Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowany jestem

dziś porozmawiam sobie z żoną o kasie

Polecane posty

Gość zdenerwowany jestem
Tak zacząłem się teraz zastanawiać czy mogłaby miec kogoś innego, ale i to sprawdzę. Nudzi sie jej niech idzie do pracy, może i zarabiac 600 złotych ale niech pozna wartość pieniądza i zobaczy jak inni mają, to może się ogarnie.

Gość niusia malusia
Nie jesteś lekarzem nie wiesz jak rozmawiac możesz bardzej zaszkodzic niz pomóc i osiągnąc efekt odwrotny od zamierzonego. Choroba psychiki to cos gorszego niż cielesna. Uwierz mi. Bądź miły nie denerwuj się rób to spokojnie, jeżeli chcesz sam rozmawiac przekaż wszystkie argumenty ale nie podnos głosu, ona tez ma nerwy i moze ci zrobic na zlośc i wydawac jeszcze więcej.

nigdy nie pracowała? nie napisałeś czy macie dzieci? i zmień troche nastawienie bo bardzo agresywny jesteś.piszesz jakby ci na niej nie zależało ,Albo się zmieni i zrozumie albo wypad.Bez przesady spróbuj trochę delikatniej na początek

nie mam nika Samo życie. Znam wiele takich par z warszawy, dość znanych ludzi biznesu i we wszystkich tych związkach jest tak. Najlepsze jest to, że połowa tych facetów nie ma pojęcia co robią ich kobiety, kiedy ich nie ma w domu, bo pracują. Może jedynie podejrzewają.

Gość zdenerwowany jestem
nie porównuj mani zakupów do raka piersi. tej drugiej na pewno nie zostawiłbym. Zakupoholizm można leczyć mniej lub bardziej radykalnymi sposobami. Jak nie da rady to znaczy, że nie chcę i nie pisz, że może być słaba psychicznie bo jak ktoś chce to potrafi. Niech szuka innego jelenia.

Prawda jest taka, że dla kobiety trzeba mieć czas, a parę musi coś łączyć, jakieś trudy życia. Kobiety żyjącej w luksusie nic nie łączy, ona po prostu jest przyzwyczajona do luksusu, a męża bardziej traktuje jak opiekuna.

Gość niusia malusia
Oczywiście bardzo Ci współczuje całej tej sytuacji. Nie zapominaj jednak że to Twoja zona. Może potrzebuje takiejkłutni bo chce zwrócic twoją uwage na siebie bo mało rozmawiacie?

tutaj to nikt nie zna porządnych ludzi. Wszystkie to puszczalskie szmaty.Nie motaj autorowi w głowie bo i tak jest nastroszony:D jeszcze jej krzywdę zrobi

Gość zdenerwowany jestem
A jaki mam być, nie pracowała nigdy, tylko sezonowo, dzieci jeszcze nie mamy.

Gość mamusia w południe
to tez prawda..nikt się bez przycyzny nie stroi;)

Gość zdenerwowany jestem
Po pracy poświęcam jej czas, przecież nie mogę być z nią cały czas bo ktoś musi zarabiac zeby ktoś mógł wydawać.

Gość angie230
a skąd wiesz że jest chora!!! przecież jej nie znasz, tylko tyle co napisał założyciel postu poprostu przewraca się kobiecie w tyłku z nadmiaru kasy zrób coś z tym kolego, bo szkoda mi cię :(

"niech szuka innego jelenia" tyle czasu dawałeś jej jelenia z siebie robić i teraz zaczęło ci to przeszkadzać? Może to ty kogoś masz na oku i teraz szukasz pretekstu ,żeby ja pogonić co?

niusia malusia Nie jesteś lekarzem nie wiesz jak rozmawiac możesz bardzej zaszkodzic niz pomóc i osiągnąc efekt odwrotny od zamierzonego. żaden lekarz nie pomoże. jedynie brutalna rzeczywistość, kiedy kobieta zobaczy, że inni mają dużo gorzej od niej, pozna osobiście takich ludzi, trochę otworzy jej oczy. Tylko trochę, bo nie da się kobiecie zmienić całkowicie charakteru. lepiej brać na żonę skromna kobietę. O naturalnej ładnej urodzie i potem o nią zadbać. Nie zawsze to wypala, ale taka kobieta jest za zwyczaj lepsza. No i poznając kobietę lepiej udawać zwykłego średnio zarabiającego faceta.

Gość zdenerwowany jestem
Nikogo nie szukam, jestem jeleniem bo zbyt długo to tolerowałem, ale każdy ma cierpliwość i u mnie jest na wyczerpaniu. A po drugie jakby mnie nie interesowała, to wziałbym rozwód a nie kryłbym się z tym. Szacunek i honor trzeba mieć.

Niusia malusia. ma przekazać jej argumenty? Kobiety kierująsię emocjami, argumenty nigdy do nich nie trafiają. Gadanie z babą nie ma sensu. Mozna jej co najwyżej zagrozić. W taki czy inny sposób, danie jej do zrozumienia, że się jej ograniczy wydatki będzie miało negatywny wpływ. Ona albo się obrazi w duchu,albo będzie miała pretekst zeby szukac na razie na boku innego faceta, w razie czego z możliwością odejścia. Inny oczywiście będzie musiał być bogaty, żeby dalej żyła na tym samym poziomie. Do poznania takiego musi się robić na bóstwo - fryzjer, drogie ciuchy, żeby dobrze się prezentować.

Gość angie230
niektórzy tu piszą głupotki jakieś choroby, że chłopak ma kogoś na oku itd ale zrozumcie, że jeśli kobieta nie pracuje i jest finansowo uzależniona od męża i przepuszcza taką kasę, to tylko ostatnia ciota by na to pozwoliła!

Gość zdenerwowany jestem
Pogonię ją do roboty i nauczy się.

angie230 a skąd wiesz że jest chora!!! Ona z całą pewnością nie jest chora :P Złapała bogatego faceta, to korzysta. Każda lubi żyć w luksusie. Tylko taka co pracowała, potrafi docenić pieniądz i być bardziej oszczędna. Takie co nigdy nie pracowały są najgorsze. One mentalnie i odpowiedzialnie dojrzewają dopiero około 30-o roku życia.

Gość tuberozak
no ale napisz ile zarabiasz, bo może niesłusznie ją krytykujesz jeśli masz full kasy

tuberozak no ale napisz ile zarabiasz, bo może niesłusznie ją krytykujesz jeśli masz full kasy Co to za bezsensowne bzdury? właśnie im więcej zarabia, tym gorzej. Jeśli zarabia np. 80 tys miesięcznie, to należy się zastanowić, czy ona by go kochała tak samo, gdyby zarabiał 2 tys. albo, gdyby stracił pracę, czy firmę i chwilowo nic nie miał.

Gość angie230
V.B mi się właśnie też wydaje że nie jest bo to z nieróbstwa i nadmiaru kasy jej się już pewnie w tyłku przewraca :) szkoda mi tylko tego chłopaka;/

Gość bniooo
skop jej dupę, znam pasożyty tego typu, zaraz cię wrobi w dzieci jak ją będziesz wyganiał do pracy, z takim trzeba ostro i rzeczowo, nie docierają uprzejme kulturalne gatki

Gość zdenerwowany jestem
tuberozak co Ciebei to interesuje? Nieważne ile zarabiałbym to wartość kasy trzeba znac. Pytanie Jelsi ktos zarabia 15 tysi a żona wydaje na ciuchy 3 tysiace na miesiac to jest ok? Bo dla mnie nie jest ok

Gość tuberozak
to zamiast się żalić na babskim forum porozmawiaj z żoną o jej podejściu do twoich pieniędzy i tego ile wydaje.

Gość zdenerwowany jestem
Żona wróci za dwie godzinki i pewnie tutaj wejdzie, b o w historii sama kafeteria. Mam nadzieje że to znajdzie i przeczyta a ja będę tylko obserwował co z tego wyniknie.

Gość zdenerwowany jestem
kolego nie podszywaj się

tuberozak to zamiast się żalić na babskim forum porozmawiaj z żoną o jej podejściu do twoich pieniędzy i tego ile wydaje. I co to da? Ona nie zrozumie o co chodzi. W duchu stwierdzi, że on lekka ręką zarabia dużo, a dla niej jest skąpcem. MOze zacznie się rozglądać za innym, który w jej mniemaniu nie będzie skąpy i nie będzie jej kazał wegetować kupując sukienki za 200 zl. Taki jest sposób myślenia takich kobiet.

tuberozak to zamiast się żalić na babskim forum porozmawiaj z żoną o jej podejściu do twoich pieniędzy i tego ile wydaje. I co to da? Ona nie zrozumie o co chodzi. W duchu stwierdzi, że on lekka ręką zarabia dużo, a dla niej jest skąpcem. Może zacznie się rozglądać za innym, który w jej mniemaniu nie będzie skąpy i nie będzie jej kazał wegetować kupując sukienki za 200 zl. Taki jest sposób myślenia takich kobiet. Nigdy w życiu nie miałeś dużo pieniędzy i kobiety, która nigdy nie pracowała, więc nie wiesz jak to jest.

Gość angie230
jeśli chodzi o historię w przeglądarce to można zawsze zrobić CCleaner :) zdenerwowany, daj znać jak poszła rozmowa trzymam kciuki że dojdziecie do porozumienia:)