Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gha

POMÓŻCIE W WYBORZE PREZENTU

Polecane posty

Gość gha

Witam serdecznie :) Będę mamą chrzestną dla chłopca. Ciągle zastanawiam się nad prezentem. Dlatego proszę Was o radę czy takie coś przyda się rodzicom maleństwa: http://allegro.pl/item1110051055_hustawka_krzeselko_do_karmienia_i_kolyska_2_ko.html Maluch w dniu chrztu będzie miał 3 miesiące. Chciałabym kupić cos praktycznego żeby przydało się maluchowi i ułatwiło zycie rodzicom. Do tego myślałam kupic pamiatke chrztu i album naszego dziecka (żeby rodzice uzupełniali) aby mały miał pamiątkę. Dodam, że jego rodzice kupili juz wszystkie akcesoria typu wózek, fotelik, nosidełko, łóżeczko tez mają. PS. Jestem studentką, więc mój budżet jest ograniczony. Proszę o rady :) :) :)

Gość gha
Nikt sie nie wypowie?

Gość Karko1234
My dostaliśmy taki leżaczek bujaczek od 0 do 18 kg z firmy fisher price który dla większego dziecka może być krzesełkiem i jesteśmy zadowoleni a mały najbardziej

Gość Karko1234
ja mam coś innego zaraz znjadę na allegro i wrzucę linka

Gość gha
Będę wdzięczna :)

Gość malunia85
MOja córeczka od chrzestnego dostała złoty łancuszek w medalikiem MATKI BOSKIEJ - śliczny !!! Obrazek z Aniołkiem i skromna zabawke przytulanke. Ja bym zakupiła własnie łancuszek, bo to nie urodziny, żeby zabawki kupować, na zabawki czas przyjdzie, zbieraj kase :D Jesli piszesz oczywiscie o prezencie na chrzciny, to doradzam bizuterie, bo jak na matke chrzestna wypada :) Łancuszek na szyje, lub łancuszek na rączke z wygrawerowanym imieniem i datą chrztu, tak jak moja coreczka ma, dostała od moich rodziców :) Pozdrawiam i powodzenia w wyborze :-)

Gość gha
Bardzo Ci dziekuję :) kupie to na 99 %. Jeżeli ten leżaczek naprawde uspokaja malucha, to jest wart ceny, bo mój przyszly chrześniak ciagle płacze, więc dla jego mamy będzie to nieoceniona pomoc :)

Gość gha
Myślałam nad kupieniem medalika albo Bibli ale stwierdziłam, że na takie prezenty będzie czas jak będzie I Komunia Św. Wtedy dziecko bardziej rozumie ten wymair religijny. Poza tym medalik mozna kupić na każdym etapie zycia dziecka. A biżuteria dla chłopca nie wydaje mi sie dobrym pomyslem. Jeżeli maly wda sie w tatę to tej bizuterii nigdy nie zalozy :)

Gość Karko1234
Ten leżaczek jest fajny, my go bierzemy jak np. jedziemy gdzieś na dłużej w odwiedziny dziecko zawsze ma gdzie siedzieć lub leżeć:)

ja też uważam, że medaliki itp to strata pieniędzy... lepiej coś praktycznego.. lepiej czymś miło zaskoczyć zmęczonych bawieniem dziecka rodziców :)

Gość gha
Każdy ma inne zdanie, mi zdecydowanie nie podoba sie pomysł z kupowaniem srebrnych łyżeczek itd bo to strata pieniędzy a i tak będzie leżało w szufladzie :) więc jeśli mam do wyboru kupic cos co nie bedzie wykorzystane to wolę dac cos praktycznego choćby nawet sie nie nadawalo na prezent na chrzest. Poza tym w mojej rodzinie o ile dobrze pamiętam nie ma zwyczaju dawania takich drobiazgów na chrzciny, zwykle daja pieniądze... A z rodzicami malego jestesmy bardzo bliska rodziną, więc nie muszę sie niczym krępowac :)

Zrobisz jak uważasz ;) Krzesełki mi sie nie podoba bo wyglada na mało stabilne. Ostatnio kupowłam dla córki, tez myślałam o tym, ale wzięłam inne. Jeżeli juz chcesz zabawkę to myślę że o wiele lepsza by była mata edukacyjna, dziecko może leżec praktycznie od urodzenia :) a na krzesełko bedzie musiał poczekać.

Gość sama jestem mamą
dwuletniego brzdąca i prawdę mówiąc najpraktyczniejszy będzie ten prezent którego zdjęcie wstawiłaś na początku. Te wszystkie bujaczki posłużą do max 6 miesięcy. My z huśtawki i fotelika korzystamy do dziś, ale nie mamy tego w jednym zestawie, a szkoda

ja swojej chrzesnicy kupilam wlasnie taka hustawke,jak w pierwszym linku. I rodzice dziecka byli zadowoleni:)

Gość gha
Dziękuję wam za rady :) zdecyduję pomiędzy tym leżaczkiem a huśtawką

Ja mam ten leżaczek fisher price i jestem an prawdę zadowolona. Moja córcia ( 2 miesiace) lubi na nim leżec :)

Gość to i ja się wypowiem
Pomysł masz bardzo fajny. Te wisiorki, łyżeczki i inne tandety bedą leżeć w szufladzie X lat a potem nie wiadomo czy ktoś jeszcze o nich będzie pamietał ;) HUśtawka/ leżaczek EKSTRA tylko NIE ARTI !!!!!!!!!!! To jest paskudztwo totalne, robione hurtowo w Chinach, w realu tandeta jakich mało - uwierz mi na słowo i w dodatku nie ma atestów ;/ dziewczyny dobrze radzą - kup coś skromniejszego ( sam leżaczek ) ale dobrej firmy. Fajna taka Matka Chrzestna co chce zrbić prawdziwą frajdę, a nie odwalić temat wrzucając kasę do koperty :)

Gość ona dwie ósemki
http://allegro.pl/item1104092034_hustawka_lezaczek_fisher_price_k6077_przecena.html to jest rewelacyjne.. tutaj akurat drogie ale o polowe tansze napewno znajdziesz na allegro tylko uzywan....ja tez kupialam uzywane a wygladalo jak nowe u mnie bylo strzalem w dziesiatke do okolo pol roku moj maly kiedy chcialam to spal.. wkladalam go.. wlaczalam huśtawke.. a on albo sie hustał i spał albo tylko lezal i ogladał.. ale naprawde pierwsze pol roku praktycznie jakby nie bylo dziecka.. ulga jak nie wiem..

Gość gha
dziewczyny bardzo dziękuje wam za pomoc w wyborze prezentu :) Chrzciny juz były. Kupiłam w końcu leżaczek bujaczek firmy fisher price, do tego pieknie oprawioną książeczkę pamiatkę chrztu i spioszki. Rodzicom chrzesniaczka lezaczek bardzo sie spodobal, a mały faktycznie uspokaja się w nim :) Pozdrawiam :)