Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaaudunia1989

Forum dla mam w Austrii :) NOWE :)

Polecane posty

Hej, Ja tez sie melduje:) Dagmara co do piwa, to jak tylko Jula sie odessie ode mnie to ja jestem chetna:) Wczoraj poszla spac po raz pierwszy bez cycusia. Oj bylo glosno:) Ale musze byc twarda i po trochu ja oduczac. Musze ja jeszcze przekonac ze mleko z butelki jest pyszne:) Dzisiaj bylam u lekarza bo cos za uszka sie ciagle lapie i dowiedzialam sie ze ten kalendarz szczepien w MKP ktory mam jest nieaktualny i Jula dostala szczepionke:( W MKP pisze ze szczepionka na odre, swinke i rozyczke jest dopiero w 2. roku zycia a wg nowej rozpiski jest rowniez w 13m-cu.Jak bym nie poszla przypadkiem to nawet bym nie wiedziala. Co do spotkan to zapraszamy wszystkie mamy, te przedszkolakow tez:) I postaramy sie wczesniej informowac. Pozdrawiam

Paula ale 13 m-c to wlasnie 2 rok zycia, wiec chyba nic sie nie pozmienialo;) Zycze powodzenia w odstawianiu....ja tez sie juz coraz czesciej zastanawiam, mimo, ze karmie dopiero 4 m-ce!

hej wstepny termin na piwo za 2 tyg,takze ktora ma zamiar i mozliwosci dolaczyc,prosze sobie w kalendarzu zapisac.dwie juz nas jest na bank :).kiedy i gdzie rozejdzie sie gadulcem w najblizszym czasie.ale info machnelam,co? hehehe. a teraz sie chwale.robilam dzis pierwszy raz ruskie i wyszly zajebiste po prostu.cuda w kuchni potrafie,a jakos tylko do ruskich wlasnie nie moglam sie zabrac. nie taki diabel straszny.heheh

Witam wszystkie mamuśki! Ja na piwko też się zapowiadam! Dajcie tylko znaka gdzie i kiedy:) Pikiniki z dzieciakami to u mnie raczej odpadają, bo moja córcia to już mały przedszkolak a mamusia na nadmiar wolnego czasu też nie narzeka:) Dziewczyny, czy Wy też ostatnio jesteście non stop zmęczone?? Bo ja już nie wiem czy to przez pogodę czy przez przybywające latka:) Pozdrowionka

Z tym szczepiniem to masz racje. Bo tam pisze 2x w drugim roku zycia:) No to moj blad.:)

Paula ;) My dzieku Bogu skonczylismy juz szczepienia (z sonja). Ostatnie bylo tydzien temu na menigokoki i zoltaczke! Teraz jeszcze druga musi przejsc przez ten caly horror:O Mascha mnie widzisz min. 3 razy w tyg. wiec wiesz ze ze mnie wrak czlowieka ostatnio;) To chyba przez zmiany pogody....a i dodatkowy stres swoje robi!!! Glowa do gory, bedzie dobrze 👄 Ania kurde tak wczesniej to piwo???? Ja sie na takie eskapady dopiero na wrzesien umawiam, bo zal by mi bylo, ze -Wy mozecie a ja nie bardzo:O

no ja jedna tutaj (tak mi sie wydaje) mam luksusik juz taki,ze prawie odchowane dzieci,takze daga,piwo pije,kiedy tylko sie da cos zorganizowac :) i we wrzesniu tez bede mogla,hehehehe!takze nie boj nic. u nas jeszcze tylko trzecie na kleszcze szczepienie zostalo i finito. wrzucam kawalek,ktorego nie moge przestac sluchac ostatnio.moze trafie jeszcze w czyjes gusta. :) http://www.youtube.com/watch?v=-VHxFv7uCQk

Hejka! Ja oczywiscie na piwko chetnie. Masza, wiedzialam, ze na Ciebie rowniez mozna liczyc :), a co do zmeczenia to przesilenie wiosenne i ta porabana pogoda sie daja niezle we znaki, bo mnie tez czesto "muli" Dagus juz niedlugo :) Reszta mamusiek ozdzywac sie. .:) Mama wieden jak tam przeprowadzka? Moze do mnie sie kiedys wybiezesz, bo juz zapomnialam jak wygladasz ? :) A i slyszalam, ze prymus jestes! Gartulacje! Gadu jeszcze nie mam a nie wiem kiedy mozna dryndac do ciebie, zeby w nauce nie przeszkadzac ;) Dziewczyny, moje dziecko zaczelo sie wreszcie samo bawic i nie wisi na mnie juz tak jak kiedys. Jakie to piekne jest. Doczekalam sie po 2,5 roku hahaha

Aniu to ja bede meza szkolic, zeby wreszcie zostal z obydwoma dziewczynkami chociaz na kilka godzin (wieczorne, wiec mlode raczej spia) i tez sie z Wami wybiore i najwyzej szpryce jedna wypije ;) U nas tez zmiana o 100 % Nina kiedys nie trzeba bylo sie w ogole zajmowac, bawila sie sama raczkami, lezala grzecznie lub spala! A teraz czuje, ze rosnie mi maly absorbujacy czlowieczek:O A bylo tak pieknie:) Ponadto z jednego karmienia nocnego zrobily sie 2:O A wczoraj nawet 5 (tyle ze zjadlam cos co wyraznie siedzialo malej na zoladku) i sie krecila, wiercila i bez przerwy budzila:( Dziewczyny ile razy w nocy karmicie piersia, ewentualnie butelka? Lece myc leb, dziewczyny spia i popoludniu zbieram sie na spotkanie z Malina, Katrowka, Mascha.....moze ktoras jeszcze dolaczy???

Aaaaa zapomnialam.....Katr wiesz co to znaczy? Ze pora na drugie dziecko!!!! Co masz miec lepiej niz ja :D:D:D

ja niestety na piwko nie :( nie mam z kim niuni zostawic. Lece na zakupy jak nie zapomne zobacze do hofera na te pieluszki. wczoraj mi sie zapomnialo. wiecie co czuje sie wreszcie naprawde szczesliwa:) mam kochana coreczke, wynajelysmy mieszkanie od jutra zaczynamy przeprowadzke... a dalej jakos bedzie:) Czasem mii smutnno jak piszecie o swoich mezusiach ale co tam lepiej byc sama jak z kims kto nie potrafi docenic tego co ma:):) Milego dnia:*:*

ooo ja calkiem zapomnialam o tych pieluszkach. no wiec tak: bylam tylko w jednym hoferze i tam byly tylko od 4 wzwyz wiec nie wiem czy zlikwidowali te mniejsze czy to przypadek. ale chyba w innym hoferze tez ich nie widzialam, z tym ze nie jestem pewna bo bylo to juz jakis czas temu. fajnie ze sie dzis spotkalysmy. zawsze dobrze poznac nowe twarze. trzeba jeszcze zorganizowac spotkanie integracyjne w jakiejs knajpie:D

Klaudunia czasami lepiej bys samotnym i szczesliwszym;) Zreszta nie jestes sama;) Pewnie kazda z nas zanim trafila na meza przeszla przez kilku nieodpowiednich partnerow, wiec jeszcze wszystko przed Toba;) Ja bede zawsze podziwiac samotne matki;) Szkoda tych pampersow, bo fajne byly, noi w sumie najtaniej wychodzily;) No, ale wlasciwie juz 4 mozemy zakladac, wiec problem z glowy;) Co do spotkania to bardzo fajnie bylo;) I jak patrze na takie mamuski jak Malincia....takie szczuplutkie to az mnie zazdrosc bierze:) Wszystkie takie jestescie??? Czy tylko ja zsoatalam gruba po ciazy??? Acha! Mam do oddania gratis chodzik! Jesli ktos jest zainteresowany to piszcie tutaj! W sumie to niezdrowo z tym chodzikiem dla dziecka, moja sonja do nie uzywala, ale moze jednak ktos bedzie chcial;) Uciekam, trzeba plana jakiegos zrobic na dzisiejsze wyjscie, pogoda zbyt ladna na siedzenie w domu:)

Hej dziewczyny co sie stało z tamtym forum od dwóch dni szukałam i mi error wyskakiwał. Ja nie wiem czy mnie kojarzycie ale ostatnio się do WAs zapisałam i pytałam o szpital w 10 bez zdążyłąm tylko doczytać że któraś z Was tam rodziła i forum wcięło. Jeśli pozwolicie to bede do Was częściej zaglądac pozdrawiam Goska

Gość alona880
witam witam witam na nowym foum!!!!!!!!!!!!!!! widze ze integracje wre..szkda ze mam takie a nie inne godzinki pacy o bym sie chetnie na jakies spotkanko wyrwala! daga ja tez wszystkim zazdroszcze figurki ale ty po 2 ciazach a ja po jednej 4 lata temu do tej pory sie tocze:)..ale chyba i na mnie przyjdzie czas na 2 bejbika..ale jeszcze z rok,chyba ze sie wypadek przy pracy zdarzy:)..nieplakalabym na pewno.... co do zmeczenia ja chodze non stop wykonczona... przeciez nic takiego ie robie..katastrofa ale to przez ta hujowa pogode...nie zebym o tym weekendzie m owila ale ogolnie... a co do piweczka to ja chetna jak zwykle:)..tyle ze mi to piatek najbardziej odpowiada i to wczesny godzina po 18 zaraz bo koncze o 18 pracew pt...i nie opaca mi sie w zasadzie do doku jechac i wracac sie zaraz!!!!!!!!!! ja rodzilam w lainz spital i moge tylko o tym szpitalucos opisac 3 miechy temu rodzila tam kuzynka meza i ic sie nie zmienilo bo na odiwdzinach bylismy!!!!!! pozdrawiam i milego weekendziku zycze...............

Gosia o ile sie nie myle to Katr tam rodzila;) Aldi to ja dla Ciebie bede trzymala ciuszki niemowlece, bo chcialam wyrzucic, ale moze Ci sie pipka trafi to nie bedziesz musiala wyprawki kupowac:D Calkiem ksiezniczkowych rzeczy niemam, bo ja nie jestem z tych mam;), ale zawsze by sie cos ladnego trafilo;) Tyle mam tych ciuchow i niewiem co z nimi zrobic:( Sprzedawac mi sie nie chce, najchetniej bym oddala;) Kolejnego dziecka chyba miec nie bede;) Chyba:):):) Mam tez wanienke zupelnie nowa, a nawet 2:D Jedna ta z Ikei niebieska, druga taka wieksza zielona! Obydwie w ogole nie zniszczone! I jeszcze pewnie sie jakies inne rzeczy znajda po moich corach, tylko zapomnialam teraz! Takze jakby co to piszcie laski!!! Oddam gratis:)

jesli wanienka dosyc duza to moge kupic bo moje dziadostwo przecieka i Karincia juz prawie sie nie miesci a w sklepach nie widzialam nic ciekawego do tej pory:( milego dnia:)

Malincia ta wanienka to tez nie jakies cudo, taka zwyczajna...w kazdym sklepie w Pl mozna taka kupic;) Ja dziewczyny juz razem w wannie kapie;) O taka mniej wiecej...tylko chyba wieskza i kolor taki seledynowy, ladny;) http://www.tomi.pl/okno/7791 Jakby co to daj mi znac na maila, nawet moge ja podwiezs do ciebie, bom zmotoryzowana, takze krzycz;) A ta niebieska jest taka, ale dla Karinki juz chyba za mala;) http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70098121

moja mozna stawiac tylko na stojaku bo od spodu ma waz do spuszczania wody i na podlodze nie da sie kapac dziecka. a znowu nalewanie wody i noszenie tej wanienki jest beznadziejne (cale szczescie ze Karol to robi). mi najlepiej kapie sie mala w zlewie:D raz sie obesrala az po lopatki, bylam sama w domu i z lenistwa wsadzilam ja do zlewu i o wiele sprawniej to wszystko wyszlo niz w wanience. tylko ze byla malutka a teraz taki kloc ze umywalka moglaby sie oberwac:D Dagmara obie Twoje wanienki sa prawdopodobnie identycznej wielkosci jak moja wiec komus innemu bardziej sie przydadza. ja bede szukac dalej:D ale dziekuje:) moja mala non stop wisi na cycku. tylko ze najczesciej jak cycki sa puste bo jak jest duzo mleka i mi je rozsadza to nie chce. jak to jest u was z regulowaniem por karmienia? kiedy sie to robi? u mnie karmienie jest na żądanie i trwa strasznie dlugo. chcialabym to zmienic ale watpie czy teraz sie da. pewnie bede musiala czekac do momentu az mala zacznie jest jakies papki, zupki itd... ze spaniem tez jest masakra bo zamiast spac 2-3godziny bez przerwy w ciagu dnia to robi sobie 10drzemek po 5-10minut. ja w miedzyczasie zabieram sie za obiad czy cokolwiek innego i po chwili juz jest placz bo malutka sie budzi. a za chwile sie cieszy:D zero organizacji:D

hej ho z weekenda,co porabiacie?a idzie ktos dzis na donauinselfest na HIM?bo ze starym sobie dzis wychodne mamy,pierwszy raz zostawiajac dziewczyny same. dagus u mnie w hoferku tez 4 i 5 tylko. rzeczy jakichs po julce nie mam,wszystko siostrze dalam...rodzi na poczatku lipca,nie moge sie juz doczekac!:) anecia,nie graj wariata i tu wpisik na liste trza machnac. :p gosia,jasne ze zostan!

Malincia ta wanienka jest duza, Sonja uzywala jej do 8 m-ca:) Nina zajmuje polowe jej tyle ze teraz kapie dziewczynkami razem;) Co do cyca to Karinka nie zawsze jest glodna, czasami poprostu lubi sobie cyca troche possac, a ze nie toleruje smoka wiec pozostaje wlasnie tylko cyc;) U nas tak do 2 m-cy bylo karmienie na rzadanie, a pozniej zaczelam karmic mala co 2-3 godz, jak sie budzila i jak juz byla zmeczona! Noi tak jak widzialas...karmie, odkladam i spi;) Ania ja jestem tu juz 8 lat ale ani razu nie bylam na donauinselfest...nie bawia mnie takie imprezy...jeszcze koncert moze byc, ale nier takie zbiorowiska ludzi;) Co do piosenki to ta akurat nie w moim guscie (pierwsza byla lepsza), ale za to facet ma niesamowity glos! Malo takich barw...przewaznie wszystkie boysbandowskie:D:P;)

Halo laseczki! Towarzystwo weekendowe mi się dzisiaj wcześnie rozjechało, mąż od godziny próbuje uspać swoją córunię ( niech wie jak to jest) a ja sobie podczytuję! Co do wanienek, pampersów, ubranek to ja narazie kolekcjonuję bo może kiedyś... zdecyduję się na drugie! Podkreślam, że MOŻE! Jeśli chodzi o piwko to ja tak jak Aldi jestem za piątkiem ok 18:30! Ania, Katr, Iza i reszta dajcie znaka czy Wam też to pasuje! A gdzie to spotkanko? Zawsze był 1 bez. Może tym razem gdzieś koło Hietzing się spotkamy, bo ja za Wiedniem mieszkam i z dojazdem trochę lipa! A teściowa od stycznia w Polsce i teraz mężuś musiałby z niuną w nocy po mnie wyjeżdżać?? Anetka, odezwi się jak znajdziesz chwilkę! Papapa

melduje sie po powrocie z Polandii. Przywiezlismy m.in. wielka zolta kaczke , ktora jest wanienka i kwacze...o rany... My bedziemy we wtorek od 11 w Augarten z przyjacoilmi na pikniku. Przylaczcie sie jesli macie odwage :) Carmen wcina juz marchewke i jablko. SKonczyla 6 miesiecy i przepisowo karmilam ja tylko maminym mlekiem. Urosla pieknie - 71 cm i ma juz prawie 9 kg. Pogryzla mi sutki wiec mine mam ostatnio nieciekawa. W domu goscie wiec nie moge cyca na wolnosc wypuscic. CHlodze go w ukryciu. Na piwo nie chodze bo karmie cycem i nie odciagam. Najwiekszy procentowy rozboj jaki dokonalam od czasu ciazy to zjedzenie lodow Malaga w Zanoni...

A my już codziennie wsuwamy po 3 stałe posiłki (ilosciowo trudno to nazwać posiłkami, chociaż kaszka na śniadanie jest zjadana cała, zupka - częściowo, no i deserek też parę łyzeczek) :). Myślałam, że powodem wstawania Philippa w nocy 5 razy na karmienie było niedojadanie w dzień, ale jak widzę, chyba chce powisieć przy cycu, bo w dzień dostaje go już mniej..nie mam serca uczyć go przesypiania całej nocy, jeszcze troche dam mu czasu aż zacznie porządnie jeść i jak będę miała pewność, że się najada, to wtedy o tym pomyślimy:) Weronika, my jutro będziemy jak zawsze:) więc do zobaczenia!!

Mascha i co? Taka samotna w sobote nie bylas;) Noi poklon dla Aldi ktora pedalowala do nas z Wiednia:D Weronika kurcze to moja Nina ma juz 70 cm i 7300...ale chyba sie do tych wiekszych zalicza, bo Sonja miala tyle jak miala 7 m-cy;) Ja sie juz nie moge doczekac wprowadzania stalych posilkow! ale poczekam jak mala skonczy 5 m-cy;) W sumie moglabym karmic wylacznie piersia do 6 m-cy, ale nie moge sie juz doczekac widoku upapranej od marchewki buzi:D Ale mnie wkurzyli w banku ostatnio, maz zaplacil strafe 35 euro za przekroczenie predkosci, patrze w weekend na konto a tam 85 e odciagneli:O Musze zaraz leciec do banku wszytsko odkrecic! I jeszcze do pediatry bo kurde zapomnial nam zrobic MKP-untersuchung miedzy 3-5 miesiacem zycia i kolejny termin dal na wrzesnien, jak moje dziekco bedzie mialo 7 m-cy i bedzie sie kwalifikowalo do kolejnych badan:O:O:O Wszystkeigo w tym kraju trzeba pilnowac!!!! Milego dnia dziewczyny;)

Hejka laski! Wystarczy na tydzien do Polandii wyjechac, a tu takie zmiany!!! Szukalam Was i szukalam... Od tygodnia jestem freigestellt! Koniec tyry, kregoslup juz nawalal, a siedzenie sztywno przy biurku tylko pogarszalo sprawe. Natychmiast oczywiscie spakowalam Malwine i pojechalysmy do Polski. Tydzien z babcia, mama wypoczeta :) U nas leci juz 22 tydzien i dzis zaliczlam Organscreening. Wszystko jest ok, ale usmialismy sie z mezem zdrowo. Na poczatku czerwca lekarz powiedzial, ze na 80% bedzie chlopak. No i my juz do brzucha per synku gadalismy... a tu na 100% bedzie druga corcia! Lekarka w szpitalu nie miala dzis watpliwosci. Bardzo sie cieszymy! Ja na piknik tez chetnie wpadne, a raczej sie przyturlam :) Daga, witaj! Kope lat :) Gratuluje drugiej corci!!

Nooo, wszystko pozalatwialam:D MKP-untersuchung mi na miesju zrobili:) AniuP. pewnie nie zdarzylas przeczytac moich gratulacji drugiej ciazy, bo usunieto forum niestety:) Jeszcze raz gratuluje....noi z druga cora jest fajnie, bo ciuszki te same praktycznie dzeici nosza, noi zabawki te same...i troche doswiadczenia z dziewczynkami juz jest, wiec duzo, duzo plusow;) Pozdrawiam i uciekam do dzieci!!! dzis wyjatkowo obydwa strajkuja przeciwko spaniu:O