Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przeszkadzajka

Kiedy zaczęłaś kupować wyprawkę?

Polecane posty

w 7tc :P ale tak sensownie to w 30 tc. wcześniej jak coś mi się bardzo spodobało, np skarpetki, śpioszki i inne cuda :)

Kiedy kupiłyście wózek, łóżeczko? Konczę właśnie 26 tydzień. Dziś urodziła moja koleżanka,która miała termin porodu zbliżony do mojego i tak się zastanawiam czy zdążyła wszystko kupić czy teraz zmuszona będzie kupić wszystko naraz.

Gość Maniusiowataaaa
jan arazie jestem w 9 planuje kupic w pazdzierniku wozek lozeczko i ewentualnie kosmetyki powoli a ciucszki przy koncu

Wózek kupiłam w 30 tygodniu. Wyprawdę, czyli wszytsko po kolei to co mi wpadło w oczy od pierwszych chwil ciąży.

ja wózek miałam w 38 tygodniu, łóżeczko jeszcze później. jak koleżanka urodziła wcześniaka to i tak nie będzie jej to wszystko od razu potrzebne bo zapewne maluszek troszkę czasu spędzi w szpitalu, a obecnie zakup wyprawki to tak na prawdę jeden dzień chodzenia po sklepie albo jeden wieczór przed komputerem. oczywiście mozesz już kupować, tylko takie rzeczy jak wózek to ja wolałam zostawić na później, w końcu to jest na gwarancji a po co ma stać i być nieużywane i tracić miesiace gwarancyjne?

Tydzień temu, czyli w 20tc po raz pierwszy kupiłam na wyprzedaży śliczną koszulę- miniaturka takiej jaką ma tata :) Nie mogłam się oprzeć. Była w dość atrakcyjnej cenie i dlatego się skusiłam. A takie duże zakupy planuję zacząć robić za 10-12 tygodni.

Tak, masz rację. Poczekam. Ale wszystko już wybrałam :) Co sądzicie o takim wózku ? http://www.allegro.pl/item1095616925_nowosc_wozek_apollo_fotelik_skrzat_kola_pomp.html Mi się bardzo podoba. I jeszcze mam pytanie co do łóżeczka, czy funkcjonalne jest łóżeczko turystyczne ? Np. http://www.allegro.pl/item1093042668_angielskie_lozeczko_turystyczne_babystar_2gratisy.html Będę wdzięczna za rady odnoście łóżeczka i wózka :)

jak lozeczko ma 12 mies gwarancji to bezsensu kupowac je na poczatku ciazy, tak samo z lozeczkiem. poogladaj z mezem rozne rzeczy i w razie porodu niech on t kupi. chociaz jak ktoras wyzej napisala jak urodzisz wczesniej to i tak szybko na dwor na spacer nie wyjdziesz

Gość kasia7655
ja teraz 30tc mam juz wszytskie chyba potrzebne ubranka...kupowalam teraz jak zaczely sie wyprzedaze i tak stopniowo az sie nazbieralo :) a poza tym nic wogole bede kupowac za jakis miesiac

dla mnie wozek ma niekoniecznie byc ladny, ale funkcjonalny. poczytaj w necie opinie o danym wozku, nie kupuj czegos tylko dlatego ze to ladnie wyglada. idz do sklepu zobacz jak wozek sie prowadzi. co do lozeczka wole tradycyjne, turystyczne tylko na wyjazd. znajomi mieli dwa lozeczka turystyczne, jak dla mnie malo stabilne.

Gość antypatologia
Tez sie zaczynam czaic na turystyczne i jakis materacyk, ale w lozeczku chyba wolalabym mozliwosc zmiany poziomow (nie wiem, czy to, ktore pokazalas ma te funkcje, bo mi siec szwankuje i nie do konca sie str. otworzyla). Mysle o Coneco, ale jest chyba jedna firma o podobnej ofercie, z minimalnie nizszymi cenami. Postaram sie poszukac.

moze poszukaj na allegro uzywanych wozkow, ja kupilam wozek ktory ma jeszcze ponad roku gwarancji, po wozku nic nie widac ze byl uzywany. wole za kilka mies kupic porzadna spacerowke

ja pierwsze śpioszki kupilam w 19tyg, a potem już się posypało:) Moja mama pełno ciuszków, bucików mi nakupywała, mam cała półke ubranek:) Tylko to są takie większe rozmiary 62cm i pare takich malenkich na 56cm też mam :) No i teraz już na całego zaczynamy wyprawke, w 26tyg mąż kupił wóżek, a teraz jestem w 28 i w piątek kupujemy łóżeczko, przewijak ,pościele, śpiworek , torbe i folie przeciwdeszczową do wózka, a potem z biegiem czasu co chwile coś dokupimy:) Jeszcze tylko 12 tyg , a w 36tyg już ma być wszytsko do szpitala spakowane, więc zostało mi 8 tygodni:D Za 5 dni wyjeżdzam do Polski na 3 tyg to wróce i zostanie mi tych tyg jeszcze mniej:P

Gość Hagneta
Termin na koniec pażdziernika- pierwszą turę zakupów odbylismy we wrześniu , druga w pażdzierniku - na początku. Nie ma co czekac, na 9 miesiąc, kiedy już ciężej się chodzi i oddycha. Wózek kupilismy po porodzie,wczesniej wszystko sobie wybralismy. I tak wyszłam z z dzieckiem dopiero po 2,5tyg. zatem nie był mi na początku potrzebny, co innego jak ktoś latem rodzi. to może w pierwszym tyg już wychodzic.

Gość szalalam od 6 miesiaca :D
ja kupilam pierwsze ciuszki i wozek w 6 miesiacu:) wozek- bo trafila nam sie okazja i zaplacilam za niego 500zl, na gwarancji jeszcze, prawie nie uzywany bo rodzice od ktorych nabylam to cudo mieli 2 - jeden kupili sami, a jeden dostali...wartosc sklepowa tego wozka 1200zl + fotelik- mam oryginalny paragon wrazie ewentualnej naprawy gwarancyjnej:) a ciuszki coz...albo mi sie cos podobalo bardzo:) albo trafila sie promocja i szkoda bylo to przegapic...tylko ze kupowalam wszystko troszke wieksze- i dobrze bo na ostatnim USG sie okazalo, ze moja "kruszynka" ma spore szanse przebic 4 kg zanim sie urodzi;) w 7 miesiacu dokupilam ciuszkow- bo wiedzialam, ze mamy dziewczynke:) do tego sporo dostalam od ciotki z Holandi ;)wszystkie ciuszki juz sobie wypralam w proszku dla maluchow, wyprasowalam i schowalam do foliowych pokrowcow- zeby po porodzie nie szalec z tym (bede po cesarce, sama z mezem)teraz jestem w 31 tyg. w tym miesiacu planuje kupic lozeczko, materacyk i 2 komplety poscieli, przewijak i 2 kocyki...a w ostatnim wanienke i juz detale typu szczotka do wloskow, emulsje do kapieli itepe:) ja rozlozylam sobie wszystko na poszczegolne miesiace bo kupienie wszystkiego na raz wiaze sie z duza iloscia gotowki, ktora nie zawsze sie da odlozyc- a tak kupowalam na biezaco;)

Gość ja niczego nie kupowałam
przed porodem - tzn tylko to co do szpitala niezbędne kupiłam - bałam się zapeszyć.... szaleństwo zaczęło sie po porodzie :) ....dla mnie nie był to żaden problem - zakupy z dzieckiem no i dużo też zamawiałam przez neta....