Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja2817

Teraźniejsze i przyszłe mamy z Poznania :)

Polecane posty

Gość Patrycja2817

Hej! Jestem mamą prawie trzy miesięcznego synka. Postanowiłam założyć ten topik żeby mamy z Poznania dzieliły się swoimi doświadczeniami. Buziaczki :*

Witam Cię serdecznie. :) Mój synek Piotruś urodził się 10.04.2010 roku o godzinie 22:40, ważył 3470 g i był długi na 56 cm. Karmiłam go piersią przez około 3 tygodnie, potem zaczął dostawać butelkę i od wtedy zaczęły się problemy, dostał skaze białkową. Potem lekarz przepisał mu mleko sojowe, a obecnie jest na bebilonie pepti. I na razie jest wszystko ok. Juz nie mogę się doczekać aż zacznę małego karmić czymś więcej niż mleko. :D

Witam To i może ja dołącze mieszkam jakby w Poznaiu ...Swarzędz...:) i mam roczną córke....

Mysia to mamy córcie w tym samym wieku :) Zawsze można wymienić się doświadczeniem i radami :) Moja mała urodziła się 31 czerwca 2009 o 21.30, rodziłam sn i poród był w miare lekki. Ważyła 2,900 i mierzyła 52 cm. Od urodzenia jest na mleki Bebilon i ślicznie się rozwija. Teraz jesteśmy na etapie chodzenia :)

Gość dothiii
witam ;) Jestem mamcią 9 tygodniowej Basi oczywiście z Poznania Pozdrawiam mamusie ;)

no witam Drogie Panie... Blanka fajnie że też masz córeczkę tylko ja tyciu zaokrągliłam Moja Myszka kończy rok początkiem sierpnia..więc Twoj Mała tyciu starsza u nas z tym chodzeniem to różnie tylko za dwie rączki albo przy jakiś meblach więc wydaje mi się że przed roczkiem nie opanuje....U nas jeszcze teraz żąbki hurtowo pierwszy żąbek wyszedł póżno skończone miała 8miesięcy więc teraz chcą nadgonić ...:)

Moja perwszy ząbek to miała 5 miesięcy :) a ja myślę że jeszcze do roczku nadraobi z chodzeniem :) Ile dżemek ma w ciągu dnia jeszcze? Moja jestem bardzo pogodna, radosna ale jest na etapie tylko mama i nikt wiecej.

A miałam dopisać kilka spraw technicznych...:) a więc urodziła się z wagą 3400 a wychodząc ze szpitala miała 3100 i 54cm. bardzo wolno przybierała po 7tyg. nie miała wagi urodzeniowej a teraz waż 9800 a jak u Was w tej chwili?A i mamy jeszcze coś wspólnego mleko Bebilon...:) choć zaczynałyśmy od humany... No i urodziła się na Polnej

Wiesz u Nas ze spaniem jest różnie dlatego że ona od urodzenia mało spała w dzien ale za to jednym cigiem prześpi mi całą noc więc wole tak..:)teoretycznie ma dwie dżemki między 10 a 11 i drugą koło 15 ale czasem to jest dwa razy po 15min albo raz ....jeśli chodzi o córunia mamusi to raczej ona nie ma dlatego że od 5miesiąca ma nianie i zawożę ją do niej bo ona sama ma córkę 4letnią i to duży plus bo moja Mała lepiej się rozwija tak mi się wydaję.A dziś pojechała do babci będzie tam do niedzieli bo tak nam się z mężem złożyło zawodowo że nie mieliśmy wyjścia doda że to drugi jeje taki wyjazd pierwszy był na tydzień ..ona znosi to dzielniej niż ja...a nie widzimy się przez ten czas wogóle -odległość duża.... Ale ona nawet nie płakała jak poszła pierwszy dzień do niani....

wakacje koniec sierpnia Kołobrzeg ale nei nastawiam się na super wakacje :)a u Was jakieś plany? Not to jest długa...u Nas z rozmiarówką różnie zależy jaka firma...teraz nabiegaliśmy się za sandałami ..wszystkie jakieś lużne...też tak miałyście?

To dzielna dziewczynka :) Moja by płakała trochę wieczorem w porze spania. Pare razy już zostawała na weekend u babci bo tak się złożyło że były wesela.

Jest długa ale szczuplutka. :) z sandałami nie miałam takiego problemu :) Teraz jedziemy nad polskie morze od 15 lipca a w sierpniu Hiszpania. Drugie wakacje bo zeszłe, to mała miała 2 miesiące i jechaliśmy poczatkiem września.

a jaki rozmiar buta ma mała? jak znajdę na allegro to Ci pokażę jakie sandałki nosi Blanka.

o kurcze zasdroszcze hiszpani ...:)my s stwierdziliśmy że jest jeszcze za mała i nie odpoczniemy wiesz jak to jest z takim Małym ciekawym swiata szkrabem...:) Jeśli chodzi o buciki to wydawało mi się że rozmiar 20 ale skończyło się na 19 bo 20 latały przy kostce mimo regulacji w paskach a bartek to już wogóle tym bardziej że chciałam zabudowane palce bo mi się wydawało że jej będą uciekać paluszki przodem ....

Jest bardzo ruchliwa i ciekawa świata, więc też jestem bardzo ciekawa jak udadzą się nam wakacje, ale w końcu jedziemy w dwójkę to możemy się zmieniać w pilnowaniu małej :) z obiadami myślę że też nie będzie tak źle bo mała je już prawie wszytsko więc jakiś gołąbek czy ziemniaczki w reastauracji powinny jej smakować. :)

Dothiii- nasze dzieciaczki są prawie równego wieku. :) Piotruś juz dużo gaworzy, śmieje się dużo nawet niekiedy w głos, jest bardzo aktywny, jest ciekawy świata, bardzo lubi się kąpać, w rączki najczęściej chwyta swoją pieluche tetrową i się nią bawi, lubi leżeć na brzuszku, raz już mu się udało przewrócić w brzuszka na plecyki. I chyba to wszystko. :) buziaczki :*

My teraz wybieramy się do centrum handlowego :) Muszę kupić sobie pare rzeczy i małej też :) Odezwę się pewnie wieczorkiem.

Witam. Jestem mamą 5-tygodniowego Filipa. Mój synuś urodził się 2 czerwca na Polnej. Ważył 2650 i mierzył 56 cm. Karmię go wyłącznie piersią. Mam jeszcze starszego smyka - 10-letniego Michała. Też urodził się na Polnej, był nieco cięższy (3280), ale mniejszy (51 cm). Pozdrawiam :)

Witam Kobietki wiecie chyba Wam zazdroszcze że Wasz Szkraby są takie Małe....:)w sumie to nie wiem dlaczego...może dlatego że zdaję sobie sprawę że czas tak szybko płynie...:)Jedyne czego bym nie chciała z tamtego okresu to swojego samo poczucia nie wiem jak u Was ale u mnie to był koszmar..:(i w sumie od niedawna czuje się jak kobieta...

Witam Dziewczyny :) Ja właśnie wróciłam z zakupów, bardzo udane :) Dałam Blance obiadek i zasnęła. Ja trochę zazdroszczę a trochę nie, nieprzespane noce mam już za sobą, kolki mam za sobą, teraz z małą można się jakoś dogadać a w tamtym okresie to nic. Dodatkowo wróciłam do wyglądu za nim zaszłam w ciąże. Jednym słowem jestem szcześliwa. :) I nie planuje więcej dzieci.

no wiesz Blanca ja też niby nie ,,,ale dzidzia jest tak mało ruchliwa i taka tyci tyci...:)a jesli chodzi o kolki i zarwane nocki to nas omineło szczęśliwie dlatego może wspominam to miło ...:)tylko ja byłam cała ble aż wstyd się przyznać ile przytyłam w ciąży ...więc ze szpitala wyszłam jeszcze zniezłym zapasem....na szczeście zleciałam ale zajeło mi to mnustwo czasu praktycznie do lata.... Blanca teraz na wyprzedażach można znaleść naprawdę coś fajnego w niezłej cenie....

to już ostateczna decyzja jeśli chodzi o dzieci Blanka jeśli to zbyt osobiste to nie odpowiadaj...... bo ja jestem w tej kwesti trochę rozdarta.....

Hej! :) Widze ze nikt ostatnio na forum sie nie udzielał. Nie chciałabym zeby ten topik padł. Ja ostatnio nie miałam czasu nic napisac. Jeśli chodzi o dzieci to ja tez w tej chwili nie planuje następnego dziecka, moze za 10 lat. Tak przy okazji to jestem bardzo młodą mamą bo mam dopiero 18 lat ale mi to nie przeszkadza. Teraz bede chodzić do liceum zaocznie a potem planuje iść na studia, i chyba na medycynę pójdę bo chciałabym byc pediatra ale tylko dla dzieci. :) bo bardzo kocham dzieci i chciałabym im pomagać. Pytanie do mam starszych dzieci w ktorym około miesiącu wasze dzieci juz zaczynały siadać? I w ktorym miesiącu zaczęły zabłować? Bo mój Piotruś strasznie sie ślini, wkłada sobie paczki do buzi i ma twarde dziąsełka, i jeszcze dzisiaj zauważyłam na dolnym dziąśle tak jakby ząbek sie wybijał. :) buziaczki :*