Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwuuus_

pomożcie...błagam dla mnie i dzidzi;(

Polecane posty

Witajcie (przyszłe) mamy : ) nie wiedziałam do kogo zwrócić się o pomoc i pomyślałam o Was już z góry mówię błagam darujcie mi komentarze w style jesteś okropna i beznadziejna bo tak się właśnie czuje i potrzebuje kogoś kogoś takiego jak mama może spójrzcie na mnie jak na Wasze pociechy, z cierpliwością i zrozumieniem obecnie jestem w 32 tc ciąży. O ciąży dowiedziałam się dopiero w 25tc. Dlaczego? Choruję na anoreksję od 4lat. Bardzo poważnie. Moje życie to wieczna walka o tą chorą wyimaginowaną perfekcję a w rezultacie krązenie- szpital, dom zaszłam w ciąże około połowy listopada z własnej winy-tabletki antykoncepcyjne w połączeniu z przeczyszczającymi (około40!!!! Dziennie) zresztą nie sądziłam że to możliwe miałam 10kg niedowagę,bmi poniżej 16 i chyba ręka boska miała w tym swój udział że akurat koło grudnia postanowiłam jeść więcej. Chyba ze strachu bo znów groził mi powrót do psychiatryka nie dziwił mnie brak okresu bo kilka razy już go traciłam i wiedziałam że żeby wrócił waga powinna być minimum 8kg wyższa. Tak jakoś wyszło że pod koniec kwietnia zaczęłam martwić się dziwną opuchlizną na brzuchu wszyscy w domu podejrzewaliśmy nowotwór ze względu na tabletki i papierosy i brak jedzenia no i wtedy USG pokazało co i jak byłam przerażona,przyznaję początkowo nie chciałam tego dziecka ale potem zobaczyłam jego bijące serduszkomimo tak niezdrowego trybu życia,życia które zabijało mnie dzidziuś żyłżyje i mimo że brzuszek mam niewielki jak na tak wysoką ciąże rozwinął się prawidłowo. W tydzień z dwóch prawie że paczek papierosów zeszlam do max 2 lub wcale dziennie,wyrzuciłam tabletki,ale no właśnie kurcze i z tym do Was pisze nie umiem się normalnie odżywiać nie umiem jeść..staram się i wyda się wam to smieszne i zalosne ale mam anorektyczne wyrzuty sumienia nawet nad kubkiem mleka mecze się i walcze staram się nie poddawac bo kocham to maleństwo! Potrafie się rozpłakać myśląc ze cos mu jest nic innego się nie liczy, niedawno lekarz gdybał czy przy duzym niedocisnieniu i anemii będę miala sily na poród i czy wytrzyma mi serce. Nie działa to w żadna strone ale gdy usłyszę ze cos mogloby być jemunie nie nie! Nigdy. Zreszta tego uczucia matczynej miłości nie musze nikomu tłumaczyć ale wariuje czytając te wszystkie wskaźniki wagi,wytyczne i to ile utyly inne mamy ja już utylam 14kg z czego około 8 było kiedy o ciazy nie wiedziałam i to 8 to pozbycie się niedowagi blagam pomozcie mi nie zwariowac po czytając ze już przekroczylam limit, znów odzywa się moja głowa zwłaszcza ze u mnie nie funkcjonuje haslo „trudno schudne ja umiem chudnac tylko głodząc się a nie pozwole sobie na to przy dziecku podaje wam linki do zdjęć z 1miesiaca mojej ciazy(patrzac na date to było około 5tygodnia) i poprosze dziecinnie- powiedzcie ze to nic zlego ze przytylam wiecej przeciez ja nie wyglądałam jak kobieta potrzebuje tego od kogos usłyszeć bo jestem na granicy zalamania,mam psychologa ,który stara się trzymac mnie w pionie ale i jemu i mi strasznie ciezko o ten pion zwłaszcza ze anoreksji również od 4 lat towarzyszy straszna depresjaproszę was o odrobine motywacji i otuchyczuje się jak slon nie mogę się tak czuc..jestem mamusia PS. Wiem pisane jak ręką dziecka ale tak się teraz czuje- bezbronna i slaba jak dziecko przy wielkiej i cholernej chorobie http://img156.imageshack.us/i/20091206438.jpg/ http://img686.imageshack.us/i/20091206443.jpg/

Gość ewewe
Kochanie, Taka chudziutka nie wygladasz ladnie. Pamietaj, ze nie waga sie liczy a proporcje, prawda? Potrzebujesz bardzo dodatkowych kilogramow. Pomysl o tym, ze wiele kobiet po ciazy ma nadwage a ty bedziesz wygladac jak normalna zdrowa dziewczyna. Bedziesz mamusia, moze dzieki dziecku zrozumiesz jak wazne jest wartosciowe odzywianie. Zobaczysz jak dzieki jedzeniu twoja pociecha jest coraz wieksza i zdrowa. Wiesz, ze zycie jest trudne, chyba nie chcesz zeby dziecko z twojej winy mialo od poczatku gorszy start? Wiesz, ze jesli nie bedziesz jadla moze urodzic sie chore? Daj mu szannse :). Jedz spokojnie i zajmuj sie wyobrem ubranek i wozka :). Pamietaj, ze kazdy kilogram to tylko plusy: - zdrowe silne dziecko - zdrowa ty - seksowna ty - normalnie wygladajaca ty chcesz byc uwazana za ladna prawda? W takim stanie jak na zdjeciu nie jestes ladna ani pociagajaca. Nie martw sie niczym. Dzieki tym kilogramom moze udaci sie osciagnac normalnosc? Dbaj o siebie i dziecko. Jestes mu potrzebna!

Gość mamachichi
zgadzam sie z osoba wyzej,, daj sobie i dziecku szanse, moze dzieki tej ciazy wrocisz do normalnosci i znow bedziesz piekna kobieta, zycze Ci, a raczej Wam wszystkiego najlepszego

Ja też potwierdze opinie koleżanek wyżej. Daj szanse dziecku i sobie ,dodatkowe kilogramy tylko wyjdą na dobre,przecież nikt nie każe Ci Tyć 30 kg? Pamiętaj po ciąży szybko zgubisz zbędne kilogramy tylko tak się zastanawiam czy Ty je Bedziesz w ogole mieć! Ja kiedyś też miałam problem z jedzeniem ,pamiętam jak miałam zjeśc to siedziałam i płakałam na kawałkiem chleba,ale ja się nie dochudzałam tylko miałam takie bóle po jedzeniui. Powiem tak ,jak dla mnie jesteś przerażliwie chuda , a to nie jest ładne... POZDRAWIAM :)

powiem tak- anoreksja jest bardzo ciezką chorobą i pomimo tego ze nam wszytskim wydaje sie ze okropnie wygladasz z taka masą ciala tobie wciaz sie wydaje ze jestes za gruba. ja cie rozumie bo zanim poznalam mojego meza- 8-9lat temu miała podobnie- byłam strasznie chuda- moze nie byl to wstet dom jedzenia(jeszcze) ale ciagłe ograniczanie- potrafiłam zjesc dziennie 1 kanapke z pomidorem albo 1 kawalek ciasta i tak miałam wyrzuty sumienia....Caly czas czułam sie grubo przy kolezankach ale teraz jak widze zdjecia z tamtego okresu to sama siebie sie brzydze... co moj maz we mnie widział? On zartuje ze potencjał- ze postanowił zrobic ze mnie kobiete i sie udalo- doszłam do 55 kg przy 168 cm i o dziwo bardzo sie sobie podobam;) Teraz tez jestem w ciazy w 30 tyg i wiem ze jestem w stanie zrezygnowac ze wszystkiego dla zdrowia synka.Nie wazna jest waga, rozstepy, celulit. Kochanie pomysl sobie jaki to cud ze ten maluszek jest w tobie- to ogromna szansa zebys mogła zacząc normalnie zyc- ja dostałam meza ty dziecko;) Ile par latami stara sie o dziecko bezskutecznie a ty dostałas je w prezencie pomimo wyniszczajacego trybu zycia. Miałaś dużą niedowage wiec normalne jest ze zdrowo jesli prztyjesz wiecej- musisz nadrobic niedowage i uzyskac chociaz 10 kg na plus zeby wszystko było ok.Znam kobiety ktore tyły nawet po 30 kg i wiesz co? To cudowne ze dla nich liczyło sie zdrowie dziecka a nie ich uroda- chociaz nadmierny przyrost wagi tez nie jest zdrowy ale u ciebie jak najbardziej porządany.Pomysl sobie czy nie bedziesz miec wiekszych wyrzutów sumienia jesli dziecko urodzi sie z niedowaga- z poważnymi problemami zdrowotnymi i bedziesz wiedziec ze to przez twój egoizm.Jedzenie które dotąd było twoim wrogiem teraz jest twoim najwiekszym sprzymierzencem- dostalas szanse nie zmarnuj jej. Nie zmarnuj tych ostatnich 2 m-cy ciazy- przezyj je tak jak na to zasługuesz- ty i malenstwo. trzymam kciuki i pisz jak postepy

Gość ike1976
Aż mi łzy z oczu popłynęły jak to przeczytałam i zobaczyłam .Musisz myśleć teraz o dziecku Taka jest rola prawdziwej MAMY A Ty nia jesteś, kochasz to maleństwo i zalezy Ci na nim.Zobaczysz jak Ci się odwdzięczy pieknym usmiechem , czułym gestem i słowem MAMA jak juz bedzie na tym swiecie. Mam nadzieje ze masz wsparcie w rodzinie Nie mysl teraz negatywnie Skup sie na pozytywnych emocjach bedę trzymała za Ciebie , za Was kciuki .Walcz skarbie i nie poddaj się wierzę w Ciebie i w to ze doczekasz sie slicznej zdrowej dzidzi która pomoze Ci uporac sie z ta choroba .:)🌻

Gość gość
Jeśli ktoś ma poważne stadium anoreksji nigdy w życiu nie zajdzie w ciąże z takiej przyczyny iż nie ma się wtedy okresu i przyjmuje za mało pokarmu by utrzymać potencjalny zarodek!!!!!!!!!!!!!!! Zmiany fizyczne i psychiczne u osób cierpiących na anoreksję * wyniszczenie * zwolnienie czynności serca i tętna * niskie ciśnienie krwi * wzdęcia * zaparcia * obrzęki dłoni i stóp * sucha, łuszcząca się skóra * meszek na twarzy i ciele * znaczna utrata włosów * zimne dłonie * nadmierne pocenie się stóp * niedokrwistość (anemia) * brak miesiączki lub bardzo wydłużone okresy między menstruacjami (kobiety) * drażliwość * dezorientacja/zakłopotanie * nastroje depresyjne (poczucie beznadziejności, niska samoocena) * izolowanie się od otoczenia * bezsenność * zachowania obsesyjno kompulsywne, zwłaszcza w odniesieniu do jedzenia * krótki oddech * częste bóle głowy * zawroty głowy * omdlenia * podkrążone oczy * bladość skóry

Gość różowy kwiat
patrząc na te zdjęcia, powiem jedno. Jeśli przytyjesz 20 kg. będziesz sexowną babką. Pisałaś o 10kg niedowagi, chyba jak każda anorektyczka podałaś niedowage do minimalnej wagi. Wiem co czujesz, miałam koleżanke anorektyczke ,mimo że przy wzroście 165 ważyła 39kg dalej czułasię gruba. Ja 164 ważyłam 58. Ona mnie widziała jako sexowną dziewczyne, siebie jako grubą, ja miałam talie, ona wystającą miednice. Koleżanka zmarła po 10 latach walki z chorobą. Została sama, nie miała chłopaka, rodzice odpuścili. Ty masz motywacje , MASZ DZIECKO ,DLA NIEGO MUSISZ JEŚĆ.

Gość gość
Taaaa super prowo, to pokaż zdjęcie w ciąży! :]

sądze ze takie teksty są nie na miejscu. to nie jej wina zze jest chora- musimy jej pomoc zrozumiec ze teraz jej zdrowie jest najwazniejsze bo jest szansa na zdrowe dziecko. no chyba ze normalne tłumaczenie nie pomoże to wtedy terapia wstrząsowa njest jedynym wyjsciem a wiec- ŻRYJ WSTRĘTNA BABO BO JAK NIE TO ZNAJDE CIE I WEPCHNE DO BUZI POL BOCHENKA CHLEBA NA RAZ!!!! O !!!! A tak powaznie to na pewno jest coś co lubisz jesc i tym podganiaj;)

Gość 79aAaAGAAAA
to jest dla ciebie wielka szansa....,Ja nie znam twojej chroby,wiem ze ciezko z nia wygrac,ale teraz gdy na swiat przyjdzie dziecko -bedziesz walczyc z nia dla tego dzieciatka przede wszystkim....:) Ja urodzilam corke gdy mialam 19 lat. Gdy dowiedzialam sie o ciazy bylam bez szkoly-wywalili mnie,bez ojca dziecka,bo mnie zostawil,bez pracy,bez kasy, bez rodzicow,bo matka tez wyczasla mnie z domu.... Nie chcialam zyc,nie mialam za co,ani dla kogo,nie wiedzialam sensu....Poszlam do babki i ta mnie przygaarnela... Wiem ze moze pisze nie na temat... Chce Ci powiedziec,ze jak urodzila sie corka,pomyslalam,ze to dzieciatko mus miec ame,ktora bedzie je kochac ZAWSZE> nie tak jak moja mama...,Pomyslalam,ze ono mnie potrzebuje,ze nie moze cuc takiej bezsilnosci jak ja czulam kiedy zostalam na swiecie sama! Potrzebuje mi zrobic laurke na dzien mamy,i wyplakac mi sie w rekaw jak rozwali sobie kolano! Potrzebuje mamy ktora ma jakis zawod,ktora ma prace i dom,w ktorym dzieco jest bezpieczne...To oczywiscie sa juz inne kwestie,ale najwazniejsze ze ma mnie:) SWOJA MAME,ktora musi byc ZDROW,zeby moc sie opiekowac i CIESZYC swoim dzieciatkiem... :) Dzis minelo juz 10 lat kochana autorko topiku:) Moje dziecko ma mame ktora skonczyla szkole,ma mature:) ,prace,i dom!Ma mame ktora zaklejalato nieszczesne kolano:) i ktorej co roku to dzieciatko wreczalo piekne laurki na dzien mamy:) Wiem,ze mija sytuacja nie rowna sie twojej,ale moja tez byla ciezka.... Weim ze TY TEZ DASZ RADE

Gość ssstokrotaaa
Wklej zdjecia jak wygladasz teraz zrob sobie i pokaz. A jak chcesz zeby dzieciatko urodzilo sie zdrowe to te fotki co juz sa tu to sobie wydrukuj i za kazdm razem jak nie bedziesz chciala jesc to popatrz na zdjecie. Jezeli potrafilas przybrac dla dziecka to potrafisz nadal to robic. To dzieciatko co masz je w brzuszku kocha Cie calym serduszkiem i zawsze bedzie a ty zrob wszystko aby ono mialo to serduszko zdrowe i zeby kochalo Cie jak najmocniej. Teraz wszystko zalerzy od Ciebie powtarzaj sobie ze to tylko od Ciebie zalerzy czy Twoja pociecha bedzie zdrowa. WIARA CZYNI CUDA!!!! Pamiejtaj maszdla kogo zyc!!! Staraj sie wrocic do normalnosci!!! A pierwsze slowo mama w ustach Twojeg dziecka bedzie warte wszystkiego co dla niego zrobilas. Bedziesz dumna jak Paw... Mam nadzieje ze za lat kilka bedziesz z duma wspominala MI SIE UDALO!!! POWODZENIA

Gość 79aAaAGAAAA
Weim ze TY TEZ DASZ RADE

Gość wyyyyyyyyyyluzujjj
prowadzac tki tryb zycia i tak poronisz albo urodzisz martwe albo z bardzo owazna chorobą

Gość gość
Wy jesteście ślepe?? Wiecie co to anoreksja? Przy wyniszczeniu organizmu nie zajdzie się w ciąże!!!!!!!!!!! No kurwa!!!!!!!!!!! Jak ma ktoś utrzymać ciąże skoro nie spożywa odpowiedniej ilości pokarmów? Ok. dziecko to mały pasożyt, nawet gdyby brał dużo z jej organizmu to ona by wykorkowała! Żal mi tej osoby co założyła taki temat i się nabija z osób z anoreksją! Żebyś nigdy autorze/autorko nie zachorował na taka chorobę!

Gość ile masz lat?
pokaz wlasnie zdjecie w ciazy..

Gość 79aAaAGAAAA
Weim ze TY TEZ DASZ RADE

Gość 79aAaAGAAAA
NIE WIEM DLACZEGO NIEMOGE WYSLAC WIADOMOSCI W CALOSCI... ;(.......................wIEM ze TY TEZ DASZ RADE

Gość 79aAaAGAAAA
nO TRUDNO,NIE UMIEM. pOZDRAWIAM cIE GORACO:) I tRZYMAM KCIUKI:)

Gość różowy kwiat
do Ile masz lat jeśli nie masz pojęcia o chorobie ,na którą ona cierpi , nie zabieraj głosu!!!!!!!!!!!!!!1 Ty myślisz,że ona by nie chciała żyć, jeść normalnie!!!!!!! Zabrałam koleżanke na 2 tyg. nad morze (to było rok przed jej śmiercią) ona chciała jeść , po to pojechała, noce rozmów, obietnice, to były moje najwspanialsze i najgorsze wakacje. Jeżeli już cokolwiek zjadła, oprócz sałaty czy pomidora, potrafiła wstać w nocy i ćwiczyć brzuszki,przysiady. Nie zawsze tak było. Pierwszy tydzień zaczynała jeść, raz nawet zjadła całego gofra! Ale pewnego dnia rozbolała mnie głowa, poszła do apteki, tam była waga . Przytyła 500gram !!!!!!!!!przez tydzień. W nocy wymykała się i biegała po plaży, płakała jak miała jeść. Płakała ,że chce jeść. na plaży się nie rozebrała bo była za gruba. Wstawała o świcie, robiła mi śniadanka, ona niby zjadła, zostawiała nawet resztke chleba, łyzke jajecznicy. Nie znasz choroby poczytaj! jest mnóstwo blogów

Gość ssstokrotaaa
LatteMacchiato Czy ty przeczytalas to co autorka napisala? Czy bylo za dlugie i Ci sie nie chcialo? Przeciez napisala ze przytyla 8kg nie wiedzac ze jest w ciazy jadla ze strachu ze znow do szpitala pujdzie. A wiec jezeli przytyla 8kg w przeciagu niecalych 25tyg wiec cos musiala jesc!!! Pozatym znam przypadki gdzie kobieta ma 172cm wazyla 50kg zaszla wciaze i do porodu wazyla 52kg wiec dziwne ze zaszla w ciaze i ze nie umarla. Troch sie kluci z Twoja opinia. dziecko urodzilo sie 2,950 i 56cm na szczescie zdrowe. I tam do kogos wyzej o nicku ILE MASZ LAT Co to za pretensje ze jest chora jak ktos bedzie mial raka to tez powiesz teraz jestes w ciazy wiec nie przejmuj sie choroba tylko idz na chemie i naswietlan ia? Nie wiem czy wy nie wiecie co to jest chooba? To nie grypa czy katar to bardzo powazna choroba. DO AUTRKI DASZ RADE MUSISZ DAC INACZEJ ZROBISZ KRZYWDE DZIECU PAMIETAJ!!!

Gość ile masz lat?
sluchaj no dziewczynko, tu juz nie chodzi tylko o biedna autorke ktora sobie nie umie poradzic sama ze soba ale o DZIECKO!!!!!! o ile to nie jest prowokacja. jak bedzie tak dalej sie uzalala to ZABIJE WLASNE DZIECKO. proste.

Gość gość
Różowy kwiat to ty nie znasz specyfiki choroby, to normalne, że osoby z anoreksją szykują śniadania, obiadki / ciasta dla innych :) to jak najbardziej normalny objaw, ba! uwielbiają gotować :) Kontrolują się we wszystkim, do anoreksji dochodzi bulimia najczęściej, co zje to zwymiotuje.

Gość Iwona jesteśmy z tobą!!!
Iwonko te kilogramy tylko dodały ci urody, jestem tego pewna!!! Wczesniej to wiesz, widac że cierpiałas na anoreksje! Nawet nie moge napisać ze bylaś bardzo chuda, byłaś po porstu szkieletem... przepraszam :( jestem pewna ze te 14 kg sprawiło że wygladasz o niebo lepiej!!!! Z reszta dizdzia pewnie wazy juz swoje no i wody plodowe itd... mam tylko nadzieje ze po porodzie nie 'sfiksujesz' i popadniesz znowu w wir anoreksji! Staraj sie karmic piersia i mysl o dzidzi i jedz zdrowo, nie wydaje mi sie zeby osoba taka jak ty moglaby miec spora nadwage, nigdy, to tylko w twojej glowie... myślalas o wizycie u specjalisty? moze by ci to pomoglo, popatrz też na inne mamy, kurde aż bym ci fotke pokazala jak ja wygladam w 17 tyg ciazy zebys sobie porównała, dodam że mierze 175 cm a waże... 95 kg! ❤️

Gość 79aAaAGAAAA
STUKNIJ SIE W GLOWE KOBIETO! MAM NIE ZABIERAC GLOSU DLATEGO ZE NIE ZNAM TEJ CHOROBY TAK DOBRZE JAK TY???? DLATEGO ZE NIE MIALAM KOGOS BLISKIEGO KTO NA TO ZMARL???? tY jestes chyba nienormalna,wiesz? Najlepiej jeszcze jej napisz ze ma nie prosic o zadne slowa wsparcia i ma nie robic sobie nadzieji,bo i tak na nic sie to zda? Pomysl troche zanim cos napiszesz glupia istoto!

Gość ile masz lat?
do kogos tam wyzej o ksywie stokrotka - co ty glupia chemie porownujesz do jedzenia?? smieszna jestes??

Gość 79aAaAGAAAA
to bylo do ROZOWEGO KWIATA oczywiscie.

Gość gość
Ale wy jesteście jebnięte :D Żal mi was tępaki! 8kg to nic nie znaczy do anoreksji, nie porównujcie anoreksji do zwykłego chudnięcia, jak ja schudnę to nic mi nie jest (okresy mam nadal regularne) a one ich nie maja lub miewają rzadko - pieprzycie głupoty! Nie chce mi się z wami pisać, bo wasz poziom wiedzy mnie dobija! 🖐️

Gość Darka155
A ja wierze że to nie jest prowokacja, różne rzeczy się zdarzają, znam osobę, która nigdy miała nie zajsc w ciąże a teraz ma 5 letniego synka.... Przestań zastanawiac się nad tym czy ważysz prawidłowo, poprostu jedz bez tabelek bez kalorii, anareksja to też przesadna kontrola nad tym co spożywasz i w jakich ilościach, wiec nie myśl o tym poprostu jedz. Ja często w trakcie ciąży opowiadałam maluszkowi w brzuszku co własnie zjedliśmy i co zaraz dostanie od mamusi :) Zobaczysz jak tylko urodzi się dzidzia wszystko się zmieni, wiem że wszyscy tutaj taki piszą ale naprawde nie do opisania jest wzrok takiego maleństwa i te uśmieszki... Wszysko będzie dobrze!!!

Gość Iwona jesteśmy z tobą!!!
LatteMacchiato ?? o co ci chodzi biedny człowieku?