Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thaisse80

czy rzeczywiscie piwo bezalkoholowe karmi jest dobre na laktacje?

Polecane posty

Gość thaisse80

Tak slyszalam tyle ze zdrugiej strony slyszalam tez ze mimo iz jest bezalkoholowe to jednak troche alkoholu zawiera i ze lepiej go nie pic ani w ciazy ani karmiac piersia. Ja karmie piersia i ostatnio czuje ze mam mniej mleka a z kolei coreczka ma wieksze zapotrzebowanie na cyca chyba przez te upaly. co mi radzicie?

nie wiem ile prawdy w tym jest ale to piwo na położnictwie doradzały nam położne........9 lat temu:)))))))))))))

Gość thaisse80
Dzieki, ja mieszkam za granica wiec o Karmi dowiedzialam sie z netu. w tym tygodniu przyjezdzaja do mnie rodzice z wizyta i zastanawiam sie czy nie poprosic mame o przywiezinie tego piwa. p.s moja corcia tez wiktoria i jest z 3 kwietnia tego roku:))

Gość teoretycznie chmiel
poprawia laktacje ale nie na wszystkich dziala tak samo jak magiczne cherbatki na laktacje, jak ktos nie ma pokarmu to cudownie sie nie pojawi.

to ilość spożytych płynów warunkuje laktacje więc gdy są takie upały ilość wypijanych przez nas płynów ma wynosić ok 3 litrów a co do Karmi to bardziej plota niż prawda :P ale ja piję ze względu na walory smakowe :D pij herbatki na laktację polecam z herbapolu

Gość thaisse80
podnosze

Gość bo mie zczysci tu ze smiechu
nie przesadzajcie z tym 0,0005 alkoholu:D Zadne piwo nie jest na laktacje dobre, ogolnie chodzi o rozluznienie sie, a do tego lepsze pol alkoholowego :D

oj bardzo dobre, mi nic nie pomagało na początku, żadne herbatki itp a po karmi? lawina mleka, ostatnio wypiłam pół tak sama dla siebie i w nocy nie mogłam dać sobie rady z nawałem pokarmu, Oczywiście trzeba pić je z umiarem, ja miałam butelkę na 3-4 dni