Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuala27

Co zrobić żeby dziecko przesypiało całą noc?

Polecane posty

Dziwic die ze dzieci na kryminalistow wyrastaja...dzieci wychowywac by chcialy z takimi odzywkami prostaki. Mama mateuszka Podawac herbatki z melissy co nic zlego.sa zdrowe,bezpieczne a co najawazniejsze naturalne.wszystkich kogo znam podaje maluchowi herbatki ziolowe.nawet Lekarz zalecil mi podac pare kropelek do mleka. Wiec Nie sluchaj pozostalych wypowiedzi bo sie Nie znaja Ani troche. Po za tym rozumiem cie jak sue Czujesz no sama malo sypiam. W dzien tez Nie moge sie polozyc bo zaraz brzdac sue budzi :)

U mnie córka mając miesiąc budziła się na karmienie raz i tak naprawdę to nie wiem po co, bo zjadła 20-30ml i usypiała... postanowiłam podać jej wodę. Przestała się budzić. Niemowlakom budzącym się w nocy można podać wodę- przestaną się budzić bo nie będzie im się to "opłacać". Jeżeli to nie podziała znaczy to, ze dziecko jest naprawdę mocno głodne- wtedy na wieczór dawać mleko zagęszczone kaszą czy kleikiem a w nocy wodę- jeśli się nie przestanie budzić to szczerze się zdziwię.

Gość elzbietka0101
trochę cierpliwości, za parę miesięcy ździwisz się jak długo może spać dziecko,

Gość Mamcia uk
Prawda jest taka ze każde dziecko jest inne. Moj ma 19 mcy i tez się budzi. Przepłał może całe ze 3 noce w swoim życiu. Do 16 mca jadł mleko w nocy raz i raz rano. Podanie wody kończyło się syreną. Teraz dostaje mleko ok 5 rano i dospi do tej 7, 8. Ale w nocy się wybudza i chce do nas do łóżka. Biorę go bo płacze. Próbowałam tez rożnych sposobów i nic. Trochę może pomogła Sedalia. Przy zabkowaniu budził się z 5 razy w nocy albo wiecej. Czasem 10. Cieżko było. Tez ma stałe pory i rytuały. Chyba taki jego urok. Teraz jest wg mnie lepiej. Wybudzi się ale biorę go i śpi dalej. słowo "powinien" spać tyle i tyle godz jest śmieszne. Dzieci to nie egzemplarze książkowe.

Gość matyikakkk
współczuje mój mały nie licząc pierwszych dwóch tygodni(adaptacyjnych) zycia nigdy sie nie obudzil i spal od 21(kąpiel) do 10-12 następnego popoludnia . kocham go za to!:) ale nic bym nie dawala do mleka poprostu bardziej mu ograniczac spanie w ciagu dnia moj maly nie spal za dnia wcale... dzis ma prawie 4 lata i nie moge go dobudzic do przedszkola na wpol 9 a spi juz przed 20..leniuch..taka juz jego uruda..

Gość kapitalnieno
VI wiem, ze dawno juz to napisalas...18.06.2011] 20:33 Ale JAK MOŻNA DAWAĆ DZIECKU KSZAKI? :/

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
mój całe noce dopiero zaczął przesypiać jak skończył 18msc. Najpierw pobudki co pół godziny, kolki i brak snu przez 3 godziny z pobudką o 4 rano , a później podobnie tyle, że bez kolek...chodziliśmy jak zombi, sposobu na to nie ma musi samo przejść i tyle...

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
dodam, że miał stały plan dnia, szalałam od rana do wieczora na podwórku ( jak już był starszy) , jak był mniejszy też był aktywny i nie spał za dużo w dzień, jadł odpowiednio do wieku itd. ... sposobu na przespane noce nie ma po prostu musi przyjść samo...w niektórych przypadkach sprawdzają się jakieś tam rady z kaszką itd. ale z tego co zaobserwowałąm to rzadkość po prostu dziecko musi z tego wyrosnąć i tyle.

Gość wstałam...
A ja mojego Łobuza brałam do siebie do łóżka, dostawał "cyca" i był spokój:D ja wstawałam wyspana do pracy, On nie płakał..i każdy zadowolony...

Gość wstałam...
myślę że nie ma cudownego środka na to by dziecko przesypiało całą noc...bowiem każde ma inne potrzeby. I to tylko przejściowy etap....nie róbcie z tego jakiegoś wielkiego problemu..

Gość mamapawełka
ja rowniez naleze do mam, ktore maja problem z nie przesypiajacym nocy 2,5 latkiem. u nas dodatkowym problemem jest MLEKO w nocy (zageszczone kleikiem, na gesty "kit"), bez jednej porcji w nocy nie ma spania... do tego dochodzi problem z apetytem, ktorego brak w ciagu dnia. Nie spie juz okolo 3,5 roku i jestem zmeczona tym. jutro idziemy do pediatry, ciekawe co mi doradzi. budzi sie nie dosc ze na jedzenie, to jeszcze wola mnie przez sen "mama chodz tutaj" (spi w swoim lozku , obok mojego), "mama chodz blisko".. nie wiem co robic...

Gość Milka12646
Moja córka, której idzie już 5 miesiąc od kilku tygodni też nie śpi w nocy... jak była mniejsza budziła się raz lub dwa razy w nocy. teraz jest to więcej, nawet co pół godziny się zdarza :( to jest na prawdę uciążliwe. Na dodatek pediatra nie kazała niemowlaka dokarmiać w nocy tylko wodę podawać (karmię piersią) jednak mała nie chce wody tylko mleka, często zasypia przy piersi i dlatego pewnie często się wybudza bo brakuje jej cyca, a smoczek wypluwa bo to nie to samo. Czy przy ząbkowaniu może tak być że dziecko w nocy tyle razy się budzi i więcej przy tym też zjada mleka?

Gość uotp;ify
Mój syn ma 16 mieisęcy i też musi jeść w nocy; dawałam mu mleko z kaszką przed snem - ok 19.30; niedawno wpadłam na pomysł, że przed snem daję mu tylko mleko, a ok 23 kiedy sama idę spać, daję na śpiocha kaszkęz mlekiem i dziei temu mogę te 6-7h przespać do rana bez pobudki; wiem że to i tak nienaljepszy sposób, ale juz nie dałąm rady spać po 3-4h.

Gość rrtgh
Moje jak wstawało w nocy to dostawało mleko i z powrotem spać. Ale jak było ciut starsze to dawałam przegotowaną wodę do butelki(nie pamiętam,gdzieś o tym przeczytałam),bardziej chodziło w tamtym artykule by odzwyczaić dziecko od mleka modyfikowanego w nocy. Ale ile miało, to szczerze napiszę ,nie pamiętam. Żadnych ziółek nie dawaj. Mała jest jeszcze malutka,więc to normalne że wstaje w nocy.

Gość fffg
uotp;ify Nie jest normalne aby dziecko w tym wieku jadło w nocy:)

Gość rrtgh
Może niektóre za dużo śpią w dzień? W nocy lepiej dawać wodę przegotowaną dziecku niż karmić jedzeniem(zależy jeszcze ile ma mc).

Gość Martex
Ja wreszcie znalazlam sposob na przespana noc mojego dziecka!To jest cud!Nawet nie wiecie jak jestem szczesliwa i wyspana! I moje dziecko tez jest szczesliwe! :) Probowalam juz wszystkiego, bylam u kresu sil, ciagle zmeczona, niezadowolona, ziewajaca itd. Wszyscy mi mowili, ze kiedys to przyjdzie samo, ze sie sam przestanie budzic. Moj syn skonczyl 10 miesiecy, przez 6 byl tylko na piersi. Wierzylam, ze jak wlacze pokarmy stale, a przede wszystkim kaszke na noc to bedzie spal dluzej. Nic sie nie zmienilo. Dalej budzil sie co 2-3 h. Zmienilam nawet posciel na gladsza, dalam mu poduszke dla niemowlat (te plaska), zwiekszalam ilosc jedzenia w dzien. W nocy przestalam karmic k. 9 miesiaca, przeszlam na wode i nic dalej sie budzil nawet na wode co 2 h. Za 2 tyg. wracam do pracy i zdecydowalam, ze naucze moje dziecko, spac. Maz akurat wyjechal w delegacje, wiec mogl maly troche poplakac. Standardowo rytualnie po kolacji, po kapanku i przytulanku smok do buzi i do lozeczka. Z zasypianiem nie mial problemow. O 20 juz spal. O 22 wstal i ryk. Siedzialam w drugim pokoju i nie ruszylam sie zmiejsca. Plakal przez 15 minut i ucichl. Zal mi bylo ale sie zaparlam, nie mozliwe zeby byl glodny. Poszlam sprawdzic jak usnal. Zasnal na kolderce w pozycji na muzulmanina. Przykrylam go kocykiem, o 24 znow pobudka, znow sie nie ruszylam. Plakal 10 minut polozyl sie i usnal, nastepnie obudzil sie o 4.30...pierwszy raz przespal dluzej niz 3h...dalam mu wody i spal jeszcze do 7.30. Nastepnej nocy powtorka o 20 spanko, obudzil sie dopiero o 24...poplakal 5 minut i zasnal...obudzil sie o 5! Dalam pic, znowu spal do 7.30. Trzecia noc 20 spac, obudzil sie m. 1-2, juz sama spalam, poplakal moze 2-3 minutki, obudzil sie o 7.30. Kolejna noc nie pamietam kiedy sie obudzil, bo juz nie sprawdzalam, pobuczal moze z 5-6 razy (5-6 dzwiekow) i spal do rana. 5 noc cos tam czasem uslysze (jakies dzwieki przez sen), nie wstal juz obudzil sie o 8.00! Pierwsza przespana calkowicie noc. Takze moze skorzystacie z tej "drastycznej" metody...oczywiscie nie wiem ile wstanie jestescie zniesc, ja zaluje, ze 2 miesiace temu juz tego nie zrobilam. Uwierzcie w swoje dzieci i w siebie. To madre cwane istoty. Szybko sie ucza :) I mimo wszystko rano sie smieja i sa szczesliwe!

Gość a ja sie ciesze na takie jakie
maku nagotowac

wiesz Martex, mój syn ma 2 lata i przesypia cale noce, ale kiedy czytałam Twój post to jestem szczęśliwa że chciało mi się zawsze do niego wstawać i że może się przez te 1,5 roku nie wyspałam, ale przynajmniej mój synek zawsze wiedział że nad nim czuwam i że jestem nigdy nie zrozumiem kobiet które robią sobie dzieci a potem dla własnej wygody (bo się musza wyspać...) maja je w dupie i 10 miesięcznego malucha zostawiają samego na noc nie sadze żebyś miała się czym chwalić... kiedyś jak na starość narobisz w gacie może też poczeka 12 godzin zamiast podejdzie sprawdzić czy u Ciebie ok...czego CI życzę serdecznie

Gość kiedys 300 mies.
moj syn ma 3,5 mies.i od jakiegos miesiaca przesypia bez jedzenia i bez budzenia sie w nocy ok.8-10h, tyle ze spi ze mna i czasem bylam tak zmeczona i nieprztomna ze jak czasem sie przebudzal to nie wiedzialam czy przed chwila jadl i powinnam go ponosic, czy dopiero mam mu dac.. jak mial otwarte oczy i byl rozbudzony to go karmilam a jak mruczal przez sen to dawalam wiec mu smoczka, pomruczal i spal dalej..i teraz sie nauczyl i tyle mi spi;)

Gość kiedys 300 mies.
moj za to jak wstaje juz po tych 8 godz.to sie drze i mleko musi byc natychmiast a potem radosnie pogrucha i idzie dalej spac;)wstajemy o 11;) no ale co tam..spie poki moge;) dodac ze w dzien zjada po 180ml mojego mleka odciagnietego co 2-2,5 godz. na noc daje mu 200..i jak sie obudzi rano tez 200ml;)

Gość martex
Jaheria1, takie wpisy jak twój dają mi tylko do zrozumienia to żeby lepiej nikomu nic nie radzić (bo ja sie nie chwalilam tylko dzielilam doświadczeniem, sposobem bo moze to komuś pomoc) i nic nie pisać na takich forach. Myślałam ze jest to miejsce do tego wlasnie typu rozmów a nie do krytykowania kogoś. Jesli ty wstajesz do 2 letniego dzie ka co chwile w nocy i uważasz ze jest to ok totwoja sprawa ale to forum jest założone bo ludzie s,ukaja sposobu na przespana noc a nie na konkurs matki polki. Ja nie trzymałam dziecka ryczacego przez 2h! I nie eksperymentowalam z nim tego przez miesiąc, bo na to bym sobie nie pozwolila. Poza tym ruuszam dupe żeby sprawdzić czy się nie odkrył. A ty myślisz ze twoje dziecko będzie szczęśliwsze niż moje bo wstawalas do niego co chwile przez 2lata? A moze było mniej szczęśliwe bo nie umiało porządnie się wyspać?I Myślisz ze będzie to pamiętać i doceniać i z wdziecznoscia wycierać twoja dupe na starość w zamian?W ogole co za myślenie ze mam dzieci po to żeby miał mi kto wytrzeć dupe na starość. Mam nadzieje ze zrobi to profesjonalna opiekunka a dzieci i wnuki beda mnie odwiedzać jak juz będę umyta i pachnąca.

Gość nibynic a jednakcos
Mamusie!czytać nie mogę,jak mamy których dzieci przesypiaja cala noc ostro krytykują matki tych niespiacych dzieci!moja córka ma rok i przespała 3noce!!!wyobraźcie sobie sytuacje,gdzie spocie 3godz na dobe-i to z przerwami,wstajecie o 5rano i musicie iść do pracy a po powrocie wysprzatac dom,ugotować obiad,zrobić pranie....itd!noooo lekko nie jest prawda?ja próbowałam WSZYSTKIEGO nawet sedalia syrop,nic nie pomagało,wiec przestałam stosowac:( czasem podawałam po uzgodnieniu z pediatra czopki viburcol,było troszkę lepiej.dodam też,ze córka przeszła szereg badan,bo w dzień spala 30min a w nocy tyle co nic,okazało się,ze to okaz zdrowia,tylko ja zaczęłam się sypać...rytm dnia jak w zegarku,jedzonko pierwsza klasa-gotuje sama,wszystko to na nic.takze mamy niespiacych dzieci,musimy uzbroić się w cierpliwosc:|.warto zrobić usg.jamy brzusznej,wiele dzieci ma zbyt krótki odcinek poprzeponowy,pokarm zalega a dziecko się meczy.nam pediatra kazała odstawić nocne karmienie,"oszukiwalam"córkę woda z glukoza(łyżeczka na 100ml wody)po 3nocach nie chciała juz jeść i rzeczywiście śpi lepiej,budzi się co 1,5-2 godz a nie co 30min,także nie sadze aby to było takie zle rozwiązanie.

Gość hgdcxz
mój synek ma 15 miesięcy i jeszcze się budzi raz w nocy na mleko Czekam cierpliwie az samo mu przejdzie ....

Ja mamten sam problem, moja córcia ma 14 miesięcy i bardzo czesto budzi się w nocy,gorzej niż jak była malusia. Już próbowałam wodę jej dawać,ale bez skutku, no i co mi zostało wstawać i karmić.

Gość goscgosc2
Szukam tu jakiejś porady, bo moje ma już rok i 2 m-ce a budzi się wciąż 3 razy w nocy z czego 2 na jedzenie(1 raz bo smoczek mu wypadł).Też marzę o tym żeby się wyspać...Kuzynka swojego syna nauczyła chodzenia spać o 8 mej i raz w nocy się budzi na jedzenie ale za to wstaje o 5-6.00... Moja babcia dawała swoim dzieciom w nocy wode z cukrem i rzadko się budziły.Teraz mówią ze to wywołuje próchnicę...Ja próbowałam z woda ale bez cukru i nie chciał, szukał cycka. Dwa razy karmić roczne dziecko to też ponoć za dużo. Już się w sumie przyzwyczaiłam do zarwanych nocy, (wcześniej odsypiałam z małym), ale na pewno jest jakiś sposób żeby moje dziecko budziło się raz a nie trzy, tylko jaki???

Gość zmeczona I szczesliwa
Moja cora ma 16 miesiecy. Ogolnie sypia od 19.30 do 5/6 rano podczas zabkowania nie bylo duzej roznicy w spaniu jednak od 3miesiecy budzi sie Noc w noc na kilka godzin... Usmiecha sie jest chetna I gotowa do zabawy a ostatniej nocy obudzila sie o 2 I nie spi do teraz ( 9;26 ) l rozumiem mame mateuszka pomino to nie pochwalam dawania nic dla dzieci zwlaszcza malutkich bo tylko szkodza dzieci nie maja ekspresji na twarzy sa 'leniwe' I wolniej sie rozwijaja intelektualnie na szczescie moj partner jest wyrozumialy I cierpliwy wiec mi pomaga przy corce w nocy tak czy siak znajac.naturalny bol niewyspania matki nie powinnyscie ganic kogos nie znajac zachowania dziecka w czasie gdy nie spi bo byc moze zrobilybyscie to samo albo cos glupszego wiec zgrywanie swietych I idealnych matek schowajcie sobie do kieszeni bo nie ma idealnych na tym swiecie

Gość zef
Z regóły nie udzielam się na takich forach, ale dzisiaj .... Większość z tych mam, które tu pisały to powinny biec do kościoła i dać na msze, czy w co tam wierzą.Moja mała ma roczek i nie przespałam jeszcze jednym ciągiem więcej niż 3 h, w dzień może z 5 razy przez ten czas się przespałam, bo drzemka w ciągu dnia też jest przerywana, ledwo się położe i już trzeba wstać. Budzi się 3-4 razy i wstaje o 5 rano, więc moje dni są bardzo długie. Je treściwe posiłki, zagęszczone mleko itd. i pije wody na potęge. Niedługo wracam do pracy, a boję się wsiąść do samochodu, żeby jakiegoś wypadku nie spowodować. Więc czas dorosnąć do roli której się podjełyście świadomnie czy też nie. pozdrawiam.

Gość gość
Ja tam nie wierze w te wszystkie cudowne metody. Mam rocznego synka. Karmiłam go piersią 4,5 miesiąca po czym sam odrzucił pierś na rzecz butelki. Najpierw jadł 3 butelki w nocy, później 2 i tylko jedną. Nigdy nie miałam parcia żeby dziecko oduczać jedzenia w nocy. Od jakiegoś miesiąca sam przestał jeść i przesypia cała noc. Czasami się przebudzi w nocy ale wtedy go chwilkę pokołyszę (mam łóżeczko z funkcją kołyski) i śpi do rana. I jeszcze jedno uważam że tak małe dziecko ma prawo jeść w nocy i nie zgadzam się z tym że tylko pół roku i koniec.

Gość gość
Moj w nocy nie je ale i tak sie budzi,a ma rok. Wystarczy mu podac smoka albo wode i spi dalej.