Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurdebalans z warszawy

śmieszą mnie ludzie, ktorzy mówią,ze życie jest drogie

Polecane posty

Gość ukończył prawo na
kursie korespondencyjnym :D

Gość oferma albo darmowy wujek
dobra rada po kursie obiboków :P:P:P

Gość Kancelaria Radcy Prawnego
Komik Komiczny --- słucham

Gość tutaj sami prawnicy,lekarze
i właściciele firm;)

"tutaj sami prawnicy,lekarze i właściciele firm" i dlatego normą zarobków na kafe jest 1200 zł?

Gość ktoś założył ten topik
żeby się dobrze bawić i czytać oburzenia ludzi. A teraz widzi co tu się dzieje i się śmieje. Ludzie dlaczego wierzycie w takie bzdurne wypowiedzi?

Ty /ona ona łona/ a mówi Ci coś patriotyzm ? Państwo dało Ci za darmo wykształcenie, może trzeba teraz dla Polski popracować ???

Gość jakaś paranoja
Państwo dało Ci za darmo wykształcenie" A od kiedy kształcenie jest darmowe ?:)

Gość jakaś paranoja
Ty w ogóle masz pojęcie o czym piszesz Ćwoczko?:)

co to za doradzanie aby wyjeżdżać za granicę ? hę ? Wykształciłaś/eś się bezpłatnie na dziennych studiach medycznych ? to pracuj w Polskich szpitalach. Wykształcili Cię jako ekonomistę to Nim bądź i w Polsce i daj coś siebie. Studiowałeś możne - aktorstwo na bezpłatnych kierunkach to pracuj w polskich teatrach, graj w filmach. Każdy wybiera kierunki studiów przemyślanie, myślę. I zapewne orientuje jakie potem w jego zawodzie może osiągnąć zarobki !!!

Gość jakaś paranoja
A tak sobie gwarzymy :p Jakby tu w czynie społecznym popracować :p:D

każdemu należy się wykształcenie i powinien je od państwa dostać... i nie ma z tego powodu żadnego długu wobec tego kraju... kraju, który ma go zresztą w dupie i tylko patrzy jak tutaj go wydymać...

pewnie ćwoku - najlepiej polskie społeczeństwo ładować w bambuko, i co nadal mam płacić podatki na wasze wykształcenia ? a wy potem fiu i tyle was widzieć ??? Ojczyzna jak widać to dla was puste słowa.

Gość jakaś paranoja
A te piękne "ćwoku" na jakiej uczelni cię tak wyuczyli ?:) Mam patrzeć na państwo ? Pewnie !będę może później zastanawiać się w którym punkcie charytatywnym bogatsze datki rozdzielają :D

ale skoro tak bardzo uważacie , ze wam się to bezpłatnie należy. To proponuję wyjechać np. do Afryki, tam możecie " nie kształcić " swoje dzieci. Nikt w nie nie zainwestuje i nikt od nich nic nie będzie wymagał. Co zasieje to zeżre.

Gość dfnfdnfdndz
xeniaaaaaaa ja w ciebie wierze :D idz ty kurwa sprzatac ulice ,tylko nie licz na to ze ci panstwo mitle da :D

Gość dfnfdnfdndz
miotle* :D

Gość też powiem swoje
Mam wyższe wykszt., skończyłam państwowy uniwerek jeden z najlepszych w kraju, obroniłam się na 5. Jakiś tam poziom prezentuję powiedzmy. Zarabiam niecałe 3 tys. na rękę i tylko dlatego, że po znajomości mi załatwiono pracę w sektorze państwowym, dość opłacalnym (dokładnie mundurówka). Mąż ma jakieś 1600-1800 zł na rękę. Oficjalnie ma 900, bo przecież pan prywatny przedsiębiorca polski nie będzie płacił ludziom na zus uczciwie, bo by sobie 3 domów nie postawił, tylko 2 :O Moje doświadczenia: to jest polska norma (a raczej my mamy całkiem nieźle)! Ten kraj po pierwsze nepotyzmem i znajomościami stoi i to jest jego największa choroba, która go toczy. Nie masz znajomości, nie masz stołka. Po drugie: kraj nasz polskim, żałosnym prywaciarzem stoi, który będzie ciułał każdy grosz, łupił ludzi ze skóry i wiecznie lamentował, jak to ma mało. Mentalność polskiego prywaciarza i nepotyzm - 2 bolesne choroby tego smutnego kraju i póki one się nie zmienią, lepiej nie będzie. Teraz czy życie jest drogie. Nie wiem, w moim przypadku nie, tyle że ja niczego nie mam. Nie mam mieszkania ani domu na kredyt (świadoma decyzja), wynajmujemy i wynajmować będziemy. Nie mamy dzieci i najpewniej mieć nie będziemy, między innymi dlatego, że nie zdecydujemy się w tym niepewnym, nieprzyjaznym kraju (ale to nie jedyny powód). Obciążeń innych też nie mamy. Więc żyję jak chce, ale raczej z dnia na dzień i bez wielkich wydatków oczywiście. Do koszyka w sklepie wrzucam co chce, ciuchy kupuję jakie chcę (oczywiście nie chcę dolcze & sralana i inne, tylko ze zwykłej półki ;) ). Do kina, knajpy idę kiedy chcę, książki kupuję namiętnie i nigdy na nie nie żałuję, wakacje dla średniaków (egipt, chorwacja itp.) raz w roku. Zostaje jakiś 1 tys. miesięcznie, który odkładamy i potem to tracimy na wakacje, bo cokolwiek z tego życia mieć trzeba. Więc można powiedzieć, że żyję ok (dla mnie to jest ok). Ale nie mam i nie będę miała nic (domu, dziecka, zabezpieczonej przyszłości, kawałka ziemi i swojego drzewa). Czy tak powinno być? No chyba nie. Wypowiedzi szanownego Komiczne jak zwykle odrażające i pełne pogardy dla maluczkich ("polaczki" itp.). Nie wiem, czy ego tego człowieka ma gdzieś kraniec. Jeśli życie go kiedyś kopnie w kuper z półobrotu, to mało kto najprawdopodobniej będzie za nim płakał :)

Gość nie rozumiem ludzi ktorzy mowi
a ze nie znaja nikogo kto zarabia mniej niz 4000 tys...sorry ale ja jestem nauczycielem i pracujac na 2 etaty zarabiam 3200 na reke. a pracuje 36 godzin w tygodniu. No i oczywisce mam mgr

rozumiem, że gdy decydowałeś/aś się na zawód nauczyciela, pozostawałeś/aś w błędnym przekonaniu, że jest to jeden z lepiej opłacanych zawodów w tym kraju? :D

Gość bdkv.dm vz,m.x
ohoho to faktycznie przez caly tydzien napracujesz sie :classic_cool: :D

Gość też powiem swoje
Rozpisałam się, bo temat mnie zainteresował. Myślę, że kwestię rozpisywania lepiej zostawmy, wieczny bywalcu tego forum (dobrze, że masz czas zarabiać te grube tysiaki, w przerwach między warowaniem na Kafe :) ). Ale zostawmy rozmówk między nami, Komiczne, mogłoby się to skończyć kolejną pseudo-inteligentną wymianą słówek, jakich tysiące prowadzisz na kafe z tym głupimi kobietami ;) Mnie na to szkoda czasu, a Ty też lepiej pogęgaj z jakimś stadkiem głupiutkich, zakochanym w Tobie forumowych kurek, którym wystarczy zaświecić w oczy denną ripostą, żeby im majtki spadły z wrażenia :)

Gość delikatnie powiedziane
Tobie forumowych kurek, którym wystarczy zaświecić w oczy denną ripostą, żeby im majtki spadły z wrażenia ' dobre i prawdziwe :D:D:D

Gość postukaj sobie
@tez powiem swoje. dobrze ze Ty taka inteligentna, ciekawe co tu robisz:-)