Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

coyot ugly

Kierujecie się w życiu sercem czy rozumem?????

Polecane posty

Mam dylemat tzn.wiem że osoba z którą jestem jest osobą z którą nie będę mogła normalnie żyć ma strasznie trudny charakter,wiem że kierując sie rozumem powinnam odejść ale kocham i nie potrafię....Jak to u was jest?

Gość vocal_extraordinary
sercem.

I mimo tego że wiesz że nie pasujecie do siebie że wiesz że ciągle coś było bu nie tak,tkwić w takim związku?

Gość vocal_extraordinary
jak ludzie nie pasują do siebie to najpierw staraja sie robic tak, aby pasowac. Obie strony. jak sie nie da. Po długich rozmowach rozstają się

Nie wiem co dalej z tym wszystkim...Pytam bo jestem strasznie zmęczona psychicznie ciągłymi nie miłymi sytuacjami które pojawiają się w naszym związku ale wiem że kocham i chciałam odejść już nie raz i on również bo ile razy można próbować kolejny raz ale uczucie jest silniejsze niż wszystko inne...

Zależy jak bardzo mogłoby się nie układac i czy to z pewnością przez charakter tej drugiej osoby. A czemu uważasz, że ma trudny charakter i ciągle coś byłoby nie tak?

boisz się samotności? odp.: sercem wynik: dostałam kilka razy po dupie dość mocno

Wiem my staramy próbujemy ale w końcu i tak wracamy do punktu wyjścia.Razem nie potrafimy żyć ale bez siebie też nie

coyot więc nie ciągnij czegoś co sensu nie ma i czego de facto..nie ma

Ja też sercem i też przez to cierpiałam. Nie potrafię rozumem. i do tego jeszcze angażuję się zbyt mocno. Ale skoro razem źle i osobno jeszcze gorzej, to próbujcie.

Mięcho :D oszukujesz nie było takiej opcji :D

Ja nie pisze że to tylko jego wina ale moja też.Po prostu ze zwykłych rzeczy sami stwarzamy sobie problemy,które dla innych są nie do pomyślenia...Różnica poglądów,priorytetów życiowych itp

sercem i rozumem... rozumem wtedy jezeli wiem ,ze z nim nie bede szczesliwa ani on ze mna

Czitt a po co się ranić? życie i tak jest dupiate, wiec jeszcze robić sobie w głowie i sercu misz-masz? na własne życzenie? oni już nie potrafią, może nawet już nie chcą, tylko im odwagi brak

Chciała bym odejść ale nie potrafię bo kocham a jak tak obojętnie zostawić kogoś kogo darzy się tak wyjątkowym uczuciem...Boli to cholernie sam fakt że jestem w takiej sytuacji....

Mumi - ja się kiedyś raniłam i wygrałam. Docenił mnie, zrozumiał, zmienił się. Co prawda nie jesteśmy już razem z przyczyn od nas niezależnych, ale zawsze to wspominam. Pamiętam jak nocami ryczałam, że już nie mogę, ale chcę. Dlatego ciąglę wierzę, że ludzi się zmieniają. I ciągle jestem przez kopana w dupę -> przepraszam, nie osiągnę tego...

On ma takie samo zdanie na ten temat jak ja wie że ciężko jest nam sie porozumieć ale kocha i również stara się żeby było ok ale wychodzi jak zawsze...Ostatnio już w czasie rozmowy obydwoje stwierdziliśmy to samo że trudno jest nam być razem i na zdrowy rozum powinniśmy się rozstać ale łączy nas silne uczucie i nie potrafimy.Wiem że to jest pokręcone i może przeradzać się w toksyczny związek ale mam taki straszny mętlik w głowie...

Gość chcę tylko Ciebie...
W życiu kieruję się mózgiem... bo, wbrew pozorom, serce nie jest narządem odpowiadającym za uczucia, to mózg "się zakochuje", to on wszystko odczuwa i za wszystko jest odpowiedzialny... ;) ale jeśli chodzi o to, czy priorytetem dla mnie są takie wartości jak władza, pieniądze, dobrobyt czy też miłość, przyjaźń, rodzina - zawsze druga grupa. Pozdrawiam.

Też tak mam płacze że nie daje rady,popadam w jakieś stany depresyjne poprzez to wszystko a mimo to i tak dalej chcę z nim być...Nie wiem czy powinnam brać to pod uwagę ale też wszyscy moi znajomi czy rodzina którzy znają naszą sytuacje uważają że powinnam odejść od niego bo ten związek i tak nie ma przyszłości a ja mimo to nadal próbuje i brnę w to

Ale tu nie chodzi o sytuacje w których znaczenie mają pieniądze,władza itp My najzwyczajniej w świecie nie pasujemy do siebie a mimo to kochamy...Jakie to dziwne a ten kto był w życiu zakochany wie jak trudno jest odejść od osoby którą się kocha.

Z tego co piszesz wywnioskowałam, że kochacie się strasznie mocno, ale kłócicie się o jakieś błahostki. Jeśli już teraz macie inne priorytety, to mumi ma rację. A pomyśl co by było, gdyby pojawiły się dzieci?

Gość ten zabieg nic nie boli
do 28-go roku zycia- byla milosc teraz :rozum 1. wyglad + zdrowie 2. punkt 1.+ Kasa+ pewne zrodlo zarobku 3. punkt 2.+ serce te trzy punkty musze byc ze sa ba zbiezne, jezeli brakuje w tej konstelacji czegos to tylko zwiatek dla zabawy. Nauczylam sie kontrolowac swoje uczucia i nie zakochuje sie juz tak szybko jak kiedys

Gość chcę tylko Ciebie...
Tobie, autorko, z czystym sumieniem radzę, byś w tej sytuacji zostawiła swojego obecnego partnera. Ewidentnie widać, że nie jesteście dla siebie stworzeni. Musisz wykazać dużo samozaparcia i być może na jakiś czas staniesz się masochistką, sprawisz sobie dużo bólu i przez kilka miesięcy Twoje serce będzie "zapominać" o tej miłości, ale zobaczysz, że Twój okręt znowu wyjdzie na prostą i wypłynie na czyste wody... Jestem przekonana, że decyzja o rozstaniu jest jedynym słusznym wyjściem z obecnej sytuacji. Lata przeminą, a Ty będziesz szczęśliwsza u boku tego, z którym będziesz potrafiła się porozumieć nawet bez słów. Pamiętaj, że umiejętność komunikacji z drugą połówką jest niemal tak ważna, jak uczucie. Ba, po latach nawet ważniejsza! Każdy bowiem wie, że chemia z czasem mija, hormony przestają buzować, pozostają wspólne sprawy, majątek, dzieci, dom, a przede wszystkim - ROZMOWA, zainteresowania, szacunek i przyjaźń. A u Was tych kilku podstawowych budulców brak... POZDRAWIAM.

Tak uczucie jest ogromne ja jestem jego pierwsza prawdziwą miłością ja już wcześniej byłam zaręczona i odeszłam od narzeczonego właśnie dla tego z którym jestem obecnie i kocham go bardzo jest dobrym człowiekiem,kocha,stara się żeby było ok,jest troskliwy,myśli o wspólnym życiu,domu,jest odpowiedzialny,angażuję się w to co robi.Nom ale niestety gdzieś się rozmijamy i to strasznie boli skoro jest takie uczucie dlaczego nie potrafimy razem żyć?

Może i racja ale nie wiem skąd wziąć w sobie tyle siły żeby odejść...Jak sobie z tym poradzić jak wiem co czuję gdy właśnie stajemy na przeciw sytuacji w której mamy dość i chcemy odejść łzy same się cisną do oczów...

Czasami się zastanawiam gdzie w tym wszystkim sens czy jakakolwiek logika....Zawsze mi się wydawało że gdy dwoje ludzi się kocha to wszystko jakoś się poukłada i że ze wszystkim można sobie poradzić...A teraz wiem że jednak nie że uczucie to nie wszystko i że chociaż ono jest i tak może nic z tego nie wyjść.