Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona sukienka

o matko, jak można przytyć w ciąży 20 kg ???

Polecane posty

Gość mama 11-latki
Pierwsza ciąża - 24 kg !!!! Po 6 miesiącach od porodu waga sprzed ciąży Druga ciąża 14 kg !! I dopiero rok po porodzie wróćiłam do swojej wagi Folgowałam sobie z żarciem ile wlezie. Słodycze, lody, dobre jedzenie i dupa rosła :O

Gość BEACISKO
hmmm..... ale wiecie co? kilogramy kilogramami ale mnie bardziej niz te dotychczasowe 8 kg martwi fakt celulitu na udach- cwiczenie w gre nie wchodzi niestety... no i widmo rozstepow - na razie jeszcze ich nie ma ale jeszcze 2,5 m-ca wiec pewnie sie pojawia....A wy kobietki sttosujecie cos na takie defekty?Czy wogóle macie takie problemy.....

Gość nie znasz sie kobieto to milcz
ja przytylam 24 w pierwszej ciazy i 25 w drugiej. i nie mam problemu. waze po roku od porodu tyle co przed ciaza czyli 54 kg.

Gość kruselka
ja przybralam 18 kg . A teraz po roku jestem chudsza niz przed ciaza 52 kg. Corka byla bardzo duza 4,250

Gość moja mama przybrala do 25 kg
a byla szczupla i wcale sie nie opychala ;)

Gość moja mama przybrala do 25 kg
ani jednego rozstepu nie dostala, a o celulicie to sie dowiedziala dopiero ode mnie... Ma piekne cialo caly czas ;) Wiec te rozstepy to nie od kg zaleza... Niestety, bo ja w czasie ciazy przytylam tylko 12 kg i cala jestem w tym :( Patrzec na siebie nie moge :(

Gość gość
A wody, łożysko, zwiększona ilość krwi to niby nie waży?

Gość gość
Nie wyobrażam sobie chodzenia głodną w ciaży.

Gość gość
Jem tyle by zaspokoić głód, same zdrowe rzeczy, ale szlag mnie trafia z tego głodu i zbiera mi się ok. 3 tys kalorii dzienne.

dziecko max 4 kg;D mój ważył 4,400!!!!! jak urodziłam na drugi dzień doczłapałam do wagi w korytarzu -14 kg....zawsze miałam masywne nogi i d*psko a po porodzie zrobiłam się smukła jak sarenka a przytyłam nie 20 a prawie 30 kg. Rozstępy mam tylko na cycku bo miałam straszny nawał pokarmu....

Gość masywna haha a to dobre
jestes upasiona jak krowa a nie masywna:O 30 kg w 9 miesięcy:O szok jak można się tak utuczyć

Gość gość
3dzieci. Z kazdym 8 kg. Dzieci 3.-3.5kg. Jadlam normalnie i czesto. W rodzinie mojej mamy male brzuchy i waga to norma.ale tak tluszczyk zostal na brzuchu.

Gość tulipanek...
A ja przytyłam 24 kg i g... komu do tego :P nie mam rozstępów, po kilku miesiącach wróciłam do wagi i mąż ode mnie nie uciekł :P Pracowałam do 8 miesiąca, czasem ćwiczyłam i ogólnie dużo się ruszałam, ale byłam całą ciążę wiecznie głodna i te 24 kg to oprócz ciast, to także duża ilość owoców, soków, bakalii (zwłaszcza orzechów). jadłam wszystko co zdrowe (no pomijając te ciasta ;P) i tyle przytyłam, ale miałam to gdzies i chętnie wieczorami obżerałam się z mężem ciastami i przekąskami. jak będe kiedys znowu w ciazy to znowu chętnie się tak poobżeram bez wyrzutów :P ps. noszę rozmiar 38, żeby nie było ze wygladam jak spasła świnia ;)

Gość same salcesony tutaj są
i jeszcze się maciory usprawiedliwiają ciążą:D żenada, jak wy się później swoim facetom pokazujecie z takimi wałkami i otłuszczonymi c*pskami fujjj ale wasze pierdy i klocki musiały śmierdzieć przy takim obżarstwie

Gość gość
Ty powyżej ,ale jesteś sfrustrowana i niedor*****a:D Nas kij obchodzi twój marny żywot bo mamy swoich kochających mężów i słodkie bobasy a ty sie upajają swoim płaskim dupskuem w samotności :)

Gość gośćela
Można można zgadzam się z jagoda. Ja jestem w 32 tygodniu ciąży i przytyłam juz 14 kg do porodu na pewno jeszcze 6 kg przybędzie. .. a ja właśnie byłam za chuda i ciesze się ze tyle przytyłam mężowi się podobam a po ciąży jak schudnę to może nie będę taka chudnąć jaka byłam. ..

Gość gość
Moja kolezanka w ciazy przytyla 36kg, ale teraz wyglada tak jak przed ciaza albo i lepiej:) Moja mama w ciazy ze mna z kolei schudla 7kg. A z rodzenstwem przytyla 6-7kg. Wiec to roznie bywa.

Gość gość
Ja jestem w 6 miesiącu i przytyłam póki co 10 kg, w pierwszej max przytyłam 23kg

Gość gość
nie wiem jak 20 ale wiem jak 25 :)

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy przytylam prawie 30kg i wierzcie lub nie,ale wcale sie nie objadalam,slodyczy nie jadam wcale bo zwyczajnie nie lubie,zawsze bylam szczupla waga sprzed ciazy to 52kg przy wzroscie 164cm,Na szczescie po ciazy dosyc szybko wrocilam do siebie .co bylo przyczyna takiego tycia nie wiem pewnie wina hormonow.

Gość gość
Ja przytylam 36kg,prawie nie jadlam pieczywa,tylko warzywa,owoce-mialam wlasna dzialke i sad owocowy.syn zaraz konczy rok,waze tyle co przed ciaza-54kg.zostal lekki brzusxek,ale to skora,bo brzuch mialam duuzy,syn ur z waga 4220.

ja tez tyle przytyłam i co z tego potem wróciłam do swojej wagi czyli 52 więc nie widze problemu

Gość gość
Mnie tam bawi zaglądanie komuś w wagę. Ja miałam termin na końcówkę lipca w kwietniu zaczęłam puchnąć, początkowo troszkę ale później jak się organizm rozpędził przybywała przynajmniej 2 kg tygodniowo. Lekarz wysłął mnie do szpitala podejrzewając zatrucie wyniki były w normie a ja ciągle puchłam. Do porodu przytyłam jakieś 33 kg (przynajmniej). Wychodząc ze szpitala miałam 10kg mniej po kolejnych 2 tyg schodziłą opuchlizna i kolejne 10 mniej. Dalej to więcej ruchu, nie wyspanie itp (początkowo plamiłam więc się nie przemęczałam tym bardziej, że jedną ciążę już straciłąm) i w nie cały rok ważyłam mniej niż przed ciążą. Nie chwalę się choć jestem z siebie dumna. Dziś widziałąm koleżankę, rodzić będzie jakoś przed Bożym Narodzeniem i co? Wygląda tak samo jak ja pod koniec ciąży, strasznie popuchnięta, nogi jak balerony i też jej tak woda nachodzi i co można na to poradzić?

ja tez byłam opuchnieta na buzi,nogach ale na szczescie u mnie te po porodzie 10 kg zeszło od razu bo mały wazył 4 kg,a nastepne 10 jakos tak zleciało ze nawet nie wiem kiedy.

Gość czerwona szminka31
Normalnie można przytyć ja jadłam normalnie regularne posiłki nie majac zachcianek wieczornych i przytyłam 19 kg jak kturaś pani ma skłonność do tycia to nic jej nie pomoże z wagą, a w ciąży nie można być na diecie.

Gość gość
no troche racji w tym jest...w pierwszej ciazy jadlam co chcialam i ponad 20kg na plusie:/w drugiej juz uwazalam co i ile jem i tydzien po porodzie mam nawet mniej niz przed ciaza,a tez spuchlam na sam koniec,dziecko zdrowe ponad 3 kg:)

Gość gość
a ja mam ciąze lezaca i przytyłam 6kg ,33 tydz,jem normalnie dziecko w normie,każda kobieta jest poprostu inna.aha startowałam z 49 kg.

Gość gość
Ja w ciąży przytyłam 21 kg. Tydzień po miałam 14kg na minucie. Byłam mega opuchnięta. Teraz wazę 50 kg. O 3 kg więcej niż przed ciążą. Ale z tego to się akurat cieszę bo byłam trochę za chuda.

Gość gość
roznie bywa, ja w pierwszej ciazy przytylam 8 kg, a po ciazy, w czasie karmienia piersia zamiast schudnac to utylam kolejne 10kg. Pozniej ciezko mi to bylo zrzucic. Chodzilam na silownie, basen, jezdzilam na rowerze, uwazalam na jedzenie a i tak te 10 kg spadlo dopiero po blisko dwoch latach jak uregulowalam sobie hormony. Sklonnosci do tycia mialam zawsze. Teraz jestem w 34 tygodniu i na plusie mam tylko 2.5kg. Paradoksalnie mniej uwazam na to co jem niz przed ciaza, tzn nie licze kalorii, jem co chce, jak mam ochote na czekolade to jej sobie nie odmawiam itd. Fakt ze przez pierwsze miesiace mialam totalny wstret do jedzenia a teraz jem male porcje bo dziecko uciska mi zoladek i jak zjem za duzo to mam zgage ale aktywnosci fizycznej mam niewiele - z silowni i basenu zrezygnowalam, gdzie sie da jade autem, prace mam siedzaca, nawet na 2 pietro wjezdzam winda bo po schodach od razu lapie zadyszke.