Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juuki

Jak powiedzieć mamie, że to już?

Polecane posty

Gość asdasd
ja bym nie mowiła mamie, i tak po pewnym czasie sie dowie, a jak jej powiesz przed wyjazdem ze juz to zrobiłas, i pewnie bedziesz to robiła na wakacjach bo wtedy bedziesz miala sprzyjające warunki to cie na bank nie pusci bo bedzie ci gadala ze z dzieciakiem wrocisz itd.

Gość a może właśnie tak........
nie wiem, ale od rozmowy z córką,że szkuje się na sex. Później ,że to robią,byłam spokojniejsza, nie bałam się tak bardzo jak wcześniej. Ja spodziewałam sie ,że ona uprawia sex dużo wcześniej, po cichu zaznaczałam kiedy ma okres,co miesiąc obserwowałam czy bierze podpaski. Wyjechali na wakacje razem do pracy, byłam spokojna wiedząc ,że ona bierze pigułki. Może to też fakt ,że jej chłopak(teraz zięć) dał się lubieć,miałam do niego zaufanie

Gość moim zdaniem 111111111111
sprawdzalas czy bierze podpaski!! o ja!! i miej tu czlowieku zaufanie do wlasnej matki :/ i jak wy matki oczekujecie ze my corki bedziemy sie wam zwierzac, skoro szpiegujecie i węszycie na kazdym kroku, porazka :/

Gość juuki
A ja myślę, że to nie jest złe - zaznaczanie dni okresów córki. Przynajmniej oszczędziłabyś jej zastanawiania się, jak powiedzieć, że jest w ciaży :) Tak chyba zrobię... Tylko muszę wyczuc moment... Chociaż boję się bardzo... Proszę powiedz mi droga 'a może właśnie tak...', ile lat miała Twoja córka?

Hej, mam 15 lat znam się z moim chłopakiem od 4 lat a jesteśmy razem od roku rozmawiałam z nim juz na temat seksu i podjęliśmy decyzję, że chcemy to zrobić, że jesteśmy do tego gotowi. Moja mama powiedziała mi ostatnio, że domyśla się ze będziemy chcieli próbować to zrobić i jeśli juz będziemy pewni to mam jej o tym powiedzieć o na mnie do tego przygotuje odpowiednio ze porozmawiamy z moją ciocią (ginekologiem) itp. no a teraz nie wiem jak jej to powiedzieć zbliżają się wakacje moi rodzice z jego jada na wakacje nomy jedziemy oczywiście z nimi mając osobny pokój to będzie jedyna okazja :) Błagam powiedzcie jak mam jej to powiedzieć ? a może po prostu nic nie mówić i zostać przy gumkach ?

Gość DusznyBez
cóż ... moja wie, ale nie do konca dlatego że ja chcaiałam jej powiedzie, po prostu znalazła pigułki. to że wie raczej mi nie zaszkodziło. pogadać tez sie chwile o tym pogadało.

u mnie wyszlo w praniu :P jakis program w tv lecial o dziewictwie, siedzialam z rodzicami i ogladalismy wspolnie i nagle moj tata wypalil: ale ty chyba jeszcze jestes dziewica? na co ja ze nie :D i mu powiedzialam a co Ty miales 17 mama 18 :P wiec ja tez moge :D ( skonczone 18 lat mialam )

Gość Złota_Lilia90
Współczuję bo ja nie wyobrażam sobie, żebym musiała mówić mamie o tak intymnej sprawie. Nie rozumiem, dlaczego ją to interesuje??? Co prawda moja raczej wie, że nie jestem już dziewicą, ale to wyszło tak przypadkowo, nie żebym się jakoś zwierzała czy coś i dowiedziała się o tym długo po tym jak straciłam dziewictwo. Po prostu pewnego dnia padł temat antykoncepcji. Mama zaczęła coś mówić o tabletkach anty, że skoro nie biorę to pewnie jeszcze nic nie teges. Ja rzuciłam od niechcenia, że są inne sposoby zabezpieczania się. Ona na to, że bałaby się używać prezerwatyw, na co ja do niej, że się nie boję. :) Jakiś czas temu moi rodzice wyjechali na kilka dni z domu i wtedy nocował u mnie mój chłopak, wiedzieli o tym i domyślają się co robiliśmy podczas ich nieobecności, ale nie interesują się tym. Ja też nie wypytuję rodziców o ich życie seksualne.

Masz dobry kontakt z mama n nie martw sie , uszanuj jej prosbe, przygotuj mily wieczor , abyscie byly same w domu, zaparz herbatke i powiedz ,ze chcesz porozmawiac, spokojnie bez nerwow, zobaczysz ,ze sie uda, gdy bedziesz powazna, mama sie sama domysli, powiedz jej jak bardzo jest to dla ciebie wazne aby wiedziala, ze ja kochasz i szanujesz .

ja mialam dylemat jak powiedziec mamie, ze jestem w ciazy. powiedzialam zalamanym glosem : "mamoo jestem w ciazy "(mialam 18lat) a mama:"ja tez"(42lata - rozwiedziona, bez mezczyzny jak mi sie wowczas wydawalo). moja corka jest 10 dni starsza od mojego brata:)

Gość PiS może wreszcie
dobry kontakt, taaa. Po prostu, język Cię świerzbi. Tajemnic alkowy nie należy nikomu opowiadać. Chciałabyś, aby Twój luby opowiadał swojemu ojcu, że to robiliście>? a tatunio by potem trzepał konika i wyobrażał sobie Twoją bzykaną cipkę>? Pomyśl trochę... Czasem warto zachować coś dla siebie- a to- jest bardzo intymna sprawa. Chyba że brakuje Ci mamy nawet w łóżku.

HellenaMaria2011 - piękne jest to, co napisalaś :) ile dzieci mają już lat? :) aż się uśmiechnęłam jak czytałam :)

Gość choc mam bardzo dobry kontakt
z córka, nie chcałabym,zeby mi o tym w szczególach mowila. Owszem, domyslałam sie. Ale jest to sprawa miedzy nia a jej chłopakiem, ktory mysle,ze nie byclby szczesliwy, gdzyby wiedzial,ze w jeoi łozkowe sprawy wtajemniczana jest "tesciowa". Trzeba to uszanowac. Seks to nie jest tylko twoja sprawa, takze twojego partnera. Czy zyczyłby sobie,zebys o tym komus opowiadała?

Ja raczej zostawiłabym to dla siebie.. Nie wiem, czemu chcesz dzielić się tym z mamą.. Mama jest zawsze mamą i raczej nie będzie się jej podobało, że bzyka ją jakiś chłopak, co do którego ma wątpliwości. Ja swojej nie mówiłam. Zwyczajnie znalazła gdzieś w praniu w kieszeni paragon od tabletek anty. Spytała czy to moje, ja powiedziałam ze tak. Pokiwała tylko głową, ale miałam 19 lat, więc chyba się już nie łudziła, ze dalej jestem dziewicą :D

Generalnie mialam taki sam problem jak Ty,widac ze masz dobre relacje z mama,uwazam,ze wazne jest by sie takim momentem w zyciu z nia podzielic,ona to uszanuje i doceni,z pewnoscia pozniej nie bedzie ingerowala w twoje zycie intymne..chodzi tylko o ten jeden moment...kiedy stalas sie dorosla...czulam sie dobrze jak podzielilam sie tym z mama przy porannej kawie.

Dzięki za rady :) No w sumie racja jest w tym, że jest to nasza intymna sprawa i też nie chciałabym mówić o tym mamie bo ona powie to tacie a on nie przyjął by tego pozytywnie później babci itd. Myślę, że jak wyjedziemy razem albo coś w tym stylu sama się domyśli sama jej powiedziałam, że tabletki to nie jedyna rzecz antykoncepcyjna :) Myślę, że po prostu dowie się w odpowiednim czasie :)