Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popieram swego meza

Do mam karmiacych cycem przy innych.

Polecane posty

nie ja tak nie mam - a czemu do cholery ma sie to facetom podobać bo nie rozumiem? I ta, która karmiła wśród znajomych w małym pokoju niestety pokazała co nieco. - trzeba bylo wyjśc z pokoju :)

Ale tam nie było gdzie wyjść, bo to kawalerka :) Natomiast ona mogła przejść do kuchni, która była połączona z pokojem, całe towarzystwo liczyło może z osiem osób, więc nam ciężko byłoby się tam zmieścić, byli to dobrzy znajomi, ale ja nie chciałam jej poznać z tej strony :)

Gość wstydliwaaaa
fajna babka z forum :) nie wiem czy reszta ma pojęcie o karmieniu czy nie ale niektóre wpisy są poniżej poziomu :)

Gość no to teraz ja coś napiszę.
karmiłam 8,5 miesiąca! -nigdy w centrum handlowym czy na spacerze etc. jeśli gdzieś wychodziłam upewniałam się, że dziecko jest najedzone, a jeśli się tak zdarza, że dziecko potrafi zawołać matce, że jest głodne po godzinie to powinna je znać na tyle, że powinna odciągnąć sobie pokarm i wziąć w butelce w termosie do butelek przeznaczonym. a jeśli nie chce lub nie może odciągać to do cholery w większości hipermarketów czy centrach jest specjalny pokoik dla matek z dziećmi. bierzesz kluczyk i po sprawie (wiem, bo ost. dziecko mi się zesrało w sklepie:p sorry, wzięłam kluczyk z informacji, poszłam i zaskoczył mnie miły widok przytulnego pomieszczenia z leżanką,poduszeczką, a nawet kocykiem!). no i nawijam dalej, jeśli takowego pomieszczenia nie ma można odejść w dyskretne miejsce, nieco się zasłonić pieluszką czy bluzką czy tam poprosić o osłonę męża/mamy/siostry/koleżanki (z kim się tam akurat jest) i nakarmić płaczące dziecko. poza tym teraz jak ktoś pisał są takie specjalne staniki do karmienia, że wystaje tylko sutek i dziecko jak go złapie nic totalnie nie widać, może milimetr ciała, który można osłonić. -jeśli chodzi o kwestie mój dom, moja rodzina itd. to nie wstydziłam się karmić przy mamie czy siostrze (męża nie napisałam, bo to oczywiste, że widział setki razy), im też to nie przeszkadzało, wszakże były w moim domu, natomiast ja zawsze robiłam to dyskretnie, nie wywalałam całych cyców itd... -koleżanki: zazwyczaj pytały czy wyjść itd, ja mówiłam, że oczywiście, że nie, że jeśli im nie przeszkadza widok karmionego dziecka niech siedzą. więc tam jedna do laptopa podeszła, by mi nie przeszkadzać, druga rozmawiała, trzecia wyszła zapalić na powietrze, także zero problemu. -jeśli chodzi o cycki, że są brzydkie,blade,żyłowate itd to ktoś jest w błędzie i generalizuje. widziałam oprócz swoich wiele cycków koleżanek,które karmiły i nie zauważyłam jakichś bladych zwisów do pasa z żyłami, już nie przesadzajcie, bo jeśli ma się predyspozycje dziedziczne to i bez karmienia,posiadania dzieci możesz mieć zwisające obleśne cycki. ja mam śniadą cerę, żadnych żył na cyckach, na pewno nie mam zwisów, koleżanki jak widziały mnie w bluzce z dekoltem zawsze komentowały, że teraz po ciąży mam fajne (powiększone) balony:) także weźcie nie przesadzajcie. -co do tego, że cycki są dla męża i że w 21 wieku nie powinno się karmić. hhahahaha gorszej głupoty nie słyszałam. macie wariatki w ogóle dzieci? a co to znaczy, że jak jesteśmy w 21 to już naturalne mleko matki nie jest potrzebne? pojebało cię dziewczyno? jak wytłumaczysz to, że po porodzie masz mleko, by wykarmić swoje dziecko? kurwa. jesteśmy w 21wieku, nie powinno być mleka w cyckach hahahah (ironia!) weź ty się za naukę lepiej! mleko matki jest najzdrowsze i najodpowiedniejsze dla noworodka/niemowlęcia i tak już w naturze jest i każda matka powinna chcieć karmić, a jeśli nie może to trudno, nie chce to niech daje mleko modyfikowane- notabene od krowy, czyli dla cielaka moja droga! modyfikowane, czyli sztuczne,wyprodukowane w laboratorium jakimś kurwa. nie wyobrażam sobie mieć pokarmu i nie chcieć go użyć. inaczej jest jak matka nie ma pokarmu lub ma słaby, wtedy musi sięgnąć po sztuczne, ale inaczej to jest w ogóle głupie, żeby się brzydzić i wstydzić, jak można brzydzić się karmienia własnego dziecka? nie rozumiem, chyba natura popłatała figle tym kobietom w głowach, sorry, ale takie jest moje zdanie. to jak np. malutki tygrys w klatce w zoo, jest karmiony butlą, a na wolności? na wolności karmi je tygrysica! to logiczne. matka i dziecko= wykarmić i wychować. ps. widziałam kiedyś dziewczynę na spacerze, usiadła na ławeczce i widziałam (nie cycka), że karmi. po prostu dziecko rozwrzeszczało się, że głodne. spytałam czy jej pomóc, poprosiła o wyjęcie pieluszki tetrowej, porozmawiałyśmy chwilę. mówiła, że niedawno co nakarmiła córkę, ale ma 3tygodnie, ulewa jej się, a potem głodna. zrozumiałam to. to było normalne, ale babka nie paradowała z gołymi cyckami po centrum handlowym czy osiedlu. nawet nie było nic widać. także co niektórzy, najpierw się zastanówcie nim coś napiszecie. ps. ekshibicjonistkom, które latają z wywalonymi cycami karmiącym dziecko mówię nie.

Gość wstydliwaaaa
zaraz wychodzę z pracy więc dam Wam znać ile naliczyłam karmiących po drodze ;)

Gość nie ja tak nie mam
ty pani profesor, nie pisalam ze w 21 wieku nie powinno sie karmic mlekiem matki tylko uwazam ze nie ma potrzeby karmienia piersia idiotko!!! mleko z cycow mozesz odpompowac do butelki i po sprawie. co to za porownanie z tygrysem a co kurwa zwerzakiem jestes? No tak sie zachowujesz wlasnie.

Gość karmiąca mamama
do "nie ja tak mam" ty chyba jakaś gówniara jestes i matką nigdy nie bylas i długo nie będziesz m=piszesz ze mamy 21wiek i ze butelka sie teraz karmi: masz rację karmiło sie kilkanaście, kilkadizeisąt lat temu i dzisiaj mamy tego skutki: otyłość i choroby serca. teraz jest powrot do karmienia piersią bo to zapobiega otyłośic i wieeelu chorobom w przyszlosci. Wystarczry spojrzec na nowoczene woim zdaniem matki nabite w butelke, szczycące się ze ich 6 mczne dizecko waży ponad 10kg!!! To dopiero jest niesmaczne, jak się tuczy wlasne dziecko kaszkami

Gość szybki bill
ja bym chętnie popatrzył, co mi tam:))

Gość maja mama oliiii
kobiety a cemu macie taka dumna mine i rozgladacie sie na boki i obserwujecie czy jestescie obserwowane przez ludzi? myslicie ze podniecenie wzbudzacie a moze zdzadoesc u bezplodnych kobiet? jak to jest, bo co widze karmiaca to nos do góry i dumna jak paw.

Gość nie ja tak nie mam
i ja i moje kolezanki karmilysmy nasze dzieci mlekiem z piersi ale przez butelki. mozna odciagnac mleko z piersi do butelki i po sprawie. ja nic o kaszkach nie pisalam. dziwne ze nasze dzieci nie sa otyle :-) BARDZO DZIWNE, ani moj brat ani ja nie jestesmy otyli, tez dziwne a tez butelka bylismy karmieni. niby takie feministki a takie krowy. mieszkam za granica i jeszcze nigdy nie widzialam gdziekolwiek kobiety w miejscu publicznym karmiaca piersia. to chyba w pl taka moda.

Ja też uważam za nieapetyczne karmienie dziecka przy stole np na jakimś rodzinnym zjeździe- wtedy rozmowy cichną, stają się mniej "klejące", wszystkim jest głupio i nikt nie wie gdzie ma spojrzeć. To samo centrum handlowe czy inne miejsce publiczne gdzie przewija się dość dużo ludzi. nie każdego muszą kręcić sprawy laktacji i tej specyficznej więzi matka-dziecko.

Gość lenusia
A myslalam ze to ja jestm dziwna uważając ze karmienie cyckiem w miejscach publicznych jest niestosowne... Jednak niektóre kobiety karmiące tego nie rozumieją.... nie wiem jak wam ale jak ja widzę nabrzmiałego cycka, kapiące mleko to mi sie chce rzygać.... Sama karmilam cyckiem, zdażylo mi sie kilka razy jak dziecko zaczelo sie drzec z glodu np w restauracji i gdzie mialam isc? do kibla? wtedy miałam szal i sie zasłanialam tak ze nic nie bylo widać. Ale takie cos zdazylo mi sie doslownie kilka razy, zawsze wychodzilam z nakarmionym dzieckiem Jak bede miec kiedys drugie dziecko to juz napewno nie bede karmic piersią....bylam uwiązana do dziecka jak pies do budy:)) nawet jak gdzies wyszlam to co 2-3h musial odpompowywać mleko...porażka...

Gość popieram swego meza
no jakos mi sie wierzyc nie chce ze wszystkie mamusie ladnie zakladaja staniczek z odpinanym sutkiem i wcale ze cyca nie wywalaja........TYLKO sama brodawka:D NIE SPOTKALAM SIE ANI RAZ Z TAKA CUDOWNIE MYSLACA MAMUSIA....!! moj maz wiecie o kim powiedzial ze nie smacznie i wogole....( juz nie bede przytaczac tego co mowil bo szkoda czasu).....MOWIL O SWOJEJ SIOSTRZE!! ....bylismy zobaczyc malego.....a ona nagle przy stole jeb bluzke do gory....... ok....mogla sie chociaz odwrocic......albo przejsc na sofe......normalnie BRAK JAKICHKOLWIEK ZACHAMOWAN....... to byl tylko jeden przyklad a takich matek jest naprawde bardzoooo duzoooo. KOBIETY OPAMIETAJCIE SIE! jesli juz musicie to robic przy kims robcie to estetycznie i z gracja........

Gość nie ja tak nie mam
w innych krajach karmienie piersia publicznie jest tylko i wylacznie typowym zachowaniem marginesu spolecznego i sie tego nigdy nie widzi ani w autobusie ani w parku. no chyba ze sie akurat trafi na jaks babe se slamsu albo jakiegos getto. kulturalna, wyksztalcona kobieta tego po prostu nie robi. ciekawe czy tak przed porodem cyce wywalalyscie przed rodzina?????? albo przed kolezankami??????? bo tak jakby narodzenie dziecka usprawiedliwalo pokazywanie cyca. no ja sobie tego nie wyobrazam bo ja ani przed porodem ani po nikomu piersi nie pokazuje oprocz mezu.

tak czytam i doszłam do wniosku, że w moim mieście chyba wszystkie kobiety karmią butelką. Już dawno nie widziałam mamuśki karmiącej w miejscu publicznym. Zdarza się to może z raz w miesiącu. Mnie to nie rusza i jest dla mnie normalne, ale sama robiłabym to dyskretnie. Zapytałam męża, jak On to widzi. Stwierdził, że nie jest to ani obrzydliwe, ani pociągające- po prostu normalne :) W moim otoczeniu zazwyczaj kobiety gorzej reagują na takie widoki

Gość czytacsienieda
ja piernicze jak to nie spotkalas sie ani raz z myslaca mausia ktora miala stanik do karmienia:o a myslisz ,ze kto je kupuje????? a co mam karmic ze zwyklego?ktoredy tego cyca wywalic? zaskocze Cie oprocz stanika do karmienia mialam tez bluzki do karminia i sukienki wiec kiedy karmilam moglas stac 2 m ode mnie i widzialabys tylko przytulonego malucha,.. wydaje mi sie,ze generalizujecie..nigdy nie spotkalam sie z tym,zeby ktos siedzial z wywalonym cycem ,zawsze kobiety sa odwrocone,zasloniete pielucha...a moze ja nie jestem tak wscibska i az tak sie nie przygladam ,ze nie widze?? a to,ze karmienie piersia w 21 wieku to przezytek to malo sie nie posikalam ....musialabym oszalec zeby odciagac wyparzac grzac itd mleko..skoro zawsze mam cieple,gotowe i odpowiednia ilosc

Gość zolinkaaa
ja moje karmie tylko u mnie w sypialni jak jestem sama ewentualnie przy mamie lub mezu, jesli musze wyjc na dluzej biore mleko modyfikowane w torbe i juz, ostatnio kobiete w pociagu widzialam wyciagnela swojgo mega cyca z ogromna brodawka i karmila ....2 latka to bylo dopiero niesmaczne, ludzie poprostu wstydu nie maja, a wogole jak juz ktos chce koniecznie karmic sa specjalne husty oslaniajace do dyskretnego karmenia karmisz a jednoczesnie nikt nic nie widzi.

Gość nie ja tak nie mam
a no widzisz, tak jak ty sie smiejesz z kobiet ktore mleko odciagaja do butelek, tak ja sie smieje z zacofanych bab ktore tak jak ty potrafia piersia karmic przed innymi. dla mnie nie ma to znaczenia czy widac cyca czy nie! sam fakt ze pokazujecie to jest juz obrzydliwy. mieszkam za granica i nigdy nie widzialam zeby jakas kobieta karmila publicznie. nawet kobiety z afryki potrafia sie przystosowac i ciachaja ze soba zazwykle 5 dzieci. jeden jedyny raz widzialam karmiaca cycem babe ale widac bylo ze z jakiegos getto wylazla.

Gość nie ja tak nie mam
nie powinno sie wogole karmic przed innymi, obojetnie czy zakryjesz szmata czy nie !!!!!!!!!!

Gość maja mama oliiii
odpowie ktoras na moje pytanie czemu dumne jestescie ze karmicie publicznie piersia?

Gość nie ja tak nie mam
dumne sa bo w pl tak jest: WSZYSTKO NA POKAZ, tylko pokazac wszystkim ze dziecko ma i jaka wzorowa mamusia bo cycem karmi :-)

Gość asuiua
dokladnie z cycem na wierzchu ze wam nie wstyd dla mnie to oblesne

Gość maja mama oliiii
dumne bo lubia patrzec jak np bezplodne kobiety im zazdroszcza. aha zeby nie bylo mam córcie :O

Gość thaisse80
Ja moja corke karmie piersia i zdarzylo mi sie nie raz karmic ja w centrum handlowym, na powietrzu czy wsrod gosci. staram sie nie pokazywac cyckow ale czasem cos sie pokaze. nie zdarzylo mi sie by ktos protestowal ale jak sie komus nie podobal widok mogl sie odwrocic i tyle. nie bede dziecka pozbawiac jedzenia bo jakiejs paniusi sie to nie podoba.

Gość nie ja tak nie mam
dokladnie, bo kobiety polskie tylko i wylacznie cierpia swoje poczucie wartosci z zazdrosci innych :-O taka prawda! BYLE IM KTOS COS ZAZDROSCIL. i oczywiscie karmiac maja cudne piersi, opalone,jedrne, bez grubych zyl i oczywiscie zadna nie ma sutek jak kola od roweru :-) ja nie zazdroszcze glupoty.

Gość maja mama oliiii
to ktos ma sie odwracac bo ty karmisz? no przepraszam bardzo to raczej ty sie powinnas taktownie zachowywac i nie stawiac ludziw takiej nie milej sytuacji. i jeszcze jestes naiwna ze nikomu to nie przeszkadza bo ci nikt uwagi nie zwroil, a dlaczego? dlategoze maja w sobie cos takiego jak odrobina przyzwoitosci ktorej tobie brak.

Gość nie ja tak nie mam
maja mama ollii a czy zauwazylas ze keidys czegos takiego nie bylo??? 20-30 lat temu kobiety wychodzily n.p do sypialni a i publicznie nigdy nie widzialam takiego czegos. no mowie to taka moda, jedna krowa cyca wysadzi i nastepne krowy malpuja. jak mozna n.p w centrum handlowym stanac i karmic????????? nie gra roli czy widac cos czy nie widac. po prostu leniwe krowy jestescie i wolicie cyce pokazac zamiast w domu buteleczke przygotowac na takie sytuacje.

Gość nie ja tak nie mam
przywoitosci i godnosci nie maja i tego samego ucza swoje dzieci, prosta sprawa.

Blanka2009, a co powiesz o tyłku? Dla wielu facetów, to też atut kobiecości! Zatem powinien być dla męża i chłopaka, a nie do srania, bo to takie zwierzęce!!! Przypomnij sobie o tym jak następnym razem siądziesz na tron :P

Gość karmiąca długo
a ja karmię w sumie wszędzie ale nie w kiblu robię to dyskretnie ale nie wyobrażam sobie karmienia na pokaz tak samo jak karmienia w toalecie jak ktoś ma jakieś halo to proponuję zjeść kanpkę w wc