Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LISTOPAD2008

Jaki krawat do białej sukni i fioletowych kwiatków???

Polecane posty

Jak w temacie ;) Jaki kolor krawatu powinien miec pan mlody jesli panna mloda ma biala suknie ze srebrnymi elementami no i kwiaty w kolorze fioletowym (nie wiadomo jaki bedzie dokladnie odcien fioletu) ?

Tylko nie wiadomo do konca jaki bedzie odcien kwiatow... moze byc obojetnie jaki odcien fioletoweego krawatu?

Gość nie jestem stylistką
Jeśli suknia ma srebrne elementy,można zdecydować się na krawat fioletowy w srebrzystawoszary prążek; jeśli bukiet zostanie związany srebrnawą wstążką, odcień fioletu w krawacie nie będzie az tak znaczący ;) Nasycone fiolety (śliwka) to głównie anemony i cantedeskie; wtedy krawat rzeczywiście mógłby być śliwkowy lub śliwkowo-srebrny. Pozostałe gatunki kwiatów występujących w fioletach (róże, frezje, hortensje, eustomy) majązwykle dużo delikatniejsze, jasnowrzosowe odcienie. Delikatniejszy w odcieniu krawat będzie dużo bezpieczniejszą i bardziej uniwersalną opcją.

Gość Krawat może być fioletowy ale
nie ten biskupi lub śliwka.

Gość do slubu fioletowy
krawat:O:O:O wezcie sie opamietajcie, niech bedzie srebrny lub bialy jak koszula a nie fioletowy! A jaki kolor garnituru??????

Gość biały?! srebrny??
wtedy Młody sobie, Młoda sobie, ona z ciemnym bukietem, a on biały i mdły - gdzie tu konsekwencja w stylizacji?? nie każdy Pan Młody musi miec na sobie połyskliwe ślubne poliestry, i nie każdy musi wyglądać jak zagubiony Śnieżynek :-p biały krawat na tle białej koszuli wygląda nieciekawie, bo rozmywa rysy twarzy

Gość boli mnie kolano
wez sie nie wypowiedaj jesli nie masz zielonego pojecie hahaha rozmywa rysy twarzy????? skad Ty sie urwalas, nie nie rozmywa, wprost przeciwnie, bialy przykuwa do twarzy, nie odwraca uwagi od pana mlodego jego krzykliwy fioletowy krawat, wiec fiolet jak najbardziej nie!

Gość a ja tez sie pytam...
czesc mam ten sam problem tylko szukam kamizelki w kolorze delikatnego wrzosu i butonierki, moj mezczyzna jest strasznie blady , ma b. jasna karnacje i wiem ze bialy lub srebrny nie beda pasowac , sila rzeczy potrzebuje kontrastu by był wyrazistrzy :) lecz problem taki ze nigdzie takiej nie potrafie znalesc - ps kwiaty fioletowo rożowe :) ( róż - w kamizelce zdecydowanie odpada- wiec pozostal fiolet)

Gość zgryzotka
Może pomarańczowy w zielony prążek?

Gość kamizelka
z poliestru to obciach najwyższego sortu!!!!! a jeśli białe "przukuwa uwagę do twarzy" to ja jestem biskup :-p

Gość szafirek....
Mam wrażenie, że ktoś tu prowadzi jakąś krucjatę antykamizelkową. Sama nie jestm ich wielką wielbicielką, ale prawda jest taka, że gdzie się nie wejdzie - czy to portale polskie czy zagraniczne- to każdy facet ma taką kamizelkę, więc nie są one chyba aż tak kiczowate, jak co niektóre tu chcą wszystkim wmówić... Specjalnmie weszłam też na strony francuskie (w końu nie od dziś wiadomo, że Francuzi znają się na modzie i trendach) i co widzę? KAMIZELKI!!!

ja w zeszlym miesiacu bralam slub i mialam biala suknie ze srebrnymi zdobieniami, kwiaty tez w odcieniu fioletu mieszane z bialymi. moj maz mial garnitur jasno szary, biala koszule, bialy pasek i biale spodnie. do tego srebrny krawat i fioletowa butonierke. niech kazdy pisze co chce, ale ten zestaw wygladal zaaajebiscie. nie byl mdly tylko letni :) bez kamizelki, koszula z krotkim rekawem :)

moj maz nie mial kamizelki bo bylo na prawde cieplo i glupio wygladalby w kosciele upocony :O

jak bedzie mial fioletowy krawat to bedzie to ladnie wygladalo, ale do momentu kiedy nie odlozysz kwiatow. bez Twoich kwiatow jego kreacja nie bardzo bedzie do Twojej pasowala :P nie mowie, ze nie powinien miec, to tylko moje zdanie :)

Gość koszula z krótkim
rękawem NA ŚLUB?! BIAŁE SPODNIE?? no to był super-look - w sam raz w stylu "dresiarz się hajta"...

Gość ewewe
Kamizelka i dlugi rekaw sa podstawa stroju. Nie mozna z czegos zrezygnowac. To szczyt wstydu i kiczu. Nic sie na modzie nie znacie

Gość koszula z krótkim
Długi rękaw na spinki to podstawa męskiej elegancji. Kamizelka - niekoniecznie. Drobna, ale znacząca różnica ;) Kamizelkę obowiązkowo noszą wyłącznie KELNERZY :-p

Gość no skoro jest na 3
weźcie się już odwalcie od tych kamizelek bo to się już nudne robi. Na kafe wystarczy sie popisac wiedzą, że kamizelka to obciach i juz mozna sie stylistka poczuć, żenada.

Gość kelnerzy też nosza
spodnie od garnituru, więc każ swojemu peem pomykac w dresie, coby sie wyroznial od klenerow buahahaha co za rozumowania

Gość to juz bylo
Garnitury ślubne, moda każe dobierać również kolorystycznie zgodnie z trendami. Oczywiście najpopularniejsze są ciemne klasyczne kolory i nieśmiertelna czerń, ale do sukni Panny Młodej w kolorze ecru, można pokusić się o jasny garnitur ślubny, do kolorowych dodatków sukni i stroju Panny Młodej, dobieramy dodatki dla Pana młodego (kamizelka, ascot, krawat) w tym samym kolorze.

Gość piękna stylistyka ;)
A potem wyjdzie taki biedaczyna Pan Młlody wystrojony przez przejętą lubą jak śledź na święto morza, w ecru garniturku, stosownej kamizeleczce i może jeszcze ecru cylinderku, i bedzie wyglądał, jakby sie z choinki urwał... Jasny garnitur nie ma racji bytu na oficjalnych okazjach (a taką jest ślub) - ewentualnie na przedpołudniowym, niezobowiązującym koktajlu. Każdy mężczyzna-gość ślubny, idący na Zachodzie w jasnym stroju na ślub choćby już pary z middle-class - zostałby dosłownie zabity śmiechem przez pozostałych gości. Bo takie traktowanie ceremonii świadczy niezuicie o nuworyszostwie i braku kindersztuby u gościa ślubnego; nie umiał się ubrać stosownie do okazji, nie szanuje ani wagi ceremonii, ani (przede wszystkim!) Młodej Pary, skoro ubrał się jak na przedpołudniowy spacerek...A Pan Młody w jasnym garniturku lekceważy z kolei swoim wyglądem własnych bliskich i gości ślubnych. Co innego ślub na plazy, na bosaka, hawajsko i romantique - wtedy ok, pełen luz & pseudo-swobodny-lans. Ale to inna bajka ;) Więc dalej strójcie Panów Młodych jak cudaków, najlepiej w odcień taki sam jak własnej sukni, i śmiało będziecie mogły mówić, że zrobiłyscie im niedźwiedzią przysługę. Bo zamiast jak mężczyźni, wyglądają jak klauni przebrani w damskie fatałaszki.

Garnitur jest w kolorze ciemnego grafiutu. Bez kamizelki jakiejkolwiek ;) nie podobaja nam sie kamizelki i tyle... wiec zrezygnowalismy. Krawat kupilismy w koncu fioletowy w takim bardzo ladnym odcieniu... mysle ze calosc bedzie wygladac ok. Pozdrawiam