Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okazaki

Bardzo chciałbym nauczyć sie pływać...

Polecane posty

Gość Okazaki

Cześć. Jestem chłopakiem i mam 19 lat. W podstawówce chodziłem na lekcje pływania i szło mi bardzo dobrze (mi i mojemu koledze najlepiej). Szybko z brodzika wzięli mnie na średni basen. Niestety na długo zachorowałem. Opuściłem lekcje, kiedy pływali już na bardzo głębokim basenie i wróciłem dopiero na ostatnią lekcję. Instruktor się pytał, czy chcę zdawać na nim kartę pływacką. Odpowiedziałem mu, że nie chce (każdy myślał, że i tak umiem pływać). Prawda była taka, że się bałem i wstydziłem się to powiedzieć przy wszystkich. To była 3 klasa podstawówki. Od tamtego czasu nigdy nie poszedłem na basen. W dodatku jestem bardzo szczupły i w późniejszym czasie po prostu krępowałem się tam chodzić. Niedawno zacząłem myśleć o nauce pływania, ale wszyscy znajomi myślą, że potrafię pływać (nie kłamałem, że potrafię, ale nigdy też o tym nie wspominałem) i dlatego byłoby mi strasznie głupio, gdyby ktoś zobaczył takiego strego konia z małymi dziećmi, jak uczy się pływać. Teraz są wakacje, a koledzy cały czas starają się wyciągnąć mnie na basen. Tutaj już nie chodzi o moją szczupłość (z którą już się pogodziłem), ale o to, co ja bym tam robił, skoro nawet nie wiem, czy potrafiłbym się utrzymać na wodzie? Mógłbym im powiedzieć, że nie umiem pływać, ale na pewno wyśmialiby mnie, a poza tym, ja chciałbym pójść popływać... Jak mogę się nauczyć pływać, żeby nikt nie widział, jak się uczę? Nie mam własnego basenu, więc nie wiem co robić. Kurs odpada, bo byłbym narażony na kpiny z mojej osoby, a bardzo mi na tym zależy, żeby nabyć taką umiejętność.

Gość rakyz
niekoniecznie . JEsli ktos unika glebokiej wody , to nie musi umiec plywac / Natomiast gdy kogos ciagnie do wody to moze sie nauczyc

Gość Okazaki
To co ja mam zrobić? W jaki sposób mogę nauczyć się pływać? Boję się nawet sprawdzić, czy cokolwiek pamiętam...