Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona sukienka

o matko, jak można przytyć w ciąży 20 kg ???

Polecane posty

Gość zielona sukienka

dziewczyny opanujcie sie, jak można tyle przytyc? już nie mowiąz że więcej :/ dziecko wazy max 4 kg...

Gość ksdklsadkljsfd
Tępa strzało można :o Niekiedy nie da się kontrolować wagi :o

Gość nastepna prowokatorka durna
Ale wam sie nudzi baby, normalnie porazka...Zrob cos z soba laska, a nie zakladasz jakis durny prowokujacy kolejna klotnie temat :o:o:o:o

Gość zielona sukienka
hahahah nie da sie kontrolowac wagi... a to dobre :D a co żarcie przejeo nad tobą kontrole?

Nastepna prowo z ktorej rozwinie sie pyskowka :P Mozna przytyc bo ciemnoto oprocz dziecka sa jesczze wody plodowe, wieksza ilosc krwi, czasem nabiera sie wody pod koniec ciazy itd Pocztaj sobie na necie to zrozumiesz , durnoto!!!

Gość bele de jour
kolejna, ktora w ciazy nie byla a wie lepiej:o

No Ty to modelka pewnie to w ciąży nie byłaś i nie wiesz jak to jest.. a już jak bedziesz to pewnie z 3kg przytyjesz,bo przecież żarcie nad toba kontroli nie przejmie . Pożyjemy,zobaczymy !!!!!!!!! Nie wiesz-nie pie..ol

Gość ksdklsadkljsfd
zielona sukienka walnij się w łeb ;) będzie mniej ścierwa na tym i tak głupim świecie ;)

Gość ekowawa
Ja przytyłam 14 kg z bliźniakami do 9 mies- tydzień później (jeszcze w ciąży) przytyłam kolejne 10 kg - jedzac tak samo jak wczesniej-zaczelam puchnac- woda mi sie zbierala w organizmie. nie zawsze wiec przyttycie ponad 20 kg jest wina nadmiernego obzarstwa. Bardziej natomiast dziwi mnie fakt, ze kobiety po ciazy czuja sie niekiedy usprawiedliwione przed zrzucaniem tych ekstra kg, których nabrały w czasie ciazy.

Gość saleminka8
oj głupia jesteś autorko mój synek miał 4200g i co max 4kg? tydzień po porodzie miałam 11 kg mniej a przytyłam 21kg o faktycznie żarłam jak świnia i nic nie było po mnie prawie widać hehe

Gość dobra dara...
JA PRZYTYŁAM 20KG I JAKOŚ SIĘ TYM NIE PRZEJMUJĘ, TERAZ DUŻO ZRZUCIŁĄM, MĄŻ WKOŃCU POWIEDZIAŁ ŻE SUPER WYGLĄDAM BO PRZEDTEM TO SAMO HUHRO BYŁO.A PRZED PORODEM WAŻYŁAM 48KG

Gość BEACISKO
Powiem tak- ja na razie przytylam 8 i wcale nie jem wiecej niz przed ciąża- a byłam bardzo szczupła... wydaje mi sie ze nie bardzo zorientowana jesteś bo ciąża to nie tylko dziecko, ale wody plodowe-ok 2 kg, większe piersi, dwukrotnie zwiekszona objetośc krwi..... pozatym organizm naturalnie magazynuje tłuszczyc na zapas dla dziecka dlatego zwykle szczupłe kobietki tyją wiecej....wiadomo ze 30kg to jest przesada bo to nie zdrowe ale 20 przy pierszym dziecku to nie aż taka tragedia... o!!!!! ;)A ty sukieneczko byłaś kiedyś w ciązy? Czy może na razie jestes na etapie oglądanie kolorowych czasopism z dobrymi radami jak robic aby w 9 mcu nie bylo widac ze jestesmy w ciazy, albo moze zupelnie zrezygnowac z dziecka w obawie przed nutratą figury...........ehhhhhhhhhhhhhh... brak slów

Gość zielona sukienka
a wlasnie ze bylam w ciąży i przytylam 8 kg, dziecko wporządku, krwi tez mi przybylo, wody plodowe tez i wszystko poza tym. wiec po co te dodatkowe 10 kg lub wiecej wam to nie mam pojęcia??? i jadlaqm normalnie, a nie 3 czekolady dziennie, bo po co... pożytku dla dziecka z tego żadnego. czujecie sie poprostu usprawiedliwione wpieprzaniem co wam w ręce wpadnie, a potem po porodzie biadolenie, że kg nie chcą spaść :D

Gość o kurcze to pewnie
ja przytyłam 17 kilko trzy dni po porodzie 9 kilo mniej, a dwa miesiące po porodzie ciuchy sprzed ciąży spadały mi z tyłka, znajomi mówili że ja wieszak jestem i wyglądam jak idź stąd i nie wracaj, że za chuda

Gość take tam
ja przytyłam 20kg w ciąży a dwa tygodnie po porodzie już byłam na zero. Waga była taka jak przed ciążą. I co to też od jedzenia? Otóż nie -miałam spore zatrzymanie wody i obrzęki.

Gość optymistkaaaa
zielona sukienka- a noreksji w ciąży mowimy stanowczo NIE!!!!!!!! spadaj wyrodniaku jeden!

Gość nie rozumiem w czym problem
ty przytyłaś tyle no to super ale nie rozumiem co cię obchodzi ile przytyły inne nieznajome ci kobiety? zbędny temat,zbędna dyskusja.

Gość zielona sukienka
hehehe za to wielorybom w ciązy mówicie tak :D i na co ci tak męczyc organizm i rozciągać skóre skoro miesiąc czy dwa po porodzie jestes na zero??

Gość fefefefefefee
a mnie bardziej dziwi fakt jak wszystkie sie tlumacza ze zaraz zrzucily itd....a jak naokolo widze wszedzie to same spaslaki tylko tu na forum wszystkim sie udaje cudownioe schudnac :) a w ciazy wygladaja jak slonie bo przeciuez jesc musza dla dobra dziecka :) ja jem zdrowo i tylko tyle ile trzeba i regularnie cwicze i jakos przytylam 10 kg wiec da sie .....woda wiem ze niektore maja i to rozumiem spuchniecie jest normalne ale zarcie wszystkiego nie jest normalne

Gość ninkasa
A ja przytyłam 22 kg i co z tego Po porodzie jestem 8 mc Wczesniej wazlam 48 kg i wygladalam strasznie teraz 59 i wygladam zajebiscie Mąż uwielbia moje krągłe piersi i świetny tyłeczek A powodzenie mam jak nigdy wczesniej

Gość BEACISKO
Więc ciesz sie sukieneczko ze masz fuksa i szybką przemianę materii.. nie wszyscy mają tyle szczęscia.... ja rozumiem te panie które tyją po 20 kg- chociaż nie rozumie już tych które po porodzie nie potrafią tego zrzucic i totalnie sie zaniedbuja.... ja zaszłam w ciaze też liczylam na jedyne 10 kg, wyszukalam wiec kalkulator wagi w ciąży i wyszło że przy mojej wyjściowej wadze i wzrości najzdowiej dla mnie i dla dziecka bedzie jak przytyje ok 15 kg... w przeciwnym razie może odbic sie to na moich ząbkach, włosach itp....kazda z nas jest inna, znam dziewczyne która przytyla jedynie 3 kg i niestety nic dobrego z tego nie wyszlo.....ja mysle ze 12-17 kg to jest ok

Ja uważam,że powinno się jeść dla dwóch,a nie za dwóch . Ja też nie jadłam dużo,ale puchłam strasznie :( .

Gość nie rozumiem w czym problem
ale pomyślcie dziunie ,jeśli większość kobiet zostanie wielorybami, a wy będziecie super laskami, mała szansa że wasi faceci puszczą was kantem:P:D

Wystarczą podstawy fizjologii by wiedzieć, że 10 kg to dziecko + wody + macica + łożysko + woda, która zatrzymuje Ci się w organizmie. Zatem przytycie 10 kg w ciągu 9 miesięcy, kiedy to organizm ma kilkakrotnie (tak, nie przesadzam) spowolniony metabolizm czyli kilkakrotnie większą tendencję do tworzenia zapasów a jednocześnie zwiększa się apetyt - to żadna "dziwna dziwność".

Gość BEACISKO
regularne cwiczenia?Nie wszyskie mają bezproblemowa ciąże- ja np. musze leżec cały czas a jetem w 7 m-cu... o cwiczeniu nie ma mowy a opuchlizna swoje robi... ale cóż jak każą pic 2-3 litry dziennie

Gość zielona sukienka
a czy ty czytac umiesz? widać nie bardzo... pisze tu o 20 kg lub wiecej a nie 10kg :/