Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna1983

Czy do cywilnego można założyc welon ???

Polecane posty

Gość martyna1983

jw. Wcześniej tego nie planowałam, jednak teraz widzę, że do sukni, którą mam bedzie pasowal jakiś skromny welon. Narzeczony jest rozwodnikiem. W zwiazku z tym jak będę miała welon możemy też zorganizować oczepiny?

Gość hoojka
Można, mozna. Ja bym sie osobiscie czuła trochę głupio, ale ja generalnie nie lubie na siebie zwracac uwagi. Jak nie będziesz miała ślubu koscielnego, to zrób sobie taki cywilny, jaki ci sie podoba

Gość martyna1983
dzieki:) chodzi mi o to, czy przypadkiem to nie jest nietakt? ale skoro mowicie, ze okej, to okej:)

Jaki nietakt ja np. niedługo mam kościelny i nie mam welonu więc każdy robi jak mu wygodnie

Ostatnio sporo moich znajomych zrezygnowało ze ślubu kościelnego, biorą tylko cywilny i większa część panien młodych właśnie zakłada welon, bo też suknie będą typowo ślubne. W USC panuje dowolność w stroju, nie to co kościół, że suknia musi zakrywać ramiona, lepiej żeby nie była krótka i zbyt wyzywająca. Oczepiny i typowe wesele też jak najbardziej pasują, w końcu ślub, to ślub i nie ma znaczenia czy przed Bogiem czy urzędnikiem:P A do niektórych sukien faktycznie welon pasuje.

Uwielbiam pomarańcze Cienka za to ma przed ślubem nową 100 metrową chatę z ogródkiem i nigdy nie będzie musiała użerać z wredną teściową .

ja wzielam tylko koscielny :) w oczach boga jestesmy mezem i zona a w ochach prawa nie i tak nam odpowiada:) welon do cywilnego jak najbardziej

Gość martyna1983
o elcia, to zupelnie inaczej niz wszyscy, a powiedz jesli mozesz, co slkonilo Cie do takiej decyzji? Bo szczerze to nie slyszalam, ze ktos bierze koscielny a cywilny nie, odwrotnie to czesto:)

Czasami to kwesta formalna ludziom zależy na kościelnym bo sa katolikami ale np. lepiej wychodą ekonomicznie nie bedąc w związku.

Gość bardzo ciekawe;)
Z tego co wiem od kiedy jest w Polsce konkordat nie można już mieć tylko ślubu kościelnego. Można mieć sam cywilny,ale nie odwrotnie.

Można tylko trudniej go uzyskać musi być zgoda biskupa na taki ślub