Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popieram swego meza

Do mam karmiacych cycem przy innych.

Polecane posty

Gość postaram się byc kulturalna
A to czemu?

Gość mleczarnie na wierzch
lekarzem ? ciekawe jakiej specjalizacji ? w publicznych toaletach jest znacznie wiecej patogenów niz ci sie zdaje, czesc osob nie myje rak po wyjsciu z toalety, wszędobylska E.coli jest bardzo niebezpieczna dla noworodkow osoby zajmujace sie sprzataniem tychze toalet nie przykladaja sie zbytnio do tego, nie dysponuja odpowiednimmi srodkami do dezyfekcji tylko srodkami do czyszczenia, ktore nie usuwaja wszystkich chorobotworczych bakterii i wirusow

lekarzem ? ciekawe jakiej specjalizacji ? w publicznych toaletach jest znacznie wiecej patogenów niz ci sie zdaje, czesc osob nie myje rak po wyjsciu z toalety, wszędobylska E.coli jest bardzo niebezpieczna dla noworodkow osoby zajmujace sie sprzataniem tychze toalet nie przykladaja sie zbytnio do tego, nie dysponuja odpowiednimmi srodkami do dezyfekcji tylko srodkami do czyszczenia, ktore nie usuwaja wszystkich chorobotworczych bakterii i wirusow

A to czemu?

A to czemu?

lekarzem ? ciekawe jakiej specjalizacji ? w publicznych toaletach jest znacznie wiecej patogenów niz ci sie zdaje, czesc osob nie myje rak po wyjsciu z toalety, wszędobylska E.coli, jest bardzo niebezpieczna dla noworodkow osoby zajmujace sie sprzataniem tychze toalet nie przykladaja sie zbytnio do tego, nie dysponuja odpowiednimmi srodkami do dezyfekcji tylko srodkami do czyszczenia, ktore nie usuwaja wszystkich chorobotworczych bakterii i wirusow

Gość ubawiłam się :)
dziewczyny ale uspokójcie się do czego to wyzywanie się prowadzi?

Coś się z serwerem na chwilkę stało...

Blanka czepiasz się określeń, zamiast się zastanowić nad swoją niedojrzałą wypowiedzią. Dzieci pewnie też nie masz bo chodzenie w ciąży też jest zwierzęce, o porodzie nie wspominając... I odsyłam do książki z biologii - wystarczy taka z poziomu szkoły podstawowej - tam poczytaj do czego służą kobiecie piersi.

po za tym wolę chyba widok karmiącej mamy niż nastolatki o rozmiarach młodej orki wepchniętej w ubrania rozmiar S.

Po za tym wolę chyba widok karmiącej mamy niż nastolatki o rozmiarach młodej orki wciśniętej w ubrania rozmiar S.

Gość nie ja tak nie mam
@RILLA MARILLA ale ja w przeciwieństwie do Blanki wiem, że cycki są stworzone do karmienia, jak d**a do srania, a nie po to, żeby faceci na ich widok się ślinili, bądź trzepali kapucyna." NO NIE ZLE:-) cycki stworzone sa do karmienia jak dupa do srania- no cudne porownanie :-) NIESAMOWICIE DOJRZALE, wow t.z kobiety nie miejace dzieci cykow nie potrzebuja i cycki maja jedynia ta fizjologiczna funkcje: karmienie potomstwa??? to jest twoja definicja kobiecosci czy co? BO JA UWAZAM ZE PIERSI SA W PIERWSZEJ LINII OZDOBA KOBIECEGO CIALA ORAZ OCZYWISCIE EROTYCZNYM ATUTEM BO BEZ PIERSI FACET SIE KOBIETA NIE ZAINTERESUJE i owszem po to piersi sa aby facet wlasnie sie slinil, bo jak nie bedzie sie slinil za kobieca pupa i piersiami to napewno nie zaplodni. to tyle na temat biologii na poziomie szkoly podstawowej. jesli sama siebie i swoja kobiecosc redukujesz na funkcje fizjologiczne jak sranie i karmienie piersia potomstwa no to wspolczuje bardzo. a pochwa do czego? DO OKRESU I RODZENIA?

Gość wydaje mi się że sporo
przesadzacie! ....albo piszą tu chyba jakieś strasznie zakompleksione osoby... bo po1. karmienie NIE = się wywalaniu cyca! moim zdaniem to są na prade sporadyczne przypadki kiedy kobieta karmi na prawdę ostentacyjnie - widziałam osobiści może 2x w życiu - a sporo bywam między ludźmi i zgadzam się że to jest nie smaczne - ale żeby od razu robic takie "halo" wokół czegoś co zdarza się incydentalnie? :P ...sama karmiła 2 dzieci po pół roku - równocześnie pracując - więc na porządku dziennym było dla mnie karmienie w miejscach publicznych - ale wcale nie wywalałam "cyca" - miałam chustę dla dziecka rozpinana bluzkę i specjalny stanik - absolutnie NICZEGO wtedy nie wydać- chyba że komus WYOBRAŹNIA PŁATA FIGLE :D - ale to już nie mój problem ;) no i znacznie czesciej spotykam się z takim sposobem karmienia przez inne mamy i nie rozumie do czego sie tu czepiać? chyba tylko do własnych kompleksów! po2. piersi - bez przesady żeby to była AŻ TAK intymana sprawa- wszędzie pełno gołych - nawet w reklamach nadawanych w biały dzień!

Ja nie mówię, że piersi nie spełniają funkcji bodźca seksualnego, ale ich podstawową funkcją fizjologiczną jest właśnie karmienie potomstwa. Należymy do ssaków. Ciebie też odsyłam do książki z biologii!

Gość blekotek
nie ja tak nie mam to jakas sfrustrowana dziewczyna z obsesja cyca:) Jak ona w ogole sie wypowiada, jakim jezykiem? I takie cos ma czelnosc mowic, ze piersia karmia ludzie ze slamsow....Zenada! A co do tematu- sama karmilam ponad rok moja corke. Nie rozumiem po co mam odciagac mleko skoro mam piersi do karmienia? Poza tym laktatorem bylam w stanie odciagnac max 10ml, wiec sorry. Uwazam, ze karmienie piersia jest ladne.

Gość nie ja tak nie mam
sama sobie ksiazki poczytaj bo jestes tak prymitywna ze sie nie dobrze robi. ile tych potostw kobieta w zyciu karmic musi??? 1, 2,3 ??? jesli uwazasz ze twoje cyce tylko do tego sa stworzone to prosze bardzo, mozesz nawet caly swiat pokarmic, nie interesuje mnie to wcale. dla mnie piersi sa w pierwszej linii ozdoba mojego ciala i nie widze wogole przymusu karmic nimi kogokolwiek. wiekszosc kobiet tak zle sie odzywia i do tego pali ze ich mleko i ta niczego nie warte. a jesli chodzi o moj jezyk i o to co napisalam o slamsach to tak NAPISALAM: ZE W INNYCH KRAJACH KOBIETY NIE KARMIA PUBLICZNIE CHYBA ZE SLAMSOW POCHAODZA, to wtedy owszem nie mowilam ze kazda kobieta ktora publicznie karmi piersia automatycznie ze slamsu pochodzi, a wiec czytajcie to co inni pisza a nie to co chcielibyscie wyczytac z wypowiedzi innych ludzi.

Gość nie ja tak nie mam
nie mowilam ze kazda kobieta w POLSCE ktora publicznie karmi piersia automatycznie ze slamsu pochodzi ----TAK MIALO BYC. fakt ze w innych krajach jest to juz od dawna przyjmowane jako brak kultury i wyksztalcenia orza twierdzi o prymitywnych korzeniach kiedy kobieta publicznie karmii dziecko. obojetnie czy zakrywa sie szmata czy nie.

Gość nie ja tak nie mam
kobietom bezplodnym lub tym ktore dzieci nie chca miec powinne piersi wogole nie rosnac przy tych prymitywnych teoriach!!! no bo jesli podstawowa funkcja jest karmienie to po co te kobiety maja piersi?????????????????

Gość nie ja tak nie mam
no wlasnie, przy tych teoriach od poczatku natura powinna selektowac i tym bezplodnym paniom lub tym ktore nie chca dzieci albo niechca karmic piersia, nie pozwolic na to by piersi urosly. bo piersi sa do karmienia, to zadanie musi spelnic kazda kobieta a jesli kobieta uwaza ze nie bedzie karmic albo jeszcze gorzej-uwaza ze najwieksza pocieche ze swoich piersi chcialaby ona miec i jej partner---o matko boska !!!!!!!

Gość zuziaxxl
Moje piersi służą i synkowi i mężowi ;) także spełniają kilka ról :) ja nigdy nie karmiłam dziecka w miejscu publicznym.

Blekotek masz rację. Nie ja tak nie mam to jakaś frustratka. Podejrzewam, że ma15 lat i dopiero jej cycki urosły, dlatego jej bije :) A jeśli ma więcej, to współczuję obsesji na punkcie cycków.

Blekotek masz rację. Nie ja tak nie mam to jakaś frustratka. Podejrzewam, że ma15 lat i dopiero jej cycki urosły, dlatego jej bije i przezywa to jak mrówka okres :) A jeśli ma więcej, to współczuję obsesji na punkcie cycków.

"no właśnie nie wszyscy się zgadzają z tym karmieniem, bo padł tu zwrot, że to zezwierzęcenie." no nie, to z kolei przesada w drugą stronę. "w publicznych toaletach jest znacznie wiecej patogenów niz ci sie zdaje, czesc osob nie myje rak po wyjsciu z toalety, wszędobylska E.coli jest bardzo niebezpieczna dla noworodkow, osoby zajmujace sie sprzataniem tychze toalet nie przykladaja sie zbytnio do tego, nie dysponuja odpowiednimmi srodkami do dezyfekcji tylko srodkami do czyszczenia" toteż ja Ci sie nie każę z kiblem macać. nawet z klamką nie musisz, ja operuję klamką łokciem albo przez chusteczkę. a co do tego ze ludzie rąk nie myją - owszem, nie myją - potem chodza, wezmą jeden wieszaczek do ręki, drugi, jedne butki, drugie... dotkną miliona rzeczy w tym centrum. a Ty myslisz że w sklepach Ci nie grozi to co w kiblu :D centrum handlowe to w ogole nie jest zdrowe miejsce dla malutkiego dziecka i tyle. "t.z kobiety nie miejace dzieci cykow nie potrzebuja i cycki maja jedynia ta fizjologiczna funkcje: karmienie potomstwa???" nie chcę Cię martwić, ale tak, fizjologicznie to jedyna funkcja cycków ;) "a pochwa do czego? DO OKRESU I RODZENIA?" fizjologicznie? - tak :) niestety brutalna prawda. kobiecość i poczucie kobiecości to niekoniecznie fizjologia, bo jak kobiecie urąbią pierś przy mastektomii to ona fizjologicznie kobieta nie przestaje być.

Gość ciekawostka o karmieniu
"W krajach islamskich publiczne karmienie piersią jest uznawane za prowokację. Kobieta musi siebie i dziecko osłonić. W Egipcie publiczne karmienie piersią jest zabronione." to taka ciekawostka którą czytałam na necie.

Blekotek masz rację. Nie ja tak nie mam to jakaś frustratka. Podejrzewam, że ma15 lat i dopiero jej cycki urosły, dlatego jej bije i przezywa to jak mrówka okres :) A jeśli ma więcej, to współczuję obsesji na punkcie cycków.

Gość zombya z grobyja
Tez nie wyobrazalam sobie np. ze podczas porodu bede rozkraczona przed calym sztabem poloznych i lekarzem.Przyszly silne skurcze zapomnialam o nagosci.To samo bylo z karmieniem.Przed porodem mowilam sobie ze nikt nie zobaczy tego jak karmie.Przyszlo dziecko na swiat,bez krepacji tego cycka przy bracie i kuzynach wyciagalam.Wyjatkiem byly miejsca publiczne,zakrywalam piers bo czulam troche wstyd.A teraz z perspektywy czasu nie moge uwierzyc ze przed bratem cyca wywalalam.Wniosek? Chyba wina hormonow ktore po porodzie szaleja.

Temat się rozwinął jak papier toaletowy normalnie ;] Pani doktor dlaczego panie nie je w wc? przeciez powietrze takie samo ;] proponuję obiad z mężem(o ile jest) własnie w wc, po co przy stole w kuchni bądź salonie?

Gość nie ja tak nie mam
@RILLA dziecko ja mam 35 lat i 3 dzieci. jestem dumna z moich piersi. wybacz! u mnie zadne hormony nie skakaly, moj pierwszy syn dziaselkami tak mocno gryzl moje piersi, ze zdecydowalam sie pompowac mleko i karmic z butli. ani nie jestem sfrustrowana ani nie mam dopiero 15 lat. czy nie mozesz zrozumiec ze sa ludzie ktorzy maja inne poglady? PRZED PORODEM MOJEMU BRACIE NIE POKAZYWALAM CYCKOW TO DLACZEGO PO PORODZIE? TO KOBIETA SOBIE WMAWIA ZE MUSI ABY BYC UZNANA ZA PELNA KOBIETA. niestety wiele kobiet zaczyna sie czuc prawdziwa kobieta odkad im biust przy ciazy napuchnie albo przy karmieniu dziecka. wiele kobiet przedtem nie maja poczucia kobiecosci. moze dlatego tak bardzo eksponuja to karmienie. kto wie. a kobiety po raku ktorym zostaja amputowane piersi wlasnie wpadaja w kryzys i przestaja czuc sie kobieta, ty jaka lekarz fru fru powinnas to wiedziec !!!dOPIERO PO TERPIACH I JAKMS CZASIE DOCHODZI DO NICH ZE SA TAK SAMO PELNO WARTOSCIOWYMI KOBIETAM ALE I WIELE DECYDUJE SIE NA OPERACJE PLASTYCZNA ABY ODZYSKAC BIUST. ja mam po 3 dzieciach 75 B ; JESTEM okropnie szczesliwa i maz tez..nic mi nie wisi...rozstepow nie mam...a wiec...