Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Pokrzywa do włosów

Pokrzywa

Polecane posty

Gość Pokrzywa do włosów

Kupilam w sklepei zielarskim suszone ziola pokrzywy. Postanowilam , ze po kazdym myciu bede plukac wywarem z pokrzywy. Czy ktos stosowal te kuracje??? Jakie efekty beda?????

: ) z ciekawości zerknęłam na komentarze by spr czy tylko ja tak ten materiał odebrałam... faktycznie ciężko się skupić na tym o czym mówi .)

Nie wiem, ale u siebie mam w okolicy dużo orzechów włoskich - w upał spróbuję się skąpo ubrać i pójdę zrywać liście do naparu. A gdy pojawią się pierwsze zielone orzechy - pójdę narwać do nalewki spirytusowej - tzw. orzechówki (na żołądek ; )) 

9 godzin temu, blanca🍃 napisał:

Nie wiem, ale u siebie mam w okolicy dużo orzechów włoskich - w upał spróbuję się skąpo ubrać i pójdę zrywać liście do naparu. A gdy pojawią się pierwsze zielone orzechy - pójdę narwać do nalewki spirytusowej - tzw. orzechówki (na żołądek ; )) 

Z dawnych lat... jeszcze w czasach kolorowych czasopism liście orzecha były chyba polecane do przyciemniania włosów : ) chyba jako płukankę trzeba było stosować.

Zobacz sobie ten serial, widziałam 3 odcinki i wg mnie fajny : ) opinie też nie są złe. Serial z napisami.

https://www.filmweb.pl/serial/Bulgasal%3A+Nieśmiertelni-2021-10006659

• Like 1

Te cudowne czasy wolności były wspaniałe za to, że na wszystko miało się czas. I na płukankę do włosów i na hennę ziołową. Skrzyp polny chyba się zbierało na ładną skórę i paznokcie, chrzan wykopywało się z ogrodu do kiszenia czy konserwowania ogórków : ) na serial popatrzę, ale jestem jeszcze trzy tytuły od Ciebie do tyłu, a muszę oglądać wszystko po kolei, bo nie będzie takiej frajdy i zabawy gdy coś ominę🤸 

• Like 1

4 godziny temu, blanca🍃 napisał:

Te cudowne czasy wolności były wspaniałe za to, że na wszystko miało się czas. I na płukankę do włosów i na hennę ziołową. Skrzyp polny chyba się zbierało na ładną skórę i paznokcie, chrzan wykopywało się z ogrodu do kiszenia czy konserwowania ogórków : ) na serial popatrzę, ale jestem jeszcze trzy tytuły od Ciebie do tyłu, a muszę oglądać wszystko po kolei, bo nie będzie takiej frajdy i zabawy gdy coś ominę🤸 

Przypomniałaś mi, raz udało mi się sprzedać duża papierową torbę eko skrzypu .) własnej produkcji... ale to były jeszcze czasy kiedy allegro nie było podzielone (bez lokalne). : ) ale czy to się nadawało w pełni do wykorzystania mam na myśli nie tylko do użytku zewnętrznego... trzeba wiedzieć kiedy i jak suszyć... Ziół rosnących przy samej drodze też niby nie powinno się zbierać bo spaliny itp 

A takie ze sklepu zielarskiego to jednak co innego... wchodzisz do sklepu i czuć jakość: )

Jeden z seriali na jakiś czas zawiesiłam (nie pamiętam w tej chwili tytułu) ale miał wiele sezonów. Ten niby podobny do Cmentarzyska tego też nie oglądałam do końca tylko ze 2 odcinki : ) 

Ale było kilka filmów... a teraz ten serial.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować