Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

********** TERMIN MARZEC 2011 *********

Polecane posty

Takie coś długo trwa... pamietam jak talerz z "n" M z Bracikiem montował... ale leciały kur.. ,szmaty itp:)

Pewnie Babcia mu zas cisnienie podniosła no ale dogadałam mu i wziełam to:) Tak pierwszą:) Moi bracia nie myślą o ślubie a co dopiero o dzieciach:P

Pierwsza wnusia na pewno będzie oczkiem w głowie dziadka i nie tylko :-) A mnie dopadłą jakaś kichawka i katar.Musze sobie zrobić inhalację tzw parówkę,tylko że bardzo mi pękają naczynka na twarzy i troche się boje(zawsze miałam popękane na nogach ale przy łykaniu tabletek nie pekały dalej,a teraz nie wolno mi stosować tych leków i pękają nawet na bużce :-( A może macie sprawdzony sposób na katar ? Mam jeszcze w domu takie kropeli homeopatyczne nazywają się jakoś na E.....,może zaaplikuję,męczy mnie ten katar taki zatokowy

Ja tez marcówka ja zawsze czekałam az mi katar sam przejdzie.. Mnie meczy gardło. W domu mam za ciepło przez co sucho i mnie drapie. Frytasy wszamane:D

Cześć :) Nadrabiam Was i nadrabiam i końca nie widać ... TUETHE śliczny wózek i łóżeczko i pościel... ja też bym chciała to wszystko już mieć. Byłam dziś u teściowej, pokazałam jej zdjęcia wózka i o dziwo jej się nawet podoba. Troszkę mnie zdenerwowała, bo mi powiedziała, żebym już żadnych ubranek nie kupowała, bo Ona dała takiej dziewczynie z rodziny kupę ciuszków i od niej zabierze, i tam wszystko jest... to poco ja mam wydawać kasę. To w takim razie po cholerę kupiła trzy kocyki??? i nie chce mi nawet pokazać.... grrr ale nie będę się denerwować... Ej zmierzyłam sobie ciśnienie tak koło 17, bo mierzę co jakiś czas... i kurka 158/65, ale teraz już 106/48... i tak sobie myślę, że skoczył mi u teściowej... a mierzyłam zaraz po powrocie od niej :P

Andzia nie przejmuj się Teściową. Mi też gada,ze nie mam kupowac ciuszków bo Julka szybko wyrośnie. Ja jej milion razy mówiłam,ze kupuje rozmiar 62 a nie 56. Moja Mama stwierdziła,ze jeszcze jakies sweterki, sukienki kupimy. Dobrze,że Twojej Teściowej podoba się wózek. Te ciśnienie masz naprawde jakieś dziwne... nie podoba mi sie. a jak się czujsz? poleżysz Ty wkońcu w łóżku?:P

dopiero teraz się zorientowałam,że w tej karuzelce jak się naciśnie 2 pluszaki to piszczą a 3 mają w sobie grzechotki:)

TUETHE czuję się dobrze, dlatego zaskoczyło mnie to ciśnienie... zmierzę jeszcze raz za godz. Kurczę co tu tak pusto???

Hej, dziewczynki. Wy już na finiszu zakupów, a do mnie dopiero dotarło że nie mam ani urządzonego pokoju, ani wyprawki, a że dzieć pchał się już dużo wcześniej na świat, pewnie pojawi się już w drugiej połowie lutego. Ostro ruszył mi "instynkt wicia gniazda", dogadałam z mężem jak ma wyglądać pokój, na dwie raty urządzimy, góra trzy, tylko poczekam z wózkiem na becikowe żeby kupić bajerancki, Przyjechał dziś mój tata i przywiózł mi od swojej znajomej łóżeczko. Nie odzywałam się przy nim, ale jest brzydkie :( Może nawet nie tyle brzydkie, ile kompletnie nie w moim guście. Kolor nieodpowiedni, taki rudo- brązowy, nie jestem pewna nawet czy drewno, szuflada- na pewno z płyty i bez góry, tzn. widać wszystko co w niej leży. I jest strasznie duże, noworodek chyba w poprzek mógłby spać... Dopiero jak zostałam sama zaczęłam beczeć. Na szczęście dowiedziałam się że szwagierka wymienia swoje i wezmę łóżeczko po niej, dobrze że malutkie to będę miała dobre wytłumaczenie dla taty, bo jak powiem że brzydkie to mu będzie brzydko. Do 19. w JYSK'u są tańsze meble które chcemy zobaczyć, do 23. w IKEI są wyprzedaże, więc pojeździmy trochę. Załamuję się, mało co mi się podoba, a jeśli już to te strasznie drogie rzeczy. Mam już troszkę ubranek, myślę tylko czy zdążę jeszcze przed porodem do ciucholandu zajrzeć... Mam strasznego doła dzisiaj. Ale coś mnie pocieszyło- mój mąż dzisiaj robił "koytka"- fachowo to chyba leniwe (mąka, jajko, ser biały) i wyszły mu super, z masełkiem i cukrem były świetne. A dziećiu się nade mną znęca, ciągle kopie w okolicach prawych żeber, dziś zapierał się piętami o żebra i naciskał głową w pęcherz, biegałam do toalety co chwilę, już nie mówiąc o tym że to boli...

po segregowałam do prasowania ale żelazka nie ruszyłam ;-))) Historynka, ja mam momentami to samo, poszłam w tygodniu do sklepu bo koleżanka mi mówiła że wyprzedaż jest, zmęczyłam się, brzuch mi się napiął, byłam już mokra,spocona,wściekła i płakać mi sie chciało, nic mi się nie podobało, a jeszcze miałam wrażenie że wszyscy się na mnie patrzą, myśle sobie to chociaż pójdę i może sobie jakąś bluzkę na poprawę humoru kupię, ale nie było takich wieeeeeelkich rozmiarów, i znów dołek. Wróciłam do domu, a mąż o kochana chyba musisz się leczyć bo nic do domu nie przyniosłaś, popłakałam się że on ze mnie się śmieje. Także też mam takie skoki.

HISTORYNKO witaj :) Fajnie, że do nas zaglądasz... pytałam Cię ostatnio o szpital, bo nie wiem czy przeczytałaś mój post odnośnie mojego pobytu. A na której sali leżałaś??? bo dziewczyna która ze mną leżała, to była w szpitalu od początku listopada. Laski tak sobie czytałam, że u nie których z Was płeć było widać tylko raz, a potem maluch się chowa... U mnie dwóch lekarzy potwierdziło płeć w 20 i 22 tc, a od tamtej pory mały się chowa... ale raczej niespodzianki nie będzie... ale jak zaczniemy się "rozpakowywać" to ciekawa jestem czy u którejś będzie taka niespodzianka... :P

Andzia dziewczyny poszły do znajomych i imprezują:) Historynka ciesze się,że napisałaś:) Dobrze,że możesz zamienić sobie te łóżeczko na inne jak Ci się nie podoba:) Kobiety są wybredne więc nie dziwie się,że nie potrafisz nic znalesc co by Ci się podobało:) Sama bym zjadła kopytka leniwe ale nigdy nie robiłam tak szczerze mówiąc:) Dziecko ma coraz mniej miejsca i to nas boli:) Fonia M napewno nie chciał sie z Ciebie nabijać:) Pewnie tak powiedział bo zawsze coś kupowałas:)

wiem, wiem, bo ja zawsze byłam chora jak nic nie kupilam i zawsze ze sklepu coś przynosiłam ;-))) chodziło mi bardziej o te nasze hormony ;-)) Andzia ja liczę na tą niespodziankę ;-))

leniwe to i ja bym zjadła, też nie umiem robić, czasem kupuję gotowe

FONIA a Ty liczysz na córcię... tak? zawsze masz 50 % :) no ciekawa jestem ile będzie niespodzianek na naszym topiku :P

Andzia, czytałam, ale ja byłam na sali nr, 3, taka bardzo przechodnia, nawet przeraźliwie skrzypiąca dostawka tam była, więc dostępu do umywalki na sali nie było, tylko w łazience. Jak pisałam, leżałam od 1 do 8. listopada, więc wcześniej (mi nawet jeszcze celestonu nie dawali, bo trafiłam w 22 tc (skończonymi piszę). Może się na porodówce spotkamy, bo mamy terminy o dzień różne :) Ale jak pisałam, liczę się z tym że mały zaraz po zdjęciu pessara poleci... w końcu trzeba będzie te paromiesięczne niedobory seksu nadrobić, bo później znów kilka tygodni przerwy po porodzie, w nerwicę wpadnę :D

:) a ja mam dzis dobry dzien:) egzamin poszedl mi superowo:) juz na szczescie jednen mniej:), pozniej z mezusiem na zakupki:P...pieluszki, kremy, proszek itd........ tuethe co kupilas z nivea? bo sie zastanawiam czy wystarczy to co mam czy jeszcze cos pasuje kupic.... nie nadrobilam jeszcze was bo tak szybko piszecie ze mam chyba z 10 stron do przeczytania....tak to jest jak sie was zosatwia na chwilke:P

tuethe święta racja ;-)) a ja życzę abyście wszystkie miały same chciane niespodzianki ;-) jestem,gratulacje i oby do przodu ;-)

Historynka a kiedy Ci pesser sciagaja? ja jak bede juz bliziutko terminu to napewno wskocze na Męza:P a co tam:) Jestem jestem ciesze sie,ze egzamin poszedł dobrze! Ja nic nie mam z nivei. Mam puder, oliwke i płyn do mycia ciała i włosków firmy penaten.

HISTORYNKO ja mam już rozwarcie na 1 cm... więc Kubuś też może wyskoczy wcześniej... oby nie, ale muszę brać też pod uwagę taką ewentualność... Idę w środę do lekarza na kontrole to zobaczymy czy się powiększyło... ehh :/

a myslalam ze pisalas ze masz;)...cos mi sie pomylilo;) bo kupilam z nivea i sie teraz zastanawiam czy to dobre kosmetyki na poczatek......

jestem ja też nie mam nic z nivea, mam jonsona a ja mam od piątku zakaz sexu prze 6 tyg