Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marlotkaa

podwyzszona bilirubina a tabletki anty

Polecane posty

lekarz przypisał mi 2 opakowania yaz i kazal przyjsc kiedy juz wybiore wszystkie tablektki. niestety po wykonanych badaniach okazało sie ze mam podwyzszaona bilirubine, nie wiem czy mam zaczynac brac te tabletki??? wizyte mam we wrzesniu. mslicie ze 2 opakowania mi zaszkodzą?? co robic? pomóżcie..

pytanie dlaczego masz podwyższoną bilirubinę. przeważnie jest to spowodowane jakimś problemami z wątrobą i wtedy raczej nie polecałabym brania pigułek.

nie wiem dlaczego. nie byłam u lekarza z tym, wiem ze moj brac tez to ma, wiem tez ze to genetyczne no ale jest problem. nie powiem o tym mamie bo zabiłaby mnie. mam 18 lat a ona zyje w sredniowieczu. tabletki chciałabym brac tez ze względu na to ze mam cykle po 50 dni..

to nie mow o tabletkach anty tylko o wątrobie. moze macie chorobę jakąs dziedziczną. wyniki w garść i dymaj do lekarza rodzinnego, niech coś powie.

ale slyszałam ze duzo osob ma tzw zespol gilberta i nic z tym nie robi bo po prostu tak jest.

nawet jesli to jest zespół Gilberta to i tak nie jest wskazane dodatkowe obciązanie wątroby lekami, a piguły rąbią wątrobę. wiec jak chcesz. ja bym wolała wyjaśnić przed niż po, bo taka marskośc wątroby na przykład jest niestety nieuleczalna...