatu i picie nieprzegotowanej wody zdarzaj膮 si臋 takie przygody

Udost臋pnij ten post

ja ogolnie mam problemy z jedzeniem itp musze uwazac co jem ale klatwa mnie nie dopadla, pierwsze 2 dni po kazdym posilku przepijalismy wodka. potem ich drinki non stop, mylam zeby roznie, czasem sie zapomnialam i kranowa. ale rowniez 1 go dnia zakupilam Antinal czy jakos tak na wszelki wypadek i juz. jadlam gotowane, owocow unikalam ale tez sie zdarzyly..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶a hela
chyba 偶e wakacje abstynenckie to w sklepie spozywczym mozna kupic soki w kartonach coca cole itp. cenowo podobnie jak u nas

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 basienka26
my bylismy dwa tygodnie temu- czysta wodka, wody ich nie pic, tylko butelkowana, ja mialam jeden dzien,ale nie bylo tragedi, tylko co 3 godziny do wc,da sie przezyc,a bylo cudownie:)polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶a hela
Dok艂adnie Alex-andra, najwazniejsze sa pierwsze dni, potem sie organizm troche przestawi, i bedzie ok, natomiast w贸dke rano pilismy ca艂y tydzien hehe tak na wszelki wypadek...

Udost臋pnij ten post

podobno picie alkoholu mo偶e przynie艣膰 odwrotny skutek i os艂abi膰 偶o艂膮dek. ja na co dzie艅 nie pijam, wi臋c picie piwa na pla偶y mnie przera偶a, a wina to ju偶 w og贸le

Udost臋pnij ten post

a czy "zemsta" dotyczy tylko Egiptu? Co z Tunezj膮, bo ju偶 si臋 chyba z egipskich wakacji wycofuj臋. Bardzo chcia艂am, ale naprawd臋 "zemsta" czyha wszedzie, nawet pod prysznicem;) po co mi wtedy all, skoro nawet picie w sklepie kupi膰 trzeba

Udost臋pnij ten post

kto艣 jeszcze?

Udost臋pnij ten post

Mnie nie dopad艂a, a w贸dki nie pi艂am, jeszcze do tego na czczo przed 艣niadaniem:o Nie pi艂am ichniej wody, nawet z臋by my艂am w butelkowej i nie jad艂am ichniego badziewia. Dopiero po powrocie do Polski zacz臋艂am odczuwa膰 b贸le brzucha i mia艂am lekk膮 gor膮czk臋. Bez sraczki. A to z alkoholem to nagonka, 偶eby w hotelach jak najwi臋cej drink贸w kupowa膰:o Zasada najwa偶niejsza - nie pi膰 ichniej wody:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hehhehheh
przezyjeta;P, odwiedzilem swego czasu syrie i jordanie i nic mi nie bylo, a w luksusach nie bywalem, wrecz koczowniczo, po powrocie do kraju tylko lekki rozstroj zoladka po spozyciu polskiego jedzenia i to wszystko;)

Udost臋pnij ten post

ja tam ma teori臋, ze w Egipcie po prostu brudno jest i stad ta "zemsta". By艂am tam 5razy. Za pierwszym razem mia艂am jaki艣 problem z 偶o艂膮dkiem, ale to by艂o nic w por贸wnaniu z moim tata, kt贸ry dosta艂 prawie 40stopni goraczki, rzyga艂 i sra艂 jednoczesnie (sorry za dos艂owno艣膰). Z tym, 偶e on to mial po wypiciu wody z kranu przez przypadek. Generalna zasda to pi膰 wod臋 tylko z butelki!!! My膰 r臋ce i powinno byc OK. Ja alkoholu nie pi艂am w og贸le, przy ostatnim wyje藕dzie a i owszem i poza tym pierwszym razem nic mi nie by艂o. Wi臋c ja bym jecha艂a, bo kraj jest przepiekny!! A rafy to ju偶 w ogole powoduj膮, 偶e nie chce si臋 z wody wychodzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zemsta 25
Faktycznie, w Egipcie nie jest zbyt czysto. Owszem hotele i wok贸艂 nich jest porz膮dek, ale wystarczy wyj艣膰 poza kurort, aby zobaczy膰 wielki syf. Pami臋tam jak by艂am w Hurghadzie, to pierwsze co po wyl膮dowaniu na tym mini lotnisku, poczu艂am smr贸d (nie licz膮c upa艂u). P贸藕niej jak budy odwozi艂y nas do hoteli, po drodze zobaczy艂am zdechni臋tego wielb艂膮da, le偶a艂 sobie biedak kilkadziesi膮t metr贸w od szosy. Poza tym tam jest inna flora bakteryjna, woda kranowa nie nadaje si臋 do niczego poza k膮piel膮, nawet z臋by my艂am w butelkowanej. Do ka偶dego posi艂ku 50ml w贸dki, w biurze dali nam Antinal w razie zemsty faraona, a dodatkowo przez wylotem i w jego trakcie, zawsze na noc 艂yka艂am multilac, aby jako艣 przystosowa膰 organizm do nowej flory bakteryjnej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czeczka
Jest taka choroba, ale szczerze powiedziawszy to jeszcze nie s艂ysza艂am 偶eby kto艣 na ni膮 zapad艂. Sama w tym roku by艂am w Egipcie i to, 偶e tam jest brudno to kompletna bzdura! Zapraszam do obejrzenia mojego bloga z pobytu - http://www.photoblog.pl/#wakacjeegipt/ . Czy艣ciutki i elegancki hotel, absolutnie nie widzia艂am tam nawet jednego k艂臋bka kurzu! W og贸le wakacje w Egipcie uda艂y si臋 super - pogoda pi臋kna, hotel wspania艂y. Mo偶na powiedzie膰, ze biuro spisa艂o si臋 na medal. Pierwszy raz byli艣my z alfastarem ale z pewno艣ci膮 jeszcze kiedy艣 z nimi polecimy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czinczilla
by艂am w Egipcie i 偶adna zemsta mnie nie dopad艂a. trzeba tylko zachowa膰 troch臋 rozs膮dku.Rezydentka z Alfa star doradzi艂a nam jak post臋powa膰. trzeba pic wode butelkowan膮, nie je艣膰 sa艂atek z majonezami 艣mietanami. unika膰 lod贸w, a z臋by te偶 dobrze myc wod膮 z butelki. ponad to przy problemach 偶o艂膮dkowych poleca艂a picie coli. podobno pomaga. ja nie wiem bo mnie ani mojego faceta nie dopad艂o, ale inni chwalili col臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elis2222
Ja by艂am na 4 osoby 3 dopad艂a zemsta faraona.Objawy:mega biegunka,gor膮czka,dreszcze!Na tydzie艅 pobytu 3 dni sp臋dzone w pokoju.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zemstakleopatry
Czeczka, 艣wietnie ten blog wygl膮da! Super zdj臋cia! Sama je robi艂a艣? Jak si臋 je ogl膮da to zaraz ma si臋 ochot臋 tam polecie膰. A powiedz jak og贸lnie to alfa star si臋 spisa艂o? Zadowolona jeste艣 z jako艣ci 艣wiadczonych us艂ug? Niczego wam tam nie brakowa艂o na wycieczce? Ile kosztowa艂 wyjazd?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 franiiaa
Mnie na szcz臋艣cie tez nic takiego nie dopad艂o, bo w艂a艣nie stosowali艣my takie zasady ja czinczila. Doradzi艂a nam tak rezydentka z alfy. A co do samego biura, to bardzo pozytywnie oceniam wsp贸艂prac臋 z nimi. Wszystko by艂o ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZemstaFaraonaIstnieje
Ludzie nie wypisujcie g艂upot, 偶e nie ma 偶adnej zemsty, bo jak ja by艂am w Egipcie, to spora cz臋艣膰 "mojej grupy" na to cholerstwo si臋 pochorowa艂a. Nifuroksazyd nie pom贸g艂, dopiero egipski antinal. Pijcie w贸dk臋, pijcie col臋, stosujcie wspomniane powy偶ej probiotyki i po przylocie zaopatrzcie si臋 w Antinal, wszak przezorny zawsze ubezpieczony. Co do czysto艣ci, to owszem w hotelach i wok贸艂 nich jest czy艣ciutko, ale wyjd藕cie sobie na targ, bazar czy te偶 po prostu mi臋dzy mieszka艅c贸w, to tej czysto艣ci ju偶 nie ma. Rdzenny, PRAWDZIWY Egipt jest ca艂kiem inny ni偶 malownicze fotografie pla偶, hoteli, basen贸w czy palm!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaluska
Mam nadziej臋, 偶e nie ma czego艣 takiego, bo ja jestem w艂a艣nie w trakcie przygotowa艅 do wylotu do Sharm. Nie chcia艂abym sp臋dzi膰 wakacji w 艂贸偶ku! Mam tyle plan贸w! Ju偶 mam kas臋 na wycieczki, alfastar w katalogu ma ich ca艂e mn贸stwo do wyboru - na pewno pojad臋 zwiedzi膰 piramidy i chcia艂abym przep艂yn膮膰 si臋 po Nilu. Mam nadziej臋, 偶e tydzie艅 na wszystko mi wystarczy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Crocodil
S艂ysza艂a艣 kiedy艣, ze nadzieja jest matk膮 g艂upich?? Tak wi臋c nadziej臋 to Ty mo偶esz mie膰, ale Zemsta Faraona istnieje i przekona艂o si臋 o niej ju偶 bardzo wiele os贸b z ca艂ego 艣wiata :/ Powy偶ej ludzie wspominali o probiotykach i lekach i ja tak偶e opowiadam si臋 za takim przygotowaniem i sposobem dzia艂ania w razie ZF.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nigdy bym nie powiedziala
jak bedziesz pila od rana po kielichu to faraon cie nie dopadnie.stara i dobra metoda.mnie wiec ominelo.w zasadzie po kielonku z rana i tak wytrwalo 6 osob bez tego kurestwa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cieawe jak lepiej
sp臋dzi膰 ten czas, siedz膮c na kiblu ze sraczk膮 czy le偶膮c pod sto艂em nayebanym

Udost臋pnij ten post

PrZe偶y艂am i nikomu tego nie 偶ycz臋. Mimo picia du偶ej ilo艣ci whisky i w贸dki w czystej postaci. My艣lalam, ze to juz moj koniec ;)

Udost臋pnij ten post