Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pi000nek

stosunek przerywany a hiv

Polecane posty

Gość pi000nek

Mam pytanie,jaki jest procent zarazenia sie wirusem hiv podczas jednego stosunku przerywanego z mezczyzna,ktory byl zakazony? Czy ktos sie orietuje w tym temacie? Nie wiem czy facet jest chory,ale wiem ze mial duzo partnerek. Przeczytalam reportaz na kafe,o hiv i zaczelam sie zastanawiac ... :(

Gość pi000nek
niech ktos cos napisz ,prosze!!!

Gość rodzaj stosunku nie ma
znaczenia. Jeśli jest nosicielem to mógł cię czymkolwiek zarazić, HIV, HPV czy inna franca. Gumki nie mieliście?

Wirus HIV ma to do siebie że aby zaczął się namnażać w danym organiźmie, musi dostać się do krwi w dużej ilości. Jeżeli ten facet nie spuścił się w tobie, to prawdopodobieństwo że zaraził cię HIV (jeżeli go miał) jest bliskie zeru.

Gość Bellaa_________
O_o ?? jesli facet sie nie spuscil to zakazenie jest bliskie zeru?? skad ta teoria?? bzdura!! podczas kazdego stosunku bez prezerwatywy mozna sie zarazic!! bez wzgledu na to czy facet konczy w kobiecie czy nie!!

Gość pi000nek
No wlasnie nie bylo gumki,a ja -wstyd sie przyznac -bylam pod duzym wplywem alkoholu...:( To byl tylko raz,ale teraz sie boje,-za bezmyslnosc sie placi.... Zle sie czuje i sie zastanawam,i snuje czarne wizje...:(

Gość JAGJA
I ogółem kobiety łatwiej łapią wirusa ze względu na budowę narządów rodnych

Gość pi000nek
a czy sa jakies testy w aptece ,ktore wykrywaja wirusa? Czy tylko badanie krwi ?

Tylko badania krwi. Poszukaj w internecie placówek, które wykonują je za darmo i anonimowo.

Gość JAGJA
Badanie krwi anonimowe na pogotowiu,chyba płatne,poza tym to można odkryć dopiero parę miesięcy po zakażeniu,a objawy mogą być i po 10 latach,albo nigdy

Gość kubeczek z kawką
jasne że zrób badania, ludzie rutynowo (z HCV) je wykonują przed zabiegami czy operacjami także nie ma się czego wstydzić;-)

W Warszawie można zrobić za darmo w Izisie i gdzieś tam jeszcze.

Gość Bellaa_________
ja bym sie bala... wiem ze to glupota, ale balabym sie zrobic taki test, podejrzen nie mam, ale 100%pewnosci tez nie...:O

Gość gupeek
bo lepiej żyć w niewiedzy i zdechnać na to?

Gość Bellaa_________
Czy stosunek przerywany chroni przed zakażeniem? Stosunek przerywany czyli wyjęcie członka z ust, odbytu lub pochwy partnerki czy partnera przed wytryskiem nasienia zmniejsza możliwość zakażenia, ale całkowicie przed nim nie chroni. Wirus AIDS może się znajdować w wydzielinie przedejakulacyjnej, która wydostaje się z członka przed wytryskiem nasienia, i wraz z nią może nastąpić przeniesienie wirusa. znalazłam na jakiejś mądrej stronie, nie wiedzilam o tym, przpraszam ze sie uniosłam, ale tak jak powiedzilam stosunek przerywany nie chroni, moze jedynie zmniejszyc ryzyko zakażenia.

gupeek: to zależy jak na to spojrzeć. z jednej strony: ok, wiesz, że jesteś chory i co dalej? wszystko idzie pierdut. w dodatku raczej nie powiesz rodzinie: "hej mam hiv", a musisz skads miec kase na leki. a skoro jej nie masz, chyba ze masz, no to to, ze wiesz ze jestes chory wiele nie zmieni: w takim sensie ze i tak sie z tego nie wyleczysz. z drugiej strony: nie zrobienie badania jest bardzo egoistyczne, bo nie wiedzac i tym czy jestes chory, nadal sypiasz z pratnerem, czyli go teoretycznie mozesz zarazic. a z takim wyrzutem sumienia jest pewnie bardzo ciezki zyc. tzn. to sa moje luzne przemyslenia

Gość Bellaa_________
wiem ze to glupie, ale chyba wolalabym zyc w niewiedzy i nieswiadomie kogos zarazic, iz swiadomie nie upraiwac sexu do konca zycia, nie umialabym sobie z tym poradzic, a poki nie wymyslili leku na hiv,.. LO nie poszlabym zrobic takiego badania, choc chcialabym miec 100% pewnosci, chodzi mi to ostatnio po glowie...

Gość Bellaa_________
Kto powinien poddać się testowi na HIV? Zbadany powinien być każdy, kto uczestniczył w ryzykownych kontaktach w ciągu ostatnich 15 lat, a w szczególności uprawiał seks bez prezerwatywy, wstrzykiwał sobie dożylnie narkotyki, miał transfuzję krwi lub otrzymał przeszczep. !!!!!!!!!!!!!!Należy dobrze przemyśleć całą sprawę przed podjęciem decyzji o przeprowadzeniu badania. Niektórzy chcą się po prostu upewnić, że wszystko jest w porządku i potem kiedy wynik jest dodatni, okazuje się, że byli kompletnie nie przygotowani na taką ewentualność.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeden z moich znajomych ma AIDS i moi koledzy chcą, bym przestał z nim rozmawiać. W jaki sposób mogę im wytłumaczyć, że wszystko jest w porządku? Najlepszym sposobem postępowania z ludźmi, którzy nie rozumieją, na czym polega AIDS, jest zaznajomienie ich z faktami. Daj im książkę, ulotkę jednej z organizacji zajmujących się oświatą zdrowotną w związku z AIDS. Pamiętaj, że oni boją się AIDS dlatego, że nie rozumieją, o co tu chodzi. Pomóż im poznać prawdę o HIV i AIDS. Im więcej będzie tych, którzy rozumieją AIDS, tym bardziej będą się rozwiewać obawy z tą chorobą związane.

Gość pi000nek
masakra jakas...,a czy zwykla badania krwi cos wykryja? ostatnio robilam badania 6 m-cy temu i mialam spadek WBC3, a powinno byc minimum 4. Gdzies czytalam ze przy wirusie hiv jest spadek limfocytow T.... Ale nie wiem czy to to samo?

Gość pi000nek
zle napisalam- WBC 3,7 a powinno byc min 4

Właśnie miałam pisać o preejakulacie. Ludzie czemu Wy myślecie, że jak wytrysku nie ma to wszystko ok? Tak samo jak w ciąże można zajść, tak samo zarazić się czymś. Ile miał partnerek? Pamiętaj, że grubo ponad połowa mężczyzn to nosiciele HPV. A do tego nie trzeba nawet preejakulatu, bo wirus jest pod napletkiem. Jednym słowem zjeb Cię wykorzystał i nawet nie pomyślał o konsekwencjach. Boże jacy faceci są bezmyślni. Tylko jedno się liczy:O A co do HIV.. Niektórzy ludzie nie mogą się nim zarazić nawet po dożylnym wstrzyknięciu dużej dawki płynu z wirusem. Więc nie martw się zawczasu. A on z każdą bez zabezpieczenia?

To, że masz mniej leukocytów nie świadczy o HIV. Jest mnóstwo chorób charakteryzujących się spadkiem białych krwinek. Idźcie lepiej na badania, bo na forum nie ma proroka.

Gość Bellaa_________
jesli chodzi o spadek limfocytów... chce zapytac!czy limfocyty to inaczej co krwinki biele? np jak sie robi zwykla morfologię to wiadomo ze jest wykaz: krwinki czerwone, krwinki biale itd jesli chodzi o bserwacje spadku lifocytow to u zakazonych hiv następuje spadek ok 50-80 jednostek rocznie.

Gość pi000nek
wiesz,ja sie rozwaga tez nie popisalam... Mialam nie zla bombe... Zamiast w domu ,wyladowalam u niego w lozku:( Debilizm totalny. Ten facet byl 9 lat starszy ode mnie,teraz ma 40 lat... taki typowy kobieciarz...,przystojny,dobra gadka,prowadzi rozne imprezy po swiecie... Stanu wolnego...,Kozysta z Zycia i tyle. Do dzis nie moge pojac jak moglam sie z takim puscic-bo inaczej tego nazwac nie mozna,niestety:( Nie wiem czy jest chory. Pamietam,ze na poczatku zalozyc gumke,ale pozniej ja sciagnal-tez byl po alkoholu i zdaje sie ze mial problem ze skonczeniem wiec ja zdja. Ale stosunek byl przerwany...

Gość Bellaa_________
hmm, czyli ze zwykłej morfologii nie za bardzo mozna podejrzewac zakazenie? ostsnią morfologie(wstyd sie przyznać) robilam w 2005 roku krwinki biale wynosily 8500, teraz przymierzams ie do morfologii, po 1szym, czy jesli bedzie znaczyny spadek krwinek bialych to moge miec podejrzenia?

Gość pi000nek
kredka na baterie,pewnie zadam glupie pytanie ale co znaczyHPV ?

hpv=kłykciny kończyste wpisz w google możesz od razu przejść do fotek ;) A i zrób sobie badania na wszystko co przenoszone dr. pł. jakieś min 4mc od tego "wybryku" żebyś kogoś czymś nie zaraziła.

Gość pi000nek
Od tego wybryku minely jakies 3 lata.... Teraz ostatnio cos zle sie czuje,jestem oslabiona,codziennie(doslownie) boli mnie glowa,i w nocy nie moge spac. Bylam dzis u lekarza i powiedzial ze to na tle nerwowym,ale sama juz nie wiem....:(