Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona sukienka

o matko, jak można przytyć w ciąży 20 kg ???

Polecane posty

Gość ty autorko masz najwyraźniej
jakieś kompleksy np na innym polu niż figura,być może figurę masz ok,ale chłopak cię rzucił bo znalazł milszą i serdeczniejszą dziewczynę,a tobie została tylko waga "idealna"....szczęśliwi ludzie nie piszą takich idiotyzmów jak ty-nie trzeba być wielkim psychologiem,bo każdy intuicyjnie o tym wie!

Gość kocica28
A ja przytylam 30:) duzo jadlam ale nie jak swinia:) Bardzo zatrzymywalam wode w ciazy Po trzech miesiacach schudlam 25 kg a to co zostalo sprawilo ze zaczelam wygladac jak kobieta a nie wieszak

jak się babka "nawpierdala" za siebie i jak to one mówią za dziecko to 20 kg to mały pikuś przy tym :D moja siostra w czasie ciąży przytyła 6 kg tydzień po porodzie wróciła do swojej wagi :) jadła 5 razy dziennie, a dietę (w czasie ciąży) ustalił jej lekarz. I pewnie większość pomyśli że "głodowała" dziecko :D ale bobas był zdrowy :) tak więc panie jak wpieprzają po kg słodyczy dziennie i nigdzie nie chodzą bo to przecież męczące (nawet posiedzenie na ławce w parku...) to się wcale nie dziwię, że potem mają dodatkowy bagaż w postaci brzucha :D

Gość 27 dzien cyklu
w ciazy jeszcze mozna zrozumiec ja przytylam 20 tak po prostu, z obrzerania sie ;) jak moglam???

no ale paniom w ciąży się nie odmawia :D jakby facet to wypomniał to po pysku powinien dostać :D idę bo pewnie zaraz matki polki poprują autorkę, a chamstwa mam dosyć na co dzień :D 🌼 ciao :D

Gość można np jak się ma niedowagę
ciekawe dlaczego wszyscy myslą że tyje sie od słodyczy :P ? ja np słodkiego NIE CIERPIĘ - od dziecka nie słodzę nawet herbaty! w ciąży i jednej i drugiej nie miałam lekko - pracowałam do ostatniego dnia! dodatkowo miałam studia- przeprowadzkę i wiele innych komplikacji i zapierdziel :P ...a tyje jeśli juz to od tłuszczu i produktów mącznych ... niestety każdy ma inny metabolizm i nie da się wszystkich wrzucić do jednego wora :P a w bajki że ktos dzień po porodzie wyglądał jak fotomodelka z okładki - niestety nie wieżę - bo to jest sprzeczne z fizjologią - jesli już to po połogu - czyli min 5-6 tygodni.... no chyba że dla kogoś figura modelki to jest wbijanie się w rozmiar 36 :P

Gość można np jak się ma niedowagę
tfu *wierzę

Gość eee to jest nic
znajoma znajomych przed ciążą mogła ważyć maksymalnie 65-70kg a po ciąży 120 :O niezla co? ale ona w ogole sie nie ruszala, tylko lezala i jadła

Gość Mam Coreczke:)
Moim zdaniem jedzenie niema tu nic do rzeczy ja przytylam w ciazy 23 kilo mino ze apetyt stracilam calkowicie fakt ze jadlam slodycze ale w malych ilosciach i to dlatego ze organizm sie domagal ( mdlalam jak nie zjadlam batonika) przed ciaza wazylam 68 kilo do porodu 91 a dzisiaj niecale dwa miesiacew temu urodzilam waze 78 kilo. Fakt ze pracy jest teraz zeby wrocic do normy ale chodze na aerobik i to mi pomaga:)

idiotyczny temat bo faktycznie to ile sie przytyje nei am nic wspolnego z obzeraniem sie :) ja w 1 ciazy przytylam ok 26kg :) nie obzeralam sie a mimo to, zrzucilam po porodzie od razu ok 8 kg potem stopniowo, teraz jestem w 2 ciazy i siedze na dupie, nic nie robie, jem normalnie ale czestos eigam po czekoladke, na pewno jem mneij zdrowo i co? i jestem w 28tc a mam 11 kg na plusie, wiec nijak sie to ma do pierwszej ciazy gdzie w 28 tyg to mialam juz ze 20kg :) a zdrowo jadlam, dbalam o siebie, pracowalam, duzo ruchu itd... nie wiem jak mozna przytyc 8kg :/ to jakies chorobliwe chyba bo norma medyczna nawet jest ze powinno sie przytyc min 9 do 16kg, no i zalezy jakei sie ma dziecko :) jak sei rodzi dziecko 4500? albo wieksze?

Gość BEACISKO
No właśnie gdyby przybieranie na wadze w ciąży było uzależnione wyłącznie od jedzenia to same laseczki by nam po świecie chodziły.... Powiem Wam tak; ja od miesiąca jem w kolko jedno i to sammo bo tylko to jeśc moge-na sniadanie jogurt do picia,albo mleko z platkami, czy maślanke, ok godz.10-11 2 kanapki z sałatą, rzodkiewką, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem pietruszką i inną zielenicą( wstręt do wędlin;/ ) potem obiad z jednego dania- bo z 2 nigdy nie gotowalam- i na kolacje znow szklanka mleka lub twarożek czy serek homo.....A no i poł kg truskawek dziennie;) no i takie jedzenie daJE mi dodatkowa 2-3 kg miesiecznie .... wiec juz sama nie wiem.... przeciez w ciązy nie przejde na diete bo nie mam zamiaru głodzic dziecka przez to ze bede miec kilka kilo nadwagi!!!!!

Gość koko szchanyjel.
Poczatek ciazy 72 kg.Koniec ciazy 84 kg.Po porodzie -10 kg.Tak ze przytylam tylko 2 kg.W 9 mies wiadome jest ze sie puchnie bo brzuch uciska na rozne organy,nerwy.Natomiast jezeli 2 tyg po porodzie dalej wygladamy jak nadmuchana bania to znak ze to nie opuchlizna a czas na pogodzenie sie z tym ze w ciazy wpyerdalalyscie jak wieprze :classic_cool: Tez nie wyobrazam sobie co te ludzie zryc musieli ze przytyli 20 kg.

Gość BEACISKO
Kolejna idealna sie znalazla!!!!Zresztą przed ciaza 72 kg to chyba chudzinką nie bylas no nie;)Wiec 12 kg to i tak sporo ;D Ja przed ciążą wazylam 55 kg;)

wcale nie żryc. moja koleżanka-wegetarianka musi brac luteinę bo sa jakies tam problemy - i jedząc zasadniczo normalnie, bo nei ma ani napadów głodu, ani zachciewajek, ani tez przesadnych mdłości - po dwóch tygodniach na lutce ma 6kg na plusie. a to dopiero trzeci miesiac. przeciez od marchewki nie tyje. co bedzie jak bedzie musiala brac piguły do końca ciąży? - strach pomyslec...

Gość fajny temat
najlepiej to przed ciążą ważyć 55-57 kg w ciąży dokoptować do 60kg niech się dziecko urodzi tak około kilograma no może 1,2kg to będzie ideał. Autorko masz racje dziecko waży około 4kg same wody to następne pare kilo łożysko około 1,5kg do tego opuchlizna pod koniec. Pozatym najwiecej się przybiera w ostatnim miesiacu bo dziecko nabiera wagi. Jak można tyle przytyć poszukajcie matki zastępcze niech urodzą wam dziecko i po kłopocie waga z przed ciąży i po powinna być taka sama po co się męczyć ??? I rozstępy Ci nie grożą

Gość BEACISKO
no wlasnie calkiem logiczne;) Ale ja tam wole te swoje rozstepy, i duzy tylek i wlasnego zdrowego dzidziusia;)

no niestety nad tyciem w ciazy nie da sie zapanowac.Nie mozna wtedy przejsc na diete ani swirowac z odchudzaniem. ja w trakcie pierwszej ciazy przytylam 10kilo,a moja kolezanka jest w ciazy(drugiej) i juz wazy dziesiec kilko wiecej,a porod ma na wrzesien. Pierwsza ciaza wydaje mi sie jest latwiejsza.Mniej sie tyje:P

No można, a tylko ograniczona osoba ma problemy z wyobrażeniem sobie potencjalnych powodów: - problemy z przemianą materii /zbyt dużo hormonów kobiecych sprzyja zwolnieniu przemiany i odkładaniu tłuszczu/ - skłonności do gromadzenia wody w organizmie /genetyczne/ - skłonności do zaparć - mało ruchu /z lenistwa albo ze wskazań lekarza/ - ciąża zagrożona /leżenie palckiem/ - niekontrolowane jedzenie /zwłaszcza słodyczy i węglowodanów/ - bardzo mała waga przed ciążą /organizm nadrabia/ - brak wymiotów i nudnosci w ciąży /dobry apetyt/ pozatym optymalna waga w ciązy to przytycie od 11 do 18 kg /w zalężności od wagi wyjściowej/ a od 18 do 20 to tylko dwa kilo... sprawdz autorko ile ważysz rano a ile wieczorem często to właśnie róznica od 0,5 do 1 kg :) Ja w peirwszej ciąży przytyłam tylko 8 kg, ale mam bardzo dobrą przemianę materii a w ciąży się nie zmieniło to ... zaparcia nie widziałam nawet przez okno, no miałam szczęście

"a w bajki że ktos dzień po porodzie wyglądał jak fotomodelka z okładki - niestety nie wieżę - bo to jest sprzeczne z fizjologią - jesli już to po połogu - czyli min 5-6 tygodni.... no chyba że dla kogoś figura modelki to jest wbijanie się w rozmiar 36 " dokladnie.Nie ma idealnie.Zawsze zostaje worek zamiast brzucha i macica jest jak rozciagnieta skarpeta:P nawet jesli na ciele panna nic nie przytyla(na udach itp) to i tak jeszcze nie dopnie spodni na biodrach(spodni sprzed ciazy).

Gość do tej co nie wie jak mozna
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,przyrost-wagi-calkowity.html?gclid=CPCTyoeruKICFQGT3wodWnFf5w kalkulator wagi jak dziesiatki innych :) mnie np wychodzi ze powinnam przytyc w pzredziale 12-18kg :) to oznacza ze co? bo wg autorki to chyba powinnam siedziec i wpierdalac jak swiania zeby tyle przytyc :/ nienormalna jestes i tyle... obzarstwo jest chyba najrzadsza przyczyna tycia w ciazy :)

Gość nknn
jestem w3 tyg ciazy i waze 86 kilo przed wazylam 74 mam 170 cm moj facet mnie uwielbia i mam w dupie czy dojde do 20 moj problem czy zrzuce ciesze sie ciaza:)

Gość nknn
w 33 tyg pomylka:)

Ej dziewczyny ale tak to jest jak się ma kompleksy i słyszy się od kogoś oj jak ty wyglądasz jak świnia to zakłada się takie tematy. Moja kumpela przytyła prawie 30kg wyglądała ogromnie i urodziła 3piękne dziewczynki i co i może ona wiele przytyła. Ale jak osoba zakłada temat i myśli tylko że w ciąży tyle się tyje ile waży dziecko to jest PŁYTKA!!!!!!!!!! A do autorki ty byłaś w ciąży???

Gość BEACISKO
Byla byla w ciazy... i wlasnie dlatego ze ona miala fuksa to wysmiewa inne dziewczyny

Gość zielona sukienka
Beacisko - to faktycznie dziwne bo ja jadlam więcej od Ciebie i kg mi nie przybywały, a na mleku sałacie i twarożku to bym chyba padła... także moze taki mój urok ze mam inną przemiane materi Luteine tez musialam brac, ale nie tylam od niej. przed ciążą wazyłam 55 kg, w ciąży ok 63 a po ciąży 54 - to tak w ramach uzupełnienia ps malvka - jak juz sie wypowiadasz to chociaz przeczytaj topik

to zielona sukienko nie pieprz glupot! porozgladaj sie dookola i zapytaj lekarza albo innych kobiet ile przytyly, to ze ty mialas super ekstra szczescie tyle tylko przybrac nie znaczy ze ktos kto tyje 20kg to jzu sie obzeral i ze przytyl ogromnie duzo, juz nie moiwac o tym ze napisalas w 1 poscie o tym ze ciaza to tylko waga dziecka :/ brednie i tyle..

Gość BEACISKO
sukieneczko no wiec to chyba dowod na to ze nie zawsze tyc i jesc idzie w parze. ja odkad jestem w ciazy nie jem miesa ani wedlin bo mi smierdza a tylko nabial owoce i warzywa... słodycze tez tylko czasem- raz w tygodniu loda albo ciacho bo tez mnie nie ciagnie, jestes szczesciara ze nie utylas jedzac sporo... ja tam rozumie dziewczyny co przybieraja pomimo normalnego jedzenia....przeciez jak zaczne jesc jeszcze mniej to odbije sie to na moim albo dziecka zdrowiu a tego nie chce- gdyby to bylo od slodyczy czy tłuszczow to proste -ograniczam, odstawiam i juz a tak niestety musze sie pogodzic z waga;/

Gość zielona sukienka
spoko, Twoje podejście jest całkiem ok :) wkurzające są tylko te co prześcigają się na forum w tym ile batoników, czekolad itp włascie wciągneły, a potem biadolą.. o matko nie wejde na wage, ani w drzwiach sie nie zmieszcze" ;)

"Nie ma idealnie.Zawsze zostaje worek zamiast brzucha i macica jest jak rozciagnieta skarpeta nawet jesli na ciele panna nic nie przytyla(na udach itp) to i tak jeszcze nie dopnie spodni na biodrach(spodni sprzed ciazy)."Zgadza się :-) Ja w ciąży bardzo mało przytyłam, bo stale wymiotowałam. W ze zdjęć po porodzie i przed ciążą widzę znaczną różnicę - teoretycznie pod koniec ciąży ważyłam 10 kg więcej niż przed ale mój organizm magazynował tyle wody, że byłam na granicy brania leków. Do tego stres poporodowy i wysiłek po cc (każdy ruch sprawiał mi ból) dało mi po porodzie wagowo 6 kg mniej niż przed ciążą. Czyli tydzień po ciaży ważyłam 16 kg mniej niż w ciąży. A I TAK nie wbiłam dupasa w spodnie. I wale nie o brzuch poszło ale o szersze biodra, w końcu miednica się rozchodzi. mał tego - w biodrach, mimo do teraz mniejszej wagi - jestem kilka cm szersza niż przed ciążą (choć w moim przypadku biodra nie stanowią problemu, bo nie mam zbyt szerokich).

Ps: Miałam b. duże łożysko, dużo wód a Młoda ważyła 4 kg :-)