Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaaudunia1989

Forum dla mam w Austrii :) NOWE :)

Polecane posty

Witam, Czytuje was ale nie mam kiedy pisac ostatnio:) Musze ciagle pilnowac Juli bo staje juz przy wszystkim i probuje sie wspinac, a nie wspomne ze zrobila sie z niej ostatnio taka źlamdula ze juz czasami sluchac nie moge:) W wolnych chwilach latam po sklepach bo zupelnie nie mam ciuchow letnich a w sobote jedziemy nad Balaton. Potem jeszcze cos skrobne bo Jula juz marudzi

paula,macie jakies sprawdzone miejsce nad balatonem? chodzi mi wlasnie o wypad z dziecmi.w stopce jest moje gg,jesli tu nie chcesz pisac o namiarach. ciekawi mnie czy ktos z was byl w tym aquaparku? http://www.annagora.com/ a my sie na basen szykujemy,blada jestem jak gowno przy chorobie watroby. :D:D:D hallo reszta-moze ktoras jeszczce z nowych mam da sie jednak jutro poznac?

Zlamdula zdecydowala jednak ze pojdzie dalej spac:) MamaWieden zazdroszcze mieszkania!! Tylko ta przeprowadzka pewnie najgorsza bedzie. Nam mieszkanie zalalo (jak byly te deszcze), bo dach sie sypie. Wczoraj przyszedl facet ktory mial to wyremontowac. Jak mu powiedzialam zeby zerwal tez kasetony z sufitu bo pod nimi jest jeden wielki grzyb to sie oburzyl i wyszedl. Powiedzial ze on tego robic nie bedzie bo hausverwaltung mu za to nie zaplaci. A byl matol wczesniej to ogladac. Myslal ze chyba mi podmaluje tylko to co widac. Potem maz do niego zadzwonil i powiedzial mu ze jak sami te kasetony zerwiemy to on to laskawie pomaluje. Wk..wilam sie strasznie. Dzis wysle meza do tego hausverwaldunku. Niech cos z tym w koncu zrobia. Na szczescie juz za 2 dni urlop:) Co do wieczornych wypadow to ja odpadam:( Jula to taki cycus mamusiny... Budzi sie w nocy i ryczy, maz nie moze jej uspokoic, tylko mama i mama:( Moze teraz na wyjezdzie troche sie ode mnie odklei i przyklei do taty:)

Ania my jedziemy tam pierwszy raz. Dolaczamy sie do mojej siory bo byli tam w tamtym roku i jej corki teraz nie chca nigdzie indziej jechac. My jedziemy na druga strone Balatonu do Balatonlelle. Tam tez sa jakies baseny ze zjezdzalniami. Ponoc jest tam tego pelno:) To Balatonlelle to ponoc takie spokojniejsze miasteczko wlasnie dla rodzin z dzieciakami. Jak tam dojade to sie rozeznam. I napisze potem wrazenia. Chyba ze masz jeszcze jakies pytania.

Hej Lasencje! MamaWieden, gratuluje nowej chatki! Hmmm... urzadzanie.... sama przyjemnosc! Katr, jak Twoj chorusek? Paula, to tym bardziej zostawiaj czesciej Julcie z tatusiem. Chociaz moze faktycznie nie w porze spania, zeby taty i corci nie wykonczyc :) Aniu, nie chce nic obiecywac, bo juz nie raz dalam plame, ale mam od Aldony namiary i moze przyturlam sie na oranzade :) Buziole!

Hej! Aniu P. Dziekuje, moj lobuz juz zdrowiutki. Super by bylo, jakbys jednak do nas dolaczyla, bo strasznie dawno sie nie widzialysmy. Postaraj sie. Paula29. A ty karmisz piersia? Ja nie karmilam, wiec od poczatku wieczorkiem usypial malego moj maz. Oczywiscie na poczatku byly protesty ale tak zostalo do dzis, ze wieczory sa dla nich. To juz przeszlo w rytulal, ze tatus go uklada do snu i czyta ksiazeczki. Ja w dzien :) Dzieki temu ja bez problemu moglam wyjsc z kolezankami wieczorkiem. Moj maz nauczyl sie swietnie radzic sobie z malym. Moja rada to od poczatku angazowac chlopa (czy chce czy nie) w opieke, bo potem nie ma wymowki, ze nie umie lub dziecko woli do mamy. A my tez potrzebujemy czasem zmienic choc na chwilke otoczenie. Jak sie karmi piersia, to jest troszke berdziej skomplikowane, ale po przykladzie Dagmarki rowniez mozna. Powodzenia i czekam, az nastepnym razem dolaczysz donas :)

No wlasnie jeszcze karmie. Juz jej ograniczam i klade spac bez cyca ale ona jakos nie chce sie odkleic:) A z tatusiem jest taki problem ze duzo pracuje. I wraca do domu roznie:( Ale teraz wyjezdzamy wiec spedzi wiecej czasu z corcia. Tez bym sie juz chetnie gdzies wyrwala.

Kladzenie spac bez mleczka u nas nie funkcjonowalo i nadal Max chce wypic mleko przed snem, wiec to roznie u dzieci jest. Moj maz tez dlugo pracuje, ale na szczescie w stalych godzinach, dlatego nie ma przebacz. Zreszta on sam chce, bo teskni za malym. Wiecie, ale te chlopy sa. Tak to nigdzie nie wychodzi, a jak ja jutro mam wyjscie to on mi dzis mowi, ze z kolegami po pracy na piwo leci :) Pozazdroscil mi :)

nie, nie nie cholera tyle sie upisalam i se bledne haslo wpisalam:(:O Paula szkoda, ze Cie nie bedzie:( Ja tez karmie, ale sobie juz mala tak uregulowalam, ze spi mi najpozniej o 19.30 i budzi sie dopiero po 24;) Jakby co to zostawiam mezwoi mleko i niech se radzi;) Katr ma racje.nie oszczedzajcie dziewczyny swoich mezow jesli chodzi o dzieci;) Oni musza nauczyc z nimi postepowac tak samo jak my sie uczylysmy! Tez od poczatku nie umialysmy rozpoznac i zaspokoic potrzeb dziecka! Metodami prob i bledow jakos zrozumialysmy mniej wiecej o co dziecku chodzi:D Facet musi nauczyc sie tego samego:D Moj maz jest superowym ojcem, lepszego moje dzieci nie mogly miec;) Moglabym go zostawic z Sonja na miesiac i dalby rady......nawet sprawialoby mu to przyjemnosc:D Teraz ma szanse wykazac sie z dwojka;) Jak na matke-polke przystalo wydalam dzis fortune na dzieci:D Dla meza tez cos kupilam, a ja na samym koncu wrzucilam do koszyka jakas przeceniona bluzke;) Zawsze tak koncza sie moje zakupy! a teraz ide przymierzac i plakac:D

no hej. paula,to czekam na relacje po powrocie,a jak i my sie skusimy na ten aquapark to tez cos na temat szrajbne.na razie plany nam sie pozmienialy,ale wczesniej czy pozniej noge tam postawimy. oczywiscie podpisuje sie pod slowami dziewczyn w angazowanie tatusiow,rafal zawsze bronil sie,ze ja mam wprawe,ze mnie lepiej i szybciej pojdzie ze spaniem,kapaniem,karmieniem-ale teraz robi wszystko.chyba bal sie po prostu malutkiego dziecka. tatusiowie do dzieci a mamy na piwo! :D daga mozesz mnie zapisac do klubu szalonych,rzucajacych sie na slonce bez opamietania.jestem jak burak po dzisiejszym basenie.:(

Witam towarzystwo:) Z tego co tutaj podczytuje to jutro masa okazji do wypicia...opicia...przepicia:p:p :D NO i oczywiście im nas wiecej tym weselej :p A jesli chodzi o tatusiów i nocne wypadziki mam to Mój jutro przejdzie najwiekszy test sprawdzalności :p bo z trójką zostanie hheheheh. Ospa mojej córci znika w mgnienu oka :) bardzo łagodnie to przechodzi naszczęście. Było pare nocek swędzeniowo-nieprzespanych ale na dzis dzień już stabilizacja zagościła :) Uciekam bo kolejka do kompa rośnie:p POzdrówka i dozobaczyska jutro :)

Witam towarzystwo:) Z tego co tutaj podczytuje to jutro masa okazji do wypicia...opicia...przepicia:p:p :D NO i oczywiście im nas wiecej tym weselej :p A jesli chodzi o tatusiów i nocne wypadziki mam to Mój jutro przejdzie najwiekszy test sprawdzalności :p bo z trójką zostanie hheheheh. Ospa mojej córci znika w mgnienu oka :) bardzo łagodnie to przechodzi naszczęście. Było pare nocek swędzeniowo-nieprzespanych ale na dzis dzień już stabilizacja zagościła :) Uciekam bo kolejka do kompa rośnie:p POzdrówka i dozobaczyska jutro :)

hej. ja wlasnie od p.Wieslawa wrocilam,jak dobrze ze juz mam to z glowy i przez pol roku penetracje moze tylko maz przeprowadzac. :D:D:D laski czy czerwone wino z almdudlerem ma jakas nazwe ,,knajpowa,,?bo tak sobie pomieszalam i pasuje mi jak ta lala. aneta,jesli w zoo jestes,to widze cie przy tym skwarze tylko w basenie pingwinow.... do wieczora mile panie!

Gość dagmarka4
Ania biale z almdudlerem znam, czerwone z cola znam, ale to co Ty wymyslilas to chyba jakis nowy trunek :D Az sama sprobuje:D:D Ja dzis znow na zakupach bylam, ale wyprzedaze w promodzie, h&m i innych sklepach;) Dzis juz nic dzieciom nie kupilam, taka matka jestem wstretna:D O widze, ez i Aneta bedzie:D Jest kolejny powod do oblewania:D Marzenka ma:D Ale to dla wtajemniczonych ....dzis na spotkaniu;)

palce slizgaja mi sie po klawiaturce jak Aldi :D oona tez czesto z pomarancza pisze;)

Gość malicia1185
no i jak bylo mamuski w knajpie? kac nie bedzie z rana meczyl? :D a my mielismy impreze w domu, dopiero pozbylismy sie gosci:D Karinka spala jak zabita mimo ze chlopow za bardzo nie dalo sie uciszyc:) pozdrawiam i ide lulu:D

Hello mamy:) Trafilyscie wczoraj do domu? Ja dotarlam na 00.30, umylam sie, i akurat mi sie Nina na cyca obudzila:D:D:D Wiecej takich wypadow, hehhehehe!

witajcie ;) daga ja doszłam do domu też ok. 0.30, chciałam męża wziąść na Prater jeszcze ale powiedział że zwariowałam;) hehe Pewnie wszyscy się gdzies plażują w niedzielne popołudnie;) dziewczyny znacie jakiegoś dobrego stomatologa??

witam. a ja madra,na kacu caly dzien wczorajszy spedzilam nad jeziorem.na szczescie rafal sie zajal dziecmi,a ja w cieniu spalam.:) daga,wielkie dzieki za namiary-BOSKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! spotkanie zajebiste bylo,zreszta nie moglo byc inaczej!kto nie byl niech zaluje,mam wrazenie,ze i tak sie nie nagadalysmy,wiec kiedy powtorka? :D co do fotek,to anecia nasza strzelala i strzelala,ale jest stol,glowy z tylu,ze tylko ,,grupowe,, na koniec wyszlo.poprzesylam jutro. katrowka przeslij na gadulcu maila to wysle z przedostatniego wyjscia-nie wiem jak to sie stalo ze ich nie masz!

No hej laseczki:) Wieczor byl BOMBA! I choc mnie juz kosc ogonowa od krzeselka rypala, to wcale mi sie na chate wracac nie chcialo. Rano wprawdzie kacyk mnie nie meczyl (caly wieczor na Apfelsafcie), ale Malwina wstala o 5:50 i caly dzien wyla i marudzila i wieczorem dostala goraczki. Zdaje sie, ze ma znow angine. Jutro zamiast do nianki, idziemy do lekarza. Wkurwiona jestem do potegi, bo w tym dzikim upale z brzuchem i mega marudzacym chorym dzieckiem siedziec w domu to szczyt marzen. No ale coz... trza przywyknac :) Buziole kochane. Aniu, zgadzam sie z Toba, spotkanie trzeba obowiazkowo powtorzyc. Tylko laseczki, sprezmy sie przed listopadem :) Ja nie z tych super zorganizowanych jak nasza Daga :) Milego kibicowania!

Pyszniutka,no z toba to sie akurat wcale nie nagadalam wlasnie!nastepnym razem musimy sie usadzic blizej i nawet podusie pod pupcie ci wezme :D wspolczuje chrobska,u nas kaszel familijny na 4 glosy trwa od dobrych dwoch tygodni.ani lepiej ani gorzej,ale juz jak cisza jest dluzej,to az dziwnie...nie mam pojecia co to jest.

Aniu.P zdrowka dla Malwiny:) Jeszcze sie zorganizujesz jak juz bedziesz miala 2 dzieci;) Bedziesz musiala bo inaczej po Tobie:D Katrowka zyjesz? Wrocilas z tego SCSu? Jak tam jazda autobahnem? Anka Ty bylas u nas?????????????????????? I sie nie odezwalas? No pieknie, trzeba bylo dac znac to rowniez bysmy podskoczyli nad jeziorko, bo ja mam do niego 3 min autem:( Nastepny raz krzycz!!!! Iza noi trzeba bylo go wyciagnac, chociaz o tej porze to juz niewiele sie na praterze dzieje;) Disco chyba tylko jest! Korzystajcie z mamy:) Aldi, Anetka, Mascha, nowe mamusie 🖐️ Ja tez prosze o zdjecia! Widac kto najpiekniejsze zdjecie zrobil:classic_cool: A kolejne spotkanie mysle, ze tak na poczatku wrzesnia, co Wy na to? Ja wracam ok 4 wrzesnia z Polski, Katrowka jakos w polowie wyjezdza (tak mi sie wydaje) wiec trzeba sie w tych terminach wyrobic! Mam nadzieje, ze ktoras z nowych mamus dolaczy wreszcie do nas dolaczy;) Uciekam na mecz!!! HOLANDIA, HOLANDIA, HOLANDIA:D

Hej laseczki! Co do spotkania, to dobrze, że Daga napisała na którą do domu dotarłyśmy bo ja to w ogóle rachubę czasu straciłam! Szkoda, że nas tak szybko wygonili:( Ale na następne spotkanko to już się zapowiadam! I mam nadzieję, że frekwencja będzie podobna:) Ania,będzie dobrze z Malwinką. Trzymam kciuki, żeby to tylko jednodniówka była:) Moje dziecko za to całe pogryzione i w dodatku nie wiem przez co, bo nie jest to podobne do ukąszeń komarów! Wczoraj już panikę zrobiłam, że to kleszcze, borelioza itp.! Dzisiaj trochę "trzeźwiej" myślę, więc nie zawracałam głowy lekarzom na pogotowiu jak to miałam wcześniej w planie! Zapodałam calcium i czekam aż te plamy poznikają! Spadam na dymka w przerwie meczu:) Pozdrowionka

Sonja juz w przedszkolu, ninka spi a ja siedze z kawka, zaraz biore sie za sprzatanie, bo jak zawsze po weekendzie burdel straszny;) 🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️ Aniu wszystkiego najlepszego z okazji 18 urodzin :) Sto lat, sto lat, niech zyje zyje nam:) Niech zyje nam:D 🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️ Noi przegrala moja Holandia:( Ale byl mecz zaciety:D

Hej dziewczyny! :) U mnie zmiana kompa znow jest, wiec przerwe netowa mialam i gg dopiero dzis bede miala ponownie. Ja to sie mam. Spotakanko bylo oczywiscie zajebiste! :) Zreszta nie spodziewalam sie nieczego innego. :) Jeszcze, jeszcze! Dagus dojechalam szczesliwie dodomu z SCSu, ale za to wczoraj wacet na mnie najechal. Normalnie zaczal cofac na swiatlach i na mnie wjechal idiota. Biedne te moje autko juz takie pokancerowane jest. Aniu P. Pupa bolala, bo nie bylas znieczulona jak my :) Ania ma racje, poduszeczke nastepnym razem wezmiemy. Biedna Malwinka, niech szybko zdrowia bedzie. Masza, wiesz moj tez ciagle jakies ugryzienia ma i nawet sie zastanawiam czy on alergicznie nie reaguje bo troche puchnie i bardzo czerwone ma. Jakies zmutowane te owady sa! Malincia, moze nastepnym razem dasz rade dolaczyc do nas? :) pozdrawiam wszystkie dziewczyny!

katrowka no chyba spisalas go z ubezpieczenia? Nam kiedys w tyl zderzaka ktos walnal i na jego koszt oddalismy do naprawy;) Bo moze na zewnatrz byc mala rysa, a pod spodem cos porzadnie trzasniete!!!

hej. dlugo nas nie bylo. najpierw odwiedzila nas tesciowa, teraz mielismy kolejnych gosci, a w dodatku dostalam 40 dniowa karte do elixi (fitness z basenem) wiec mam malo czasu na pisanie. ELixie polecam - rewelacyjny klub. Jak sie nie zdazy na zajecie to idzie sie poplywac i tyle. Maja opieke nad dziecmi, ale Carmen zostaje z tata w domu. Z tego zalatania zaczela mi spadac wydajnosc dojenia i zaczelam brac witamy , aby wspomoc wymiona :) I nie cwicze juz kazdego dnia. Myslalam, ze to bedzie katorga, a okazalao sie przyjemnym relaksem. Moze ze wzgledu na miejsce i obsluge. Carmen w 2 dni nauczyla sie raczkowac, mowi mama, papa i hop hop (jak chce poskakac), podrywa facetow w metrze i jest strasznym slodziakiem. Siedzi tez juz sama. Myslalam, ze samodzielnosc wolniej postepuje. A my na upaly kupiulismy klimatyzacje. Temperatura z 29 spadla nam na 24 i jest rewelacyjnie. Wszyscy lepiej spimy, a za dnia nie pocimy sie. Polecam.

jak juz niektore z was wiedza,dostalam wczoraj naprawde nietypowy prezent,siostra urodzila coreczke!!!!!takze radosci,toastow... i toastow....i toastow nie bylo konca.z zakonczeniem na balkonie przy wisniowce,zagryzanej arbuzem...ja to cos ostatnio kombinuje z trunkami i mixami:D a z innej beczki julka do mnie wczoraj walnela zdanie-z tych co to od razu do jej pamietnika zapisane- mama komm, musze ci cos zeigen! :D takze u nas mimo egipskiego slonca wesolo.