Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popieram swego meza

Do mam karmiacych cycem przy innych.

Polecane posty

Gość wstydliwaaaa
hoojka no właśnie i tu jest problem którego matki karmiące nie rozumieją - dla nich jest to słodkie i urocze ale dla innych osób jest to moment krępujący kiedy muszą nie z własnej woli oglądać czyjąś pierś :)

Gość ewl;tk4[]
a mnie najbardziej obrzydza karmienie w kosciele ,no kurva mac jak tak mozna przy tylu osobach bach bluzke do gory cyca na wierzch i kurva matka polka

Oj, też byłam kiedyś w takiej sytuacji, jeszcze nie miałam dziecka, ale to w sumie bez znaczenia. Pokój mały, połączony z kuchnią, siedzimy, rozmawiamy, a tu nagle koleżanka, sweter buch do góry i zaczyna karmić. Do tej pory pamiętam, że zrobiło się ciszej i moje skrępowanie i mojego faceta zresztą też, nie wiedzieliśmy gdzie mamy oczy podziać, bo tak jak pisałam pokój mały. A mogła spokojnie przejść do kuchni, byłaby blisko, a nikt by jej w piersi nie zaglądał. I nie była to dyskotekowa dziunia, tylko poważna, dojrzała kobieta.

Gość hoojka
Moim zdaniem to te wszystkie chetne do pokazywania, bo to takie słodkie, powinny sie pozbierac w jakies kółka i wspólnie karmić, w ogole niech siedza nago, wietrzą pipy po porodzie , niech sobie karmią raz tego, raz tamtego niemowlaka, raz jednym cycem, raz drugim - i niech oszczędzą tego widoku osobom postronnym, dla których to jest zwykłe obnażanie się w przestrzeni publicznej

Ostatnio byłam na chrzcie i jedna z kobiet przeszła samą siebie. Wywaliła cyca w kościele i zanurzyła do becika. Masakra. Ja będę mieć dzidziusia za 2miesiące i na pewno nie będę karmić publicznie. Po za tym w centrach handlowych są specjalne pokoje dla matek z dziećmi, żeby mogły je przewinąć czy nakarmić!

a w ogole taki mleczny cycek jest brzydki,same zyly,blady i w ogole na co komu obce cycki ogladac:))najgorsze jest to ze matki sobie g****robia z otoczenia,bo przeciez to naturalne...

Gość ewl;tk4[]
hoojka popieram nie raz to sie zygac che ,wychodze do parku a tam cyc, centrum handlowe cyc,kosciol cyc i tak w kolko

Gość no comments
I ja karmilam dziecko, ale nidgy publicznie, Wydaje mi sie ze trzeba miec odrobine wyczucia we wszystkim. Wiadomo jesli dziecko glodne trzeba nakarmic, ale zawsze znajdzie sie miejsce ustronne zeby innym i sobie nie przeszkadzac, tak sobie tez. Co to za przyjemnosc siedziec z wywalonym cycem na srodku centrum? Ale jedna wypowiedz mnie rozwalila kompletnie, bardziej niz cycki na wierzchu "Moim zdaniem piersi to atuty kobiet, moim zdaniem są dla męża/chłopaka a nie do karmienia, to takie zwierzęce." -Blanka2009 - co za pustak nie dziewczyna??!!!!! :D a dupinda jest od srania, nie zapominaj jak sie bedziesz gzdzic z facetem!!!!!

Gość wstydliwaaaa
Mam koleżankę która karmiła córkę do 4 roku życia :) wizyty u niej były tragedią :) i np jesteśmy u niej na imprezie nagle wchodzi mała z tekstem: mama cyca. No i siada jej na kolanach a ta wyciąga pierś (wiecie jak wygląda pierś po 4 latach ssania? nie? to nie żałujcie :) ) i daje małej. po czym mała wcale nie ssa piersi tylko się to piersią bawi także pierś była ciągle widoczna w całej okazałości ech

Karmie swoją córkę 10 miesięcy i jak zachodzi taka potrzeba to karmię Ją w miejscu publicznym, np na spacerze. Córka przytula się w taki sposób ze moich piersi nie widać a przechodnie mogą się jedynie domyśleć że karmie. Nie wyobrażam sobie żeby nie dać dziecku piersi bo ktoś uważa ze to niesmaczne. Jeżeli się komuś nie podoba przecież nie musi patrzeć.

Gość nie ja tak nie mam
niby takie feministki pipy gola a cyce jak krowy wywalaja....fuuuj

Gość hoojka
W kosciele to sie jeszcze nie spotkałam, no i w ogóle te najbardziej natarczywe sytuacje to były te "domowe". Nie jest tak, zeby mnie każdego dnia atakowały mleczne cyce - ale czasem sie zdarza. I po prostu się dziwie, że taka osoba chce byc widziana jako dojna krowa, a nie jako kobieta, która ma swoja godnosć

Gość jioj
Popieram!! Glupie baby nie moga zrozumiec,ze obcy goly cyc i ssajacy dzieciak to obrzydliwy widok, i dla kobiet i dla mezczyzn, one chyba mysla, ze facetow to jara:O:O

Gość ewl;tk4[]
hehe moja ciocia tez karmila syna gdy skonczyl 4 lata dopiero przestala po awanturze z matka bo jej powiedziala ze bez wstydna jest

Gość hoojka
fajna babka - no własnie trudno nie patrzyć, jak cycek znajduje sie metr przed tobą, dokładnie na wprost; mozna odwrócic wzrok na minute - ale to niestety trwa trochę dłużej i sie robi niewygodnie Nikt nie mówi, że z karmieniem trzeba sie chowac i uciekać do domu - ale wystarczy odrobina dyskrecji i już nie ma problemu.

Ja karmie juz 1,5 roku. Mysle, ze jeszcze dwa, gora trzy mies i zakonczymy ten etap, chyba, ze corka sama wczesniej sie odstawi. Teraz je tylko rano i nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby gdzies przy obcych szarpala mnie za bluzke i domagala sie cyca. Ona wie, ze cycek jest tylko rano. A i przez te wszystkie mies nie karmilam przy nikim obcym. W trakcie karmienia widzial mnie tylko maz i mama.

Czy Wy macie dziec i? Bo wydaje mi sie że połowa z Was nie ma pojęcia o karmieniu pierisą.... od kiedy przy karmieniu cycki sie na wierzch wywala??? Ludzie, opamiętajcie się.

Gość postaram się byc kulturalna
mnie karmiące nigdy nie przeszkadzały. sama karmie od dwóch tygodni, w domu( jeżeli potrzebuję wyjść na spacer do lekarza to upewniam się że dzieciak najedzony) Miałam podobny stosunek do karmienia przy rodzinie, teraz nie interesuje mnie czy sie patrzą czy nie, sa w moim domu i jak sie nie podoba to do kuchni won albo do innego pokoju, jak chcą pogadać to muszą znieść ten widok. Wstyd przed rodziną odszedł w zapomnienie. ale nie wyobrażam sobie wyjąc cyca w miejscu publicznym często uczęszczanym, dbam( w razie czego) by mieć zawsze ze sobą pieluszkę którą ewentualnie mogła bym przykryć się, po za tym w centrach handlowych o ile dobrze pamiętam są specjalne pokoje dla mam by np, przewinąć dziecko, ale mogę się mylić. A jeżeli nie ma miejsc wydzielonych to zapewne znalazła bym najcichsze i spokojne miejsce, by mnie i maluszkowi bło komfortowo. na pewno nie toaletę publiczną...

Gość KOKKKOOO
fajna babka- zapytałam frufru o zawód, bo na innym topiku mieni się być lekarzem :-D Uchowaj Panie od takich konowałów!

Gość nie ja tak nie mam
w dzisiejszych czasach nie ma wogole potrzeby karmienia piersia! to po pierwsze. po drugie: jak mozna karmic dziecko do 4 roku zycia i jak mozna pozwolic dziecku bawic sie cyckiem????????? no chyba to chore. chcialbym uslyszec choc pare zdan mezczyzn co mysla na widok karmiacej kobiety a nwaet wlasnej partnerki! kazdy ci powie ze to obrzydliwe !!!!!!!!! co w tym slodkiego????????? SAME SIE GODNOSCI POZBAWIACIE I SWOJE DZIECI TEGO UCZYCIE

Gość wstydliwaaaa
fajna babka z forum :) my tu nie piszemy że karmienie jest złem i w ogóle nie wolno karmić dziecka w innych miejscach niż dom hehe sama napisałaś że robisz to dyskretnie i brawo Ci za to :) nam tu chodzi o osoby które zamiast robić to dyskretnie wywalają cyce przed nasze biedne oczęta :)

Ja osobiście nie wyobrażam sobie jak można przy obcych ludziach latać z gołymi cycami pod pretekstem karmienia :P Sama jestem młodą matką i szczerze to wstydziłabym się paradować tak nawet przed własną rodziną. Co prawda karmiłam krótki czas, bo niestety nie mogłam, ale jakieś doświadczenie mam. I wiem że można zrobić to dyskretnie. Po prostu niektóre kobiety są bezwstydne i tyle na ten temat :P Ostatnio mój facet opowiadał że jakaś dziewczyna karmiła w autobusie... Tak jakby nie można było odciągnąć na drogę trochę pokarmu albo dokarmić butlą ... Dziwny jest ten świat :P

Haha, mozna by pomyslec, ze w Polsce atakuja czlowieka ze wszystkich stron matki z obnazonymi mlecznymi cycami, normalnie nawet w kosciele schowac sie przed nimi nie mozna, biedny czlowiek oczu nie ma gdzie podziac, bo w Polsce dzieci rodzi sie malo, ale cycem wieksza czesc spoleczenstwa karmi i to PUBLICZNIE... Ludzie, wy jakies homofoby jestescie... Pijaczkowie szczajacy po murach w srodku dnia, palacze charkajacy i plujacy flegma po chodnikach, wprost pod wasze nogi, nie raza was, a dziecko przy cycku jest "fuj"? A wlasnej dupy po sraniu nie brzydzicie sie podcierac? Zal.

nawet teraz karmię:P. Nie raz widziałam kobietę karmiącą publicznie ale nigdy z cycami na wierzchu wiec... . Kurcze, przeciez można tak nakarmić dziecko zeby nie było tego widać. Też staram aby córka zawsze na spacerze była najedzona ale są sytuacje gdzie trzeba nakarmić, np gdy musimy wyść na dłużej i wiem że córka będzie chciała pierś po kilku godzinach i będę musiała nakarmić. Króraś napiasała ze cycki kamriącej są feee, sa blade i żylaste hahahaha. Większej głupoty nie słyszałam, no chyba ze pisała o swoich cycach :D

Gość przepraszam bardzo ale
Ja wychodzę z założenia, że moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Zresztą niezręcznie bym się czuła, gdyby obcy ludzie zerkali, czy gapili się na mnie jak karmię, bo wiadomo, że to zawsze wzbudza ciekawość, czasem niezdrową. Wolę znaleźć jakies ustronne miejsce i nakarmić w spokoju. A takie pisanie, że "co to kogo obchodzi " " jak nie chcesz, to sie nie gap" to strasznie infantylne.

Gość wstydliwaaaa
pasterka z porcelany nie uważam dziecka przy piersi za żadne fuj :) karmienie piersią jest czymś wspaniałym zarówno dla matki jak i dla dziecka :) są kobiety które umieją karmić dyskretnie i są takie które muszą piersiami świecić :)

Wstydliwa - ale czytając niektóre komentarze to widac ze wiekszośc pojecia nie ma o karmieniu :) A tak z innej beczki,, jak dziecko Wam sie zesra na spacerze to co robicie? Przebieracie w miejscu publicznym czy nie ?:D Ciekawi mnie to bardzo :D

Karmienie piersią nie jest obrzydliwe, kobiece piersi również, ale jest za to krępujące dla niektórych, dla mnie na przykład, ja się rumienię, mimo starczego wieku na widok obnażonych piersi, nawet jeśli są to piersi karmiących koleżanek I ta, która karmiła wśród znajomych w małym pokoju niestety pokazała co nieco.

Gość nie ja tak nie mam
A CO W TYM WSPANIALEGO? oczywiscie tzu pisza same te ktroych cyce nie sa blade i zylaste...zygac sie chce....niech jakis facet odezwie sie na temat czy mu sie podoba karmiaca kobieta.