Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaaudunia1989

Forum dla mam w Austrii :) NOWE :)

Polecane posty

mam nadzieje,ze tamte,,tablice madrosci,, ktos skopiowal i nie bedzie trzeba znow po 1000000razy pisac..............:p :) pszczolki przyleca,na nowa stronke prawda?no,meldowac sie moje drogie!

my dzis bylysmy w Turkischanz park. piec osob (no w sumie 10 bo nasze dzidzie tez sie licza) :D. moze nastepnym razem bedzie wiecej:)

to i ja jestem, mimo, ze dalej niewiem czy sobie mnie zyczycie;) Klauduniu a czy nie lepiej gdzies na prywatnym forum, gdzie nikt nie bedzie mogl obrazac i pod pomaranczowym bzdur wypisywac? Ja przenioslam sie ponad rok temu z moimi kolezankami forumowymi na inne prywatne forum i nik mi tam nie smiecil do dzis;) Bo u mnie to dopiero sie dzialo, od tego czasu mamy spokoj;) dziewczynki czy ktoras z Was nie ma czasem dziecka w wieku mojej ninki.....3-4miesiecznego? Tak mi sie kiedys wydawalo, ze ktoras z Was byla w ciazy jak ja;) ah i jedna laseczka pytala kiedys czy jest ktos z Baden....ja nie jestem z Baden ale mam niedaleko...cale zycie w At mieszkam w N Pozdrawiam serdecznie i zycze milego forumowania;)

Aha!. Malinciu a skad reszta ma widziec ze Wy cos organizujecie, skoro nie piszecie nic? O ile mi wiadomo ani slowa na forum o tym nie bylo:( no chyba ze dziewczyny sobie nie zyczycie to poprostu napiszcie, bo szkoda zebym sie wysilala i cokolwiek pisala, jak nie ma zadnej reakcji;)

Daga,nam sie tu azyl przez zasiedzenie juz nalezy. :p a co do spotkan,ja sie nie udzielam,jesli chodzi o pikniki z dziecmi,bo mlodsza w przedszkolu a starsza w szkole.natomiast,jesli moznaby skarby z tatusiami (czy tez pod inna opieka) zostawic, to ja browara na zapoznanie wypije chetnie.

Aniu my jak zawsze bardzo chetnie, ale obawiam sie ze jak nasz tatus zostalby teraz z 2 tak malych dzieci sam w domu na cala noc to mogloby miec bardzo, bardzo zle skutki! To moglby byc dla niego zbyt wielki szok:D:D:D

dzisiejsze spotkanie bylo w sumie troche przypadkowe ale nastepnym razem mam nadzieje uda nam sie zebrac wiecej mam. na pewno napiszemy o tym na forum:) Dagmara jesli chodzi o dzieci to moja Karincia konczy za 6dni 3miesiace. Katr mi kiedys mowila ze jestes w podobnym miesiacu ciazy jak ja (bo bylo to sporo przed moim porodem) ale cos zle ci lekarze obliczyli wiek plodu:) pamietam ze wtedy tez mialas do niej przyjsc ale cos Ci wypadlo. spotykam sie z Kasia w piatek bo biedna siedzi w domu i nie ma dostepu do internetu. a forum prywatne to chyba nie ejst potrzebne na razie. to forum ma w sumie pomagac mamom a na prywatnym zadna nowa nas nie znajdzie... ale to tylko moje zdanie:)

Moja Wiki ma 4 miesiace i kilka dni:) Mozemy sie na prywatne przeniesc, wymyslcie cos i dajcie znac:) fajnie:) znowu razem:) ja juz o nic raczej nie zapytam, coby nikogo nie wkurzyc :D

Wiecie co ja proponuje niech tak zostanie na tym forum a jak bedzie cos pomaranczowego to poprostu zignorujmy, bo faktycznie mamy w potrzebie moga nas nie znaalezc

Malincia wiem wlasnie ze sie spotykacie i ubolewam nad tym, ze nie moge z Wami byc:( Ale moja sonja ma teraz angine, w sumie juz nie zaraza, bo dostala antybiotyk i nawet jej pediatra pozwolil isc jutro do przedszkola, ale wole jednak Was nie narazac! no chyba ze zaryzykujecie i z Kasia dacie mi znaka, ze mam byc...to bede, mimo, ze ja z innego landu;););) Klaudunia mi obojetne w sumie, mozemy i tu zostac;)a powiedz czy Twoja Wiki bierze sie juz za siadanie, bo ten moj maly czlowieczek nie chce wcale juz lezec:O Musze ja na sile klasc, bo lepek do gory podnosi i wszystko musi widziec;) Taka ciekawsja sie zrobila;) Dziewczynki nowe, a czy Wy tez sie kiedys na pifkowanie z nami bierzecie czy wolicie raczej z dziecmi spotkania??? Bo my te stare to juz weteranki jestesmy, spotkania z dziecmi sie przejadly i na piwko, koncert lub disco czasem lubimy wyskoczyc;)

kurde ja to tylko bezalkoholowe na razie:) ale to i tak nie teraz bo Karincia nie zostanie z tatusiem. ja bede sie na taki wypad pisac jak moja niunia zacznie jesc cos jeszcze oprocz mleka z cyca;)

Po pierwsze - dziękuję za zaproszenie;) Co do spotkań -- ja jestem za tylko raczej nie teraz bo chodzę na kurs od 12-17 a dzieciaki u opiekunki..i tak do końca roku.. Ale,,,,no właśnie - impreza czy spotkanko wieczorne - ja najbardziej .. Mam najlepszą opiekunkę dla dzieci na wieczorne wyjścia - męża;) hihi ponawiam pytanie , jest ktoś z 22 bez?;)

Heheheh u nas tez narazie cyc, i pewnie przezjakies kolejne 3 miesiace tez, ale juz chcialam tak z gory wiedziec czy beda kiedys jakies chetne;)

MamaWieden a czy nie wzialby moich na jakis czas???? Znaja sie juz w sumie;) Zegnam sie kobitki! Padam dzis normalnie:)

Dagmarko moja Wiki odwraca sie na brzuszek a jak juz na nim jest to placze :D i tak prawie za kazdym razem :( hihi, ale ciekawska juz tez sie robi, lubi obserwowac co sie wokol dzieje zwlaszcza z persektywy bycia na raczkach:) jak lezy w wuzeczku i podloze jej pod plecki poduszke to z takiej pozycji bez problemu dzwiga sie zeby usiasc, ale wiadomo, ze do prawidlowego siedzenia jeszcze jaj daleko:) slabiutki ma jeszcze kregoslup. Z lezacej nie jeszcze. Ale jak podam jej rece gdy lezy to podciaga sie tez juz calkiem calkiem

dagmarko 24 zawsze na forum piszemy, że organizujemy piknik:) więc w przyszłym tygodniu możemy zrobić piknik, może w Augarten, albo nad Dunajem.. z ustaleniem terminu poczekamy do poniedziałku, bo Aga i Weronika wrócą z Polski a bardzo im zależało, żeby być razem z nami!!

Dziewczyny ja mieszkam poza Wiedniem, za 23 bez., wiec w tamte strony nawet autem mam jak na koniec swiata;) Ale moze mi sie uda dotrzec! Tylko starsza core do przedszkola do 15 zostawie, bo by Wam ten pikniczek rozwalila:D Klaudunia no wlasnie ta perspektywa swiata ogladanego z gory....moja tez lubi byc na rekach, czego ja z kolei nie znosze;) Pierwszego dziecka w ogole nie nosilam na rekach, a drugie niestety ciagle na nie chce! Mam nadzieje, ze jej sie tego odechce, bo mi juz kregoslup strzela! Nie te lata;) Moja sie jeszcze nie odwraca na brzuch...moze ze 2 razy jej sie udalo, ale to przypadkiem;) Laseczki i jeszcze pytanie odnosnie pieluch? Ja kupowalam zawsze hoferowskie i bylam bardzo zadowolona! Zaczeli produkowac nawet 1,2 i 3......1,2 kupowalam oryginalne pampersa, ale 3 juz wlansie z hofera! I od jakiegos czasu nie ma ich juz u mnie, sa tylko 4,5. Tak sie zastanawiam czy tylko na tym moim pipidowku juz ich nie sprzedaja czy wszedzie??? Malina, Malincia ciagle mi sie mylicie:D Chyba bede musiala Was kiedys zobaczyc, bo niewiem ktora ktora:D:D:D

Ok, ale najpiewr musze Kasi spytac...bo moze sie o Maxa boi, albo cos;) A o ktorej sie do niej wybierasz? Ja mam wlasciwie caly dzien, tylko rano do pediatry po recepte na antybiotyk skoczyc i jestem wolna;)

Hejka, malduje sie rowniez! Ale sie wkurzylam, ze nam temacik wykasowali!!!!!! Kurcze kawalek historii i mnostwo informacji poszlo w eter. SZKODA. Internet juz mi dziala, ale jeszcze gg nie mam. Mam nadzieje, ze juz problemow nie bedzie, bo bez netu to katastrofa ;) Aniu czy ktos tu o piwkowaniu wsponinal? :) Ja sie chetnie wybiore jak cos. Tylko nastepny tydzien mam zajety bo mama moja przyjedzie w odwiedzinki. Chetnie tez poznam mamuski, ktorych jeszcze nie znam, wiec jak mozna, to ja sie na jakis pikniczek stawie :) Dagus, bedziemy pilnowac, zeby z jednego kubka nie pili i bedzie dobrze :) No i oczywiscie, zeby Max sie do calowania nie rzucal jak zwykle hahahaha pozdrawiam wszystkie mamuski :) :)