Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 98765kjhgyf

czy któraś z was kupuje w lumpeksach?????????????? PYTANIE

Polecane posty

Gość 98765kjhgyf

jestem na studiach. pracuję, ale to ledwo starcza na bieżące wydatki. Rodzice dają mi kasę na studia. Ale nie chce ciągnąć od nich więcej i tak bardzo mi pomagają. ALe mam bardzo mało ubrań, bo mnie po prostu nie stać. zastanawiam sie nad chodzeniem do second handów. Z tym, że świadomosc ze bede chodzic w ubraniach po kims mnie nie przeraża - chodziłam w ubraniach po sistrach ciotecznych itd. Ale wiedziałam ze one były zdrowe.

Gość wyglada fajnie
kupuje :)

Gość 98765kjhgyf
WIęc mam pytanie - BO TUTAJ KUPUJĘ KOTA W WORKU... CHOLERA WIE CZY NIE PRZENIÓSŁ KTOŚ JAKIEJŚ CHOROBY SKÓRY... ;/ grzybicy czy czegoś, nawet nieświadomie... co wy na to poradzicie? nigdy nie prałam ubrań w temp. 100 stopni, bo to pewnie je niszczy ale na prawdę boję się czymś zarazić... ;/

Gość powiem szczerze
że 3/4 mojej garderoby to rzeczy z lumpków :) ja tam jestem zadowolona kiedy wydając np 100 pln mam pełną torbę różnych cudeniek :)

Gość powiem szczerze
przeciez te rzeczy sa odkazane nim trafią do lumpa ( stąd ich charakterystyczny smrodek) a potem i tak się je pierze przed noszeniem ... ja jedynie nie kupuje butów i bielizny to moja żelazna zasada .

Gość 98765kjhgyf
ale skąd mam pewność że w każdym lumpeksie????? ze nie ma żadnych wyjatków??? i ''smrodek'' schodzi po ilu praniach? i w jakiej temp.?

Gość 98765kjhgyf
wiem, butów i bielizny na pewno bym nie kupiła. a czy w lumpeksie można kupić jakąś biżuterię fajną używaną???? i czy często trafiacie na nowe rzeczy?

Gość 98765kjhgyf
i czy w absolutnie każdym lumpie jest ta odzież odkażana? czy tylko w niektórych i wchodzic tylko do tych, w których czuć ten zapach?

kupujesz w lumpeksach i po co się tłumaczysz? ja jakbym zarabiała krocie to i tak bym tam kupowała :) lumpeksy są fajowe, można super rzeczy znaleźć, niektóre nadal z metkami :)

Gość 98765kjhgyf
i czy kupujecie na wagę czy każda rzecz ma osobną cenę??? i jakie są średnie ceny??? Ps. dzięki za dotychczasowe odpowiedzi :)

Gość powiem szczerze
w każdym jest odkażana :)

Gość powiem szczerze
a to czy na wage czy kazda rzecz osobno wyceniona to dla mnie bez znacznia , zazwyczaj na wage są rzeczy bardziej zniszczone , a te lepsze są wyceniane osobno , ale nie zmienia to faktu ,że za parę groszy można miec extra ciuch ... tylko cierpliwości do tego trzeba :)

kupuje od ladnych kilku lat,mam bardzo duzo ubran,przede wszystkim bluzeczek i sweterkow,koszul. Rowniez nie kupuje bielizny i butow.

Boisz się chorób. Zgoda. A pomyśl, mierzysz w "normalnych" sklepach bluzkę, sukienkę czy spodnie. Jaką masz pewnosc, że przed tobą nie zakładał tego ktoś chory na grzybicę, świerzb albo jakiś inny "syfek"?

na wagę to często są juz, że tak napisze wybrakowane towary, ale czasem też się zdarzy jakaś perełka :) częściej jednak kupuję na wycenie :)

Gość 98765kjhgyf
,,Nie bez powodu powstają nawet reportaże o odzieży z lumpeksów( zmarła młoda kobieta z niewyjaśnionych przyczyn, rodzina zdjęła z niej ciuchy w których umarła i zapakowała w worek wystawiając go przed dom) Worek z wystawki szybko zniknął, a wraz znim ciuchy z jadem trupim. Po kilku dniach zmarła kolejna osoba, dochodzenie wykazało, że to zakupiona tania odzież w lumpeksie po tej zmarłej dziwczynie była bezpośrednią przyczyną zgonu tej kolejnej). '' ;/ nie chce się uprzykrzać ani nic, po prostu boję się o zdrowie... :(

Gość odzież od
Trudno mi samej w to uwierzyć, ale sprzedaję odzież od 19 lat. Nigdy nie miałam problemów skórnych czy jakiejś grzybicy- a butów sporo się też przewija. I chociaż z tym odkażaniem to pic, nikt tego nigdy nie robił- prawdopodobieństwo złapania czegokolwiek jest znikome. Dodam, że żadna klientka nie sygnalizowała mi dotąd, że coś przyniosła do domu.

Gość 98765kjhgyf
'' tak na koniec..... jeśli wchodzicie do takiego sklepu, w którym jedzie stęchlizną (smród po zawilgoceniu i zapleśnieniu towaru), to nie łudźcie się że ten towar poddany był jakiejkolwiek dezynfekcji Pozdrawiam'' a skąd mam wiedziec który zapach to stęchlizna a który to ten po odkażaniu???? hmmm...? jesli są podobne do siebie?

Gość odzież od
Sprzedaję odzież prawie 20 lat. Nigdy nie miałam problemów zdrowotnych, chociaż odkażanie jest fikcją. Nigdy też żadna klientka nie sygnalizowała, że ma problem. Każdą sztukę nalezy sobie wyprać i taka informacja powinna być sklepie.

Gość 98765kjhgyf
chyba że jednak bym je wstawiała na ''gotowanie'' za pierwszym razem??? czy to usunie wszystkie niepotrzebne zarazki itd.?

Gość 98765kjhgyfvgfg
chyba że jednak bym je wstawiała na ''gotowanie'' za pierwszym razem??? czy to usunie wszystkie niepotrzebne zarazki itd.?

Gość brednie ale jakie fajne:)
a jeżeli kupujecie nową rzecz, skąd pewność, że na 20 dupach już nie była? Przecież w sklepie kupa ludzi chorych i zdrowych to przymierza,buty również, nie oszukujcie się:(

Gość 98765kjhgyf
no ale pranie w 40 st. nie usunie zarazków tylko brud co najwyżej... może gotowanie coś pomoże???????

Gość 98765kjhgyf
ale w sklepie przez chwile tylko przymierzasz i poza tym stara zapleśniala niemyjąca sie baba nie przymierza młodzieżowych bluzek przecież. a w second chyba każdego mozna spotkac od młodych i zdrowych i bogatych po starych i chorych...