Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawiona Długowłosa Mysz

Dlaczego większość kobiet po 30tce ścina włosy?!

Polecane posty

Gość gość
Ja wtedy zamierzam dopiero zapuścić (pod warunkiem, że z wielokrotnie wymienionych tu powodów mi nie wypadną). Ścięłam pierwszy raz jakoś w wieku 13 lat i od tego czasu ani raz nie miałam długich włosów, a minęło prawie 10 lat :P

Gość gość
ja to chyba nigdy nie zetnę na krótko, u innych nie lubię krótkich fryzur a mnie to by nawet nie pasowały...najwyżej będę babcią z koczkiem :D

Gość gość
Dlaczego nie, bardzo fajna babcia :P Mnie zawsze podobały się krótkie fryzury. Mam proste, lejące się włosy. Tylko tyle, że jest ich dużo. Jak są krótkie - fajnie wygląda, jak tylko dorosną do ramiona - KLAP, włosy leżą.

Gość gość
Bo zaczynają siwiec

Gość gość
a co ma siwienie do długości włosów?

Gość gość
zazdroszczę, chciałabym mieć proste lejące włosy...w życiu bym ich nie ścięła

Gość gość
Ja jestem mama i zona po 30stce i wlosy mam prawie do pasa. Od czasow nastoletnich takie sa. Wiem ze wlosy to moj atut. Sa bardzo geste blyszczace mocne. Musialabym zwariowac zeby je scinac. Bede takie miala nawet jako babcia. Ewentualnie do lopatek. Mam ciotki po 50stce z figurami mlodych kobiet i e rozpuszczonych dlugich wlosach. Ubieraja sie swietnie. Rurki botki do kostki torba przelozona przez ramie. Wcale nie wygladaja glupio.

Gość Kkkkkkk
W pewnym wieku kobieta w długich włosach wygląda jak Baba Jaga. Sorki dziewczynki;))) A w jakim wieku to zależy od tego jak się trzyma egzemplarz;)

Gość gość
do pasa to mi się akurat nie podobają, na pewno skracają sylwetkę...moja ulubiona długość do łopatek

Gość gość
no faktycznie, 50 latka z włosami do pasa wygląda jak czarownica, zwłaszcza jak nosi rozpuszczone, ale takie do ramion czy łopatek ładnie wymodelowane, upięte czy związane już wyglądają dobrze. Każdej pani w każdym wieku pasuje koński ogon np. oczywiscie starszej nie na czubku głowy i bez ozdobnych gumek :D

Gość gość
Moje włosy są cienkie, nie wyglądają dobrze długie. Mam 40 lat i fryzurę do ramion, ale zwykle spinam w ogon. Niestety kolor już nie ten i dużo siwych się pojawia. Co prawda farba przykryje różnicę koloru, ale sztywności już nie... Na pewno jednak nie zetnę krócej niż do brody, bo mi nie pasuje, nie widzę, jak miałoby się to zmienić z wiekiem. PoZa tym z półdługimi włosami paradoksalnie mam mniej roboty.

Gość gość
zarowno wlosy krotkie jak i dlugie moga byc kobiece , zobaczcie na Kozuchowska albo Kinge Preis, wygladaja swietnie , szczegolnie Preis ktora w dlugich wygladala zle. problem przecietnej Polki polega jednak na tym ze idzie do osiedlowego fryzjera , scina wlosy robi tapir lub trwala w kulke , farbuje na buraczano-buraczkowo i voila!

Gość gość
takie życie...ja bym nie ścinała gdybym miała kręcone/falowane, ale nie mam to ścinam.

Gość gość
bo po 30 narodzi dzieci i nie ma czasu na zadbanie o siebie

Gość gość
akurat łatwiej "dbać" o długie włosy niż codziennie układać krótkie

Gość gość
mam 23 lata, wlosy sytematycznie scinam bo są slabe :/ od 2 lat choruje na niedoczynnosc tarczycy, z natury mam slabe wlosy, ale teraz to jest tragedia, wypadła mi chyba polowa. hormony nie pomagają, na tabletki wydalam juz fortune, podobnie jak na maseczki i inne gowna. nic nie pomaga. Te dziewczyny, ktore mają ladne wlosy niech sie mowia ze "co to za problem zadbac o wlosy, po co scinac jak są slabe", bo chyba by mowily inaczej gdyby sie znalazly w takiej sytuacji. Bardzo szkoda mi moich wlosow. Nie wyobrazam sobie, co bedzie po ciązy/ ciązach. W sumie wyobrazam, bo widze moją mame czy starszą siostre....o matko. chyb zainwestuje w peruke.

Gość gość
wniosek z tego - wiekszosc kobiet to wewnetrznie chlopy tylko sie z tym kryja do 30tki

Gość gość
Wniosek z tego, że jesteś idiotą. Chłopi to byli w książce, a krótkie włosy nie mają nic wspólnego z byciem mężczyzną, jeżeli o to Ci chodzi.

Gość gość
Ja nie wiem, gdzie wy żyjecie. Widzę pełno długowłosych kobiet przed i po 40. Wiele kobiet u nas w Polsce ma liche włosy, które z czasem robią się jeszcze lichsze, więc ścinają, po co mają trzy smętne strąki na krzyż hodować? Posiadaczki gęstych włosów, raczej długie noszą, po co się przemęczać z układaniem. Długie na co dzień nosi się spięte, zaplecione czy związane, to może się tak w oczy nie rzucają, jak u gimnazjalistek.

Gość gość
Mam 37 lat zapuszczam dlugie wlosy od 3 lat. prawie sie udalo, ale sciagac am kolor, strasznie sie zniszczyly, ale byly. Potem zla fryzjerka popalila mi wlosy, polowa wypadla I znow na nowo zapuszczam. Walcze!! W koncu bede miec dlugie piekne wlosy. Mam niedoczynnosc tarczycy, co tez ma wplyw na wypadanie, ale mam juz obsesje na punkcie wlosow. Wiem ze beda ladne, dlugie I w miare geste. Odpowiednio o nie dbam, jem rzeczy ktore sprzyjaja wzrostowi wlosow....nie tylko tabletki. No ale ja jestem panna bez dzieci I czas na takie rzeczy mam. A to co sie facetom podoba czy tez nie, mam gleboko w doopie! Wazne co podoba sie mnie :)