Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Windykacja-przyszłość?

Czy windykatorzy to ludzie pazerni i bez serca? To dobry zawód?

Polecane posty

Gość Moni

A ja bym nie powiedziała, że są bez serca. Jeden raz w życiu miałam do czynienia z windykatorem (kruk), potraktowano mnie normalnie, z szacunkiem, a kiedy powiedziałam, że mam trudności ze spłatą, to zaproponowali mnie ustalić raty. Adekwatne podejście

Gość funtain

Każdy windykator ma ciężką pracę i to trzeba docenić a nie robić sobie z nich wrogów. Mi na przykład w Eos Ksi pomogli.

Gość Szczera

Zawód jak zawód kazdy ma wady i zalety a opinia o windykacji w tym kraju jest taka jaka jest bo ludzie robic dlugi to robią ale płacić ich to juz zamiaru nie mają!!

Gość luigi

Praca jak każda inna. Podziwiam takich pracowników eos ksi że mają stalowe nerwy i masę cierpliwości do dłużników. To przykre, że człowiek który wykonuje zadania musi się liczyć z takimi reakcjami ze strony dłużników

Gość kometa

Moim zdaniem to praca jak każda inna i należy okazywać szacunek mimo wszystko. Oni nie chcą źle tylko chcą pomóc jak w moim przypadku było z eos ksi

Gość Mannon5
Dnia 17.08.2019 o 01:09, Gość kometa napisał:

Moim zdaniem to praca jak każda inna i należy okazywać szacunek mimo wszystko. Oni nie chcą źle tylko chcą pomóc jak w moim przypadku było z eos ksi

EOS KSI to naprawdę dobra firma, pomogli mi i mojemu koledze gdy mieliśmy problemy finansowe.

Gość QQWERTY

Windykatorzy to uczciwi ludzie, którzy pracują dla własnych rodzin, w EOS KSI uczciwa praca to podstawa, tłumaczylili mi to przez telefon i byłem bardzo zadowolony.

Gość Hanzwaw
Dnia 24.07.2019 o 13:49, Gość Makoner napisał:

Do mnie też dzwonili z eos Ksi i mieliśmy chwilę sprzeczki, ale to głównie z mojej strony bo nie wiedziałem jak zareagować na sytuację gdzie mam naprawdę duży dług, pan przez słuchawkę powiedział mi że termin może zostać przesunięty zgodnie z tym że nie dałbym rady tak szybko tego spłacić. Uważam że to ciężka praca ale uczciwa.

Jak z każdymi windykatorami. Bywają lepsze chwile i gorsze. Ale najważniejsze to to co mówisz o eos. Ci ludzie podchodzą do człowieka z sercem.

Gość cliqu

zależy jak kto na to patrzy, jeżeli jest się uczciwym wobec prawa tak jak ja ( już) to można powiedzieć że windykatorzy są uczciwi, jeżeli robi się jakieś machlojki i ma się do czynienia z windykatorami to wiadomo że taki człowiek powie że nie działają uczciwie a to przez to że chcą się kryć. ja miałem kontakt z panami z EOS KSI i pomogli mi w mojej beznadziejnej sytuacji finansowej.

Gość amultiron
Dnia 28.09.2019 o 14:00, Gość cliqu napisał:

zależy jak kto na to patrzy, jeżeli jest się uczciwym wobec prawa tak jak ja ( już) to można powiedzieć że windykatorzy są uczciwi, jeżeli robi się jakieś machlojki i ma się do czynienia z windykatorami to wiadomo że taki człowiek powie że nie działają uczciwie a to przez to że chcą się kryć. ja miałem kontakt z panami z EOS KSI i pomogli mi w mojej beznadziejnej sytuacji finansowej.

Bardzo ładnie opisane. Nie rozumiem nagonki na nich. Przecież chcą tylko pomóc właśnie w takich ciężkich sytuacjach. Pamiętajmy że to może spotkać tak naprawdę każdego z nas

Gość amultiron
Dnia 28.09.2019 o 14:00, Gość cliqu napisał:

Bardzo ładnie opisane. Nie rozumiem nagonki na nich. Przecież chcą tylko pomóc właśnie w takich ciężkich sytuacjach. Pamiętajmy że to może spotkać tak naprawdę każdego z nas

Gość Mario

Zgodnie z tą reklamą komorników, komornik nie kradnie, tylko oddaje. Tutaj podobnie, tylko że bardziej z nastawieniem na zarobek, w końcu to prywatna firma dlatego często trudno o zrozumienie i ludzkie odruchy. Chociaż sa i wyjątki, wspomniane wcześniej EOS KSI widać że mocno stawia na  dobry stosunek do dłużników!

Gość babinnia

Ja tak nie uważam. Wykonują swoją pracę. Jak nie oni to ktoś inny. Sama bałam się windykacji eos ksi ale niesłusznie. Dziękuje im teraz. Pozdrawiam

Gość miecznik
Dnia 20.10.2019 o 15:07, Gość babinnia napisał:

Ja tak nie uważam. Wykonują swoją pracę. Jak nie oni to ktoś inny. Sama bałam się windykacji eos ksi ale niesłusznie. Dziękuje im teraz. Pozdrawiam

Tak jak ta pani pisze. To nie są ludzie pazerni tylko wykonują pracę. Zastanówmy się czy to oni są pazerni czy ludzie zalegający pieniądze i chowający się przed windykacją.

Gość shine!
20 godzin temu, Gość miecznik napisał:

Tak jak ta pani pisze. To nie są ludzie pazerni tylko wykonują pracę. Zastanówmy się czy to oni są pazerni czy ludzie zalegający pieniądze i chowający się przed windykacją.

dokładnie jest tak jest jak mówicie, po co się ukrywać?

Gość czarek

ja uważam, że to zawód jak zawód. wszystko zależy od podejścia. Praca jest na pewno ciężka i wiąże się z nią wiele stereotypów, ja z takich firm miałem doświadczenie tylko z eos ksi i powiem że cieszę się że trafiłem akurat na nich bo zrozumieli moją trudną sytuację i udało się pójść na kompromis dzięki czemu mogłem spłacić dług i uniknąć dodatkowych opłat

Gość mgkmahin

Dobrze że informujecie o eos bo właśnie do mnie dzwonili i nie uważam żeby to byli źli ludzie. Pozdrawiam

Gość ciko
Dnia 11.11.2019 o 17:58, Gość mgkmahin napisał:

Dobrze że informujecie o eos bo właśnie do mnie dzwonili i nie uważam żeby to byli źli ludzie. Pozdrawiam

też z nimi ostatnio rozmawiałem i jestem w pełni zadowolony z roznowy bo zaoferowali mi pomoc z długami

Gość naczoz
22 godziny temu, Gość ciko napisał:

też z nimi ostatnio rozmawiałem i jestem w pełni zadowolony z roznowy bo zaoferowali mi pomoc z długami

Jaką pomoc Ci zaoferowali? Może dało by radę rozłożyć mój dług bo wszystkiego nie będę w stanie spłacić na raz...

Gość Karoser22
Dnia 11.11.2019 o 17:58, Gość mgkmahin napisał:

nie są źli, oczywiście trzeba podejśc do tego subiektywnie, aczkolwiek uczciwa firma - uczciwi ludzie.

Gość zelazo
Dnia 12.12.2019 o 21:26, Gość Karoser22 napisał:

nie są źli, oczywiście trzeba podejśc do tego subiektywnie, aczkolwiek uczciwa firma - uczciwi ludzie.

można z nimi dojść do porozumienia, potwierdzam, dzwonili do mnie z tydzień temu.

Gość hanggang

ja bym na to tak nie patrzył, windykacja sama w sobie to naturalny zabieg jeżeli ktoś ma długi, nie widzę w tym nic nienormalnego a tym bardziej pazernego.

Gość Fabiokrzysztof

windykator to normalna praca, trochę trudna, opowiadali mi to właśnie z eos ksi, bo u nich znalazłem pomoc.

Gość sebastian

Zupełnie nie rozumiem zarzutów o pazerność względem windykatorów. Natomiast jeśli chodzi o bycie bez serca to rozumiem, że ze strony dłużnika można mieć takie odczucia, ale przecież gdybym pożyczył komuś swoje pieniądze, a ta druga osoba nie chciałaby mi ich oddać, to też mam prawo się domagać ich oddania. Myślę, że ten zawód jest dość trudny. Wymaga rozległych umiejętności miękkich, żeby móc rozwiązać spór o należności. Sam nie miałem takich problemów, ale mój przyjaciel pracuje w eos ksi. Jest to osoba bardzo empatyczna, której bardzo daleko do bycia "pazernym" i "bez serca".

Gość kamila

oczywiście że dobry zawód, muszą włożyć dużo pracy by mieć dobrą renomę wśród ludzi, mi pomogli z eos 😛