Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plamka_plamista

Po trądziku...?

Polecane posty

Gość Plamka_plamista

Mam sporo przebarwień po trądziku - miałam intenstywny jak byłam młodsza. Teraz mnie nie kłopocze od blisko 2 lat, ale ślady zostały. Plamki przydkie, blizny. Czym to smarować, leczyć? Mam je na twarzy, ale to przykrywam pudrem - najgorzej że mam je na pupie i na dekolcie, a biust uznaję za swój atut. Prosiłam panią w aptece i smarowałam posłusznie miesiąc. Dopiero ostatnio przeczytałam że to... na gojenie ran, a nie na blizny =___=

Gość naddia1
ja stosuje skinoren na przestrzeni 4 mcy mi pomogl,ale teraz upaly wiec sie wstrzymaj albo wysokie filtry- nie mniej to złuszcza wiec trzeba uwazac powodzonka

Gość Plamka_plamista
A jeżeli siedzę w domu? Pracuję do końca miesiąca i się nie pojawiam na słońcu, aby w sierpniu pojechać...

Gość naddia1
ale i tak nie w takim stopniu jak ekspozycja na slonce bezposrednia mimo wszystko trzeba uwazac

oczywiscie ze nie w takim stopiniu ale jesli uzywa sie kwasow, kotre dzialaja zluszczajaco to filtrow uzywa sie caly czas

Gość naddia1
a na skinoren tez caly czas, ostatecznie opinie są różne co do tego a o skinorenie czytalam ze raczej mozna go stosowac w lecie...

Smarowanie może czasami po prostu nie wystarczyć. Jeżeli na prawdę dokuczają Ci te przebarwienia i blizny, to może warto byłoby pójść do kosmetyczki na jakiś zabieg? Z tego co wiem to wiele salonów oferuje teraz różnego rodzaju zabiegi, na przykład peeling kwasem migdałowym. Słyszałam,że robią taki w Beauty Homecare i jest podobno niedrogo a efektywnie.;)