Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olga111

jakie soki do picia dla rocznego dziecka????a jogurty???

Polecane posty

Gość olga111

synek skonczył niedawno roczek,daje Mu do picia różne soki z Bobofruta bo te kiedyś polubił,ale ostatnio nie zawsze mam możliwośc kupic je i zastanawiałam sie czy czasami moge podac np.Kubusia-pisze ze nie zawiera cukru:) podobnie z jogurtami dla niemowlaków-mam problem z kupieniem bo mieszkam na wsi dlatego odkąd skonczył rok daje mu co kilka dni zwykły jogurt owocowy:)może polecicie jakiś dobry:) dzięki za odpowiedzi:)

Gość olga111
czekam na odpowiedzi:)może w ciągu dnia ktoś sie odezwie:)

Gość superrrrrrrrrrrrrrrrrr box
spokojnie mozesz dac kubusia :)

Gość mysle ze to dobry pomysl
mozesz tez zrobic koktajl na naturalnym jogurcie - bedzie jeszcze lepsze :) Jest tyle owocow teraz

Gość mozesz dawac duzo rzeczy
np. jogurt naturalny + dowolne owoce kefir+ owoce (czyli koktajl) jak zagescisz kaszką to masz pyszną kolację mozesz gotowac kompoty bez cukru np. z porzeczek, jablek, moreli-dowolnie na pewno zdrowsze niz soki, na tym kompocie (dosyc mocnym) mozesz tez zrobic kisiel i dodac do niego np. starty banan, czy pogniecione inne owoce (surowe) mozesz dawac serek + dowolne owoce (ser bialy) Moje ma rok, a takie rzeczy je juz od dluzszego czasu :)

w te upały to najlepsza woda :) a co do soków to kubusie Play, cappy junior lub małe z kartonika takie dziecko może pic juz wszytko

najlepsza byłaby woda do picia. mój nie chce pić z niekapka, ani z kubeczka, ale polubił picie z butelki kubuś waterr i tą pije bez problemu. jakiś kompot z owoców, których teraz jest duuużo. a co do soków to praktycznie każdy już może :) a jogurty, hmmm ja nigdy sie nie bawiłam w te dziecięce. daję normalnie jogurt naturalny z owocami, albo zwykły owocowy.

Ale Wy wymyslacie... !!!! Dziecko ma rok wiec moze jesc i pic juz wszytsko !!! Moj je juz tylko mleko krowie i je uwielbia. Pije wode , kubusia czasem nawet gazowanego lyknie ale to sporadycznie , zeby znowu nie bylo ze jestem wyrodna :D Dawaj mu juz wszystko i trzas sie tak nad tym dzieckiem bo to mu tylko szkodzi.

Gość barysz
a ja gotuje raz na dwa dni mojej coreczce kompot z owocow...jablka kupuje zawsze swierze , wisnie albo trudkawki zamrozone...w tym roku postawnilam, ze sama zamroze troche owocow..taki kompot jest zdrowy i co tez wazen starcza na dlugo...

Gość do jagoda
moj ma poltorej roku i nie byl nigdy chory raz mial katar jako 2 tygodniowy bobas karmilam piersia 4 miesiace potem modyfikowane ,odkkad skonczyl rok daje mu mleko krowie np. w puree ,smietane w sosie ,jogurty naturalne plus owoce,teraz pije normalnie mleko zwykle ekologoczne czasem kakao ale kupuje mu jeszcze modyfikowane bo czasami szybciej takie idzie przygotowac.jadl przewaznie moje jedzenie rzadko sloiczki .bardzo uwazam na to co je chodz zdarzylo sie ze zjadl jeden chips czy ugryzl mojego hamburgera ale ogolnie je zdrowo .i ja na moim dziecku nie oszczedzam po to zeby sobie cos kupic raczej jemu kupie zamiast sobie .ale jagoda to jest wybyryk natury

barysz - możesz zrobić na zimę kompoty w słoikach. Wystarczy wrzucić owoce do słoika dosypać cukru i zalać wodą. Pasteryzować 30 min i gotowe. Po otwarciu słoika rozcieńczasz wodą do porządanego smaku.

do: do jagody sluchaj tumanie, mam gleboko w duuupiee co ty dajesz jesc swojemu dziecku!!! I co z tego ze dajesz mu mleko modyf ? Myslisz , ze jestes lepsza od tych co daja krowie tak jak ja? Mylisz sie! Tylko w Pl zaleca sie dawac mleko modyf do 3rz a w krajach europy zach od 1 roku albo i nawet od 8 mies. Piszesz ze twoj nie choruje , moj tez nie mimo ze nie zakladam mu czapeczki nie okrywam caly czas kocykiem jak niektore mamuski :D Kupuje sobie co chce i nic ci do tego!!!

i co z tego ze dajesz mu zdrtowe jedzenie jak i tak za niedlkugo bedzie wpierdalal hamburgery tak jak ty :O wiec jaki ma sens to twoje zdrowe jedzenie???

Gość zniesmaczonaaa
kompot jest zdrowy??? to sam wygotowany miąższ,zero witamin,zero wartosci.

Gość zniesmaczonaaa
jagodo ale z ciebie bojowa dziewczyna,dlaczego?

adzia - chyba na zuPke mialo byc...:P Poza tym to akurat jest prawda, warzywa sa o wiele zdrowsze surowe niz gotowane (mowie oczywiscie o warzywach , ktore mozna jesc na surowo;)) A z wypowiedzia odnosnie kompotu - zgadzam sie! duzo zdrowiej dac dziecku swieze owoce , a do picia wode zamiast to razem gotowac.

Autorko: Piszesz, ze kupujesz Bobofruty ale czy mozesz podac Kubusia, bo jest bez cukru. Przeczytaj sklad Bobofruta i spojrz ze tam jest cukier! Ja tego syfu corce nie daje. Soki Hipp lub woda. Wsio.

A moja ma 17mies i pije w zasadzie wszystko: od zwyklej czarnej herbaty, przez soczki, kompoty, kilka lykow coli(sporadycznie), po wode. Tylko mleka nie chce :P A ty autorko mozesz spokojnie podawac juz kubusie. I nie pytaj na forum o takie rzeczy, bo zaraz cie zjada, ze dziecku nie wolno pic takich swinstw(z cukrem). Przeciez tu sa same idelne mamusie i swoim dzieciom podaja do picia wylacznie wode :P

nie idealne, ale nie lubiace truc dzieciakow :P ale moja ma dopiero 9 miesiecy.

Gość ALE WY JESTEŚCIE
PIERDOLNIĘTE CO NIEKTÓRE :-O A CO SIĘ STANIE JAK WYPIJE TROCHĘ KUBUSIA Z CUKREM CZY ZJE JOGURT Z CUKREM? jAK NIE LUBI WODY TO NIECH KUBUSIA PIJE. jAKOŚ 20 LAT TEMU MATKI PODAWAŁY JUŻ NOWORODKOM DO PICIA TYLKO WODĘ PRZEGOTOWANĄ Z CUKREM I NIC DZIECIOM NIE BYŁO!!! NA MOJEJ KSIĄŻECZCE ZDROWIA (JESTEM Z 83 R) JEST Z TYŁU NAWET ZALECENIE CO DO KARMIENIA I PRZEPAJANIA - WODA PRZEGOTOWANA Z CUKREM!!!

Gość Dianka 90 jestes jeszcze?

Gość pytająca mamusia
mój pije kubusie, uwielbia wode z miodem i cytryną, kompoty, smakuje mu kompot jabłkowy słodzony galaretka pomarańczową, soki własnej roboty - jego ulubiony to aronia. I nie cierpi pić mleka wrr...

Gość barysz
moi zdaniem lepiej ugotowac dziecku kompot niz dac np.kubusia...ja daje dziecku nie tylko wode z kompotu ale tez miaz...jako mus do np. jogurtu naturalnego albo do ugotowanego ryzu... poza tym same owoce tez je moje dziecko...i jasne jest ze surowe owoce sa zdrowe, ale tu bylo pytanie co podawac di picia...

Gość woda woda i jeszcze raz woda
soki tez ale koniecznie nieslodzone i niesolone!!! zadne kubusie play ludzie nauczcie sie czytac etykiety-sklad jest bardzo wazny a nie tylko sugerowanie sie reklamą

Gość samum999
racja, reklamy reklamami, a ja trafiłam na soki moze nie tak popularne, bo ciut drozsze, ale bija na glowe wszystkie inne. i nie martwie sie o ilosc cukru, o to czy sa zdrowe, bo wiem, ze tak. a mianowicie rabenhorst. no wiem, ze nie sa najtansze, ale smak i ogolnie odzywczosc sa nieporownywalne!

Gość po prostu jaaa
zgadzam sie z samum999. tez przypadkiem trafilam na Rabenhorst i super sie sprawdza.o wiele lepiej smakuje mojemu dziecku, niz inne dosladzane...

Gość Pytanko00
Od jakiego wieku mozna Rabenhorst podawac dziecku? to się rozcieńcza, czy podaje prosto z butelki?

Gość frvegi
do pytank00 - ja na przyklad z rabenhorstu daje dziecku (3lata) rozcienczony z woda, tak mniej wiecej pol na pol, ale czytalam, ze starsze dzieci moga pic normalnie bez rozcienczania

Gość gość
O wiele lepiej niż jakieś rabenhorsty jest wycisnąć dziecku sok samemu, bo nie traci się wtedy błonnika. A najlepiej to dać do picia wodę, a owoc po prostu do zjedzenia. Ja nie przyzwyczajałam do słodkich napojów i mój syn tylko wodę pije bo mu smakuje najbardziej.