Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a może by tak

czy uważacie że powinno się finansować inwitro

Polecane posty

Gość a może by tak

skoro brakuje pieniędzy na leczenie np chorych na białaczkę

Brakuje pieniędzy na wszystko.. W sumie zacznijmy od pytania: Czy uważacie że powinni obniżyć pensje polityków, akcyzy, podatki?

Uważam,ze nie. WIem,ze dzieci to skarb, sama kocham dzieci ale uwazam,ze naszego panstwa nie stać na to. Chociażby z takich przyczyn jak napisałas. Nie ma kasy na leczenie cięzko chorych,cierpiących dzieci, co chcwilę wycofują dofinansowania leków na te cięzkie choroby,bo chcą oszczędzic a in vitro chcą finansowac :/

Gość oczywiscie ze tak
a argument ze sa chore dzieci ... no sorry te kobiety tez choruja na CHOROBE PRZEZ KTORA NIE MOGA MIEC POTOMSTWA !!! W naszym kraju na wszystko brakuje, tym tokiem myslenia to nic nie powinno byc w Polsce finansowane ;/ a poza tym te dzieci z probowki moze kiedys beda na nas pracowac. Jednak mam zastrzezenia co do finansowania, takich zabiegow. Kobieta powinna byc zdrowa i byc w zwiazku malzenskim.

Gość a może by tak
jest pełno apeli o pomoc finansową dla chorych ,brakuje na leczenie a na in vitro kasa będzie ,ktoś tu chyba kręci

Na wszystko brakuje ale są rzeczy wazne i wazniejsze. Według mnie jest mnóstwo wazniejszych chorób ktore powinny być finansowane niż finansowanie in vitro

Gość bueeennno
a kogo kogo nie stać na in vitro, stać na utrzymanie dziecka?? :O

Gość kurcze, nie wiecie jak to jest
na wszystko brakuje, na edukację, renty, emerytury, służbę zdrowia etc. ja bym zaczęła od nalotów na prywaciarzy, którzy nie odprowadzają podatku a nie tylko nagonka na smartszopy (niezapowiedziana kontrola. łaaał. za to na firmy prywatne są zapowiedziane kontrole i pracujący na czarno w ten dzień nie przychodzą.)

Najlepiej tak jak Bronek powiedział : finansować tylko tym którzy wychowają dziecko na dobrego obywatela :D :D Ciekawe jak on by to weryfikował :D :/

Gość do oczywiście
nie tylo kobiety chorują na bezpłodność ,ale ważniejsze jest leczenie żyjących chorych niż leczenie bezpłodności

Gość prywatyzacja! prywatyzacja!
a dlaczego z moich pieniędzy ma być leczony jakiś palacz mający raka płuc? albo kobieta nie dbająca o swoje zdrowie na raka szyjki macicy?

Gość oczywiście że nie
to skandal, nie ma kasy na leczenie ludzi chorych np. na nowotwory, do specjalistów czeka sie miesiącami a oni nagle znajdą kasę na in vitro! śmiech, niech najpierw zajmą się opieką i leczeniem ludzi już żyjących a później dofinansowują powoływanie nowego życia jak zwykle w Polsce wszystko od dupy strony:O

Gość krolowa Narni
i tak i nie. Tak, bo to czasami jedyna szansa by posiadac wlasne dziecko, a nie bo w wiekszosci przypadkow zabieg trzeba powtarzac kilka razy by sie udalo

nigdy w życiu - ważniejsi są nieuleczalnie chorzy a jak się baby chcą inseminowac to niech za to płacą

A z jakiej, że tak spytam paki? Dlaczego mają finansować invitro? Przeciez nigdzie nie jest powiedziane, że każdy musi miec dzieci. Dziecko to nie tlen, jedzenie albo woda żeby bez niego nie móc żyć. A skoro nie jest niezbedne do życia to jest zachcianką a za zachcianki sie płaci. Ja chcę miec ferrari to tez mi sie należy finansowanie od państwa?

Gość no to jakis limit wprowadzic
2 zabiegi za free a pozniej plac :) Ktos tu slusznie stwierdzil. Dlaczego mam oplacac leczenie alkoholika ktory choruje na mskosc watroby, czy tez palacza z rakiem pluc, grubasa ktory ma miazdzyce czy narkomana ktory ma HIV ;/ Maja czego chcieli i jeszcze placimy za ich leczenie ;/

Jestem w szoku,ze tak mądrze piszecie:) Bo w zyciu spotykam się tylko z takimi głąbami, ktorzy głosuja na Bronka,bo Jarek nie chce finansowac in vitro;/

Gość cóz, skoro ktoś nie może
w naturalny sposób począć dziecka, nie widzę powodu żeby ktoś inny miał płacić za zachciankę. Ja chcę mieć samolot - czy też mam od panstwa wyłudzać pieniądze na to?

Gość oczywiście że nie
kpiarz niestety ma rację. wszystko co nie jest niezbędne do życia jest (może zachcianka to złe słowo) potrzebą niższego rzędu, in vitro jest luksusem za który niestety trzeba płacić.

Gość ale sredniowiecze
ta zachcianka palancie jest choroba ;/

Gość oczywiście że nie
Anouk to będzie następny;)

Gość z każdych fajek i flaszki
odprowadzany jest podatek na nfz więc palacz i pijak leczy się za swoją kase,ale narkoman już nie

Gość oczywiście że nie
sam jesteś w średniowieczu! na tę chorobę się nie umiera a na raka owszem więc może zajmijmy się najpierw ciężko chorymi a później in vitro:O

Gość cóz, skoro ktoś nie może
ta choroba jak ja nazywasz nie jest zagraża życiu.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak, do kilku razy powinien NFZ pokrywac koszty tego zabiegu

Ta zachcianka to taka choroba że nie może miec dzieci i basta. Jak już pisałem nie każdy musi je mieć. Rozumiem pomagac chorym albo głodnym ale finansowac komuś zabieg bo ten ktoś CHCE mieć dzieci? Samo słowo CHCE juz sugeruje, że to zachcianka. Zaraz inna powie, że krzywy nos jest choroba i ona CHCE miec prosty a inna CHCE miec pełniejsze usta i płaćmy za ich zachcianki. Nie możesz mieć dzieci - trudno. Ja nie mogę być astronautą a kto inny komandosem. Nie zawsze ma sie to co się chce. A za zachcianki płać ze swojego portfela

Gość bele de jour
szczerze?? To uwazam, ze kazdy kto moze miec swoje dziecko powie "absolutnie nie", sytuacja sie troszke zmienia jak sie okazuje, ze jednak invitro to jedyna szansa dla tego kogos. Tak wiec punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

Jeżeli ktos naprawdę chce miec dziecko to niech sobie wybierze z domu dziecka. W koncu nie ten jest rodzicem, który zrobił tylko ten co wychował.