Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama-17-latki

Zamiast wyjazdu na wakacje moja corka zaproponowała...

Polecane posty

Ja tez jestem na utrzymaniu rodziców;) ,,wypłaty'' dostaję 50zł, plus 30 na kartę do telefonu, plus 20-40zł dodatkowo-zależy jak mają dobry humor, plus codziennie 2-5 zł do szkoły;) nie narzekam wszystkie ubrania, kosmetyki, fryzjera itp. fundują rodzice:) Z tego około 100zł miesięcznie uzbieram tak aby mieć jakby co;)

Gość frentii
Za granica nastolatki sobie dorabiaja, aby miec wiecej swoich pieniedzy. Dzieki temu ucza sie szacunku do pieniadza i wiedza, ze nie ma niczego za darmo. Szkoda, ze w Polsce tego nie ma.

Gość lady biba
Jeszcze do tego wyjazdu - jak miałam 18 lat, to pojechałam na obóz :) Byłam najstarsza - razem z jeszcze jedna laską. Niby było to dla przedziału 15-19 lat, ale znaleźli sie też chłopcy, którzy 15 lat raczej jeszcze nie mieli... Mieli ze sobą jakieś tam gameboye, głosiki mieli takie przedmutacyjne, no ogólnie czułam sie tam jak babcia ;) Jedna laska 16-letnia tez mi powiedziala, że ona to by w wieku 18 lat raczej juz na obóz nie pojechała :) Jak chce jechać z wami, to pewnie chce sie poczuć jak dorosła, która jedzie z dorosłymi, a nie bawi sie wieczorami w butelkę i pozwala sobie macać 14-letnim smarkaczom po cyckach. Chce pozwiedzac, cos zobaczyć, a nie kisić się w bungalowach i chodzić w parach po miescie. Gdzie jedziecie w ogóle z mężem?

Gość lady biba
Ja tez nie oceniam - po prostu wyrazam swoje zdanie. 70 zl to moze byc dużo i może być mało. Zależy, na co ma wystarczyc

Gość sssdsd
Chantalka- ze twoich rodzicow bylo stac ci dac 70zl tygodniowo -nie znaczy ze i autorka moze sobie pozwolic... ma 17lat jak jej malo niech znajdzie prace w sezonie,a ty taka madra nie badz

ja nigdy nie miałam tak wysokiego kieszonkowego, dpostawałam na swoje wydtkai tyle ile wyliczyłam ,że mi potrezbne a na jakiś biwak ze znajomymi to dzaidek mi dawał, resztę dorabiałam na truskawkach i malinach, czasami pomagając tacie w pracy, wtedy mi płacił, a lekkie to to nie był... cały dzień pracy za 40 zł...

Gość Andżela_19.
diana19@autograf.pl

Gość hahuhahuuuuha
ludzie...ja mialkam 20 zl na miesiac w jej wieku i jakos dawalam rade kuzwa a pozniej sie dziwic ze dzieci takie nie dorosle sa i wogole rozpieszzacie jak tylko sie da glupie WY;-)

ja w ogole nie mam kieszonkowego. Niepotrzebne mi, to co porzebuje rodzice mi kupia :) sami sie pytali czy chce kieszonkowe czy oni maja mid awac na cos co akurat potrzebuje :P a ze od dziadka czy ciotki dostane jakas kase to mam :) a przewaznie dostanie od dziadk 50zł czy 100zł.. ale strasznie oszczedzam! moglabym nawet ta kase i na 2 miechy miec :p

ja w ogole nie mam kieszonkowego. Niepotrzebne mi, to co porzebuje rodzice mi kupia :) sami sie pytali czy chce kieszonkowe czy oni maja mid awac na cos co akurat potrzebuje :P a ze od dziadka czy ciotki dostane jakas kase to mam :) a przewaznie dostanie od dziadk 50zł czy 100zł.. ale strasznie oszczedzam! moglabym nawet ta kase i na 2 miechy miec :p