Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisssssssssss

SKLEP ODZIEŻOWY - JAKA POWINNA BYĆ OBSŁUGA ?

Polecane posty

bez przesady z tymi kawkami i herbatkami. to nie kawiarnia. ja np. lubie jak zakupy sa ladnie zapakowane. mozesz zainwestowac w jakies fajne torby zakupowe ;)

Gość lisssssssssss
Ja rozumiem ze kawe czy herbate proponuje sie np. u fryzjera, bo zwykle spedza sie tam troche czasu, ale jak ktos wpada na chwilke i jeszcze bede takiego poic, moze jeszcze talerz z kanapkami postawie, albo postawie jakis tort :D . Polowa utargu szla by na zarcie dla klientow ;) . Takich rzeczy to na pewno u mnie nie bedzie. ;)

Gość lisssssssssss
Faza delta. :D :D A na sklepie powiesze haslo "kup bluzke dostaniesz eklera" :D

a sklep nazwij "sklep odzieżowo - cukierniczy" mysle, ze wiele osob zaciekawionych nazwa do niego wstapi ;)))

Gość i ja pracuję w sklepie
Ja pracuję również w sklepie odzieżowym, powiem jak jest u nas i czego wymaga szef. Gdy wchodzą klientki, zazwyczaj one pierwsze mówią dzień dobry, gdyż ja np. zostałam uczona od dziecka, ze kłania się pierwszy ten kto do pomieszczenia wchodzi, to głupie i nienaturalne wyskakiwać i krzyczeć dzień dobry...Nie podchodzimy na wejściu do klientek pytając czy w czymś pomóc, robimy to wtedy gdy o to proszą, bądź gdy wyraźnie widać że się miotają w poszukiwaniach, ale też np. ja nigdy nie zadałam pytania "czy mogę w czymś pomóc", pytam raczej"Czy szuka Pani czegoś konkretnego?" jeśli podziękuje odchodzę właśnie w celu poprawiania wieszaków bądź ubrań na półkach. Szef wymaga od nas właśnie uśmiechu, a siedzieć i czytać gazety nie możemy, nawet gdy nikogo nie ma zawsze się coś znajdzie do zrobienia, nawet rozmawiamy ze sobą zawsze na stojąco, bo jesteśmy we 2, ale nigdy nikt niczego nie czytał...Owszem wymaga też tego by umieć doradzić, np. ostatnio przyszła babka koło 60tki (ubrania mamy dla młodych osób) i szukała torebki (bo również je sprzedajemy). Powiedziała, że jedzie nad morze i ma dużo ubrań lnianych i szuka czegoś co by jej pasowało. Pokazałam jej co uważałam, że będzie odpowiednie, była zachwycona, kupiła od razu...nie mogąc przez 15 min się nachwalić...klienci są różni, idąc do pracy w sklepie trzeba się z tym liczyć, ja swoją pracę lubię i nie narzekam, szef na mnie chyba też nie:D PS. Mam 23 lata, czyli co siksa?:D

Nie, mi chodziło o takie zbuntowane dziewczątka świeżo po liceum, dla których skalanie się pracą jest obrazą :D Wiesz możesz postawić jakieś naczynie szklane i cukierki w nim - takie mini-mini czy jak się tam zwą, są tanie bo chyba 9 zł za kg a wrażenie miłe pozostawiają :)

mini cukiereczki - to dobry pomysl i tani, wiele firm, sklepow, biur go stosuje. bardzo wazana jest rowniez wystawa sklepowa, to ona spowoduje, ze klient bedzie zainteresowany wejsciem do srodka.

Gość obowiazkowo kawa herbata
stolik, fotele oraz swieza prasa ! gdzie wy sie obracacie ze pojecia nie macie o podstawach ?!

Ja pracuję od roku w sklepie odzieżowym i muszę się nieskromnie pochwalić,że podbiłam obrót firmy o jakieś 3 tys złotych,moja recepta to: 1.zawsze pierwsza witam klienta i stoję(przynajmniej staram się)kiedy jest w sklepie 2.dopiero kiedy widze,że biedny lata po sklepie i zagląda w każdą dziurę pytam,czy nie potrzebuje pomocy 3.staram się dobrać mu ubrania do jego figury,charakteru,temperamentu,wbrew pozorom filozofii do tego nie potrzeba, 4.staram się mu mówić prawdę,chociaż nie ukrywam,że jako pracuję sama w sklepie i mam procenty od sprzedaży musze czasem coś wciskać,ale nie anchalnie,bo wbrew pozorom klient to czuje 5.nie osaczam klienta,jak nie to nie,ale zawsze przy jego wyjsciu mowie mu,że jesli sie zdecyduje,to serdecznie zapraszam i milo mi będzie znow gościć go w swopim sklepie 6.efekt jest taki,że klient zawsze wraca ,bo kocham to co robię;) Kochane Panie/Panowie,jeśli już zakladacie sklep to pamiętajcie-dobry pracownik,to zadolowny pracownik

Ja pracuję od roku w sklepie odzieżowym i muszę się nieskromnie pochwalić,że podbiłam obrót firmy o jakieś 3 tys złotych,moja recepta to: 1.zawsze pierwsza witam klienta i stoję(przynajmniej staram się)kiedy jest w sklepie 2.dopiero kiedy widze,że biedny lata po sklepie i zagląda w każdą dziurę pytam,czy nie potrzebuje pomocy 3.staram się dobrać mu ubrania do jego figury,charakteru,temperamentu,wbrew pozorom filozofii do tego nie potrzeba, 4.staram się mu mówić prawdę,chociaż nie ukrywam,że jako pracuję sama w sklepie i mam procenty od sprzedaży musze czasem coś wciskać,ale nie anchalnie,bo wbrew pozorom klient to czuje 5.nie osaczam klienta,jak nie to nie,ale zawsze przy jego wyjsciu mowie mu,że jesli sie zdecyduje,to serdecznie zapraszam i milo mi będzie znow gościć go w swopim sklepie

Gość bhnjyrjty
a ja nie lubie kiedy jestem sama w sklepie a sprzedawczyni wlasnie wstaje i stoi i gapi sie na mnie...zazwyczaj wtedy wychodze szybko...wole jak babka jest czyms zajeta a ja sobie spokojnie chodze

Gość sdqw
Kompleksową obsługę e-sklepów na rynkach Europy oferuje firma Nowe Kolory – (www.nowekolory.pl). Firma posiada doświadczenie w działalności na rynkach europejskich. Działa ona w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Włoszech, Szwecji, Czechach i innych krajach. Zapewnia obsługę telefoniczną i mejlową w ojczystych językach, lokalny nr telefonu, przewóz przesyłek wielkogabarytowych.

Gość dwwe
Nie mogę za wiele powiedzieć o współpracy z Nowymi Kolorami - tutaj sobie znajdziesz wszystko http://nowekolory.pl, bo współpracuję z nimi raptem od miesiąca, ale muszę powiedzieć, że są mega szybcy. Odpalili mi sklepy w dziesięciu europejskich krajach, już pierwsze zamówienia spływają. No ja narzekać nie mogę, widać po nich duże doświadczenie.

Gość Mantrh
To chyba proste że miła i ma się znać na rzeczy