Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o rase psa

czym się różni rasa psa HUSKY od ALASKAN MALAMUTE?

Polecane posty

Gość pytanie o rase psa

czy to tylko nazwa czy to dotyczy jednego psa?

Gość gorace lato i bikini
Alaskany są większe i bardziej puchate niż husky.

Poza tym alaskany nie mają niebieskich oczu - w tej rasie jest to niedopuszczalne. Alaskany są psami, które sprawdzają się na transporcie ciężkich ładunków, na długich dystansach - są bardzo wytrzymałymi psami. Natomiast husky sprawdzają się na ciągnięciu lżejszych ładunkach i na mniejszych odległościach niż alaskany,

Gość pytanie o rase psa
a te do hodowli w polskich warunków to które są? czyli brązowe oczy mają alaskany ? które są rzadsze psy ?

Więcej ludzi raczej ma husky. Alaskanów mało co widać, przynajmniej ja ich nie widuję. I na prawdę bardzo łatwo je od siebie odróżnić. Husky są drobnej budowy. Alaskany to potężne psiaki, jak wilki :) Gdybym miała duży ogród, to sama bym sobie takiego sprawiła :P No i ruch - tego im dużo trzeba, bo inaczej dziczeją :P

Gość mama Tomka
Miałam kiedyś huskiego, teraz mam alaskana. To prawda że alaskany są bardzo podobne umaszczeniem ale są duuużo cięższe, silniejsze, grubszej kości. Dobrze się zastanów czy chcesz takiego psa. Jeżeli nie masz podwórka to będzie takiemu psu i tobie ciężko...i sporo kosztuje utrzymanie, nie mówię tylko o żarełku ale szczepienia, odrobaczanie, pokrywanie szkód bo te psy baaardzo psocą (moja np jak się wydostanie za ogrodzenie, a potrafi się albo podkopać albo przejść nad, to przynosi mi upolowane ptaki na podwórko, kiedyś zdarzyła się też kura(!?) ) ale i tak za nic w życiu nie oddałabym mojej psinki :)

mama Tomka - To masz z czego zupe ugotować :D

Gość t54545542ff
przeciez autor chce zalozyc jakos kurwa jebana hodowle :o zalosny czlowiek :o :o mysli ze kurwa milionerem zostanie spierdalaj

Gość mama Tomka
Jak chce założyć hodowlę, to serdecznie odradzam. Moja psinka po pierwszej cieczce musiała być wysterylizowana, bo miała wypadnięcie pochwy. Namęczyła się przy tym niemiłosiernie, a wet powiedział że praktycznie każda suka malamuta którą ma pod opieką była z tego powody sterylizowana, bo to bardzo podatne psiaki są.

Gość pytanie o rase psa
t54545542ff przeciez autor chce zalozyc jakos k**wa j**ana hodowle zalosny czlowiek mysli ze k**wa milionerem zostanie spie**alaj człowieku jak nie wiesz to sie niewypowiadaj, zresztą bo bluzgach oceniam że jesteś śmieciem... ? mieszkam w bloku w 2 pokojach, nie mam warunków nawet na jorka , czy to że pytam o rasę , o jezu jakbym spytała czym się różni kangur od koali to zaraz byłyby teksty że chcę założyć hodowle???????????????????????? pytam o różnice!! i nie chcę zakładac hodowli, a nawet jakbym chciała to nie mam warunków!!

Gość gość
Alaskany to są piękne i dorodne psy dużo masywniejsze do husky bardziej puchate są tez większe na prawdę piękna rasa ale jednak nie dla wszystkich żeby moc mieć takiego psa trzeba naprawdę bardzo porządnie się nad tym zastanowić to nie jest byle jaki pies i nie dla byle kogo przede wszystkim te psy stanowią alfa każdy z osobników jest tak jakby panem one nie tolerują innych zwierząt jeśli w rodzinie jest jeszcze inny pies innej rasy to jest on razu na przegranej pozycji i nie ma znaczenia ze np tamten pies był pierwszy. Alaskany to bardzo wierne psy i oddane właścicielowi i bardzo oddane ludziom ale w stosunku do innych zwierząt mogą być agresywne dlatego naprawdę nad ta rasą trzeba się zastanowić zresztą nie tylko nad tą do tych psów trzeba mieć stanowczą rękę żeby później nie było tak ze pies zostanie oddany albo wyrzucony bo to nie jest zabawka a Alaskany są bardzo wymagającymi psami sam spacer to kilka godzin poświecenia przez właściciela dla tego psa bo one tego jako ta rasa potrzebują. Bardzo ważne jest tez jego wychowanie poświecenie mu czasu ja mam Moskiewskiego stróżującego suczkę i powiem tak ze mimo wielu opinii tym bardziej tych negatywnych na temat rasy mojego psa gdybym ich posłuchała dziś nie miałabym tak prawdziwego przyjaciela bo ona jest i bardzo łagodna i sympatyczna nawet do obcych choć ma swoich wybranych ludzi którym ufa i tych którym nie ufa więc mimo tego ze ja znam i gdzieś tam wiem że nie zrobiłaby krzywdy nigdy nie można być tego pewnym na pewno wychowanie psa ma ogromne znaczenie to jak prowadzimy go od szczeniaka wpływa na jego dorosłe życie jednak pewnych instynktów które one posiadają w genach nie da się wyeliminować i one w każdej chwili życia tego psa mogą się obudzić dlatego zawsze trzeba przemyśleć swoje plany i zastanowić się nad tym czy dam rade bo każdy pies ma wymagania to nie jest tylko ozdoba.