Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedszkoleole

oddzial unijny w przedszkolu- pytanie

Polecane posty

Gość przedszkoleole

witam czy nauczycielka w nowym oddziale unijnym przedszkola zatrudniana jest na kartę nauczyciela?? i czy może robić awans na nauczyciela kontraktowego? jej praca powinna wynosić 25 godzin tygodniowo,natomiast moja przyszła Pani Dyrektor powiedziała przez telefon że będę pracować od 8 do 15.... jak to możliwe?? dodam że to normalne panstwowe przedszkole.. proszę o odpowiedź ;)

Gość przedszkoleole
może są tu jakies nauczycielki? :)

Gość przedszkoleole
up

Gość ponuro i szaro i smutno
pracuję w oddziale unijnym, na kartę nauczyciela i 25 godz w tyg :)

Gość przedszkoleole
dziekje za odpowiedz. mam taki problem z tymi godzinami, bo licząc od 8 do 15, to wychodzi 35 godzin - to zgodne z kartą nauczyciela w państwowym przedszkolu, może mnie ta zatrudnić??

Gość przedszkoleole
*to mialo byc pytanie--- :) czy to zgodne z kartą nauczyciela? troche to niesprawiedliwe jesli inni beda pracowac codziennie po 5 godzin, a ja 7 godzin, za tą samą stawkę...

Gość a co to jest oddział
unijny?

Gość przedszkoleole
Dyrekcja nic nie wspomniała o nadgodzinach, tylko powiedziała że bede miala takie godziny pracy, i i na 10 godzin bedzie wchodzic do mnie vicedyrektor. jestem swiezo po studiach - nauczycielowi stazyscie chyba nie dalaby nadgodzin od razu??:)

Gość przedszkoleole
oddzial unijny - to nowy oddział w przedszkolu finansowany ze środków unijnych ;)

Gość przedszkoleole
up

musisz osobiście zapytać Pani Dyrektor. Jeśli jest to inna forma wychowania przedszkolego( np punkt przedszkolny na wsi) nie musi być otwarty pon-pt.Być może nie będziesz pracowała w określony dzień tygodnia. Karta nauczyciela określa,że 25 godzin tygodniowo pracujesz z dziećmi,reszta do dyspozycji dyrektora. Będziesz sama na grupę,czy dostaniesz zmienniczkę? W przedszkolu państwowym z każdą grupą pracuje dwóch nauczycieli na zmianę(po 5h dziennie)

Gość przedszkoleole
*Poziomko -dziękuję za zainteresowanie moim tematem, sytuacja jest taka: to zwykłe panstwowe przedszole z 5 oddizałami w średnim miescie, i teraz otwierany jest dla 3-latkow nowy oddział, bo Dyrekcja dostała jakieś dotacje z Unii na to założenie, przez telefon zdążyła mi powiedzieć że vicedyrektor będzie do mnie wchodziła na 10 godzin. To jest moja pierwsza praca, czyli mam zacząć awans stażysty. Boję się że może tak zrobić że będę pracować 35 godzin tygodniowo 8-15, za zwyłą stawkę -na 1 etat. a może zrobi tak że 2 dni pracuję po 7 godzin, a 3 dni po 4 godziny, ??

Gość przedszkoleole
muszę zdecydować szybko, bo w poniedzialek mam rozmowę do innego przedszkola na warunkach , pracy codziennie po 5 godzin, ale troszę odleglejszego ode mnie, i nie wiem co robic..

Gość przedszkoleole
u koleżanki w innym przedszkolu, ta ktora pracuje od 8-15 ma placone za półtora etatu... a wątpię że mi tak zrobi bo dopiero zaczynam prace przeciez.

Gość pani z przedszkola
Zapytaj dziewczyn tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/f,47465,Nauczycielki_Przedszkola.html Zawsze dobrze doradzają, tym bardziej, że udzielają się tam też dziewczyny będące dyrektorami. Ewentualnie na: www.nauczycieleprzedszkola.pl Wg mnie jednak nie ma możliwości, żebyś pracowała 35 godzina płacone miała za 25 i nie sądzę żeby tu miało coś do rzeczy to, że jest to oddział unijny. Może się mylę, ale jednak wydaje mi się że nie. Bo to przecież wyjdzie w papierach, w dzienniku itd. Może jednak dostaniesz "stałe nadgodziny"? W moim starym przedszkolu dyrektorka uwielbiała właśnie stażystkom dawać nadgodziny, bo mają najniższą stawkę :P Ja też kiedyś pracowałam w grupie z vicedyrektorką, ale normalnie, 25 godzin. Ona miała coś mniej i tylko po południu, a potem się łączyło grupy. Albo z woźną dzieciaki siedziały :P Dziwi mnie jedynie, że stażystkę, czyli osobę niedoświadczoną dają do grupy z vicedyrektorem, który zazwyczaj mało angażuje się w "życie grupy". Przynajmniej u mnie tak było. To ja byłam odpowiedzialna za wszystkie występy, imprezy i prowadzenie dokumentacji grupy. Tak czy inaczej powodzenia w nowej pracy ;)

Gość a ja na twoim miejscu p
przyjęłabym pracę w innym przedszkolu, bo u mnie w mieście oddziały unijne funkcjonowały tylko przez rok a potem do widzenia

Gość przedszkoleole
dziekuję za wszystkie odpowiedzi :* może byc tak, że umowa na rok i do widzenia, ale to i tak dobrze dla mnie że zrobię awans, a może ktoś odejdzie na emeryturę ;) nie wiadomo jak życie sie potoczy, więc dobry chociaż rok pracy :) może będzie tak jak napisałaś że 25 godzin i reszte godzin do grupy łączonej.. z tego co wiem to jedna pani odchodzi na pewno za rok , ale oprócz mnie będzie przyjęta też dziewczyna zaraz po studiach- znajoma dyrektorki, na normalnych zasadach, czyli pewnie ją zostawią, a ze mną po roku się pożegnają..

Gość przedszkoleole
UP

Gość hjfiesihdkhf
proszę o wiecej informacji

Gość w jakim to miescie

Gość przedszkoleole
wa-wa

Gość przedszkoleole
jestem spod warszawy, nieduze miasto, a czy to ma znaczenie jakie miasto?

Gość w jakim to miescie
pytam z ciekawości, bo zazdroszczę, że możesz sobie przebierać w ofertach, ja mieszkam w małym mieście na śląsku i tu jak nie jesteś rodziną dyrektorki to na pracę w przedszkolu możesz sobie popatrzyć zza bramy, smutne ale prawdziwe

Gość przedszkoleoleoe
mialam 3 propozycje do wyboru. i tez sie zdziwilam bo nasluchalam sie o takim bezrobociu nauczyciele, i myslalam ze tak bedzie ze mna, bo nie mam zadnych znjomosci ani rodziny w szkolnictwie. moje znajome ze studiow tez prace w przedszkolach poznajdowaly, a bezrobotne sa te co chca do podstwowek sie dostac i innych opcji nie biora pod uwage...

Gość ja to do podstawówek
nawet nie składałam bo tam to chyba ktoś umrzeć musi żeby się etat zwolnił :) a w przedszkolu właśnie kończy mi się umowa w grupie unijnej (u mnie w mieście były to grupy stworzone na rok) mam poskładane wszędzie papiery (tzn w innych przedszkolach), chodzę pytam- ręce rozkładają, a potem się dowiaduję, że praca była ale np dla córki znajomej, która uprawnień nie ma do nauki w przedszkolu ale za to zna kogo trzeba ale jestem dobrej myśli i nie poddaję się

Gość przedszkoleoleoe
jesli mozesz napisz cos wiecej o tym oddziale unijnym w ktorym pracowalas, 25godzin tygodniowo , i takie same warunki jak w normalnym przedszkolu panstwowym?? Boję się że u mnie bedzie ta sama sytuacja tzn. po roku pracy w unijnym zostane na lodzie, a na jakiś wolny etat kiedys zatrudnią znajomą...

Gość bvfjhgkh
uppp

Gość ja to do podstawówek
dokładnie te same prawa i ten sam zakres obowiązków co inne nauczycielki umowa na czas określony, pełen etat, 25 godzin tygodniowo, dofinansowanie do świąt, wczasy pod gruszą ;)

Gość przedszkoleoleoe
hej, a nie masz szans ze po zamknieciu oddzialu unijnego zostawia cie w tym przedszkolu, przesunado innej grupy?? ale chociaz dobre i to ze awans mozna zrobic :)