Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodazproblemem

Dokładne oczyszczenie jelit

Polecane posty

Gość młodazproblemem

Witajcie. Mam 16 lat i problem z nieoczyszczonymi jelitami. Jako małe dziecko miałam problem z zaparciami dodatkowo często wstrzymywałam kał. Teraz wypróżniam się średnio raz na 3 dni a od czasów dzieciństwa zostały mi całkowicie zapchane i wypełnione jelita. Znacie jakiś dobry, skuteczny sposób na ich całkowite "oczyszczenie"? Takie przeczyszczenie w wersji max. Tylko nie mówcie o lewatywie bo wiem ,że sobie jej nie zrobię... :(

Gość urszula kochanowska
e,no co Ty? lewatywa ponoć nie jest zła,koleżanka gdy szła na porodówkę miała sama kupić sobie przyrząd do lewtywy (enema??-nie pamiętam za dobrze) i później relacjonowała,że fajnie było :-),z tego wnioskuję,że możesz sobie spokojnie sama w dogodnych warunkach coś takiego zaaplikować ,tylko że to chyba zadziałą tylko na początkowy odcinek jelita wersja max-to widziałam w tv,jakiś program o odchudzaniu- jakaś całkiem dogłębna lewatywa,oczyszczanie jelit-tak się to chyba nazywało,robiła to lekarka (pielęgniarka?) i wyglądało dość spektakularnie ;-) (znaczy żadnego obnażania nie było,tylko taka półprzejrzysta rura,przez którą przepływał jakiś płyn z -wiadomo z czym,można się domyślić jak wygląda "aplikacja" tej rury) próbowałaś jakiś aptecznych środków na regulację pracy jelit? zwracasz uwagę na to,co jesz? jesteś tak młoda,że po prostu za młoda na takie problemy,musisz coś z tym zrobić,bo z wiekiem będzie coraz gorzej

Gość krucafuks
Ogorka kiszonego przepij mlekiem.

Gość dsdsd
autorko sprawdz to sobie w googlach - Hydrokolonoskopia

Gość prosisz i masz
1. bisacodyl, ale chyba jest na receptę 2.dieta optymalnie białkowa a w przewadze warzywno-owocowa 3.systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn 4.wysiłek fizyczny na poziomie potu wg zasady 3 x 30 x 130 Szczegóły znajdziesz pod nw. linkami: www.vademecum.zdrowia.prv.pl http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/

Gość mlodazproblemem
Ale boję się czy na tej diecie za dużo na wadze nie stracę :(. Zawsze byłam szczupła na granicy normy. A lewatywy nie chcę bo się zwyczajnie jej boję :(. Tak długo jak nie będzie ona KONIECZNIE potrzebna tak długo nie chcę jej robić :).

Gość podobnyproblemmam
upupupup

Gość spróbuj takich metod jak
picie naturalnych jogurtów i kefirów, jedzenie suszonych śliwek i moreli, do tego chleb typu graham, możesz kupic błonnik taki w proszku i wypijac z sokiem lub dawac do jogurtu, pij dużo wody - przy braku łatwiej o zaparcia. Regularny tryb zycia i duzo ruchu. Rano na czczo woda z cytryna i miodem, miód rozpuść dzień wcześniej wieczorem w szklance z letnią woda, nie za gorącą.

Żadnej lewatywy sobie nie rób !!! Lewatywa rozleniwia jelita co za tym idzie Ruch robaczkowy jelit zanika ! Czyli będziesz musiała sobie robić codziennie lewatywa żeby się wyproznic to raz po drugie lewatywa wyplukuje nie tylko te źle bakterie ale i te dobre dochodzi do wyjalowoenia jelita grubego i dziękuję mamy grzybica o***tu.! Ostatni wpis jest bardzo mądry mój szacunek dla tego człowieka! Błonnik!!! Kobieto błonnik chcesz wiedzieć więcej napiszę Ci z własnego doświadczenia

Żadnej lewatywy sobie nie rób !!! Lewatywa rozleniwia jelita co za tym idzie Ruch robaczkowy jelit zanika ! Czyli będziesz musiała sobie robić codziennie lewatywa żeby się wyproznic to raz po drugie lewatywa wyplukuje nie tylko te źle bakterie ale i te dobre dochodzi do wyjalowoenia jelita grubego i dziękuję mamy grzybica o***tu.! Ostatni wpis jest bardzo mądry mój szacunek dla tego człowieka! Błonnik!!! Kobieto błonnik chcesz wiedzieć więcej napiszę Ci z własnego doświadczenia