Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaaudunia1989

Forum dla mam w Austrii :) NOWE :)

Polecane posty

katr no to pojechali z tego prywatnego....brak slow normalnie. ale widzisz aneta potwierdza,na jesieni zwolni sie niejedno miejsce,zobaczysz.moze nie od wrzesnia,ale pazdziernik?no zycze wam tego! bylam odebrac mloda,a ona na ogrodzie,w stroju kapielowym lata,ten szlauf nastawili na taka tylko bryze,mgielke-piski,smiechy,ze nie chciala isc ze mna.super zadowolona jestem.:) aneta,usciskaj niuske mocno od nas.jak mowilam,lepiej teraz to przejsc,niz sie denerwowac jak ja,bo u nas jak jula przyniesie to gabi i ja odchorujemy,bo nie przechodzilysmy...trzymajcie sie jakos,na razie musimy miec szlaban na spotkanka.:(

Hej dziewczyny) ja juz prawie urzadzilam nowe mieszkanie:) W jakim wieku oddawalyscie dzieciaki do zlobka?? jezeli oddawalyscie??

Klaudunia ja oddalam dopiero w wieku 1,5 roku, niewiele zlobkow przyjmuje dzieci od roku;) Ale radze z calego serca juz zapisywac dziecko....naprawde, bo i tak moze byc juz zbyt pozno;) Zapisz sobie mala juz na styczen lub wrzesien 2011;) ania a ja jak po moja przychodze to tylko w majtach gonia dzieci, tez mamy basen w przedszkolu i fontanne takze nam dzieciaki na ten upal podlewaja troche zeby nie zwiedly:D aneta szybkiego powrotu do zdrowia:) Milego weekendu dziewczyny:D ja juz pokapalam moje pokemontazos i polozylam wiec zyc nie umierac:D

A co do wpisowego to ja rowniez placilam, ale tylko dlatego ze mloda 4 miesiace przed przyjeciem zapisalam i nie chcieli miejsca stracic;) Oczywiscie poznije za pierwszy miesiac nie placilam, bo ta wczesniejsza wplata;) Za nine nie placilam, zapisalam ja narazie unverbindlich....3 miesiace przed wrzesniem 2011 beda do mnie dzwonili i jesli nadal bede chciala tam nine poslac to wtedy musze juz zaplacic za pierwszy miesiac z gory;) Ale oczywiscie ze chce, bo to ten zlobek gdzie sonka teraz jest i jestem mega zadowolona z niego:D Ale oplaty za wciaganie na warteliste to juz przesada:O

heja..ja mojego poslalam do zlobka jak mial 25 miesiecy..ale byl to prywatny zlkobek..bo do gemajndowskich zlobkow pierszenstwo maja dzieci mam pracujacych....choidzilo mi glowni o przyswajanie niemieckiego od jak najmlodszych lat..chodzil do tego prywatnego 3 miechy..potem dostalam kurs z ams..a co traktuja jako prace dostalam od razu miejsce w przedszkolu..ale tez uwazam ze z miejscem fuksa mialam....reszta jak sobie porownam obydwa przedszkola to to panstwowe bije na glowe prywatne..chwale sobie pod niebiosa... no anetta zdroweczka dla nadinki!!!! no o pysznej to juz nie wspomne..namnozylo sie niepowiem..ale te okularki radze skonsultowac..jeszcze z innym....ale ja sobie mge pisac a sama tez bym jak ty wyla..... daga..15 tygodni mowisz...oj odpada..moze 15 miesiecy..dalabym rade..ale 15 tyg...niebardzo:):) buiolki!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej dziewczyny. Klaudusia gratulacje!!!! Nie ma to jak wlasne gniazdko. :) Aldi, dzieki znam obie stronki, niestety juz nic tam nie moga dla mnie zdzialac. Na ta platna liste, to ja sie nie zapisuje, bo to nawet nie jest pewne, czy sie miejsce zwolni i placilabym za nic wlasciwie. Pazerni sa i tyle. Ale upaly, a my dzis na wycieczke sie wybieramy, tylko nie wiem czy wytrzymamy na tym skwarze. pozdrawiam

Dziekuje:)) Wiec pewnie bede juz szukala miejsca... Szkoda, bo malunia jeszcze ale w lutym bedzie roczek, do tej pory moze babcia mi przypilnuje Wiki a ja pojde do pracy. Jakos to bedzie:) Niedaleko mamy Augarten:) bylam na spacerze dzisiaj. A w przyszly weekend jedziemy do polski na 2 tyg.

a my dzis bylismy z dziecmi nad takim malym jeziorkiem dla dzieci, z plaza, lezakami i innymi bajerami:D sonja smiga w motylkach jak profesjonalny plywak:D A Nina tylko pod drzewem ciagle spala:) Klaudunia wcale nie musisz teraz dziecka posylac, mozesz z nim siedziec do 3 roku zycia w domku, lub do konca pobierania KBG:) Ale ja mysle, ze ty bez problemu dostaniesz miejsce bo masz gewerbe wiec w pierwszej kolejnosci ci malutka wezma, bo jestem niby mama pracujaca:);) Ale skwar dzis:( Fajne jak ejst ladna pogoda, ale niezbyt dlugo;)

Dagmarciu gratuluje udanych coreczek :):) Tak fajnie jak jest cieplo ale nie na dluuuuuuzsza mete:) Na zapas sie nie martwie.... :) Podowiaduje sie juz na temat zlobkow... gdybym musiala skorzystac.. Wiki nauczyla sie piszczec i piszczy:) od rana do wieczora :D Dzieciaki sa wspaniale:)

Klaudunia co Ty o tej porze jeszcze robisz na necie??? ;) Moja Nina nalezy do tych rozgadanych, takze ona juz od kiedy skonczyla miesiac nadaje po swojemu i piszczy ze szczescia, buzka jej sie nie zamyka:D I to przeciwienstwo mojej ulozonej, spokojnej i zrownowazonej Sonji:D Ania wiadomosc na gg;) Wybacz ale dopiero dzis wlaczylam kompa i przeczytalam Twoje pytanie;) My znow dzis zaliczylismy jeziorko z dzieciakami! Mam tak zjarane plecy, ze pewnie mi skora bedzie schodzic! Tak to jest jak sie czlowiek rzuci na slone, jakby go wczesniej na oczy nie widzial:D Teraz odpoczywamy:)

Dziewczynki strajkujecie? Gdzie jestescie? Anetka jak tam Nadin? Pokropkowana jeszcze? Nawet juz nie pamietam ile te dzieciece chorobska trwaja? MamaWieden a Ty zaginelas w czasie i przestrzeni? Jak tam plany przeprowadzkowe? Sa juz jakies, torby popakowane? Jeszcze tak niewiele czasu, alez ja Ci zazdroszcze.....nowka mieszkanie i jeszcze ten ogrodek;) Kiedy przyjezdzasz na konie do mnie? Ja sie dzis ukrywam w domu, mam dosyc juz slonca:( Sonja w przedszkolu, Nina spi, chaupa juz ogarnieta nawet, musze sie za jakis obiados brac, bo w moim menu ostatnio same kebaby sie pojawiaja:D A dupka rosnie i rosnie:D

Witam! Dziewczyny, ktora chetna na spotkanko wieczorne przy piwku lub soczku i ploteczki? (na piatek) Zbieramy ekipe, zeby miejsce potem uzgodnic. O miejscoweczce dogadamy sie na gg. Zglaszac sie! :)

ja tez ja tez ja tez......no nie powiem ze miejscowka wyjatkowo mi odpowiada:)..nie moglyscie lepszej lokalizacji znalesc:D:);)

Przypominam, ze miejsce nie ma znaczenia:D Jak jest dobre towarzycho to wszedzie mozna sie dobrze bawic:D Zebym nie musiala przypominac kiedys pewnej dyskoteki na ktorej zrobilysmy sztuczny tlum:D:D:D:D

Jeszcze cos....zapomnialam zapytac! Przedszkolne mamy czy kupujecie cos paniom w przedszkolu na zakonczenie roku przedszkolnego? U nas konczy sie za niecale 3 tyg i niewiem co kupic? dodam, ze mala do nich wraca po wakacjach! Bo na swieta np ja zawsze cos tam kupuje....jakies ciasteczka, bomboniere itp.

daga,ja robie julce takie malutkie,slodkie bukieciki sama,u nas cztery panie,wiec poki co w prezenty sie nie bawie.na odchodne z przedszkola dopiero.;)

Nowe mamy a co z Wami? Dolaczy ktoras do nas? Bardzo chetnie bysmy Was poznaly;) dziewczynki ja dopiero dojade po 19, bo cyca malej dam o 19 wskakuje w auto i ciupie do Was......a jeszcze chyba Marzenke zabiore po drodze, wiec moze nawet na 19.30 dojedziemy;)

Nowe mamy a co z Wami? Oczywiscie zaproszenie jest rowniez dla Was;) Dolaczy ktoras do nas? Bardzo chetnie bysmy Was poznaly;) dziewczynki ja dopiero dojade po 19, bo cyca malej dam o 19 wskakuje w auto i ciupie do Was......a jeszcze chyba Marzenke zabiore po drodze, wiec moze nawet na 19.30 dojedziemy;)

Gość alona880
no to sperros..ja jak wyjde o 18 z sauny (bo przy zepsutej klimie tak tylko mozna moja prace nazwac:()to pewnie jeszcze wskocze do dom pod prysznic..i biegne do was ... a co pozegnan..nam teraz przedszkole na 2 miechy zamkneli i dzieci z przedszkolankami przeniesli do zastepczego...to dalam niby na hipotetyczny koiec roku po ladnie zapakowanych czekoladkach z szokoteki...6 euro placilam kupilam 4...niech sie przyloza eraz do opieki bo na odchodne to pewnie nie bede dawala nic a sie grupowo zlozymy...a teraz wole indywidualnie.... ja sie wkoncu doczekalam remontu kuchni...chyba od pon. zaczynamy..kolega sie zwolnil i nam z wujkiem zaczna robic...ciesze sie ze bedze ladnie ale z 2 starony jak se pomysle co sie dziac bedzei...drapanie scian wylewka,okna....ale syf mnie czeka...spadam bo mam grafik w tym tygodniu napiety..musze w obi poobczajak co i jak kosztuje..i takjie tam..... do splotkowania..

Witam! Daga ma racje, zadna z "nowych" mamusiek sie nie odzywa. Na tamtym temacie tak gwarno bylo, a tu cisza. Miejsce spotkania juz prawie ustalone. Jezeli ktoras jest chetna a nie mamy jej na gg to dajcie tutaj znac. Odzywajcie sie dziewczyny! Aldi wspolczuje remontu, ale za to potem, jak ci bedzie milo do kuchni wejsc :). Najwazniejsze, ze ma ci kto robic, bo ja to sie nie moge nikogo znalezc, do pomalowania scian, a nie wspomne o powazniejszym remoncie.

Witajcie po długiej nieobecności..Byłam na dłuższym posiedzeniu w Pl. Przyjechałam z dyplomem w ręku , jestem w końcu pedagogiem;) ;) ;) Nie powiem stresu było dużo , ale już po wszystkim. Czuję że wielki kamien spadł mi z serca i jestem spokojniejsza;) klaaudunia1989 ja Pawła do żłobka nie dawałam ale do tagesmutter jak miał ok pół roku.. Tages była sprawdzona bo moja córka już długo tam chodzi i zaprowadzałam ich razem.. dagmarka24 --zaginęłam w Polsce;) tak jak mówiłam że wybieram się na dłużej..A konie.. no chciałam przyjechać ale sama widzisz ile mam na głowie - przepprowadzka , załatwianie formalności itp itd. Na szczęście będzie teraz spokojniej bo po skończonych studiach mam 4 m-ce odpoczynku od nauki . Nowe mieszkanko oglądam bynajmniej raz w tygodniu i podziwiam ;) Robotnicy chyba nie zdążą z terminami bo nawet o 22 pracują.. Ale cały ten dziedziniec już świeci , mieszkanie jest już wyposażone więc ja już mogę zamieszkać;) Niemogę się doczekać do wtorku , to tylko 6 dni;) katr - w końcu masz internet i gg;) mnie się podoba miejscówka choć nigdy tam nie byłam tylko ze zdjęć widzę .. Sporo mam do Was ale przyjadę o 19stej , do zobaczenia; anka ok , tak się będę do Ciebie zwracać ;) czy ja mam Cię na n-k? bo nie przypominam sobie żebym zapraszała nieznajomych , albo musiało być to bardzo dawnoo temu.. ale osobiście napewno się nie znamy , cio? Miłego popołudnia , zmykam na kurs;(

Dziewczyny miejscowka zaproponowana ze wzgledu na ogrodek. Ja tam nie bylam, ale mi jest wszystko jedno aby do metra nie bylo daleko. Czy 19 odpowiada? Dagus z Masza wiem ze beda troche po. :)

hej.wrocilam z gabi z rowerow,bylysmy nad dunajem.fajnie,tylko dupinka biedna,otluczona...:)o tej porze i w tygodniu calkiem tam przyjemnie pojezdzic,pusciutko. mama wieden,czyli iza-gratulacje!no pieknie i to nowe gniazdko do tego-jednym slowem jest co opijac.:Dmysle,ze sie nie znamy,na nk na pewno tez nie,wiec do piatku.milo bedzie poznac.

Moja Sonja w przedszkolu do 15 wiec jade dzis na sklepy zobaczyc czy cos daja ;) Lachony mleko odciagniete, takze ja jestem gotowa:D Ciekawe jak R poradzi sobie z butelka, jak mala jej nie lubi:D Pierwszy raz budzi mi sie na cyca zawsze po 24 wiec mysle, ze do tego czasu zdarze wrocic i moze nawet butla potrzebna nie bedzie;) Uciekam chaupe ogarnac, bo musze przyplusowac za jutrzejsza wyjsciowke:D