Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kefirka

Centrum Plodnosci 37 lat- ostatnia deska ratunku.......

Polecane posty

A wiem jeszcze ze od kiedy zrobie wszystkie badania potrzebuja 3 msc na konkretna analize i plan terapeutyczny co oni z tym robia to ja nie miem....

kurde no to pieknie jestsmy zielonki z tego a mzoe rzezywsice jakis szczegól uciekł hmmm poki co moze gentycznie jestesmy nie halo? czy jakos takos? poki co i tak nie pedze do gina , narazie pauza ale jak pojde to napewno sie go spytam:)

zaczne klasycznie..JEST UPAL.. zaraz biegne do znajomej ,ktore chce na mnie wyprobowac nowe weg przepisy.mniam..i jakas slodycz pewnie rowniez spreparowala..wiec bede sie obzerac okrutnie a wy mi zazdroscie:P bede wieczorkiem to sprawdze czy sie wszystkie zameldowaly:)

Em ty obzarciuszku ja ci zazdroszcze mmmmm prubowac smakolyki pycha mam nadzieje ze jest dobra kuchareczka..a ja na 15 do fryzjera zmieniam fryzure, http://tagliocapelli.net/taglio-capelli-victoria-beckham/taglio-capelli-victoria-beckham.html Jak przyjemniaczka Victoria, niecierpie tej wariatki... kolor mam moj naturalny jestem brunetka ale pojawiaja mi sie 1 siwiaki i tez co miesiac musze maznac poprawke. Moj sluzik sie pojawil moze jutro bedzie gotowy to wezme sie do bombardowania tylko te plemniczki o kulach zanim dotra na czas to juz po krzyku..a co reszta porabia? do uslyszenia

bardzo fajna ta fryzurka :) u nas przesżła burza mój Patryk dzownił z obozu jest zachwycony:), i nie spieszy sie mu do domu:) matko jaki on jest szcześliwy , włąsnei dla takich chilm jestem tu gdzie jestem:D

Gość hattie
CZesc lasenecje! Kefirku prześwietna fryzurka!Ja lubię Viktorię;P i jej styl. Dziewczynki o jakiej sprzeczności genetycznej rozmawiacie i jak to się wykrywa?? Zaciekawiło mnie to! Ja źle obliczyłam:(Jutro @@@-bo dziś dopiero 13 dzień od owu,a myślałam,że wczoraj..No i jutro na 100% będzie!Szkoda,bo się już nastawiłam,że szybciej przejdę ten niezbyt miły dzień! Czy Was boli brzuch w okres?Mnie zawsze pierwsze 12 godzin,pózniej już luzik!Ale nigdy nie boli mnie przed okresem,a czytałam,że niektóre dziewczyny mają już bóle wcześniej! Em ale Ci dobrze;) Mniam,mniam. Andziula super,że Synusiowi tak się podoba,radość dziecka-bezcenne! Smasia pisz z Nami,ja nie mam pojęcia co mam Ci poradzić..Może rzeczywiście warto jeszcze do jakiejś kliniki się udać?Kurczę mi kiedyś ginekolog powiedział,że nader rzadko,ale jednak,zdarza się,że para jest całkowicie zdrowa,a ze sobą nie poczną dziecka,za to obydwoje z innymi partnerami-jak najbardziej:( Chyba tu chodzi o wrogość śluzu czy coś takiego?

Ja pisze, pisze a tu mi wychodzi ze blad.....ojeja. U mnie @ to tak przebiega :7 dni przed bol piersi i napiecie jajnikow a jak przyjdzie franca bol podbrzusza w ten dzien i glowy. TE badania genetyczne to miedzy innymi kariotypo ( mapa genetyczna) mysle dna obojga, grupa krwi,tyle co wyczytalam reszta to czarna magia.

Gość smasia81
Hattie, lekarz mowil mi o tzw wrogosci sluzu, istnieje taka mozliwosc i u mnie, ale powiedzial ze nie bedzie tego badal, gdyz za kikla miesiecy bede miala iui a tu sluz nie ma znaczenia, od nastepnego cylku bede przez kilka miesiecy na tabletkach stymulujacych jajeczkowanie, a potem bezposrednio pierwsze podejscie do iui.

hej hmm z ta gtentyka to pełna jazda, kurde keidys dzieci sie rodziły i nikt nie zadawał takich pytan jak my dzis :D jełśi chodzi o @ to tydzien rpzed piersi mnie bola, a w pierszym dniu @ ból podbrzusza czasem nie do wytzrymania... a potem lajcik( w ogóle to okres mam 3 dni góra a potem 2 lekkiego plemainia takz enie jest najgorzej jak sie czasem czyta o 7 dniowych lub lepiejmoje drogie jeszcze jutro i urlopik , moja małzownia bierze mnie na weeknd do swojej babci:D a tam jest wiocha jakich mało ale dobrze nam zrobi moze sie troche wyciszymy:) chiałabym go namówic nad moze choc dwa dnia ale raczej nici z tego , grunt ze gdziekowliek tyłeczki ruszamy:) a wy jak dzisejszy poranek spedzacie?

Czesc dziewczyny, witam andziu to sobie odpoczniecie takie wiejski powietrze to sluzy pod kazda postacia, moze uda ci sie Twojego namowic nad morze byloby super bo sama wies owszem ale troche rozrywki nad morzem nie zaszkodzi a ile macie wolnego? ja wyjezdzam prawdopodobnie do PL 28 na caly miesiac takze nie wiem kiedy sie ostatni raz uslyszymy. O kurcze masz racje rodzily sie i to nie 1 czy 2 a druzyny pilkarskie a teraz to placz w oczach jakie numery trzeba odstawiac ja juz mysle udac sie do matematyka zeby mi jaka regulke strzelil kiedy wspolzyc w dni plodne a co do dni plodnych to u mnie klapa 14dc i wczoraj mialam troche sluzu a dzis sucho a u mnie to jakies nienormalne i test 2 kreska bladziutka, wale to ide nad morze . Hattie tez pewnie zaglada kiedy pojawi sie franca@. My to mamy przechlapane a pirani jak nie widac tak nie widac kto ja zalapie to jego.powodzenia

Wlasnie zwrocilam uwage ze Em jak obiecala wieczorkiem sie nie pojawila czyzby przeczyscilo ja po wczorajszym obrzarstwie?

Gość Powiem Ci na Pociehcę
Teraz mam 35lat Tez męzatka od 2001r W 2002 r ciąża pozamaciczna operacja usuniecie jajowodu w 2005r druga ciąża poamaciczna drugi jajowód uratowany ale z diagnozą UPOSLEDZONY totalna załamka W 2006 chyba z 20 wizyt w Gamecie w łodzi no i po INVITRO w 2007r urodziny córeczki po tym juz nie chciałam wiecej dzieci Oprócz wypalenia i totalnego zmeczenia psychicznego jeszcze problemy natury małzeńskiej i cholerne bezrobocie A tu w 2009r na jesieni test pozytywny mysles sobie pewna kolejna pozamaciczna bo przeciez mi nic innego nie moze sie przytrafic ide na usg a lekarz mówi mi ze to normalna ciąża Ale sie wsciekłam pracy nie ma finansowa katasrofa i mąz który tez nie oszalał ze szczescia Nawiasem mówiąc juz prawie nie wspólzylismy totalny rozpad i oddalenie sie od Siebie juz od chyba dwóch lat W czerwcu 2010 urodziłam syna wogóle o Siebie nie dbałam nie mialam ku temu narzedzi i chyba juz mi nie zależało Syn urodziła sie zdrowy WNIOSEK ODPÓŚĆ SOBIE A NAJLEPIEJ TO JUZ WSPÓLZYJ RAZ NA PÓL ROKU to zajdziesz szybciej niz myslisz

NOM WŁASNIE NAD MORZE BYM BARDOZ CHIAŁA NEI BYŁA JUZ PONAD 10 LAT:( ja mam dwa tygodnie urlopu ale moja małzowinka nie ma urlopu pracuej w budowlance, takze sezon. ale nawet samw ies zrobi nam dobrze chocby 4 dni zawsze cos NA POCIECHE własnie tez chce odpuscici,a tak miedzy nami to mam małe obawy ze własnei jak sie chce i wsyztko jest na nie, a jak w zyciu sie chrzani to wtedy dzieciak wsykakuje jakos tak sie dziwnie czesto dzieje

Najpierw powalcze a potem popuszcze tak jak czytalas to ja zawiele w ta strone nie robilam moze okaze sie ze jestem bezplodna i wtedy sie z tym pogodze ale zanim dotre do menopauzy chcialabym sie o tym dowiedziec, a zycie to plata takie figle ze nic na to nie poradzimy, zycze ci wszystkiego najlepszego i ja naprawde nie wiem co ci powiedziec na pocieche bo cokolwiek doradze to mnie wysmiejesz, trzymaj sie kochana .

u nas dzis moiwa ze apogeum temperatur, hiihih od tygodnia tka moiwa topie sie w biurze, Kefirko ale ci dobrze masz morze( a dalko od domu?) Hattie a ty co tam dzis porabiasz?

Gość hattie
Hmm...no przyszło paskudztwo,ale małoobfite i bezbolesne,choć to dobre:) Ja podziwiam takie osoby,co potrafią odpuścić,ja już tyle razy próbowałam i nie potrafię:(( Ja też myślę,że jakbym sobie powiedziała,że nie chcę dzieci i tak z mężem żyla,to kiedyś "wpadka"by się zdarzyła,bez leczenia!!Tak to właśnie jest z kobiecym organizmem!:( Em jak smakołyki? Andziula ja też lubię wyjeżdżć na wieś!Super sprawa! kefirka skoro test pokazywał owu,to działaj!

Gość hattie
Andziula skąd w ogóle jesteś,bo chyba nie doczytałam!

okolice Bielska Białej tez z wioski ale tam gdzie jedziemy jest jedna droga pare domów i pola pola pola pola... takze moja wies jest wg wsi babci mojego M, jak city center :D ihhihihihi Hattie to franca sie przypałetała jesli chodzi o odpuszczanei to jaest pół miesaca odpuszczanai apól zastanawiania sie czy oby nie wyszło tym razme :) ale to i tak lepiej jak 30 dni w miesacu myśłec czy wyjdzie całkiem odpusci sie nie da zawsze jakis cihcy głos mamy w sobie ktory natchnie nas nadziją:D

Gość hattie
a no tak-pisałaś!Zapomniałam:O Mieszkałam w Bielsku dokładnie cały 2009 rok-szukałam pracy i niestety nie znalazłam:( A Ty w Bielsku pracujesz?

Gość hattie
Andziula trafnie to ujęłaś-zawsze się myśli czy się udało:( i żyje się taką nadzieją:( Szkoda gadać.

Ja juz mysle ze mnie nikt nie rozumie skora od 2001 roku odzucilam antykoncepcje i zycie bylo dla mnie frajda i beztroskie regularnie wspolzylismy nie myslac o ciazy nawet sekundki, teraz mamy 2010 co myslicie jest cos nie tak , czy to psychika? mnie juz nic nie zdziwi nawet ze jestem bezplodna, a to ze zapragnelam malenstwa od nie dawna to nie moja wina na sile w zyciu o nico sie nie staralam, teraz jestem gotowa majac 36 lat i zrobie wszystko co jest mozliwe zeby osiagnac ten cel, szczeze mowiac te frazy " odpusc to zajdzesz" zaczynaja byc mi ciasne. W tym momencie chce sie martwic czemu nie zachodze i dzielic sie z Wami przezyciami, a potem sie zobaczy. Do morza mam kilometr. buziaki

ps. oczywiscie moj wpis odnosi sie do anonimowych wypowiedzi, lece poopalac sie troszeczke do napisania

kefeirko ja własnei pow szytkich bandaniach dosłżam do wniosku chyab jednak cos jest w psychice , ja genrelanie ostatnio rozmysłam troszku o wyjezdzie ale wiem ze to nie takie hop siup, prauje w Bielksu poki co bo wciaz plotki chodza o zwolnieniach a moj kochany brat coagnie mnei do siebie (Anglia) ale to nie takie proste , budowa, małz który nie chye sie nigdzie ruszac poza wies ale jakby to pwoiedizec zaczynam o tym myśłec bo u nas z rpaca jak zapewne wiecie ciężko , nom czas pokaze jak to wszytko sie ułozy Kefriko ale masz bossko 1 km do morza :D

hej .zawistny kefirku :P nic z tych rzeczy , smakowicie i cudnie wczoraj sie objadlam i wydegustowalam, na 1sze zupa z lisci rzodkiewek z grzankami rzodkeiwkowymi..na 2 .creme brulee z porów i gorgonzoli..a potem domowa beza z bita swieza smietana i malinami..mrrr mruczalam :) no a potem jakos tak taka nowa knajpe badalysmy w liczbie chyba 6 kobiet..wiec same rozumiecie ,ze po powrocie to tylko zeby umylam i rzesy starlam..nie bylo mowy o wysilkach intelektualnych i konwersacyjnych:) tyle jesli chodzi o kulinaria:) poza tym nadal cieplo:) poza tym boli mnie brzuch jakby na...okres:)wiec..mam nadzieje z e wkrotce zawita i to bedzie oznaczalo ,ze wrocilam do siebie:)czyli ten wrzesien nie robi sie juz terminem maloprawdopodobnym.. poza tym jak wam minal dzien?

Gość hattie
no em...zazdroszcze:P mam nadzieje,że szybko@przyjdzie;)

Gość hattie
kefirka dziś też idziesz nad morze? Andziula jak samopoczucie? Em przylazła@? Ciekawe co u Moniki:( Miała napisać.... Smasia i reszta-zapraszamy!

jeszcze nie:/ choc wczoraj bylam nie do zycia i podbrzusze napiete:/..ale bedzie , wyczuwam ja na odleglosc..tak jak ciaze..bez testu wiedzialam z e cos jest inaczej:) dzis mam slabszy dzien..brzmi glupio bo dopiero 11..ale ja nie spie od 6!! sama bez powodu obudzilam sie i wstalam o swicie..juz zupelnie mnie pokrecilo..to pewnie ten upal:) co z moni? hattie chyba jestesmy same:) reszta to leniuchy..

Witam slodziutkie!!!!!! wczoraj zabalowalam a dzisiaj pokutuje i jeszcze robotnikow mialam nabrudzili i poszli teraz do sprzatania sie przymierzam a tu tak goraco chyba wykorkuje. Oglaszam stan bojowy ale to wieczorem, sluz, test,pelnia ksiezyca sa po mojej stronie tylko plemniki przeciw a noz sie uda. Andzia juz myslami na wczasach i ma nas caly kawal w ........ Monia kto wie co sie z nia dzieje? Em na ta zupe to nie wiem czyzbym sie skusila, ale ta twoja kumpela ma fantazie, Smasiu iui to nie taka prosta sprawa daja tylko 25% szans na to ze sie uda, czyli jak stosunek 2 zdrowych osob, ja wychodze z zalozenia,ze nigdy nie idzie sie na latwizne, najpierw trzeba znalezc problem w czym tkwi a potem zadecydowac czy iui lub ivf sa najlepszym rozwiazaniem, ja oczywiscie zycze ci zeby poszlo jak najlepiej. Piszcie wieloletnie staraczki lub starszaczki staraczki.

Co tak tutaj smutniutko.......wczoraj objechalam wszystkie apteki zeby kupic termometr owulacyjny bo moj cos szwankuje nigdzie nie bylo a w 1 aptece po 40 to samo z testami tylko 1 typ i 40 chyba bede musiala sie zakupic w PL wy co uzywacie.....pijecie kefir? jaki jest najlepszy bo niestety nie moge zabrac moich bakterii kefirowych ze wzgledu na warunki nieprzezylyby w podrozy. Jak tam zlecial dzionek ja juz po sprzataniu i prysznicu tak sie ze mnie lalo..