Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaa...

pomysły na zabawy z trzyletnim dzieckiem :)

Polecane posty

Gość Gonka85
Można stworzyć własny komiks! Idealne dla maluchów!

Żabka ma rację! U nas znajdziesz wiele gier, dzięki którym dzieciaki zapomną co to nuda. Do zobaczenia! :D

Gość mrówka1
Przyłączam się do zaproszenia, czekam na Was na ekodzieciaki.pl :)

Gość gość
Ja swojego syna wzięłam ostatnio do Lublina do Miasteczka Zabaw. Mały w tych piłeczkach siedział taki uradowany, że aż miło się na niego patrzyło.

Gość gość
Moim zdaniem nauka przez zabawę jest świetną metodą. Jak mój synek był mały to robiłam z nim właśnie komiksy, pisałam pamiętnik albo różnego rodzaju opowiadania. Uczyliśmy się także podstawowych słówek po angielsku. W wieku 5 lat posłałam synka na angielski do http://www.bestcentrum.pl/ - widzę, że takie zabawy „domowe” przyniosły bardzo wiele korzyści.

A może wycieczki i poznawanie świata, o którym nie ma zielonego pojęcia jego mama?!

Może spodoba się Wam zabawa z wykorzystaniem naszych mebli? Mamy nadzieję, że Wasze dzieciaki czerpałyby dużo radości z takiej formy spędzania czasu. Dzieci same wiedziałyby jak móc się bawić – a możliwości jest wiele. Te meble, co już wiemy, sprawiają też dużo frajdy także rodzicom podczas wspólnej zabawy z dziećmi. Szafa na ubrania, która jest jednocześnie kuchenką pozwala wyczarowywać niespotykane potrawy. Regał jest także sklepem, w którym można sprzedawać np. ulepione wcześniej z ciastoliny przedmioty. W trakcie zabawy w warsztat samochodowy, który może też być szafką, dzieci mogą ćwiczyć swoje zdolności manualne. To tylko niektóre z przedmiotów w naszym sklepie, które pozwalają dzieciom na twórcze spędzanie czasu i zatopienie się w bajowym świecie.

Gość mamusiawojtusiaiadasia
tak naprawdę zabaw jest mnóstwo, trzeba tylko ruszyć glową, ja osobiście korzystam z takiej fajnen dtronki, tam sa różne pomysły na zabawy, jest to bartdzo pomocne właśnie dla tych, którzy nie maja juz pomysłów :) duzo kreatywnych zabaw, a zarazem banalnych, na przychła pędzel z makaronu, a dziecko miała taka radochę :) ja z resztą też :P kraftownia.pl ta stronka sie nazywa, ja dzisiaj bawię sie błękitna ciastolina :)

Gość gość
Zdecydowanie kraftownia.pl! zgadzam się.. mnóstwo pomysłów na ciekawe zabawy i te ręcznie robione zwierzątka i ozdoby. Moja córcia to uwielbia. Stronę mi Pani z przedszkola pokazała i teraz bawię się z małą również w domu. Takie zabawy najlepiej edukują, więc do boju moje drogie mamusie!

Gość Kasia G
Wszystkich zainteresowanych kreatywną, PRZESTRZENNĄ zabawą z dziećmi, zapraszam do nowo powstałej grupy ArchiAnimator :) Znajdziecie tu inspiracje do zabaw, konstrukcji, dekoracji itp. Poznacie innych animatorów. Poprzez aktywność będziecie również twórcami tej grupy. Z chęcią udzielimy wsparcia przy organizacji warsztatów oraz pomysłach na realizacje nowych warsztatowych wyzwań :) Zapraszam: www.facebook.com/groups/1235800456464889/?

Gość Akaluczka
Może zaszczep w córce pasje do malowania albo rysowania?:) Fajnie rozwija nie tylko zdolności manualne, ale także ksztaltuje osobowość :) Żeby sprawić jej jeszcze większą przyjemność możesz potem przez stronkę http://hello.didwear.com/cos-wyjatkowego wysłać jej malunki do firmy Didwear, a oni przeniosą je na koszulki ;) Uważam, że to bardzo fajna zachęta dla dziecka.. Jak uważasz?