Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa_kasia

Grudzień 2010 - reaktywacja

Polecane posty

Witam:) u mnie wszystko dobrze, po plamieniach ani sladu. Mój maluszek w nocy jest grzeczny, bryka jak leze na prawym boku ale późnej sie uspokaja i spimy :) zeby tak było jak sie urodzi :) siusiu tylko raz wstaje w nocy, potem dopiero rano Dziewczyny tak mi was szkoda, kurujcie sie :* Pampusia ale my Ci wszystkie zazdrościmy tak szybkiego porodu :P kazda by tak chciala :) Ameele my planujemy mieć 3 dzieci ale zobaczymy jak to bedzie ;) Witam nowa grudniówke:)

Gość evangeline...
Hej dziewuszki.Pampusia,to fakt,tylko pozazdrościć takiego lekkiego porodu,żeby i nam tak łatwo poszło. A ja dzisiaj,jak nigdy,dobrze spałam.Może to zasługa wypitego przed snem gorącego mleka...?

Witamy papatkind w gronie grudniówek . Betinnka i wszystko dobrze ,nie potrzebnie się martwiłaś, u mnie spokój,wczoraj sobie poleżałam w wanie ale w ciepłej nie gorącej wodzie bo tak mnie wszystkie gnaty bolały i tak super po tej kąpieli mi spało ,a dziś od nowa katar i ból głowy i nic nie mogę brać na przeziębienie ,mój mąż wczoraj mi zrobił mleko z czosnkiem i miodem ale to jest fuj nie wypiłam ,czoło mi pulsuje .

a mi nawet taka mikstura smakuje, nie jest tak źle :) moze dlatego ze lubie czosnek :) moze Wiola jednak sie przełam i wypij bo ja jak bylam chora to wlasnie to mi pomogło :)

hejka :) ja dzis dla odmiany mialam bardzo ciezka noc...znowu krecenie sie z boku na bok.....skurczy nic a nic, wszystko ustalo. Kropka- mam nadzieje, ze ci pomoze :) Pampusia super pordod! Gratuluje Mikolajka! Moja siostra tez miala tyle szczescia i urodzila w 2 godzinki i to pierwsze dziecko....mam nadzieje, ze to u nas rodzinne hehe Przeziebione grudnioweczki zjedzcie sobie chleb z maslem i duza iloscia swierzego czosnku pokrojonego w plasterki. Mi pomoglo, przeziebienie jak reka odjal. NO co prawda lepiej sie po zjedzeniu takiej bomby czosnkowej z nikim nie spotykac ale naprawde polecam.

Witam dziewczyny ! Ja również mam termin na grudzień a dokładnie na 17. Szkoda że dopiero teraz natrafiłam na takie fajne forum - razem zawsze trochę łatwiej :-) Przeczytałam kilka ostatnich stron i widzę że dopadło was bidulki przeziębienie. Jak ostatnio byłam w szpitalu i też okropnie mnie wzięło to położna przyniosła mi zaparzony majeranek (2 łyżeczki na szklankę wrzątku) można jeszcze posłodzić miodem. Dobrze działa na katar i nie smakuje tak źle jak by się mogło wydawać ;-) Acha i jak by się pojawiła temperatura to bierzcie apap. Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka wszystkim ciężarówkom.

Witamy kasiulek1707. słuszna uwaga to forum jest fajne ,czasami sobie podczytuję inne fora i zawsze się trafi ktoś co komuś naubliża albo sypie głupkowatymi tekstami.Majeranku to też nie lubię a w domu mam miód gryczany ale coś faktycznie muszę zrobić bo czuję się co raz gorzej ,temperatura u mnie czasami nie dochodzi do 36 st ,mój mąż zawsze daje mi trzy termometry bo nie wierzy że ja mam tak niską temperaturę ale tak mam i to od małego ,dobra idę się napić tego mleka z czosnkiem.

Mi na przeziębienie w ciąży zawsze pomaga herbata z lipy trzeba ją wypić i wskoczyć pod kołderkę... poty niesamowite, ale po jednym dniu ni widu ni słychu po przeziębieniu... a jak miałam gardzioł chory piłam syropek z prawoślazu bardzo dobrze nawilża...

Witajcie! Byłam wczoraj na usg i okazało się, ze moja mała wreszcie przewróciła się głową w dół. Jeszcze jest wysoko, ale to już postęp. Jest niewielka- waży ok 2600 ale do porodu zostało jeszcze trochę czasu. Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś i gorące powitanie dla nowych grudniówek.:)

Wiola- ja tez nie nawidze tej mikstury , lecz niestety pomaga. mój mąż w zzeszłym roku mnie nią faszerował, zatykał mi nos ;) i szybko stanęłam na nogi. A co do niskiej temperatury, to mój też tak ma, 35 i pare kresek to u niego normalna temperatura, jego dziadek mial tak samo i dluuugo żył wiec mam nadzieje ze tu bedzie tak samo ;)

Na przeziębienie u mnie niezawodnie działa grzanka z czosnkiem i mleko z miodem. Moja znajoma używała syropu Prenalen, ale je sama nie wiem czy na mnie by zadziałał. Na szczęście nie dopadło mnie (jeszcze) porządne przeziębienie w tej ciąży. Dziewczyny trzymam kciuki abyście szybko się wykurowały.

witaj kasiulek:) u mnie dziś pogoda marzenie, słoneczko świeci :) a mnie takie spanie bierze jak nie wiem hehe

U mnie też dziś pogoda piękna, słoneczko zagląda przez okno ;] oczywiście póki co, bo już o 14 pewnie zacznie się chmurzyć. Dziś po raz PIERWSZY obudziły mnie skurcze jak na @. I te wrażenie, że chce mi się na kibelek. To te przepowiadające??? Pytam, bo pojęcia nie mam ;] Wszyscy mówią, że brzuch mi się opuścił (sama też to widzę) i przepowiadają mi wcześniejszy poród i zaczynam chyba lekko panikować. Ale póki co jestem w dwupaku, tylko jak wstaję na nogi to mnie podbrzusze ściska. Z rozstępami już się pogodziłam jakoś, najgorzej, że chyba coś zaczynają mi nowe wychodzić pod pępkiem ;/ Dziewczynki kurujcie się i tak jak mówią grudniówki bardzo skuteczne jest to mleko z czosnkiem i miodem... niestety... paskudztwo ;]

właśnie doszedł wózek, jupi mam juz wszystko , tak mnie nastraszyłyscie z tym ze idzie kolo 4 tyg, na szczescie szedl 2 dni, przynajmniej mam z glowy.

bettinka bardzo ładny wózek, w pl jest duzy wybór, tam bym miala w czym przebierac, do tego widze ze masz okrycie na fotelik samochodowy, to powinno byc wszedzie a jednak u mnie nie ma

amelee ,przecież ma kwiatki ,a po za tym nie będzie się brudził,nasz wózek ma przewagę koloru brąz i jestem zadowolona nie lubię pstrokatych kolorowych wózków,a ty Betinnka masz ten szary ,bo ten kolor fajny jest.

U mnie też pogoda dopisuje, ale jest tak zimno że nawet nie mam ochoty na spacer. Jak słoneczko trochę zaświeciło to od razu mam lepszy humor i więcej energii. Wczoraj badała mnie moja gin i powiedziała że jest 3 cm rozwarcia, a po tych jej "macankach" to dziś wypadł mi śluz. Ale póki co jakoś nie czuje aby zbliżał się poród, zero skurczy nawet tych przepowiadających nie miałam, więc chyba jeszcze muszę się uzbroić w cierpliwość. Idę pozbierać pranko, może nie zamarznę ;-)

ja kupiłam czerwono czarny :) z myślą ze kiedys bedziemy miec dziewczynke :) kasiulek u mnie sie to samo stało po środowej wizycie chyba 2 strony temu o tym pisałam własnie, teraz plamien nie mam ale mam wrazenie ze czop jednak został naruszony bo juz mam taki inny śluz niż wczesniej

A wózeczki bardzo ładne i co najważniejsze praktyczne. Ja mam wózek po córci, jest w ogóle nie zniszczony więc cały czas się waham czy kupować nowy. Dodam tylko że ma rózowy kolor ( nie wiem co mnie opętało) taki cukierek na kółkach :-)

hej hej :) ja sie melduje jeszcze w 2 paku :) Pampusia- zazdroszcze porodu, chcialabym, zeby i moj tak wygladal... dzisiaj sie naczytalam, ze sa kobiety, ktore tych regularnych skurczy moga wogole nie czuc, ze zdarzaja sie takie, ktore przegapiaja porod i jada juz z pelnym rozwarciem! Witam nowe grudniowki :) u mnie cisza, moze lekkie bole jak na @, brzuch twardnieje czasem; humor juz mam lepszy, odwiedzila mnie psiapsiola no i slonko swieci :D, ale nie ruszam sie nigdzie z domu, bo mam oczy zapuchniete po wczorajszym placzu :( Bettinka- mamy ten sam wozek tylko, ze ja mam szary z zielonymi kolkami na tym szarym :D pozdrawiam Was wszystkie i zycze milego dnia :*

Bettinka u mnie rozwarcie na 1 cm było już 2 tyg. wcześniej i moja gin powiedziała że już wtedy śluz wypadł tylko tego nie zauważyłam, ale teraz widziałam wyraźnie więc może nie miała racji albo to jakieś pozostałości. Sama już nie wiem. Czekać , czekać.... nic innego nie pozostaje...

a mnie tez jednak dalej ten czop wylazi, jeszcze nie wylazl... ale gin kazal mi zakladac codziennie na wieczor gynalgin, zeby sie jakis grzybek czy cos nie wdal... http://allegro.pl/show_item.php?item=1322505554 z tej strony ja mam kolor wozka MIN 03 :) wogole strasznie duzy wybor byl tych kolorow i ciezko mi sie bylo na jakikolwiek zdecydowac, tylko, ze na tym zdjeciu ten szary wydaje sie byc taki ciemny a on w rzeczywistosci jest jasniejszy :)

kasiula ja tez na początku zastanawiałam się nad rózowym wózkiem, Jak moje znajome usłyszaly ze ma być czarny to wręcz nakrzyczały na mnie że musi byc kolorowy. w rezultacie kupilam taki jaki mi sie podoba no i zeby byl praktyczny bo przy 2 dziecku nie chcę znów wydawać nie potrzebnie pieniedzy, mam zamiar go uzyc :)

no mój czerwony z czarnym tez jest jaśniejszy niz sie wydaje na zdj u mnie rozwarcia brak, szyjka twarda, tylko po tym badaniu plamienie mialam i ustało ale śluz jest inny niz wczesniej

Skurcze mam tak samo jak wczesniej, ani mniej ani wiecej. Zobaczymy co sie z tego rozwinie. Wizyte mam 8 grudnia, no chyba ze mnie wczesniej dopadnie poród:)